Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד אחורי קורולה.:

מבחינת גזים הכל תקין.אין שום תקלה.

תהיתי...

150 אלף ק"מ, דוד אחורי מקורי, האם יהיה שיפור מסויים אם אחליף אותו?

האם הדוד התחליפי נניח של המשתיק יחזיק כמו המקורי כלומר....(נראה לי לעד...)?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בשום פנים ואופן לא להחליף דוד יפני מקורי בתחליפי ! (ולא משנה אם זה של המשתיק או WHATEVER)

אם אין בעיה פנימית בדוד, הרכב "נושם" טוב והכל בסדר - סע !

הדודים התחליפיים מחזיקים 1/4 מהזמן של המקוריים, במיוחד אם הרכב לא נוסע הרבה (התחליפיים מתפוררים צ'יק-צ'ק בעוד המקוריים יכולים לשרוד לחות פנימית הרבה מאוד זמן עד שהם מתפוררים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני כמה שנים, כאשר היו לנו במשפחה אימפרזות, התפורר הדוד המקורי של האימפרזה (של הורי) שהחזיק כ-8 שנים בתנאי נסיעה עירוניים קצרים (ב-5 שנים הראשונות הרכב היה של איש מבוגר מנתניה, שקנה את הרכב מהניילונים ונסע על האוטו בקושי 30K ק"מ) ולאחר מכן האוטו היה אצלנו גם כמה שנים ונסע יחסית מעט (אני בזמנו הוצאתי רישיון ונסעתי עליו הרבה, אבל בשוטף הרכב עדיין היה מבצע נסיעות קצרות על בסיס יומי).

מחירו של המקורי, דאז, היה מעל 1K כאשר תחליפי של המשתיק\א.פ.ל היה 320 כולל ההתקנה.

שמנו את התחליפי - וכצפוי, עד שמכרנו את הרכב החלפנו אותו פעם נוספת (!) עקב ריקבון. הדוד המקורי החזיק בתנאים קשים מאוד של לחות (5 שנים סמוך לים+נסיעות קצרות ולאחר מכן גם נסיעות קצרות בעיקר) כ-8 שנים בעוד התחליפי לא שרד שנתיים (!).

כאשר מדובר בחלקים שהבלאי עליהם נמוך, שווה להשקיע לחלק מקורי חדש או אפילו לקחת את הסיכון של אחד מפירוק. בחלקים מתכלים על בסיס שוטף (שמן, סננים, רפידות וכד') אני *בעד* לתת צ'אנס גם למותגים שאינם "מקוריים", אבל עדיף כאלה שיש להם מוניטין מוכר בשוק ויש "אמא ואבא" מאחוריהם.

למרות שבמקרה הנ"ל לא מדובר בחלק שבגללו אתה עלול להתקע באמצע הדרך, זהו עדיין חלק בעל חשיבות - הן מבחינת איכות הנסיעה (סינון רעשים של הדוד) והן מבחינת המנוע (הדוד המקורי בנוי ומותאם בצורה מדוייקת לנפח ומחזור הפליטה של המנוע).

לפי מה שזכור לי, על הדוד המקורי מוטבע "סובארו" - אבל אל תתפוס אותי כאן במילה כי זה היה לפני כמה שנים טובות ומדובר באימפרזה דור-1, כך שדברים יכולים להשתנות עם הזמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר חקירה כללית באינטרנט:

הדודים המקוריים ברכבים המודרניים בחלק מהיצרנים עשויים לא מפח כמו התחליפיים אלה מנירוסטה ומתרכובות של מתכת עמידות גם לרטיבות ולכן מבחינת בלאי הם יכולים להחזיק המון שנים.

שאלה כללית: אם מצטבר פיח בדפנות הדוד,צריכת הדלק עולה והרכב סוחב פחות טוב, האם יש אמת בדברים? האם החלפת דוד שעבר 150 אלף, תשפר משהו בן בתצרוכת הדלק והן מבחינת ביצועים או כל דבר אחר.

כרגע הכל על פניו תקין, גזים תקין,סחיבה הכל...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...