Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי קשר כרגע לכל השירשורים של "חילונים נגד דתיים", "דתיים נגד חילוניים" או "אני והדת נשנה את העולם", אני בטוח שיש פה כאלה שיש להם שאלות (כמוני) מסקרנות הקשורות לעניין, וכאלה שיודעים לפרש ולהסביר, וגם כאלה שיודעים לתת פירושים חלופיים למה שנכתב.

אני מקווה שהשירשור הזה ייתן במה לכך.

ואני אתחיל ע"מ להבהיר את כוונתי:

הפירוש שלי לפסוק "לא תבשל גדי בחלב אימו": לא "אל תערבב בשר וחלב", אלא "אל תנצל". כדי לעשות משהו כזה, צריך להיות מנייאק לא נורמאלי.:-( תתנהג יפה, אל תנצל.

זה בינתיים הדוגמא היחידה שאני זוכר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"ואל תשכח משה את חוק הכשרות", אומר אלוהים למשה, "לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זה אכזרי."

משה חושב שניה ואומר, "למעשה מה שאתה אומר זה לעולם לא לאכול בשר וחלב ביחד."

"לא", משיב אלוהים, "מה שאני אומר זה לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זה דבר אכזרי."

"אה, הבנתי", אמר משה, "מה שאתה באמת אומר שחייבים לחכות שש שעות בין אכילת בשר לחלב בכדי שלא יהיו יחד בבטן."

"משה!!!", אומר אלוהים בכעס, "מה שאני אומר זה אל תבשל גדי בחלב של אמו, זה אכזרי!!!"

"או אלוהי בבקשה אל תעניש אותי על טיפשותי, מתחנן משה, "כוונתך בוודאי היא שיהיו לנו שני סטים של כלי אוכל אחד למאכלי בשר ואחר למאכלי חלב ואם יש טעות אז צריך לקבור את הכלים בחוץ."

אלוהים אומר בעצבים, "לעזאזל משה, תעשה מה שאתה רוצה…"

וזאת בעצם כל הדת ב-60 שניות.

Stay Dirty

פורסם
...."לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זה אכזרי."...

נכון,

יש התייחסות גדולה למידות האדם והקפדה על הרחמים בתורה ובהלכותיה, לא סתם אנחנו נקראים רחמנים בני רחמנים.

בישול גדי בחלב אימו הוא אכן אכזרי וגם נכתב בתורה "כִּי יִקָּרֵא קַן צִפּוֹר לְפָנֶיךָ בַּדֶּרֶךְ בְּכָל עֵץ אוֹ עַל הָאָרֶץ אֶפְרוֹחִים אוֹ בֵיצִים וְהָאֵם רוֹבֶצֶת עַל הָאֶפְרוֹחִים אוֹ עַל הַבֵּיצִים, לא תִיקַּח הָאֵם עַל הַבָּנִים. שַׁלֵּחַ תְּשַׁלַּח אֶת הָאֵם וְאֶת הַבָּנִים תּיִקַּח לָךְ לְמַעַן יִיטַב לָךְ וְהַאֲרַכְתָּ יָמִים" וגם "וְשׁוֹר אוֹ שֶׂה אֹתוֹ וְאֶת בְּנוֹ לֹא תִשְׁחֲטוּ בְּיוֹם אֶחָד."

יש הרבה הרחבות לפירוש הזה אך בסיסו הוא בחינוך האדם לנהוג במידת הרחמים גם כלפי בעלי חיים ולא רק כלפי זולתו.

פורסם

בראשית ברא האדם את אלוהים, בצלמו.....

איך זה יכול להיות שאלוהים לא רוצה שנבשל גדי בחלב אימו, אם איטריות מוקרמות זה הכי טעים והוא בעצמו איטריות עם כדורי בשר?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
נכון,

יש התייחסות גדולה למידות האדם והקפדה על הרחמים בתורה ובהלכותיה, לא סתם אנחנו נקראים רחמנים בני רחמנים.

בישול גדי בחלב אימו הוא אכן אכזרי וגם נכתב בתורה "כִּי יִקָּרֵא קַן צִפּוֹר לְפָנֶיךָ בַּדֶּרֶךְ בְּכָל עֵץ אוֹ עַל הָאָרֶץ אֶפְרוֹחִים אוֹ בֵיצִים וְהָאֵם רוֹבֶצֶת עַל הָאֶפְרוֹחִים אוֹ עַל הַבֵּיצִים, לא תִיקַּח הָאֵם עַל הַבָּנִים. שַׁלֵּחַ תְּשַׁלַּח אֶת הָאֵם וְאֶת הַבָּנִים תּיִקַּח לָךְ לְמַעַן יִיטַב לָךְ וְהַאֲרַכְתָּ יָמִים" וגם "וְשׁוֹר אוֹ שֶׂה אֹתוֹ וְאֶת בְּנוֹ לֹא תִשְׁחֲטוּ בְּיוֹם אֶחָד."

יש הרבה הרחבות לפירוש הזה אך בסיסו הוא בחינוך האדם לנהוג במידת הרחמים גם כלפי בעלי חיים ולא רק כלפי זולתו.

אבקש הבהרה- איך זה מסתדר עם המשפט מבראשית: "וְיִרְדּוּ בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל-הָאָרֶץ וּבְכָל-הָרֶמֶשׂ הָרֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ. ... אֱלֹהִים וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ וְכִבְשֻׁהָ וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבְכָל-חַיָּה הָרֹמֶשֶׂת עַל-הָאָרֶץ.

המילה "ירדו" (מלשון "לירדות") מביאה לי קונוטציות שליליות בעיקר.

בראשית ברא האדם את אלוהים, בצלמו.....

ב"צלמו"? אתה בטוח?...

" וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ".

תמיד תהיתי מדוע פה הניסוח הוא בלשון רבים, כשאחריו הוא בלשון יחיד- "וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ זָכָר וּנְקֵבָה בָּרָא אֹתָם.".

יודע מה, עוד אחר כך בהמשך רק מסופר על איך הוא ברא את אדם וחוה.

מהיכן הדילוג המוזר הזה נובע? מעין "ארחיב בהמשך"?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אני חושב שזה לא בסדר לאכול גדי בחלב אימו בגלל שזה אכזרי, לעומת זאת אין שום פסול לאכול גדי בחלב של פרה.

ולגביי אדם וחווה, היו להם 2 בנים, איך לעזאזל הם הביאו ילדים? האם מדובר על מקרה של גילוי עריות? או שהחלק שבו קין ואבל הולכים לבר בפלורנטין ומכירים בחורות פשוט נשמט כשכתבו את הספר?

haters will hate

פורסם

לברווז שלום ! השרשור שלך גרם לי לתהיות ומשך אותי לחיפושים בגוגל שם הגעתי לתפוז בלוג ונתקלתי בקטע הבא -"העתק הדבק" והינה הוא לפנייך :

פורסם ב-19 ביוני 2008, 12:55 במדור

כללי

כולנו מכירים את המיילים בהם מצוטטים חוקים אבסורדים של מדינות שונות.אז הנה,גם לעם שלנו יש חוקים מצחיקים. קוראים להם הלכות והן מופיעות במשנה,גמרא,תלמוד והתוספתות. ואחרי ההקדמה הנה ההלכות:

על מנת לקבוע אם בחורה הגיעה לבגרות מינית יש לבדוק את שדיה . אם כאשר היא מסובבת את ידיה לאחור נראה קמט מתחת לשדיה הרי היא כבר אישה- תלמוד בבלי,מסכת נידה דף מז עמ` א-ב

לגבר אסור לאחוז באיבר מינו בזמן שהוא משתין פן יבוא לידי גירוי - תלמוד בבלי, מסכת נדה, דף יג, עמוד א- דף יג, עמוד ב

מותר לקדש אישה בצואת שור שנגח אך לא בצואת שור שהשתמשו בו לעבודה זרה- תלמוד בבלי, מסכת עבודה זרה, דף לד, עמוד ב

שדיה של האישה נמצאים בחזה על מנת שתינוק היונק משדי אימו לא יוכל לראות את ערוותה - תלמוד בבלי, מסכת ברכות, דף י, עמוד א

חלזונות נוצרים ממיי הגשמים ואדמה - תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דף צא, עמוד א

אסור לקיים יחסי מין כאשר יש זבובים או יתושים בחדר- תלמוד בבלי, מסכת נדה, דף טז, עמוד ב - דף יז, עמוד א

לגויים אסור לקיים סקס אנאלי - תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דף נח, עמוד ב

כוכב הנקרא כימה אחראי על החום בארץ וכוכב הנקרא כסיל אחראי על הקור ולולא שניהם החיים לא היו אפשריים - תלמוד בבלי, מסכת ברכות, דף נח, עמוד ב - דף נט, עמוד א

אין לעשות צרכים בין דקל לקיר,לעבור בין שני דקלים,לשתות מים שאולים או לעבור על פני מים שנשפכו מחשש לשדים ורוחות רעות- תלמוד בבלי, מסכת פסחים, דף קיא, עמוד א

הארץ היא שטוחה ומכוסה ברקיע השמים, מעין מכסה קמור עבה על גבי מגש. ומהלך השמש כך; השמש חוצה את עובי הרקיע במזרחו ומאירה מתחתיו על הארץ ונעה במשך היום מערבה ובסיומו חוצה את עובי הרקיע [במערבו] ויוצאת מכיפת הרקיע מעליו [אלה שעות הלילה] עד שמגיעה למזרח ושוב נכנסת בעובי הרקיע וחוזר חלילה - תלמוד בבלי, מסכת פסחים, דף צג, עמוד ב - דף צד, עמוד ב

זיווג בין צב לנחש יוצר נחש מסוכן ביותר הנקרא ערוד- תלמוד בבלי, מסכת חולין, דף קכז, עמוד א

זמן הריונן של זאבות,לביאות ודובות הינו 3 שנים, זמן הריונה של נקבת הנחש הינו 7 שנים- תלמוד בבלי, מסכת בכורות, דף ח, עמוד א - דף ח, עמוד ב

רבי ישמעאל בן סרתיאל מספר על ארז שנפל ליד מקום מגוריו אשר על רוחבו יכלו לעבור 16 קרונות ועל ציפור הנקראת בר-יוכני אשר הטילה ביצה לתוך הים תוך כדי מעופה והגלים שנוצרו הטביעו 60 ערים ו 300 ארזים - תלמוד בבלי, מסכת בכורות, דף נז, עמוד ב

ככל שגוף הגבר גדול יותר כך איבר מינו גדול יותר - תלמוד בבלי, מסכת בבא מציעא ,דף פד, עמוד א

אסור לקרוא לאברהם אברם- תלמוד בבלי, מסכת ברכות, דף יג, עמוד א

מותר לתת פת כצדקה בשבת ובלבד שהמקבל הינו ננס הנמוך מגובה 30 ס"מ - תלמוד בבלי, מסכת שבת, דף ד עמוד א – דף ה ע"א

יחסי מין אנאלים מביאים לילדים חסרי ידיים, אם גבר `יורד` לאישה הדבר יביא לילדים אילמים, שיחה בין בני הזוג בזמן יחסי המין תביא לילדים חרשים, אם הגבר מסתכל על איבר מינה של אישתו יצאו ילדים עיוורים - תלמוד בבלי, מסכת נדרים, דף כ, עמוד א - דף כ, עמוד ב

על מנת להרפא מאבן בדרכי השתן יש לקחת ידית של כלי ולתלות אותה על איבר המין אם זה לא עוזר יש לקחת חוט מצמר שטוותה אישה החשודה בניאוף שגם אימא שלה הייתה נואפת ולתלות את החוט על איבר מינו . אם גם זה לא יעזור ייקח כינה ויתלה אותה בעזרת חוט באיבר מינו . וכשיטיל את השתן יטילו על ענף יבש של שיח הסנה - תלמוד בבלי, מסכת גיטין, דף סט, עמוד ב

אישה הנחשדת בניאוף צריכה לשתות מים קדושים. אם נאפה המים יגרמו לבטנה להתנפח ולירכה ליפול- תלמוד בבלי, מסכת סוטה, דף ו, עמוד ב

אלמנה המתאפרת ומתקשטת מאבדת את הזכות להתפרנס מנכסי הבעל- תלמוד בבלי, מסכת כתובות, דף נד, עמוד א

מותר להרוג אנס על מנת לנציל נערה בתולה מאונס אך אם היא נשואה או אם היא נאנסת אנאלית אין להרוג את האנס על מנת להצילה- תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דף עג עמוד א – דף עג עמוד ב

לבחורה אשר שכבה עם בהמה מותר להתחתן עם כוהן- תלמוד בבלי, מסכת יבמות, דף נט עמוד א- דף נט עמוד ב

על מנת לבדוק אם נערה היא בתולה יש להושיבה על חבית יין ולהריח את פיה. אם היא בתולה הרי שקרום הבתולין יחסום את ריח היין מלעלות לפיה- תלמוד בבלי, מסכת כתובות, דף י, עמוד ב

אישה שנתקלה בנחש וחוששת כי הוא מעוניין לקיים עימה יחסי מין צריכה לגזוז מציפורניה ומשיערה , להשליך בפניו ולאמר שהיא במחזור אם בכל זאת התעקש הנחש ונכנס לתוכה עליה לעמוד על שתי חביות כשרגליה פסוקות כאשר מתחת לאיבר מינה צולים בשר על האש, הנחש יצא ואז יש לתפוס אותו עם מלקחיים ולשרוף אותו באש . - תלמוד בבלי, מסכת שבת, דף קי, עמוד א

מותר לקרוא קריאת שמע על המיטה אם יש צואה מתחתיה ובלבד שגובהה של המיטה נמוך משלושים ס"מ או גבוה ממטר- תלמוד בבלי, מסכת ברכות, דף כה, עמוד ב

מותר להרוג כינים בשבת אבל לא ביצי כינים- תלמוד בבלי, מסכת שבת, דף קז, עמוד ב

האישה נוצרה מזנב הגבר- תלמוד בבלי, מסכת ברכות, דף סא, עמוד א

זרע של גבר יהודי הינו טמא וכל הנוגע בו צריך להטהר כולל האישה לאחר קיום יחסי מין- תלמוד בבלי, מסכת שבת, דף פו, עמוד ב

בהמה שנבעלה ע"י גוי דינה מוות מכיון שהיא נהנתה- תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דפים נד עמוד א - נה עמוד ב

בהמה שנבעלה ע"י יהודי בשוגג (איך זה בדיוק יכול לקרות?) דינה מוות - תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דפים נד עמוד א - נה עמוד ב

Gn'f'R

פורסם

אני לא מבין דבר אחד,

אתה אנטי דת זה ברור, אל למה לנסות לעשות צחוק?

אתה לא מקבל את העניין של אלוהים, דת וכל זה, סבבה מובן , אבל למה סתם ללעוג?

זה די ילדותי.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בהמה שנבעלה ע"י גוי דינה מוות מכיון שהיא נהנתה- תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דפים נד עמוד א - נה עמוד ב

בהמה שנבעלה ע"י יהודי בשוגג (איך זה בדיוק יכול לקרות?) דינה מוות - תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דפים נד עמוד א - נה עמוד ב

גדול, לקח לי המון זמן להירגע מגל הצחוק שתפס אותי :-D

אף פעם לא בעלת בהמה בשוגג? :-D

פורסם

ערוד היום זה זה:

enc%5Cimages%5Cwildass.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...