Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים

פתחתי את השרשור דווקא ברכב כללי כי הנושא קשור לרכבים, לא רציתי לפתוח באוף טופיק כי לא לכולם יש גישה לשם.. מקווה שזה בסדר כאן מבחינת ההנהלה :wink:

בזמן האחרון ( כבר כמה שנים, עלק זמן אחרון :) ) אני מאוד מתעניין בכל מה שקשור לרכבים, אני אוהב לעשות הכל לבד ואפילו חושב יום אחד להתפתח בתחום.

התחלתי להתעניין בריתוכים, בשביל לבצע כל מיני עבודות מיוחדות כמו צנרות וכו..

יש למישהו מושג איפה ניתן ללמוד את הנושא באזור באר שבע?

ביררתי במכללה אחת אבל אין מספיק אנשים ולא ידוע מתי יפתח קורס..

אשמח לדעות והכוונות לכיוון, אפילו אם הם ההכוונה ללימוד עצמי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא צריך לעזוב את העבודה,פשוט תתנדב מס' שעות בשבוע.אני באותו סרט כמוך רק שאצלי זה תחום הנגרות..

לא חסרים בתי מלאכה בב"ש.

Gn'f'R

פורסם
לא צריך לעזוב את העבודה,פשוט תתנדב מס' שעות בשבוע.אני באותו סרט כמוך רק שאצלי זה תחום הנגרות..

לא חסרים בתי מלאכה בב"ש.

אז זהו שאין הרבה בעלי מקצוע מבחינת ארגון ואלומיניום שזה מה שאני רוצה ללמוד. מה גם שרוב בעלי המקצוע עובדים עם מפעלים ולא מול אנשים פרטיים.. קצת מסובך הנושא

קנה מדריך, רתכת ופשוט להתחיל לרתך (בספר הנ"ל יש דוגמאות לפרוייקטים למתחיל).

תודה על הקישור, בזכותו מצאתי כמה קבצי PDF בנושא :)

נשאר לנסות לרתך :)

יש קורסים של רתכות אצל זיקה.

אבל במידה ויש לך אפשרות להגיע לאזור המרכז-ת"א.

תודה אך לימודים במרכז לא פרקטיים בשבילי

פורסם

טוב אני לא כל כך מוצא מקומות שמלמדים ריתוך פה בבאר שבע.

אצל חבר בעבודה יש רתכת כנראה שנתחיל לעשות נסיונות נראה עד כמה הדבר מסובך :)

מבחינת הריתוך אני לא מאמין שזה מסובך עד כדי כך, הכל עניין של טכניקה וניסיון.

השאלה היא איך מתאימים את הרתכת לסוג החומר שרוצים לרתך..

אז התחלתי לחפור אצל חברי הטוב גוגל, הגעתי להרבה מדריכים וסרטונים שעזרו לי מעט להבין.

אם הכל הולך חלק אני ועוד חבר הולכים על פרוייקט מעניין אז יהיה לכם שווה לעקוב :)

אגב האם יש הגדרות ספציפיות מבחינת כיוון הרתכת אמפרז, וכו.. לצנרת 304L עובי דופן 1.6..

אשמח לעזרה ממומחי הריתוך כאן

פורסם

עם עובי דופן כזה ורתך מתחיל שכח מאלקטרודות. נסה רתכת CO2 עם חוט 0.8 מ"מ. גם עם ארגון אני לא מאמין שתגיע לריתוך סביר כמתחיל בחומר כזה דק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה קורה אביתר? שמע אני מרתך עם רתכת CO2(הרתכת היחידה שחובבן יכול לרתך איתה כזה עובי) ולדעתי הדרך הכי טובה היא פשוט להתחיל לעבוד עד שתתפוס נסיון ו"יד"(נסיון ויציבות של היד) אם בא לך לקפוץ אלי ולנסות את הרתכת CO2 אתה מוזמן תמיד אתה יודע :-P

ד"א, ממליץ לך לקרוא את זה http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1357-jeepolog-archive

מקווה שזה בסדר לקשר לאתר אחר.

פורסם

אני מאמין שעם הנסיונות אני אשתפשף ויקלוט מהר איך רצים עם הריתוך..

יהיה בסדר :)

איתמר תודה על האופציה.

אין איזה הגדרות מסויימות לסוג נירוסטה שציינתי ?

פורסם

לצורך העניין נשתמש ברתכת ארגון, אני מאמין שיהיה אפשר לרתך עובי כזה ללא בעיות מיוחדות.

כמובן שכול זה אחרי שפשופים קטנים בריתוך למרות שיש לי קצת ניסיון.

נשתמש בחוט נירוסטה.8)

פורסם

אם אתה עובד עם ארגון תתחיל בלי להוסיף חוט. בשביל ההוספה צריך שתי ידיים מאוד יציבות ולא מעט אימונים.

זה ריתוך קונסטרוקציה או ריתוך צנרת?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...