Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנחות בארנונה לניצולי שואה - אשדוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מניח שיש פה משתמשים שמכירים וגרים באשדוד, בקשר להנחות בארנונה לניצולי שואה.

השאלה שלי היא כזאת:

סבתי היא ניצולת שואה, לא מזמן רכשנו דירה חדשה גדולה ( מעל 100 מטר) וסבתי היא לא בעלת הנכס או שיש לה קשר כלשהו לנכס.

האם היא תהיה זכאית להנחה בארנונה? שאחריי הכל, היא גרה איתנו, באחד החדרים, נכה ב 100 אחוז וכו'.

(כמובן שבעירייה לא כל כך בדוקים אלה עונים במיידי "לא" השאלה אם יש מעקף כלשהו בחוק? האם כדאי לתבוע? לדרוש? להגיש מסמכים וכו'? )

האם מישהו מכיר את הסיטואציה ספציפית לאשדוד? לפי הבנתי או ממה שהבנתי, אבל זה מאוד מעורפל... שכאשר ניצול השואה אינו בעל חזקה כלשהיא בדירה, איננו זכאי להנחה, אך מה עם משפחתו שאיתה הוא גר? איך החוק פועל לגבי זה?

מודה לכם מראש על תשובות בנושא.

אני סורק וממשיך לסרוק את הרשת לתשובות מדוייקות יותר בשבילי.

תודה מראש.

פורסם

ממה שאני מכיר ויודע ההנחה בארנונה עבור ניצולי שואה היא לדירות עד לגודל של 70 מ"ר.

יכול להיות שיש משהו עדכני יותר אבל תוכל לעיין פה -

http://www.moin.gov.il/ChozreiMancal/200804_04.pdf

בנוגע לבעלות על הדירה, אני מניח שניצול השואה צריך להיות רשום כמחזיק בנכס, אך אינני יודע מהם הנהלים המדוייקים.

בהצלחה

פורסם

אם היא לא מחזיקה בנכס אבל רשומה במשרד הפנים בכתובת המדוברת אז היא תיהיה זכאית לקבל עד 30% הנחה (על פי החלטת העיריה) לשטח שבוא היא חיה כלומר לחדר שלה.

איזו קיצבה היא מקבלת כניצולת שואה?

האם היא מוכרת כנזקק נצרך או מקבלת השלמת הכנסה מביטוח לאומי?

פורסם

הבעיה בעריית אשדוד שאם אין לך ''קומבינות'' או שאתה לא יודע איך לדבר ואל מי בדיוק לפנות

אז ''אכלת אותה''

אני אישית חושב שכדאי שתקליט את השיחות עם הפקידים בערייה

ואחר כך תלך להתייעץ עם עורך דין שיגיד לך אם סתם ניפנפו אותך

במידה ואתה צודק בעזרת מכתב קטן מאותו עורך דין אל העירייה תקבל פיצוי קטן אך חביב למדי

וגם את הזכויות שמגיעות לך בתור תושב אשדוד..

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

גם מי שאינו בעל נכס אבל גר בשכירות, אם הוא עונה לקריטריונים לזכאות לקבל הנחה, הוא יקבל את ההנחה.

אני מכיר מקרה שבו משפחה נתנה לקשיש דירה למגורים בחינם. כשזה הגיע לשלב ההנחה בארנונה, נחתם חוזה של שקל אחד לשנה.

בדיוק כפי שתקבלו תוספת זכאות למים כך גם הזכאי צריך לקבל הנחה בארנונה. זה לא נכון שרק על החדר שלה היא תקבל הנחה, כי היא משתמשת גם במטבח, סלון, שירותים וכד'. נכון שההנחה היא עד 70 מטר והשאר בתעריף רגיל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אנחנו בהחלט נקליט ונתייעץ עם עו"ד, תודה על עצת ההקלטה, נראה איך הם ידברו כאשר אני אשים רשמקול על השולחן... (אחריי הכל, מותר).

בכל מקרה, היה לנו מקרה מאוד מעניין והוא כזה:

לפניי כשנה וחצי, החלטנו שאנחנו קונים דירה חדשה, אבל ע"מ למכור את שלנו, סבתי החזיקה בחזקה מסויימת בנכס... הבנק לא היה מוכן להתעסק כל עוד השם שלה לא מוסר מרישום הטאבו, הכוונה שרק הורי יהיו רשומים על חזקת הדירה.

לכן נאלצנו לגשת לעו"ד וכמובן ליצו חוזה של מתנה ללא תמורה והופ, רק הורי רשומים על הטאבו.

לפניי כמה ימים, מגיעים לעירייה, והופ, הפקידה מציינת, לפניי שנה וחצי סבתי ירדה מרישום הטאבו והורי היו בעל חזקה מלאה על הנכס (וכמובן שהסבתא מתגוררת איתנו), דרשו תשלום הפרש על הארנונה שהסתכם בכ 4,000 ש"ח.

מן הסתם שנתייעץ עם עו"ד לגבי הסוגייה.

פשוט מאוד מעניין ומסקרן אותי, כיצד עליי לנהוג כלפיי עיריית אשדוד?

בכוח? אגרסיביות? להקליט? עו"ד? אני לא מעוניין להטריד סתם כך עורכי דין על פארש אם אין בסיס.

מעניין אותי מה לגבי הדירה החדשה, הרי יהיה לה חדר לא קטן, היא תעשה שימוש בכל משאבי הבית (מים, חשמל וכו' שלהם היא כן זכאית להנחה ...) אז מדוע שאנחנו לא נקבל הנחה בארנונה?

לשאולים, היא ניצולת שואה המקבלת את כל הזכויות והכספים המגיעים לה כנרדפת נאצים, שהייה במחנה גטו ובעלת נכות רפואית של 100 אחוז ( ומן הסתם זכאית למקסימום שעות טיפול ממטפלות)

פורסם

על השאלה הזאת אני יכול לענות רק בצהריים מחר ( היום כבר) מכיוון שאימי מודעת לעניין הזה יותר ממני.

ממה שאני כן יודע, שהיא מקבלת שעות מטפלת מקסימלי מהביטוח הלאומי, מקבלת רנטה וכספים שונים מגרמניה וכו'

מבחינת מצב רפואי אני יודע שהיא נמצאת בטטוס נכה 100 אחוז אך, ללא כל תעודת המעידה על כך, היא פשוט מרותקת למיטה עם מחלות שונות ובעיות זיכרון... מקבלת שעות מלאות המגיעות לה עקב מצבה הרפואי.

הכיצד ניתן לברר האם היא נזקק נצרך? במה זה מתבטא? באיזה כספים? תמלוגים? וכו'? ע"מ שאוכל לברר.

פורסם

לברר במשרד האוצר 035682651 "הרשות לזכויות ניצולי שואה" שם יגידו לך מה היא מקבלת וכמה והאם היא מוכרת כנזקק נצרך.

זה מתבטא למשל בזה שהיא יכולה להיות זכאית עד ל 100% הנחה בארנונה 50% הנחה בחשמל ובמידה ויש לה מעל 80% נכות לקבל קיצבה של מעל ל 7000 ש"ח.

זה משנה גם אם היא הייתה בגטו,מחנה ריכוז או מחנה עבודה לפי זה ניתן לדעת לאיזה גופים בגרמניה היא יכולה לפנות כדי לקבל פיצויים.

ויש עוד המון, תתקשר מחר ל *8840 ותבקש לשלוח "חוברת זכויות לניצולי שואה".

פורסם

תודה רבה לך בוקסר :) בבוקר אעשה טלפונים ואביא מידע מדוייק!

מודה לך מאוד !

פורסם

עכשיו תחילת שנה וכל בית בישראל מקבל טופס לתשלום ארנונה שנתי, בטופס זה יש הסבר על כל ההנחות המקובלות באיזורך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...