Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניסיון של כמעט עשור עם חנות למוצרי חשמל, אני אומר לך שבחיים לא שמעתי על מחיר כזה לתוספת אחריות.

אברר בשבילך ביום ראשון מה התעריף הממוצע לעסקה מסוג זה.

מהיכן רכשתם ומי היבואן?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לבחור עם המכונת כביסה הבעייתית של אלקטרולוקס - אשמח לשמוע באיזה דגם מדובר, גם לי יש אחת.

הדגם המדובר הוא Lavamat 45100. בחרתי בה לאור נסיון מצויין של ההורים שלי עם אלקטרולוקס ושל חמי עם AEG, שאצלם ציוד של יצרנים אלה מחזיק מעמד הרבה מאוד שנים, אם כי בעומסים הרבה יותר נמוכים מאשר אצלי.

יש לי נסיון טוב עם מוצרי Bosch/Siemens/Constructa, כולל שתי מכונות כביסה שהחזיקו כ-7-8 שנים כ"א בתקופה שהיו לי ילדים צעירים, מיבש כסבידה שהחזיק כ-15 שנה ושרד מבול של מים חמים כאשר צינור שעובר מעליו פקע, ונכון להיום מדיח כלים (כבן 7) ומזה תנור אפיה כמעט חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ביטוח זה סוג של הימור, ומה שמשנה הוא גובה ההימור.

במקרה של רכב, אתה מהמר על משהו בעל ערך כספי די גבוה

(פגיעות גוף לא עלינו, אשפוז, שיקום וכיו"ב מרעין בישין)

ולכן סכום הביטוח בהתאם.

תיקון מקרר הוא לא באותה סקאלה של עלויות, ולכן הסכום הצפוי לביטוח אמור להיות נמוך בהרבה.

+1

ביטוח עושים למקרים שאם יקרו, לא תוכל לעמוד בהם.

על תשכח שמקרר בן שנתיים שלוש ללא אחריות ניתן לרכוש במחיר הביטוח המוצע, ואף בפחות מכך.

ברור שהדרך הנכונה (שאינה רלוונטית כבר למקרה זה), היא לקבל אחריות מורחבת במעמד הקניה.

תמיד אפשר לזרוק משפט כמו: "אם אתם לא צופים שהמוצר שלכם יחזיק יותר משנה, למה שארכוש אני אותו?"

המלצה אחרונה, לפני שאתה מבטל את תוספת האחריות, תתייעץ עם זוגתך ותישאל לדעתה.

שלום בית (לטעמי) גובר על 1700 ש"ח.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

יגאל

המחיר ששילמת גבוה.

למקרר סמסונג שלוש דלתות 700 ליטר, רכשתי את האחריות לארבע שנים בעלות של 1250 שח וקיבלתי מגן ברקים במתנה.

הסיבה אגב שרכשתי את האחריות היא כי בחצי שנה שהוא אצלי,טכנאי היה פה שלוש פעמים בגלל כל מיני תקלות,אז בפעם השלישית העדפתי לבטח אותו.

פורסם
שלום!

הטכנאי המניאק הפחיד את אשתי שהתקלות במקררים החדשים (הדיגיטליים) נורא יקרות ונתן לנו 4 שנים נוספות במחיר שנתיים (אעלק).

קיצור סחבק שילם הבוקר 1700 שח ב24 תשלומים כשהמקרר עצמו עולה בסך הכל 5.5 אלף.

לדעתי, סכום הפרמיה ששילמת על הביטוח גבוה מאוד ממה שנהוג. ממה שאני זוכר כאשר קניתי מוצרי חשמל חדשים לפני כ-4 שנים, הרחבת הפרמיה מ-שנה אחריות ל-3-שנות אחריות היתה זניחה (עשרות שקלים עבור התנור, עשרות שקלים עבור כיריים ובאיזור ה 100 שח למדיח כלים, שהוא למעשה ה"רכיב" הכי בעייתי בחבורה כי בניגוד לאחרים יש לו יש כרטיס אלקטרוני, חיישן טמפ', גוף חימום, מנוע, נטיה לנזילות וכו'). במקררים לוקחים פרמיה עצומה בגלל הכרטיס האלקטרוני וגם בגלל המדחס שנחשב לרכיב יקר, אם כי המחיר של מדחס לבדו (ללא עבודה) לא יקר במיוחד - אך אלו הם רכיבים שמהרגע שעזבת את החנות הם אינם באחריות.

דרך אגב, אני מסכים עם הנטיה של מכשירים עם כרטיס אלקטרוני להתקלקל - במיוחד מקררים (שם יש גם חיישנים) אבל לאורך שנים, מהיכרות שלי עם התחום, ברוב המקרים טכנאים מחליפים בקרים\כרטיסים מהר מידי ולפני שבדקו היטב חיישנים והלחמות\ממסרים על הכרטיס. כנ"ל לגבי מזגנים.

אני במקומך מבטל את הביטוח ולאחר מכן מברר במקומות אחרים את העלויות. אם מצאתי מקום טוב במחיר שפוי - עושה שם. אם לא מצאתי, לא עושה. הסיכוי שתוציא על תיקונים למקרר מעל 1700 שח בשנים הראשונות לחייו הוא נמוך מאוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל, תתחדש ותהנה ממה שקנית!

דבר שני, אני לא בטוח שהייתי מבטל את האחריות המורחבת הזאת (הרבה אנרגיה, ובעיניי החוכמה היא להוציא אנרגיה היכן שמשתלם לך). שילמת כבר? תהנה. תלמד להבא.

לגבי אלקטרולוקס, לנו בבית יש דווקא ניסיון טוב איתם. אבל... מכונות הכביסה החדשות אכן מגיעות עם כרטיס חכם (ומסתבר שגם מדיחי כלים) אז... אומנם צריך לסרב לקנות פריטים מן הטכנאי במעמד הקניה, אבל יותר מכל, צריך מזל.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מה דעתך להתקשר לחברה ביום ראשון, לבקש להחזיר את המקרר כי אם הטכנאי ממליץ על רכישת אחריות כזו לפני שהמקרר פעל דקה אחת קבלתי רושם שהמוצר לא אמין? ... אולי זה יצליח להוריד את מחיר האחריות.

בעקרון אני נגד אחריות כזו, כמעו תמיד עלות טכנאי פרטי (אמין ומומלץ, זה כמו מכונאי...) תהיה זולה מעלות ביטוח או שרות היבואן.

כבר נכתב שביטוח כזה הוא הימור. אני מציע לגגל על תקלות במקררי סמסונג (כללי, לאו דווקא הדגם הספציפי) , תמצא אפילו שרשור ישן בפורום שיראה אמינות, וגם באתרים בחו"ל. כמות דיווחים על תקלוות ועלות תיקון יוכלו להיות שיקול מנחה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני לא עושה ביטוחים שכאלה, ממילא תמיד בסוף האחריות הם מתקשרים להציע הרחבה ואחרי תקופה עם המוצר אתה יודע מה הנטיות שלו (אם עשה בעיות מהיום הראשון וכ"ו) לבעיות.

ולמי ששואל איך להוריד את כל המציעי הרחבות (מרחיבים לך את החור ולהם את הכיס), אומרים שיש לך ביטוח על הבית שכולל בתוכו תיקונים למוצרי חשמל, זה מוריד אותם מיידית.

אצלי הציעו 700 ש"ח הרחבה לכמה שנים לתנור בוש, נדמה לי שתנור עובר חיים יותר קשים וזה תנור עם לחצני מגע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה המקרר וקנינו אותו בליאור בירושלים, היבואן הוא סמסונג מיניליין.

בכל אופן מה שהם הציעו זה 70 שקלים לחודש לשנתיים וכביכול שנתיים נוספות חינם. במתנה קיבלתי את השקע ברקים הזה.

במילים אחרות יצא 1680 שח עבור 4 שנות אחריות וזה פסיכי לגמרי, לא יודע מה עבר לי בראש :?

כמה עולה הכרטיס האלקטרוני הזה שעליו כולם מדברים?

פורסם

לפי זכרוני משהו כמו 1,500-2,000 ש"ח (לפני 3 שנים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלי היה בדיוק השבוע טכנאי לתקן את המקרר (אמנה SBS) ואכן הציע הרחבת אחריות ל 5 שנים ב 1600 ש"ח.

סירבתי באדיבות.

בכדי לקבל קנה מידה על עלות התיקונים, הוא החליף גוף חימום +חיישן שלו (עבודת חשמל בסיסית בלי שום "כרטיסים אלקטרוניים מעורבים פשוט לנתק 2 קונקטורים ולהרכיב רכיבים חדשים) וכולל ביקור יצאתי עם אלפיה. :cry:

אה, קיבלתי ספריי נירוסטה במתנה! :?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, בפעם הבאה כשמתקלקל לך משהו תיצור קשר. במחירים כאלה שווה לי לבוא אפילו מאשקלון.

לי החליפו לפני שלוש שנים גוף חימום ביום שישי אחר הצהריים תמורת 280 ש"ח (מקרר תדיראן).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברור לי לחלוטין שיכלתי לצאת ביותר זול, ברור לי שיכלתי להזמין טכנאי מקומי שהיה עושה את העבודה בחצי מחיר, אבל יכול להיות שבדיוק אין לו במלאי גוף חימום, הוא בכלל לא יזהה את התקלה, יחליף משהוא אחר, יעשה נזק לרכיב הרבה יותר יקר בטעות, אנא ערף, אלף ואחד דברים יכולים לעכב את תיקון המקרר.

חלק מהתיקונים בבית אני בשמחה מנסה לתקן, מחליף סולונואידים ורצועות במכונת כביסה, עושה בבית עבודות חשמל ואינסטלציה, בניתי במו ידיי 2 פרגולות בבית, אבל לא הייתי מוכן ליישם את שיטת העבודה הזאת על המקרר שכשהוא מתקלקל מאוד פוגע בשגרת הבית ויוצר נזק כלכלי נוסף (מוצרים מתקלקלים).

ב 500 השקלים הנותרים האלה קניתי תיקון מהיר, מקצועי, מבעל מקצוע שמומחה במקררים הספציפיים האלה, רק מתאור התקלה הוא כבר הבין מה מקולקל, שלף ישר 2 חלקי חילוף מקוריים מתוך שקיות מקוריות, נתן לי שנת אחריות על התיקון, כך שמבחינתי היה שווה כל שקל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אגב, לאחר שבהתחלה זלזלתי במגיני הברקים למיניהם שנמכרים ע"י טכנאי השירות (ועולים 150-200 ש"ח),

הפלזמה הקודמת שלי חטפה נחשול מתח וכל הכרטיס של הספק כוח עבר טיגון מהיר,

יצרתי קשר עם החברה שפיתחה את המגינים האלה (חברה ישראלית) ולאחר שקיבלתי הסבר טכני וקצת מספרים , השתכנעתי שיש הבדל בינו לבין המגינים של GPT ויונדאי שעולים 30-50 ש"ח .

רכשתי מגן כזה עבור כל מוצר עם כרטיס חשמלי (מקרר, 2 פלזמות ומכונת כביסה) ומבחינתי זה הביטוח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...