Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איפה ראית השוואה בין פוקוס 1.6 לפולו TSI ?!

הפוקוס היא עגלה, זה ידוע ומוסכם. הפולו אולי יותר זריזה מהפוקוס הקודמת אבל היא לא חזקה באופן כללי. 105 כוח-סוס ו17 קג"מ זה לא רכב "חזק", לפחות לא בסטנדרטים שלי. (זה שאני נוהג בפוקוס 1.6 מחוסר ברירה לא אומר שאני חושב שהוא רכב טוב ומוצלח)

מה שיש לי כרגע לא צריך לשנות את השיקולים לבחירת הרכב החדש, השיקולים הם לא בין מה שיש עכשיו למשהו אחר, הרכב העכשווי חוזר לחברת הליסינג - הבחירה היא בין הדגמים החדשים בלבד (לכן לא הייתה ולא תהייה השווה בין הפוקוס העכשויית לפולו TSI).

אשמח אם תואיל להסביר לי למה אתה מתכוון כשאתה כותב "חזק"....

מעבר לנתון היבש של כ"ס שמוציא המנוע אתה צריך להתייחס לנתון הסל"ד....באיזה סל"ד המנוע נותן את אותו ההספק

ובאיזה סל"ד הוא מוציא את ה17 קג"מ שהוזכרו.

אם אתה מחפש רכב שיתן לך את התחושה שהוא מושך קדימה ואתה נשאב אחורה, 17 קג"מ ב1500 סל"ד יגרמו לך לחייך לא מעט.

ולוסטר - אריזה (יפה?!) שגורמת לאנשים לחשוב שהוא הרבה "כן" כשבפועל הוא הרבה "לא"....בדיוק כמו הגלגול הקודם של הקופה של יונדאי, מראה ספורטיבי שמכסה עגלה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

misterb,

ראיתי את הטיטאניום, היתה שם אחת בדיוק כמו שלך, שחורה, האצ'בק, 2 ליטר, עם כל התוספות. ישבתי בפנים והכל הרבה יותר טוב, הרבה יותר נוח, הרבה יותר נעים. מובן מאליו שרמת גימור גבוהה יותר תציע יותר. אבל הטיטאניום יקרה מידי, לכן היא נפסלה, לא כי היא לא נותנת מספיק, להיפך, הפוקוס 2 ליטר היתה הבחירה הראשונה שלי. התאכזבתי קשות שאין ספורט בגרסת 2 ליטר.

Superdror,

זה לא רלוונטי כי אני לא מתכוון לקחת פולו, אם כבר משהו ממשפחת VW, זה גולף, שהיו לי כמה דורות שלה בבית ואחת מהדור הקודם עדיין אצלינו. אבל גולף גם יקרה יחסית לחבילה. רמת הגימור הבסיסית של VW היא פשוט בושה, הרכב של אמא שלי הוא גולף מהדור הקודם ברמת גימור בסיסית (כי היא לא שאלה אף אחד לפני שקנתה) וכל פעם שאני נוהג בה אני מתאכזב מחדש. כמובן שכל עלייה בדרגת גימור זה קפיצה של 10000 ש"ח ויותר.

לגבי הולוסטר והקופה, ברור לי שזה לא באמת רכב ספורטיבי ושהוא רק נראה ככה. אבל כמו שאמרתי, אני לא מחפש רכב ספורטיבי, רכבים ספורטיביים וגרסאות ספורטיביות של רכבים קטנים מתומחרים מאוד יקר בליסינג בלי פרופורציה למחירון.

לגבי הגדרות, "חזק" זה נתון יבש, וזה יחסי. מה שאתה מדבר עליו זה חוויית נהיגה, הפולו TSI יכולה להיות כיפית מאוד, היא קטנה, קלה, זריזה, אבל היא לא חזקה. יש לה מנוע טורבו לכן היא מגיעה למומנט מירבי בסל"ד נמוך. יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על חוויית הנהיגה וטורבו תורם רבות. אבל שוב, אני לא רוצה פולו.

פורסם

אוקיי, הבנתי. זה שאין גרסת ספורט ב-2 ליטר זה לא כזה נורא, ההבדל במחיר בין הספורט לטיטניום לא אמור להיות יותר מ-2-4K.

זה לא מה שאמור לשבור אותך.

עוד רעיון לבדיקה - אני לא אהבתי אבל אולי אתה תאהב - מיצובישי לנסר ספורטבק. 1.8 ליטר, 143 כ"ס ותיבה רציפה.

לא יודע כמה היא עולה היום, אבל היא גם הייתה אופציה בשבילי בזמנו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם אתה מחפש רכב שיתן לך את התחושה שהוא מושך קדימה ואתה נשאב אחורה, 17 קג"מ ב1500 סל"ד יגרמו לך לחייך לא מעט.

ולוסטר - אריזה (יפה?!) שגורמת לאנשים לחשוב שהוא הרבה "כן" כשבפועל הוא הרבה "לא"....בדיוק כמו הגלגול הקודם של הקופה של יונדאי, מראה ספורטיבי שמכסה עגלה.

צודק. פולו TSI טיל בליסטי ו-ולוסטר עגלה. :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אגב, מה לגבי Fiat Bravo Turbo? הפסיקו ליבא אולי כי לא מצאתי באתר שלהם.

הפולו TSI נראת כל כך טוב לדעתי... באמת מדהימה.

קח 1.2, שים לה צ'יפ, וזהו :)

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אם היא כזאת מדהימה למה לא קנית פולו במקום איביזה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אוקיי, הבנתי. זה שאין גרסת ספורט ב-2 ליטר זה לא כזה נורא, ההבדל במחיר בין הספורט לטיטניום לא אמור להיות יותר מ-2-4K.

זה לא מה שאמור לשבור אותך.

עוד רעיון לבדיקה - אני לא אהבתי אבל אולי אתה תאהב - מיצובישי לנסר ספורטבק. 1.8 ליטר, 143 כ"ס ותיבה רציפה.

לא יודע כמה היא עולה היום, אבל היא גם הייתה אופציה בשבילי בזמנו.

ההפרש בין הספורט לטיטאניום הוא 10K במחירון ובליסינג זה יהיה משהו כמו 600 ש"ח ויותר בחודש (בתשלום לחברת הליסינג, לא במס). אם ההפרש היה 4K לא היתה בעיה. ביקשתי הצעת מחיר על כל מקרה אבל אני לא חושב שזה יעבוד.

יכול להיות שבסוף אקח באמת את ה1.6 ספורט אם לא תהיה אופציה טובה אחרת ויגמר הזמן.

לא מת על המיצובישי...

ביקשתי גם הצעה על הולוסטר למרות שבליסינג לא אוהבים רכבים "אקזוטיים" כי אין להם שוק בהשכרה, לכן אני צופה שהמחיר יהיה גבוה, אבל אולי נופתע, נחכה ונראה.

eitama,

בראבו טורבו קיימת, גם באתר, אבל כל הבראבו למיניהן ידניות בלבד.

פורסם

אני לא יודע מה מגבלת המחיר שלך, אבל כל הדרישות שלך מובילות ל:

גולף 122 או

שירוקו 122

לאון 1.8T

(כמובן בהנחה שאתה לא רוכש את הפוקוס 2.0, שאגב עיצוב הפנים שלה טוב לטעמי רק במעט מהדור הקודם, שהיה נוראי בפני עצמו, אבל זה עניין של טעם)

לגבי ליסינג על הוולוסטר, לפי הקצב שבה נמכרת ה"לחמניה" הזו, ואין זה פלא משום שאנו חיים בארץ "שופוני", לא נראה לי שתהיה בעיה לאף חברת ליסינג לעשות לך ליס על הרכב הזה, משום שלא תהיה בעיה למכור אותו. לא הבנתי מה הקשר של להשכיר את הרכב אחרי שאתה מסיים את הליס שלך עליו...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אין מגבלת מחיר אבסולוטית כי זה ליסינג, המחיר בליסינג הוא לא ביחס ישר למחירון. מגבלת המחיר בליסינג זה בערך 2500 ש"ח בחודש שזה יוצא רכב שעולה בסביבות 130K, אולי קצת יותר אם זה רכב עם שוק גדול.

כמו שאמרתי, גולף מגיעה עם רמת אבזור מביישת וכל עליה ברמה זה קפיצה משמעותית במחיר, מה גם שיש לי גולף אחת בבית ואני רוצה לגוון.

שירוקו לא באה בחשבון כי היא יקרה גם במחירון ובמיוחד בליסינג, אם בכלל יסכימו לתת לי אותה.

הלאון האוטומטית היחידה זו ה1.8T כמו שאמרת אבל גם היא יקרה.

הקשר להשכרה זה מה שעושים עם הרכב בתום תקופת הליסינג שלי, אותי לא מעניין מה עושים איתו אבל את חברת הליסינג כן, לא משתלם להם לרכוש רכב שלא יהיה מה לעשות איתו אחרי שנתיים וחצי. רכבים ספורטיביים ורכבים אקזוטיים למיניהם אין להם שוק בהשכרה וליסינג, לכן המחיר שלהם גבוה מאוד וללא פרופורציה למחירון אם בכלל מסכימים לרכוש את הרכב. ככה זה עובד, אין מה לעשות.

פורסם
ההפרש בין הספורט לטיטאניום הוא 10K במחירון ובליסינג זה יהיה משהו כמו 600 ש"ח ויותר בחודש (בתשלום לחברת הליסינג, לא במס). אם ההפרש היה 4K לא היתה בעיה. ביקשתי הצעת מחיר על כל מקרה אבל אני לא חושב שזה יעבוד.

יכול להיות שבסוף אקח באמת את ה1.6 ספורט אם לא תהיה אופציה טובה אחרת ויגמר הזמן.

לא מת על המיצובישי...

ביקשתי גם הצעה על הולוסטר למרות שבליסינג לא אוהבים רכבים "אקזוטיים" כי אין להם שוק בהשכרה, לכן אני צופה שהמחיר יהיה גבוה, אבל אולי נופתע, נחכה ונראה.

eitama,

בראבו טורבו קיימת, גם באתר, אבל כל הבראבו למיניהן ידניות בלבד.

לא מדוייק. 10K זה ההפרש בין טרנד 2 ליטר לטיטניום 2 ליטר.

ספורט יש רק ב1.6, ושם ההפרש בין טרנד לספורט הוא 4K.

אם נשליך את זה על ה-2 ליטר, יוצא שההפרש בין ספורט 2 ליטר (אם היה דבר כזה) לטיטניום 2 ליטר, אמור להיות 6K.

במצב כזה אני לא חושב שיש מישהו שהיה משלם בכלל על הטיטניום, בשביל ההבדלים ביניהם לא שווה לשלם 6K לדעתי.

אבל מאחר ואין כזאת אופציה, וחבל - אז אין דילמה.

אגב בין האופציות שעומדות בפניך ההפרש הוא 12K (ספורט 1.6 לטיטניום 2 ליטר). בהחלט הרבה מדי.

תבדוק את הלאון 1.8T, יש עליו מחירי מבצע. אני קיבלתי עליו הצעה מאד לא משתלמת בליסינג כי החברה לא עובדת עם סיאט בכלל.

מעבר לזה - אל תשכח שהשווי מס מחושב לפי המחירון שהוא גבוה (כ-150K לDSG), אז תכניס את זה גם לחישוב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

צודק, טעיתי לגביי ההפרשים, התבלבלתי ברמות. בכל אופן, ביקשתי הצעה ל2 ליטר טיטאניום, נראה מה יציעו ואיזה מניפולציה אפשר לעשות.

פורסם
אגב, מה לגבי Fiat Bravo Turbo? הפסיקו ליבא אולי כי לא מצאתי באתר שלהם.

הפולו TSI נראת כל כך טוב לדעתי... באמת מדהימה.

קח 1.2, שים לה צ'יפ, וזהו :)

איך לא מצאת? http://www.fiat.co.il/heb/description.aspx?type=1&model_id=13

הבראבו יחסית ותיקה ועדיין מהיותר מהנות לנהיגה בסגמנט (מה שלא מפתיע, רכבים חדשים בסגמנט שיפרו ביצועים אבל ממש לא נעשים מהנים יותר).

אם אפשר להסתדר עם רכב קטן יותר, סטייל פולו/איביזה/פונטו, אז למה לא. אם רוצים רכב קצת יותר גדול, הבראבו תענה יפה לדרישות. יש מי שיחשבו שהרובוטי לא מספיק טוב, יש כאלה שמבחינתם זה אפילו עדיף על אוטומטי רגיל - כדאי לנסות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
כמו שאמרתי, גולף מגיעה עם רמת אבזור מביישת וכל עליה ברמה זה קפיצה משמעותית במחיר, מה גם שיש לי גולף אחת בבית ואני רוצה לגוון.

הקשר להשכרה זה מה שעושים עם הרכב בתום תקופת הליסינג שלי, אותי לא מעניין מה עושים איתו אבל את חברת הליסינג כן, לא משתלם להם לרכוש רכב שלא יהיה מה לעשות איתו אחרי שנתיים וחצי. רכבים ספורטיביים ורכבים אקזוטיים למיניהם אין להם שוק בהשכרה וליסינג, לכן המחיר שלהם גבוה מאוד וללא פרופורציה למחירון אם בכלל מסכימים לרכוש את הרכב. ככה זה עובד, אין מה לעשות.

אני יודע שזה מאוד טרנדי לכתוב את זה על רמת הכניסה של הגולף, אבל מה בדיוק מבייש שם לעומת מתחרות באותו מחיר עם אותם ביצועים?

אגב, i35 הוא באמת רכב עם הרבה פח/שקל, אם זה מה שחשוב לכם. גם הרנו פלואנס, ובהקשר זה - מה עם המגאן? נראית טוב, נוחה יחסית, מרווחת יחסית.

ולגבי השכרה, לא הבנת את השאלה שלי. אני לא מכיר חברת ליסינג שאחרי הליסינג עוד משכירה את הרכב. אם ה מה שקורה אצלכם וזה השיקול שמוביל את החברה - תחליף חברה... אגב, יש חברות שמגלגלות אליך את ההנחה (או חלקה, כמובן) שהן מקבלות מהיבואן בתור חברת ליסינג. אם תצטרך עזרה תפנה אלי בפרטי, למרות שאני מבין שזה "רוכב" על הליסינג של אביך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

משום מה כרגע באתר לא מופיע מחיר של בראבו רובוטית. אני מניח שזו טעות, לא הגיוני שהפסיקו למכור רובוטית - בהתחשב בזה שרוב הבראבו שנמכרו בארץ הן רובוטיות ולא עם גיר ידני רגיל. שווה לך להרים טלפון לסמל"ת ולבדוק. אני גם חושב שתגלה שביעות רצון גבוהה מאוד בקרב בעלי בראבו, כמוני ועוד כמה בפורום.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...