Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני מספר ימים נתקעתי עם הרכב. התופעות: תוך כדי נסיעה שמעתי נקישות שהלכו והתגברו מכיוון המנוע. המנוע לא התחמם. נסעתי עד שנתקעתי ללא יכולת להניע. גררתי את הרכב למוסך, והחלפתי את המצבר מכיוון שהיה גמור לחלוטין. בהתנעת הרכב שוב נשמע על ידי ונקבע על ידי המכונאי ששני צילנדריים לא תקינים לחלוטין. אגב כל זה לאחר שהמנוע עבר שיפוץ מסיבי לפני מספר חודשים. בבדיקה נעשו בדיקות קומפרסיה לכל הצילדרים ורק אז נקבע ששניים מהם לא תקינים, ושכנראה הסתמים בשני צילנדרים נשרפו. ניסיתי להגיע למוסך ששיפץ לי את המנוע ונתקעתי בדרך, בסופו של תהליך גגרתי אותו שוב. לאחר בדיקות במוסך השני נקבע שהמפלג לא תקין , ולכן הוא "זייף" בבדיקת הקומפרסיה שנעשתה במוסך הקודם, במוסך המטפל שלי.

שאלתי האם מפלג לא תקין וגמור יכול להשפיע על תוצאות בדיקת קומפרסיה ולמעשה לתת תוצאות לא נכונות ? המנוע המשופץ אגב היה ועדיין תחת אחריות. האם יכול להיות שהחליפו לי את הסתמים בכל הצלינדרים, וללא צורך החליפו לי את המפלג, כדי לחייב אותי ולהרווויח עלי כסף ? או שהתכנות הדברים שקרו ברכב סבירה ? או שהיה צירוף מקרים. בכל מקרה האם מפלג לא תקין יכול להשפיע על תפקוד המנוע כפי שתיארתי ? או האם ישנה אפשרות שעבדו עלי ?

בברכה, ותודה

שאול

פורסם

שאול שלום רב !

שאלתך סבוכה ולא ברורה לחלוטין, ותגובתי בהתאם.

מה שברור לי, שאין קשר בין חוסר קומפרסיה, לבין מפלג לא תקין.

יש קשר בין מפלג לא תקין, לבין חוסר תפקוד של שני צילנדרים, ולחוסר סחיבה.

לא ברור כיצד נקבע שמצבר גמור מעכשו לעכשו, שאתה לא מציין על בעיות התנעה שנבעו באחרונה בגלל חוסר תפקוד של מצבר, ולכן זה מוזר לי, ולא מריח לי טוב, אלא אם תוכיח לי אחרת.

לא ברור מיהו מוסך א, שקבע חוסר קומפרסיה, ומיהו מוסך ב, שקבע שהבעייה במפלג, והאם הבחנתו היתה אכן נכונה, והרכב מתפקד עכשו היטב, מה שמוכיח, שמוסך ב, צדק באבחנה, ומוסך א, הטעה אותך, והוא הרי גם אחראי על המנוע ששופץ

לאחרונה?!

לצילנדרים אין סתמים יש אטם ראש אחד, שהוא יחידה אחת והוא משמש\ כאטימה בין כל ארבעת הצילנדרים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום.

מוסך ב' היה אחראי על השיפוץ מנוע במקור, והוא גם קבע שהמפלג לא תקין ושהצילנדרים תקינים., והוא גם המוסך שהתקין לי מפלג אגב מפרוק. כרגע הרכב סוחב ומתנהל בסדר גמור. מוסך א' הוא המוסך שאני מטפל בו באופן שוטף, והוא זה שבדק לי את המנוע לפני שהגעתי למוסך ב'. מכיוון שהמנוע ששופץ עדיין באחריות לא היה למוסך א' אינטרס לקבוע שישנה בעיה בצילנדרים, מכיוון שבמקרה זה אני יכול לממש את האחריות. ישנו סיכוי שאם המפלג היה תקין , ובמוסך ב' החליפו לי אותם סתם ללא סיבה, ובנוסף החליפו לי את האטם כדי להוציא ממני כסף וכדי ל"הוכיח" לי כביכול שהבעיה במנוע לא קיימת, כי אם היא הייתה קיימת הם היו מחויבים לתקנה ללא עלות בגלל האחריות שעדיין בתוקף. האם להערכתך ישנה התכנות להשערתי ? חשבתי לבצע ניסיון ולפרק את המפלג להתקין את הקודם שהוא כביכול לא תקין ( הוא הוחזר לי ) ולראות האם הצילנדרים תקינים מה דעתך ? מצטער על הסביכות בשאלתי , ושהיא לא ברורה.

בברכה

שאול

פורסם

אני לא רואה טעם בלחפש את יום האתמול ולבדוק כמה "פראייר" היית, או לא היית. כרגע הכל תקין? סע לשלום, ובפעם הבאה כדאי להגיע למוסך שאתה סומך עליו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שאול שלום רב !

עדיין לא ברור לי מדוע במוסך שבו בוצע שיפוץ המנוע בפועל, אתה לא מטפל באופן שוטף, אך זאת שיקולך האישי, והסיבות איתך.

אינני רואה סיבה מדוע מוסך א, שקבע באופן שרירותי , שאין קומפרסיה בשני צילנדרים, וגם אם נניח באופן תאורתי(מה שלא נכון בפועל), שלמפלג יש השלכה כל שהיא על תוצאות מדידת הקומפרסיה,החלפת המפלג שפתרה בדיעבד, את הבעייה, מה שניראה על פניו, כאבחנה נכונה, והתגלתה כעובדה מוגמרת, שהמנוע תקין והבעייה במפלג(אך יתכן שרק סדק במכסה המפלג גרם לכך), אכן פתרה את הבעייה, ועובדה שאין לך שום תלונה, על בצועי הרכב, איני רואה סיבה להחליף מפלג תקין בתקין מפירוק.

דרך אגב ללא קיים מפלג חדש, רק משופץ או מפרוק.

לא ברור עדיין כיצד בהצטרפות מקרים, מצבר ומפלג הלכו באופן פתאומי, ללא סימנים מוקדמים?!

לא ברור לי על איזה אטמים אתה מדבר?

המלצתו של דני זומרשטיין, תקפה ומומלצת בכל מקרה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...