Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גודל מומלץ לתיבה בין 24.1 - 49.5 ליטר אטומה ,לי יש 61 ליטר פתוחה ,מה ההשלכות ?

מדובר ב PIONEER TSW309S4 ,מחובר ל JBL GTO1004 .

אני ארגיש הבדל משמעותי אם אני אשתמש ב 49.5 אטומה כמו שמומלץ ? ( אני אוהב את הבאסים חזקים מאוד )

כרגע מכוון במגבר על קצת יותר מחצי ,אם אני ארים יותר אני עלול לשרוף את הסאב ? ( באתר היצרן כתוב שבגישור המגבר מוציא 300RMS ,ועל הסאב מוצהר 400RMS ).

עוד שאלה קטנה,שמתי את ה FADE לרגע רק על REAR ושמתי לב שהסאב טיפלה מדבר ובחיתוך הוא מתחת ל 80HZ ב LOW ,מוזר לא ?

תודה 8)

התיבה היא בסגנון הזה עם הפתח בצד ימין לאורך, לא יודע אם היא בדיוק 61 ליטר כי מצאתי אותה באינטרנט ואצלי היא מרופדת בבד .

ts-w309_vented_box.jpg

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם

נ.ב :

עברתי ב FAQ על הנושאים הקשורים .

פורסם

אני עלול להרוס את הסאב אם אני מרים יותר מחצי או עם התיבה הקיימת ?

פורסם

אני לא יודע כמה וואט זה "יותר מחצי". הגיין לא לינארי ובנוסף תלוי במתח קדם המגבר.

אני ממליץ לך לבדוק מה הנפח המומלץ לתיבה פתוחה ולוודא שאתה בטווח המומלץ.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אוקיי ,ואם אני רוצה לקנות תיבה אטומה של 49.5 כמו שמומלץ כמה זה עולה ומאיפה אני משיג ?

ובקשר שכתבתי לזה שהוא קצת מדבר יש לך מושג ?

פורסם

קח בחשבון שפתוחה יותר עוצמתית מאטומה, פשוט תדאג שהיא תהיה בנפח המומלץ ומכוונת לתדר סביר.

אם אתה רוצה אטומה, לא יודע אם כדאי ללכת על הכי גדולה שאפשר, אבל אם אתה רוצה מידה מאוד ספציפית נסה לקבל הצעת מחיר מאחד המתקינים בפורום.

ד"א, לדעתי יש חבר פורום בשם אודי שמוכר תחבה פתוחה 45 ליטר, תוכל לנסות אותה, או לאטום אותה ולקבל את הנפח המומלץ, והרווחת תיבה טובה, עבה וחזקה במחיר תיבה פשוטה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

חברה מה קורה למה אף אחד לא מגיב תוציאו את הסלוטייפ מהפה :roll:

פורסם

לגבי זה שהסאב מדבר, תחתוך אותו יותר נמוך. יש לי את אותו מגבר ונראה שהקרוס ממש לא ליניארי, אז תסובב קרוב יותר לכיוון הנמוך. (שיהיה על LPF, כה?)

בקשר לתיבה, אתה אומר אתה את הבאסים חזקים, אז למה לטרוח עם אטומה? לא מכיר אישית את הסאב, הרצתי חיפוש ורשום שמומלץ תיבה פתוחה בנפח 42 ליטר.

אז אם אתה רוצה ממש לדייק, קח את הקופסה שיש לך וזרוק בפנים כמה בלוקים של עץ בנפח 20 ליטר.

מה המידות של התיבה והעובי של החומר?

פורסם

כי באתר רשום שהסאב מומלץ בתיבה אטומה עד 49.5 ליטר מבין ואני מאוד אוהב את הרעידות החזקות בגב.

בדקתי באתר של התיבה וזה מה שכתוב :

בניה: 5/8" MDF. ( עשיתי חישוב ויצא לי 15.875 מילימטר :?:).

נפח: 1.40 cu.ft.

משקל: 23 ק"ג.

הרכבה עומק: 16 ".

והיא 61 ליטר .

( 12" SINGLE SOLOBARIC SLOT PORTED BOX

Category: SOLOBARIC PORTED ECONOMIC לא יודע מה זה אומר).

פורסם

שמע, ככלל יסוד, תיבה פתוחה תהיה חזקה יותר מתיבה אטומה במחיר אובדן איכות. (ברוב המקרים)

בדקתי באתר שלהם, יש שם את הpdf של הסאב: תיבה אטומה 35.4 ליטר (נע בין 26 ל50), תיבה פתוחה 42.5 (35 ל56).

בחזרה לתיבה שלך, אם התיבה שיש לך זה אותה אחת שאת הנתונים שלה הבאת פה אז הנפח שלה 40 ליטר, לא 60.

מה אתה מחפש בכללי? אתה לא מרוצה מאיך שהוא נשמע? או שסתם אתה רוצה לשפר?

בסופו של דבר מדובר על פיוניר ב400 שקל, אל תצפה לשבור חלונות ראווה ממרחק 100 מטר.

פורסם

HEIGHT -- 13 1/4"

LENGHT -- 16 1/4"

BOTTOM DEPTH -- 17 1/2"

הנתונים האלה הם באינץ' וחישבתי יצא לי 61 ליטר .

בוא נגיד שאני יחסית מרוצה ממנו אבל לפי מה שהבנתי אם אני אקח תיבה מתאימה אני ארגיש בגב עוד יותר רעידות כמו שאני מחפש .

פורסם

אל תשכח שהפורט גם תופס נפח מסויים מהתיבה. לפי המידות החיצוניות יש לך 61 ליטר ברוטו

לאחר לקיחה בחשבון את נפח הפורט ונפח הרמקול עצמו יש מצב מאוד גדול שכבר תהיה באיזור ה45-50 ליטר נטו.

דעה אישית שלי - אין לך מה לדאוג.

וטיפ קטן, הרמת הגיין מעל לחצי לא ייתן לך יותר הספק, כיוון זה נועד להתאים את רגישות הכניסה של המגבר למתח היציאה של ההד יוניט (רדיו דיסק). תהיה זהיר ועדין עם הכיוון הזה

דיוויד

עריכה: אם המידות האלו הן חיצוניות אז נפח התיבה היא 47 ליטר, אם זה מידות פנימיות אז 60.

פורסם

את המידות לקחתי מהאתר של התיבה אז אני חושב שזה המידות החיצוניות של התיבה ללא קשר לסאב.

וב PDF של הסאב ההמלצה היא של התיבה לא כולל הסאב אם אני לא טועה,אז 61 זה הרבה לפי מה שאני מבין תקן אותי אם אני טועה.

• תוכן חדש...