Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חוזה הליסינג על הפוקוס 2009 1.6 סדאן השנואה שלי נגמר בקרוב מאוד ואני מחפש יורשת.

תנאי הליסינג שלי גמישים יותר ומוגבלים פחות, לכן הבחירה קשה.

קצת על עצמי ועל הציפיות:

אני בן 22, סטודנט בקרוב, חובב רכב ונהיגה, אני חולק את הרכב עם אחותי התאומה.

אני מחפש רכב זריז יפה ונוח. פרקטיות זה בונוס, אין ילדים או ריהוט באופק (לפחות לא בשנתיים וחצי שהרכב יהיה בבעלותי), ואם החברים ידחסו מאחור לא יקרה כלום.

אחותי בעלת ציפיות יותר פשוטות. היא צריכה, ואני מצטט, ״שיהיה ווישר מאחורה״.

בשורה התחתונה:

הכיוון הוא האצ׳בק (אם כי זה לא deal breaker), אבזור חשוב לי, ואני מחפש שתהיה חזקה יותר מה״1.6 הסטנדרטיות״. לצערי הגיר חייב להיות אוטומטי.

בינתיים חשבתי על:

אופל אסטרה 1.4 טורבו

פורד פוקוס 2.0 האצ׳בק

יונדאי ולוסטר

*כמובן שמדובר עם דגמים חדשים

אין תקציב מדוייק כי זה ליסינג אבל אני מניח שאתם מבינים את הכיוון.

מבין האפשרויות שהצעתי אשמח לקבל דעה אובייקטיבית ואולי חוות דעת מיסיון אישי.

אשמח לקבל הצעות נוספות העונות על הדרישות, כמובן שאצטרך לקבל עליהן הצעת מחיר ואישור ״מלמעלה״. 

תודה מראש.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האופציות שציינת בהחלט ראויות, כדאי לבדוק גם את המאזדה 3 האצ'בק בדגם ה-2 ליטר, היא גם אמורה לעבור בקרוב מתיחת פנים קלה ולקבל יחידת כוח מחודשת עם גיר 6 הילוכים.

אפשרות נוספת מעניינת היא טויוטה אוריס הייבריד שאמנם לא מאובזרת במיוחד או מהנה לנהיגה אבל היא חזקה וחסכונית ובעלת ערך מוסף של שמירה על הסביבה וחיסכון בדלק שהם עניין מהותי היום.

פורסם

למה רכב משפחתי ולא סופר מיני?

למשל - סיאט איביזה ספורט כלשהו, פיאט פונטו איבו מולטי אייר (אם לא מפריע לך גיר ידני) וכו'.

מבין אלו שציינת, לדעתי תהנה הכי הרבה מהפוקוס, מעבר לכך שלטעמי היא היפה שבחבורה.

פורסם

eitama,

פולו קצת קטנה מידי. ואני לא רואה את הדגם שציינת - יש 1.4 ו- 1.4 DSG שהן חלשות מאוד, יש 1.2 TSI שהיא יותר חזקה אבל עדיין חלשה ויש את הGTI שהיא 1.4 TSI שהיא לא באה בחשבון כי היא תעלה הרבה מאוד בליסינג ואני גם חושב שזה פשע לקחת GTI אוטומטית.

אם ראית עוד דגמים אשמח אם תפנה אותי למרות שהסיכויי לקחת פולו קלוש.

Mike808,

מאזדה 3 2.0 זו בהחלט אופציה, לאחי יש את הסדאן עם אותו מנוע והיא כיפית ומאובזרת ברמה מספקת, יש כמה דברים שהייתי משנה באוטו אבל זה לא קריטי, בהחלט אופציה ראויה. ההסתייגויות היחידות הן שהיא בזבזנית מאוד בדלק, שיש קצת יותר מידי כאלה על הכביש :-P ושהיא כנראה תהיה בצבע כהה ותראה כמו רכב של ערסים (לפחות אני לא שם ניקלים וסטיקרים, בלי לבעליב את מי ששם). זה לא מה שיגרום לי להסיר אותה מהרשימה אבל זו מחשבה שמהדהדת לי בראש.

על טויוטה אוריס לא חשבתי, אני אבדוק את זה.

dr6633,

אני דווקא אוהב את האיביזה, חמודה ויפה. אבל גרסאות ספורטיביות מתומחרות יקר בליסינג בלי פרופורציה למחירון.

לי אישית אין בעיה עם גיר ידני אבל לאחותי יש.

אין נטייה של ממש למשפחתיות, הייתי שמח לקחת רכב קטן יותר וחזק יותר אבל סופר מיני באות בגרסאות חלשות או ספורטיביות, וכמו שאמרתי, ספורטיביות זה בעיה בליסינג.

אני גם נוטה לכוון הפוקוס למרות שאני חושב שהאסטרה טיפה יותר מאובזרת, אני אלך מחר כנראה לסוכנויות לראות מה ההבדלים באבזור בדיוק.

פורסם
eitama,

פולו קצת קטנה מידי. ואני לא רואה את הדגם שציינת - יש 1.4 ו- 1.4 DSG שהן חלשות מאוד, יש 1.2 TSI שהיא יותר חזקה אבל עדיין חלשה ויש את הGTI שהיא 1.4 TSI שהיא לא באה בחשבון כי היא תעלה הרבה מאוד בליסינג ואני גם חושב שזה פשע לקחת GTI אוטומטית.

אם ראית עוד דגמים אשמח אם תפנה אותי למרות שהסיכויי לקחת פולו קלוש.

אני אנסה לעזור לך להבין מה כתבת:

יש לך פוקוס 2009 אוטומט 1600 שמאיצה מ0-100 בחצי שעה עם מומנט של מכונת תפירה ואתה כותב שהפולו 1.2TSI חלשה.....

הפשע היחידי שיש כאן זה להשוות בין הפולו TSI לפוקוס.

קח אותה לנסיעת מבחן ותחזור לדווח על המסקנות שלך, לחלופין אתה יכול לנסות גם את הפאביה, אותה יחידת הנעה באריזה שונה.

בהצלחה.

פורסם
אני אנסה לעזור לך להבין מה כתבת:

יש לך פוקוס 2009 אוטומט 1600 שמאיצה מ0-100 בחצי שעה עם מומנט של מכונת תפירה ואתה כותב שהפולו 1.2TSI חלשה.....

הפשע היחידי שיש כאן זה להשוות בין הפולו TSI לפוקוס.

קח אותה לנסיעת מבחן ותחזור לדווח על המסקנות שלך, לחלופין אתה יכול לנסות גם את הפאביה, אותה יחידת הנעה באריזה שונה.

בהצלחה.

איפה ראית השוואה בין פוקוס 1.6 לפולו TSI ?!

הפוקוס היא עגלה, זה ידוע ומוסכם. הפולו אולי יותר זריזה מהפוקוס הקודמת אבל היא לא חזקה באופן כללי. 105 כוח-סוס ו17 קג"מ זה לא רכב "חזק", לפחות לא בסטנדרטים שלי. (זה שאני נוהג בפוקוס 1.6 מחוסר ברירה לא אומר שאני חושב שהוא רכב טוב ומוצלח)

מה שיש לי כרגע לא צריך לשנות את השיקולים לבחירת הרכב החדש, השיקולים הם לא בין מה שיש עכשיו למשהו אחר, הרכב העכשווי חוזר לחברת הליסינג - הבחירה היא בין הדגמים החדשים בלבד (לכן לא הייתה ולא תהייה השווה בין הפוקוס העכשויית לפולו TSI).

פורסם

יש לי את הפוקוס החדשה, 2 ליטר הצ'בק (שחורה). יש כאן סקירה מפורטת שלי :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=413758

היום אני אחרי 5.5K, אוהב את הרכב מאד, למעט הגיר שמאד מתסכל בנהיגה ספורטיבית 'על הקצה'.

בנהיגה רגילה הוא מצויין, גם בנהיגה נמרצת.

אני לא יודע אם ה-2 ליטר בתקציב שלך, אבל אם אתה הולך על ה1.6 שהוא גם סבבה, תיקח את רמת גימור ספורט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הייתי היום בסוכנויות פורד, אופל ויונדאי.

המסקנות קצת מאכזבות -

מסתבר שאין רמת גימור ספורט בפוקוס 2 ליטר, אלא רק ב1.6. מה שאומר שבפורד צריך להחליט בין מנוע לאבזור. מאוד מאכזב כי רמת גימור טרנד היא מאוד בסיסית וחבל לשקיע ברכב 2 ליטר ולהתקע עם רכב עירום. דבר נוסף שמאוד בלבל אותי זה הילוכי הטיפטרוניק - נשלטים ע"י מעיין כפתור שדומה בצורתו ואופן פעולתו לכפתור ווליום, הממוקם בצד ידית ההילוכים. טיפשי לגמרי. העיצוב של תא הנהג לא קיים, הכל שחור, הכל פלסטיק, המון כפתורים שלא לכולם יש תפקיד.

אופל אסטרה היא די צפופה, היא ניראית די גדולה מבחוץ אבל מבפנים הסיפור שונה. היא מגיעה מאובזרת יותר מהטרנד של פורד אבל העיצוב הפנימי נראה מאוד פשוט, כמו בפוקוס, לא מושך במיוחד. ושוב, עומס יתר של כפתורים במקום אחד.

בסוכנות של יונדאי לא היתה ולוסטר בתצוגה אבל נכנסה שחקנית חדשה למשחק שנראה שתיקח את כל המירוץ - i35.

נכון, זו לא האצ'בק. אבל אמרתי כבר שזה לא deal breaker אלא כוון התחלתי.

היא מגיעה רק עם מנוע 1.6 בהספק 132 כוח-סוס שזה לא רע בכלל וקרוב מאוד לאסטרה. המומנט שלה נמוך יחסית.

מבחוץ היא יפה וגדולה מאוד, מבפנים היא מרווחת מכל הצדדים ומרגישה הרבה יותר טוב, היא נוחה, מאובזרת יותר משתי האחרות, והרבה יותר נעים לשהות בפנים מבשתי האחרות, רואים שהשקיעו קצת יותר מחשבה בתא הנוסעים, בקונסולה המרכזית, בעיצוב הפנימי. חבר שקיבל אותה מהעבודה לא מזמן אומר שהיא תענוג מכל הכוונים.

כרגע אני חושב שהדילמה היא בין האסטרה לi35. כנראה שאצטרך להגיע להכרעה השבוע.

פורסם

אם אהבת את ה-I35, אתה מאוד תאהב את הולוסטר (דיי דומות פנימית, אם כי הולוסטר מרגישה מעט איכותית יותר). מרווחת מקדימה, גם מאחורה (פרט לראש). תלך לסוכנות שכן יש ולוסטר בתצוגה. היא גם אמורה להיות (וכנראה היא באמת) יותר זריזה במעט מה-I35.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האמת, הייתי בטוח שיש פולו 1400 TSI, עם איזה 160 כוחות סוס, ולא GTI.

כנראה שטעיתי :)

אגב, לדעתי GTI עם DSG, זה לא פשע. יש לי FR DSG, ובין לבחור כל היום להעביר הילוכים עם רכב שאני עושה בו שימוש יום יומי לבין לבחור לקחת ידני כדי מדי פעם להנות קצת יותר, אני בוחר ב DSG.

יצא לי להחליף עם חבר כבר כמה פעמים רכב, הוא נהג ב FR, ואני נהגתי ב Fabia 1400 ידנית שלו,

לטעמי, ההתעסקות עם ההילוכים מיותרת ברכב שמטרו היא גם לשרת את היום יום.

אם הרכב מיועד יותר להנאה, זה משהו אחר.

בקיצור, ידני ליום יום, לא.

אם אתה יכול לקחת רכב ספורט אוטומטי ולשלם קצת יותר, אני הייתי עושה את זה.

אגב יש לאון 1800T אוט'.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

שמע, אתה מחפש מכונית זריזה, אז מה שמעניין אותך זה לא בהכרח הכ"ס המקסימלי (שכדאי לבדוק באיזה סל"ד הוא מושג...) אלא גם המומנט (ובאיזה סל"ד הוא מושג). לכן, לדעתי, האסטרה תיתן לך את מה שאתה מחפש ולא ה-היונדאי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

האסטרה אמנם מצויידת במנוע טורבו אבל תיבת ההילוכים שלה היא אוטומטית רגילה ולא טובה במיוחד ולכן ההשוואה לדגמי VGA למשל מבחינת ביצועים בלתי אפשרית בגלל שה-DSG הוא גם רכיב חשוב שעוזר מאוד להשגת ביצועים טובים עקב החלפות זריזות ביותר.

באסטרה התיבה מגיעה משברולט קרוז, היא איטית, משתהה וההחלפות לא נעימות, לדעתי עושה עוול לרכב כולו.

אני חושב שאם כבר יונדאי אז כדאי לבדוק מתי תגיע ה-I30 החדשה שאמורה להיות עדיפה על ה-I35, ה-35 לא מצטיינת כל כך בפלסטיקה איכותית והמתלה האחורי שלה נחות משל הרב חיבורי המתקדם יותר שקיים ב-I30 (וגם בגולף, פוקוס ומאזדה 3).

הולוסטר ממש מגניבה ולדעתי "תהנה" מהעבודה שאתה לא באמת צריך משפחתית ותהינה מרכב שהוא קצת אחר, בעל אמירה ואיזשהו ערך מוסף, אפילו שלפי רבים הוא קיים רק בעיצוב החיצוני.

אני חושב שכדאי לך מאוד לבדוק את האוריס ואת המאזדה 3.

ה-3 אמנם נפוצה אבל בחירה בדגם ההאצ'בק בצבע לבן פנינה למשל (גם האדום מאוד יפה אבל לא כולם אוהבים) לא תהיה דומה לרוב המאזדות על הכביש, הרכב נאה ותא הנוסעים מרגיש בסדר אבל לא מאוד מרווח והאיבזור בדגם ה-2 ליטר לא רע בכלל.

הטויוטה מגיעה ב-1.6 רגיל ובדגם היברדי. ה-1.6 הרגיל קצת סתמי ובהפרש המחירים ההיברידי עדיף לדעתי ומציע יחידת כוח עדיפה בהרבה גם מבחינת ביצועים.

פורסם

ולוסטר לא היתה בתצוגה ונאמר לי שהן נמכרות כמו לחמניות טריות ושגם התצוגות נמכרו בכל הסוכניות, לא יודע עד כמה זה נכון, אולי אעשה כמה טלפונים לסוכניויות שונות בסביבה לראות אם יש אמת בדבר.

באופן כללי הולוסטר נחמדה, מעיין גימיק, נאה ושונה מבחוץ, מגיעה בצבעים משוגעים בדומה למאזדה2 שזה דווקא נחמד. אם היא נוחה מבפנים כמו הI35 (מה שלא נראה לי סביר כי היא קטנה בכל מימד, למרות כסאות דמויי באקט-סיט שאמורים להיות נוחים) זו יכולה להיות בהחלט בחירה טובה.

Keyser,

אני יודע שנתון המומנט יותר מעניין כשמדברים על תאוצה, גם ציינתי שהI35 בעלת מומנט נמוך, והיא מגיעה להספק מירבי בסל"ד יחסית גבוה. מהבחינה הזו האסטרה באמת עדיפה עם טורבו שיתן לי כוח זמין בסל"ד נמוך אבל זה בא ע"ח נוחות ועיצוב.

לחכות לI30 החדשה אני לא חושב שאפשרי, העסקה צריכה להסגר בקרוב מאוד. גם הולוסטר כרגע במחסור ואני חושש שזה יוציא אותה מהמירוץ (וחבל). אבדוק את זה יותר לעומק מחר.

פורסם

אני חושב שפסלת את הפוקוס מהר מדי.

אם אתה רוצה את ה-2 ליטר, נכון שאין גימור ספורט, אבל יש גימור טיטניום שהוא עוד יותר טוב (זה מה שיש לי).

ההבדלים לא גדולים בין הספורט לטיטניום, מידות הצמיגים שונות, יש סאן רוף, ועוד כמה קשקושים לא קריטיים.

הפוקוס 2 ליטר יותר חזקה מהאסטרה, מהI35 ומהולוסטר.

נהגתי גם על האסטרה, גם על הI35 וגם על הולוסטר כחלק מתהליך ההחלטה שלי, ופסלתי את כולן.

בשתי היונדאי תא הנוסעים מרגיש זול בעיניי, ההגה והתנהגות הכביש ממש לא משתפים פעולה בנהיגה ספורטיבית.

האסטרה מאד איכותית אבל גם מאד לא מאובזרת בגרסה הבסיסית, והתוספות מייקרות מאד את המחיר.

היא מתנהגת מעולה וכיפית לנהיגה, למעט הגיר המעצבן, כמו בקרוז (6 הילוכים אוטומט). המנוע מרגיש חזק בזינוק בגלל הטורבו והכוח הרב יחסית בסל"ד נמוך, אבל הוא מאבד נשימה כשהמהירות עולה. הפוקוס בדיוק הפוך, לא מרגישה מאד חזקה בזינוק (למרות התוצאה היפה בפועל של 8.5 שניות בערך ל-100), אבל מושכת יפה מאד כשהסל"ד מעל 4K.

נכון שהתפעול של הגיר בפוקוס מהכפתורים בידית לא מוצלח בכלל, אבל רוב הזמן מצב הS מספק את הסחורה בנהיגה חזקה, וכשצריך משתמשים בכפתור.

הייתה לי קורולה רובוטית לפני זה, 100% מהזמן נהגתי בה במצב ידני. היום אני 80% מהזמן על S, והשאר מתחלק חצי חצי בין D לידני (D כשאני במוד רגוע ולא רוצה שהרכב ימשוך הילוכים סתם, זה לא קורה הרבה :)).

תעשה נסיעת מבחן על הפוקוס 2 ליטר טיטניום, היא שונה בהרבה מהטרנד שראית באולם. כל הקונסולה המרכזית שונה, מחשב דרך שונה, הריפודים שונים, יש משענות יד מקדימה ומאחור, והרבה פינוקים. אני ממש נהנה מהרכב (חוץ מהרגעים שהוא מעצבן אותי עם הגיר שלא מוריד הילוך כשאני רוצה..).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...