Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

flat iron building.

על ברודווי, שדרה 5 ורחוב 23.

באיזה עוד פורום רכב תקבל תשובה תוך דקה בשישי בחצות ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הקדמת אותי בחמש'ה שה רגעים.

הבניין הזה הוא אבן דרך באדריכלות גורדי שחקים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם כבר זרקת משהו, תרחיב.

למרות שהוא נראה עשוי לבנים, הוא לא.

הוא בעצם הבניין הראשון שנבנה משלד ולבנים כחיפוי בלבד.

שיטה זו הורידה באופן משמעותי את משקל הבניין ואיפשרה לבנות לגובה.

לפני בניין זה כל נסיונות הבניה לגובה בשיטת הלבנים הסתיימו בבניינים שקועים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
הקדמת אותי בחמש'ה שה רגעים.

.

דוווקא נראה שהקדמתי אותך בארבעים חמשה-שה רגעים.

זה הבנין האהוב עלי, ואחד החשובים שאני מכיר.

ועדיין, משעשע שמישהו שואל בפורום רכב שאלה בחצות, מקבל תשובה תוך דקה, ואם לא אני זה שענה, מישהו אחר היה עונה גם (תוך שעה, ויפה שעה אחת קודם, או לפחות ארבעים חמשה-שה דקות).

למרות שהוא נראה עשוי לבנים, הוא לא.

הוא בעצם הבניין הראשון שנבנה משלד ולבנים כחיפוי בלבד.

שיטה זו הורידה באופן משמעותי את משקל הבניין ואיפשרה לבנות לגובה.

בנין זה הוא סמל לקבעון, ועדין, הוא כל כך יפה שאי אפשר להתעלם ממנו.

למרות שהבינו שניתן לבנות לגובה בבניה קלה במתכת, המשיכו בסגנון הקישוט והעיטור המסורתי לאותה תקופה. (חפשו בגוגל אסכולת לואי סאליבן).

רק מאוחר יותר, בזכות האדריכלות המודניסטית נוקו כל העיטורים הללו, ונשארה אסטטיקה חדשה, הנובעת מפונקציה ושלד בלבד בלבד, ללא הצורך בקישוטים.

דוגמא לכך היא בנין סיגרהם של מיס ואן דה-רוהה, שאולי במבט ראשון נראה כמו המגדל שמעל השקם באבן גבירול, אבל בעצמם מסמל את השינוי התפיסתי של בניין מגדל, בשיטה חדשה, שהוא אינו "כנסיה גותית".

זה הסיגרהם:

http://www.google.co.il/search?q=seagram+building&hl=en&qscrl=1&nord=1&rlz=1T4ADFA_enIL428IL428&prmd=imvnsb&source=lnms&tbm=isch&ei=H89RT7_rHMex0AWZ8qHuCw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CA8Q_AUoAQ&biw=1600&bih=721

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ראזי חלק את משנתו, עכשיו תורי. הסיגראם, חוץ מהעובדה שהוא היה ראשון, אין בו כלום. בניין משמים לחלוטין, אם כי יכל להיות גרוע יותר בהינתן שהוא נבנה בתקופה שהצמיחה גם את הברוטליזם הנורא. הוא נתן את האות לתחילת הבניה של קוביות זכוכית משעממות, מגמה שהתחילה לעבור רק באמצע שנות השמונים.

מבחינה חיצונית (כלומר לא מנקודת מבט של איכות החיים בבניין), אני מעדיף הרבה יותר את הפיתוחים והעיטורים, גם אם מדובר בכנסיות גותיות כמו הרבה בניינים בדאונטאון של ניו יורק, וגם כשמדובר בבנייני ארט דקו מדהימים כמו הקרייזלר או רוקפלר סנטר.

בניינים עם עיטורים:

בניין קרייזלר

250px-Chrysler_Building_by_David_Shankbone_Retouched.jpg

רוקפלר סנטר

rockefeller.jpg

מגדל השעון

5-Madison-Avenue.jpg

לעומתם הסיגראם

seagram4.gif

נראה לי שהבחירה מה יפה יותר פשוטה.

שני בניינים שעבדתי בהם ואני מוצא אותם מדהימים, וסוג של יציאה מהקונספציה של קוביות הזכוכית והאלומיניום:

THE-135-EAST-57TH-STREET.jpg

הבניין הזה ממוקם ברחוב 57 מזרח פינת לקסינגטון, ובניגוד לרוב הבניינים ששמים את החזית שלהם ישר על הרחוב בכוחניות מסויימת, הוא מעוגל ונמצא פנימה יותר במגרש שלו, כך שנוצרת כיכר נינוחה מאוד בחזיתו. עדיין, הוא מאוד מרשים, למרות שהוא פחות כוחני.

הבניין השני הוא הEquitable, שעושה הרבה שימוש בשיש חום, אבל מבחינתי הגליק הגדול הם הלובי והפסאז' שלו, שמכילים הרבה מאוד אומנות מודרנית.

ככה הוא נראה מבחוץ:

equitable.jpg

זה הלובי, לא ניתן לתפוס את הגודל והיופי בתמונה, אבל זה קרוב

equitable_lichtenstein.jpg

אהבתי אותו במיוחד גם כי הוא ידידותי מאוד למשתמש, וכולל בריכה וחדר כושר במרתף.

ובניין אחד שראיתי מעט לפני שעזבתי, מיד חשבתי לעצמי שפרנק גרי בטח בילה לילה במיטה עם גאודי בשביל לייצר אותו, ומאוחר יותר גיליתי שהוא באמת של גרי. פשוט מדהים:

travelmodus-bekman-place-5.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בין כולם קרייזלר היפה ביותר

והוא נראה יפה מאוד מהתצפית ממגדלי התאומים ז"ל

את הבניין הפותח את השרשור , הייתי מבקר פעם בשנה בפברואר בעת שתערוכת הצעצועים בניו יורק מתנהלת מהעבר השני של הפינה בשני מבנים "מכוערים להפליא"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...