Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה למעשה כוללת אחריות "מפגוש לפגוש" ומה לא?

נהג מתחיל
שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

חברים שלום,

נתבקשתי על ידי חברים טובים לסייע במציאת רכב לרכישה, מאחד המבצעים המוצעים על ידי יבואנים, טרייד אין וחברות ליסינג.

אחד התנאים המפתים במיוחד במבצעים אלו הוא "האחריות הכוללת מפגוש לפגוש", שאמורה לתת לקונה שקט נפשי וממתנת לכאורה את הסיכון ברכישת מכונית משומשת מליסינג, שעלולה להיות גם ר"ל מכונית צרפתית, שכמובן אסור לרכוש...

מה בפועל כוללת אותה אחריות? מהו בלאי טבעי אשר מוחרג ממנה? האם למישהו יש נסיון hands on עם מימוש האחריות הזו?

מה זה בלאי? תושבות מנוע, רצועות, צמיגים, בלמים, נורות אני מבין, אבל האם החלפת שמן גיר נחשבת בלאי? פלאגים, קוילים, אלטרנטור, מדחס מזגן, מתגי חלונות חשמליים וכדומה?

מעניין אותי במיוחד לשמוע על רנו מגאן 2008 מליסינג, שהיא המועמדת המועדפת על ידי החברים שלעיל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכל נכנס לאחריות, כל עוד מדובר בבלאי טבעי, גם קלקול במתגי חלונות החשמל.

בדרך כלל מדובר באחריות לזמן מוגבל, עד חודש ימים מיום הרכישה, בתיאום, (ותיעוד), מול מנהל הסניף.

ענת

אוויס

מה בפועל כוללת אותה אחריות? מהו בלאי טבעי אשר מוחרג ממנה? האם למישהו יש נסיון hands on עם מימוש האחריות הזו?

מעניין אותי במיוחד לשמוע על רנו מגאן 2008 מליסינג, שהיא המועמדת המועדפת על ידי החברים שלעיל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספציפית לגבי המגאן מקרסו -

שמן גיר לא דורש החלפה לפי הוראות היצרן לכן לא תקבל החלפה שלו במסגרת האחריות (אלא אם יש בעיה אחרת בגיר שדורשת גם החלפה של שמן על הדרך).

פלאגים, קוילים, אלטרנטור, מדחס מזגן, מתגי חלונות חשמליים וכדומה - כלול.

לא כלול בנוסף למה שכתבת - מצבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שקלתי בזמנו את העסקה הספציפית הזו, ומנהל הסניף טען שזה הכל כולל הכל. מעבר לכך, עוד נקודות לעיונך: המחיר בד"כ גבוה במעט ממחיר השוק, והם גם נותנים ביטוח לשנה. (נכון לקיץ האחרון, אולי עדיין). מצד שני, יהיה קשה מאוד להיפטר מרכב כזה אחרי תום האחריות, מגאן מליסינג עם לא מעט ק"מ. הם מתחייבים לטרייד אין עתידי, וזו כמעט חתונה קתולית עם קרסו.

בכל זאת, לדעתי השקט הנפשי שווה את זה, בהנחה שתקבל כאן תשובות מספקות לשאלתך. (אני לא קניתי מסיבה אחרת).

הרכב כשלעצמו לדעתי מעולה: נוח, מרווח, חזק וחסכוני. חמי מחזיק כזה מזה כ-6 שנים, ללא תקלות מיוחדות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פלאגים, קוילים, אלטרנטור, מדחס מזגן, מתגי חלונות חשמליים וכדומה - כלול.

פלאגים לא יכולים להיות כלולים, כי זה חלק מתכלה, בדיוק כמו שמן מנוע ופילטר אוויר.

אולי הם כן כלולים, אם החלפה נדרשת עקב תקלה ולא במסגרת טיפול שוטף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ענת, לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו דבר: קרסו נותנים אחריות לשלוש שנים או 60K ק"מ, עד שהרכב מגיע ל 150K ק"מ - כלומר אם רכשת רכב עם 95 אלף ק"מ האחריות תהיה עד שתיסע 55 אלף ק"מ.

אלירן, תודה על התשובה.

פיני, אני יודע. הרכב לא מיועד לי (אני בוגר מגאן 2008 מליסינג) אלא לחברים. בנוגע לסחירות עתידית אכן אמרתי לרוכישם שמדובר בחתונה עם היבואן או בירידת ערך משמעותית במכירה בשוק החופשי. הם מעוניינים להשאר עם הרכב כחמש שנים ככה שנראה לי שזה סיכון מחושב.

עריכה: בוקי תודה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקי צודק כמובן, פלאגים לא כלולים.

נקודה נוספת שחשוב לשים לב אליה - יש השתתפות עצמית בכל פעם שמפעילים את האחריות של קרסו. למיטב זכרוני (אל תתפסו אותי במילה) מדובר על משהו כמו 200-300 ש"ח. לא קריטי אם מדובר בכשל במנוע או בגיר, כן קריטי אם מדובר במפסק חלון חשמל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...