Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ליסינג ובעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים, שאלי לי אליכם:

דיברתי עם בחור נחמד בעל סיריון 2007.

הרכב עבר 79,000 קמ והוא רוצה עליו 40,000 שח.

‏(מחירון אם אני לא טועה עומד כרגע על 58,000)

העניין הוא הבעלות - הוא יד שניה, אבל בעל הרכב מתעקש שהוא קנהאותו בליסינג מימוני מ0 קמ הרכב שייך לו, אבל כשרצה 'לקנות' אותו מהליסינג היד הועברה גם ולכן זה יד 01 ברשיון ולא 00.

האם קיים דבר כזה בכלל שבגלל ליסינג הבעלות הוחלפה?

או שהוא נחרטט לי את הצורה כי הוא שמע שאני בחורה?

‏(הכל משיחת טלפון, אם אלך לבדוק זה יקרה רק בנוכחות גברית...)

פורסם

ברור שיש דבר כזה "ליסינג מימוני". קונים את הרכב מחברת ליסינג עם 0 ק"מ (במקום מיבואן, בגלל תנאי תשלום נוחים), הרכב נרשם על חברת ליסינג עד לסיום התשלום המלא ולאחר מכן עובר לבעלות הפרטית.

בדרך כלל אנשים שומרים טוב-טוב על הסכם רכישה מליסינג כי במעמד המכירה אחוזי הפחתה בגין ליסינג מימוני יותר נמוכים.

תבקשי מהמוכר לראות את הסכמי הרכישה והוכחות לגבי סוג הליסינג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קיים כזה דבר וזה מאוד נפוץ בעסקאות ליסינג מימוני.

אבל, בשנת 2006 (רכב ממודל 2007 יכול היה לעלות על הכביש כבר מאמצע 2006) השיטה לא הייתה נפוצה במיוחד בארץ ולכן הסיכוי שזה אכן המקרה קטן יחסית. כל נושא הליסינג המימוני התחיל לצבור תאוצה רק בשנים האחרונות.

פורסם

אם הוא כל כך מתעקש אז שיציג מסמכים רלוונטיים.

הוא מן הסתם חתם על הסכם הליסינג המימוני מול חברת הליסינג.

בנוסף חברות הליסינג מצרפות בד"כ מסמך חתום על ידם שהרכב שימש לליסינג מימוני בידי לקוח X.

לי אישית יש רכב שביד הראשונה היה בליסינג מימוני בשלמה קאל (הליסינג הפרטי של שלמה סיקיסט בשיתוף עם כ.א.ל). אני הבנתי את זה דרך הרישיון המקורי שלו משום שהיה שיעבוד לשלמה כ.א.ל, לא רכשתי את הרכב מאדם פרטי לכן לא קיבלתי את המסמך מחברת הליסינג ולא את הסכם הליסינג שלו אבל פניתי לשלמה סיקסט שהעבירו אותי לשירות הלקוחות של הליסינג הפרטי וקיבלתי מסמך שמאשר שהרכב נמכר בהסכם שכזה. בטופס מצויין מספר הרכב וסוגו והתקופה בה היה בבעלות שלמה סיקסט.

תדרוש מהמוכר הוכחות שכאלה למרות שבמקרה שלך נראה שמדובר ברכב שמור למדי שלא נסע הרבה וההורדה מהמחירון גם ככה דיי גדולה אם המחירון באמת עומד על 58 אלף שקלים כך שגם אם הבעלות הראשונה הייתה ליסינג תפעולי לא הייתי פוסל את האקזמפלר הספיציפי כמובן בכפוך לבדיקה במכון בדיקה וחוות דעת ממוסך על תיקון כל הליקויים. כדאי גם לציין שהרוב המכריע של הסיריון נמכר לחברות ליסינג והשכרה ולכן רוב ההיצע בשוק המשומשות מורכב מרכבים יוצאי ליסינג/השכרה.

בהצלחה ושבת שלום.

• תוכן חדש...