Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה 2001 2.0 ליטר

זה כבר חודש שלם שאני מנסה לפתור בעיה מעצבנת ומטרידה של רעש מים זורמים (נשמע כאילו ממלאים חלל ריק) מאזור הרדיאטור חימום. התופעה מופיעה אך ורק בהנעה קרה, בהנעה חמה אין אפילו ציוץ.

פירוט מצב מערכת הקירור ברכב:

רדיאטור עבר ניקוי במכון רדיאטורים.

פקק רדיאטור חדש מקורי (1.1).

צינורות מים (עליון+תחתון) חדשים.

תרמוסטט חדש.

רדיאטור חימום חדש.

פירוט הפעולות שבוצעו במוסך מורשה יונדאי בעקבות התופעה:

בדיקת לחץ למערכת קירור.

בדיקת נזילות.

בדיקת מפלס נוזל קירור.

בדיקת משאבת מים ובדיקת מתיחה של הרצועה.

נסיעת מבחן ובדיקה חוזרת.

ממצאים:

אין שום נזילה גלויה באחד מרכיבי הקירור ברכב.

אין נפילת לחץ ממערכת הקירור.

אין איבוד של נוזל קירור.

בהעמדה ארוכה של הרכב (3 יום) חלק מהמים עברו מהרדיאטור בחזרה למיכל העיבוי (אטם ראש מנוע נבדק ויצא תקין).

יש רעיונות לפתירת הנושא?

פורסם

יש לבצע ניקוז אוויר.

נסה את הדבר הבא.

כאשר נוזל הקירור קר פתח את מכסה הרדיאטור חצי סיבוב ולאחר מכן תניע את הרכב.

בזמן שהמנוע עובד תעביר את בורר הטמפ' למצב חם ולאחר מכן תלחץ בעדינות ובזהירות על כול צנרת המים בכדי לשחרר כיסי אוויר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ידידי, תודה על התשובה המהירה! בכל אופן, למיטב הבנתי מערכת הקירור אצלי ברכב מוגדרת כמערכת "פתוחה". האם גם בסוג כזה נדרש לבצע ניקוז אוויר? ואם כן, אז כיצד אוכל לבצע זאת בלי המוסך שכנראה משגע אותי, למרות שכל רכיבי הקירור תחת אחריותו המלאה (את האמת נמאס לי לרדוף אותם).

פורסם

מזמן לא ראיתי מערכת קירור 'פתוחה'. אצלך מערכת הקירור סגורה (אטומה לאוויר חיצוני) כמו בכול רכב אחר מזה כמה עשורים.

אני לא מכיר את הרכב שברשותך אבל אני מאמין שמערכת הקירור ברכבך לא שונה מיונדאי אלנטרה 2.0 ליטר.

אומנם מיכל ההתפשטות פתוח לאטמוספירה אבל עדיין קיים מכסה לרדיאטור בעל שסתום הנפתח כאשר הלחץ עולה מעבר ללחץ נתון מסויים. למכסה של הרדיאטור קיים תפקיד נוסף והוא למנוע אפשרות של היווצרות וואקום במערכת כאשר נוזל הקירור מתקרר.

בתור מכונאי מסוקים בהווה או בעבר אני חושב שביצוע בדיקה וניקוז כפי שציינתי קודם לכן קטנים עלייך (לא עשית ניקוז אוויר למערכות הידראוליות במסוקים ?).

גם במערכת הקירור ברכבך צריך לבצע ניקוז אוויר בהתאם להנחיות של היצרן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתור מכונאי מסוקים בהווה או בעבר אני חושב שביצוע בדיקה וניקוז כפי שציינתי קודם לכן קטנים עלייך (לא עשית ניקוז אוויר למערכות הידראוליות במסוקים ?).

אני אכן מבצע ניקוזים ממערכות שונות במסוק אך זה מגובה בספרות טכנית של היצרן (מה שאין לי ברכבי הפרטי).

גם במערכת הקירור ברכבך צריך לבצע ניקוז אוויר בהתאם להנחיות של היצרן.

זה בדיוק מה שאני מחפש.

אומנם מיכל ההתפשטות פתוח לאטמוספירה אבל עדיין קיים מכסה לרדיאטור בעל שסתום הנפתח כאשר הלחץ עולה מעבר ללחץ נתון מסויים. למכסה של הרדיאטור קיים תפקיד נוסף והוא למנוע אפשרות של היווצרות וואקום במערכת כאשר נוזל הקירור מתקרר.

כמו שתיארת, הפקק של מיכל העיבוי כולל שני פתחים, האחד מחובר עם צינורית לפקק של הרדיאטור והשני פתוח לאטמוספרה. הווי אומר מיכל העיבוי מתנקז/מתמלא לבד מלחץ אוויר חיובי או שלילי. כעת נשאלת השאלה האם גם במצב כזה יש לבצע הליך ניקוז אוויר יזום?

פורסם

כרגע אין שום קשר לאופן פעולת מערכת הקירור מכיוון שאצלך מערכת הקירור נפתחה לגמרי ואוויר חדר לכול חלקה טובה, לפעמים ניקוז 'רגיל' לא תמיד פותר את הבעיה שתיארת.

פורסם

בקיצור יש לי ברוך לא קטן, האחד אוויר שתקוע במערכת (למרות שהרכב אינו מתחמם מעל המותר כלל). השני הוא זה שאין לי שום הגדרת יצרן מדויקת לניקוז אוויר מהמערכת.

פורסם

תודה מרק, אעבור על סדר הפעולות, תקן אותי אם טעיתי.

1. פתיחה של פקק הרדיאטור לגמרי (מנוע קר כמובן).

2. העברת בורר הטמפ' לחום מקסימלי.

3. התנעת המנוע והמתנה להגעת טמפ' עבודה, קרי פתיחת התרמוסטט.

4. בזמן שהמנוע מתחמם ללחוץ על צינורות המים כדי לשחרר מהם את האוויר הלכוד.

5. סגירת פקק הרדיאטור, כיבוי המנוע ושלום על ישראל.

פורסם

לאחר שביצעת את התהליך שכתבת תמתין כ-30 דקות וחזור על התהליך שוב פעם.

שים לב ! אם טמפ' נוזל קירור תעלה ייתר על-המידה בגלל שמערכת הקירור לא תחת לחץ נוזל קירור עלול לנזול מפתח המילוי.

עדיף שלא תפרק את הפקק לגמריי אלא חצי סיבוב כלומר שהפקק יישאר תפוס על ההברגה אבל עדיין אוויר יכול לברוח דרך הפתח.

שים לב בזמן העבודה בתא המנוע לא להתקרב למאווררים גם שהם לא עובדים.

בהצלחה.

פורסם
לאחר שביצעת את התהליך שכתבת תמתין כ-30 דקות וחזור על התהליך שוב פעם.

שים לב ! אם טמפ' נוזל קירור תעלה ייתר על-המידה בגלל שמערכת הקירור לא תחת לחץ נוזל קירור עלול לנזול מפתח המילוי.

עדיף שלא תפרק את הפקק לגמריי אלא חצי סיבוב כלומר שהפקק יישאר תפוס על ההברגה אבל עדיין אוויר יכול לברוח דרך הפתח.

שים לב בזמן העבודה בתא המנוע לא להתקרב למאווררים גם שהם לא עובדים.

קיבלתי :-D, אבצע זאת מחר (אם יהיה שמשי ונעים).

פורסם

אשמח לשמוע עדכונים,

אני סובל מבעיה דומה ברכב שלי, אסטרה 2002, ולאחר שביצעתי את ה"נוהל" שמרק תיאר פעמיים מאז שאני חווה את התקלה ( קרוב לחצי שנה ) פשוט וויתרתי .

פורסם
אשמח לשמוע עדכונים,
בינתיים אני נמנע מלבצע את התהליך בעקבות הסערה שהולכת שם בחוץ. על כל פנים שמתי לב שרעש המים הפסיק לעת-עתה למרות שלא ביצעתי דבר. אני בכל מקרה ימשיך לעקוב וביום שמש הראשון אבצע את התהליך שמרק ציין.

אני סובל מבעיה דומה ברכב שלי, אסטרה 2002, ולאחר שביצעתי את ה"נוהל" שמרק תיאר פעמיים מאז שאני חווה את התקלה ( קרוב לחצי שנה ) פשוט וויתרתי .
אני לא מכיר את אופל אבל כנראה אצלך תהליך הניקוז הוא שונה (מאפיין אירופאיות רבות).
  • תוכן חדש...