Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך קוראים לחברה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באגירה - אם הייתך משלם 1600 ש"ח התיקון היה נכלל בביטוח? אם כן - זה היה כדאי, כיון שאז מחיר הביטוח היה מצטמצם ל-600 ש"ח ל-3 שנים, זה לדעתי כבר מחיר סביר.הפטנט של חידוש ביטוח בעת תיקון די מקובל בחברות אלה, ולפעמים זה בדיוק המצב הנכון להתחיבות כיון שממילא אתה מממש חלק מהביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם לדעתי בתנאים האלה זה היה כדאי אבל הוא לא הסכים להכיל את התיקון בתוך האחריות אז לא היה בכלל על מה לדבר.

הגדיל לעשות מתקין מכונות כביסה של סימנס שהתקין אצלנו מכונת כביסה חדשה (כמו ששמתם לב, כל מה שמתחבר לשטקר מתפגר אצלי בבית בחודש האחרון) ולאחר ההתקנה (שששולמה במלואה ביום הרכישה) מבלי בכלל להתבלבל הוא אמר לאישתי, סיימתי את ההתקנה, זה 2100 ש"ח בבקשה" ומגיש לה חשבונית, אתם מבינים, הוא כבר כתב חשבונית! :x:shock: :shock: :shock:

אישתי מתקשרת אלי לעבודה, אני מדבר איתו ומבהיר שכבר שילמנו על המכונה כשהיינו בחנות והוא בשלו, שוב בלי להתבלבל "1600 ש"ח זה על 5 שנות אחריות נוספות, 350 ש"ח זה על מגן ברקים (שגם הטובים שבטובים עולים 120 ש"ח) ועוד 250 ש"ח זה פילטר סילפט ששמים על הברז ומסנן אבנית (הכלב פירק כזה פילטר בדיוק שאני התקנתי ושילמתי עליו 35 ש"ח ושם אחד חדש משלו), לאחר הנחה, 2100 ש"ח (גם דוחף לי את הנבוט בלי ווזלין וגם מצתדק לי על "הנחה" :evil: ).

הסברתי לו לאט ובעדינות שהוא מתבקש לפרק את המגן ברקים המ%*יין שלו, הוא מתבקש לפרק את המסנן אבנית המז&*גג שלו ולהרכיב חזרה את שלי והוא מתבקש לעזוב את הבית בלי 1600 ש"ח, בלי 250 ש"ח, בלי 350 ש"ח, בלי ההנחה המחורבנת שלו ושלא יצפה לטיפ.

אולי אלא ההוראות שלו מלמעלה אבל הוא ביצע את זה בצורה כ"כ מלוכלכת, גועל נפש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למה שקרה לך קוראים "חוק הסריות" - סבלתי ממנו קשות לפני 7 שנים (מקרר, מדיח, מיבש כביסה ועוד כמה פריטים קטנים) וגם לאחרונה (דוד חשמלי ומכונת כביסה, וכבונוס גם שפשוף מכוער בפגוש של הרכב).

כמקצוען, וכיון שמחר מביאי לי מכונת כביסה חדשה יש לי שתי שאלות אליך:

1. איזה פילטר מים לרכוש?

2. האם אתה מכיר מגם ברקים שאינו בולט יותר מ-2-3 ס"מ מעל השקע? יש לי בעיה - ארון שתלוי בדיוק מעל השקע בחדר הכביסה, שאיני רצה לותר עליו. והגבהה שלו תמנע מאשתי להגיע אליו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אישתי מתקשרת אלי לעבודה, אני מדבר איתו ומבהיר שכבר שילמנו על המכונה כשהיינו בחנות והוא בשלו, שוב בלי להתבלבל "1600 ש"ח זה על 5 שנות אחריות נוספות, 350 ש"ח זה על מגן ברקים (שגם הטובים שבטובים עולים 120 ש"ח) ועוד 250 ש"ח זה פילטר סילפט ששמים על הברז ומסנן אבנית (הכלב פירק כזה פילטר בדיוק שאני התקנתי ושילמתי עליו 35 ש"ח ושם אחד חדש משלו), לאחר הנחה, 2100 ש"ח (גם דוחף לי את הנבוט בלי ווזלין וגם מצתדק לי על "הנחה" :evil: ).

גם על מכונת כביסה דורשים 1600 שקלים ל-5 שנות אחריות נוספות? מעניין, כשאני קניתי את המכונה שלי ב-1300 שקלים כולל התקנה, אפילו לא הציעו לי את זה :wink:

בכל מקרה, כל מכונה מגיעה עם לפחות שנה אחריות, אז למה לקנות אחריות מורחבת במעמד הרכישה? חוצמזה שככל שמכונה היא יקרה יותר, כך ניתן לצפות שהיא תגיע עם יותר שנות אחריות. לא שאני רואה סיבה אמיתית לקנות מכונה ב-10000 שקלים (ויש גם כאלה, מסתבר).

אגב, גם לי הציעו פילטר אבנית, אבל כנראה שככל שהמכונה זולה יותר, גם הפילטר זול יותר - אצלי ביקשו רק 100 שקלים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

או כמו אותה עו"ד שקובעת את המחיר ללקוח לפי מפתחות הרכב והנעליים שהוא נועל (לא הצלחתי למצוא את הכתבה ב"כלכליסט" מהשבוע שעבר). כנראה שההופעה שלך לא משדר יוקרה.

פורסם

אני חושב שעצם העובדה שקניתי מכונה ב-1300 שקלים לא משדרת יוקרה... מה גם שהטכנאי מבין שמי שקונה מכונה בכזה מחיר לא יוציא עוד 20% מהעלות בשביל איזה מסנן מסכן. או 120% מהעלות בשביל אחריות מורחבת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, מה שכתבת היה ברור. אני קצת ציני בגלל הסיפור של באגירה, אני בטוח שגם הוא לא קנה Miele ב-10K.

תאמין לי שגם אני הייתי קונה מכנה זולה, אבל יש לי מגבלת מקום שמחייבת פתח עליון, ודרישה (מוצדקת) של האשה לסחיטה ב-1000 סל"ד - והרי הגעתי למצב שבו המכונה הזולה ביותר העומדת בדרישות עולה כ-2800 ש"ח.

הדבר שהדהים אותי השבוע בעת חיפוש אחר מכונה הוא שאנשי המכירות אינם מהססים להשמיץ בצורה גסה את שכניהם (הסתובבתי בנשר, שם יש 5 חנויות למכשירי חשמל וגם הום סנטר ושופרסל דיל שבהם אפשר למצוא מבחר מצומצם). וכמובן האויב שזוכה להשמצות הגסות ביותר הוא החנות הזולה ביותר באזור חיפה. אצלו גם הזמנתי את המכונה (דרך הרשת) - במחיר 300 ש"ח פחות מהחנות הזולה ביותר במתחם מגה בנשר.

פורסם

דווקא לא בטוח שהיה כדאי לך לקנות מכונה זולה. כשיש אשה וילדים בבית כמות המכונות בשבוע גדלה משמעותית וכך גם מתקצר אורך חיי המכונה. כשגרים לבד מספיקה מכונה בשבוע בממוצע ואז הסיכוי שהמכונה תחזיר את נשמתה לבוראה תוך שנתיים-שלוש הוא קטן יחסית. אם נצא מנקודת הנחה שמחיר המכונה משליך במידה מסוימת על איכותה לאורך זמן, נראה שעבורי למשל זה מיותר לקנות מכונה ב-3000 שקלים, כי מקסימום אם היא מתקלקלת - פשוט קונים חדשה בעלות נמוכה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תראה, אצלי הילדים כבר גדולים (הצעיר יחגוג 16 בשבוע הבא). אמנם המכונה עובדת קשה, כ-7-10 מחזורים בשבוע, אבל אם מכונה יקרה יחסית התחסלה אחרי 4 שנים אני מעדיף להחליף מכונה זולה אחרי תקופה כזו.

פורסם

1. איזה פילטר מים לרכוש?

2. האם אתה מכיר מגם ברקים שאינו בולט יותר מ-2-3 ס"מ מעל השקע?

1. שום פילטר. חבל על הכסף! אם אתה אלרגי לאבנית אז רק סיליפוס (שהוא למעשה אינו מסנן). אחרת, סנו אנטי קאלק מסיר אבנית פעם בשנה שנתיים.

2. אם הטיימר מכאני, אין צורך. אם יש כרטיס אלקטרוני אז רק מגן ברקים עם תקן ישראלי, ולא קופסה סינית עם שני לדים צבעוניים לקישוט. אם אין מקום, אז תחבר כבל מאריך של חצי מטר ועליו את מגן הברקים. לא אידאלי ולא מומלץ לחבר צרכנים גדולים לכבל מאריך - אבל עדיף מלוותר על מגן הברקים.

:turn-l:
פורסם
1. שום פילטר. חבל על הכסף! אם אתה אלרגי לאבנית אז רק סיליפוס (שהוא למעשה אינו מסנן). אחרת, סנו אנטי קאלק מסיר אבנית פעם בשנה שנתיים.

2. אם הטיימר מכאני, אין צורך. אם יש כרטיס אלקטרוני אז רק מגן ברקים עם תקן ישראלי, ולא קופסה סינית עם שני לדים צבעוניים לקישוט. אם אין מקום, אז תחבר כבל מאריך של חצי מטר ועליו את מגן הברקים. לא אידאלי ולא מומלץ לחבר צרכנים גדולים לכבל מאריך - אבל עדיף מלוותר על מגן הברקים.

אתה מכיר מכונת כביסה מודרנית בלי כרטיס? כמובן שלא. רעיון המאריך כבר עלה, גם אני לא אהבתי אותו כיון שמדובר בצרכן כבד.

מחר אני כבר אעשה סיבוב ב"שזר" או "בורג המפרץ".

פורסם
הסברתי לו לאט ובעדינות

מממ... איך שהוא יש לי תחושה שזה לא ב-ד-י-ו-ק מה שקרה שם. :lol:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
דווקא לא בטוח שהיה כדאי לך לקנות מכונה זולה. כשיש אשה וילדים בבית כמות המכונות בשבוע גדלה משמעותית וכך גם מתקצר אורך חיי המכונה. כשגרים לבד מספיקה מכונה בשבוע בממוצע ואז הסיכוי שהמכונה תחזיר את נשמתה לבוראה תוך שנתיים-שלוש הוא קטן יחסית. אם נצא מנקודת הנחה שמחיר המכונה משליך במידה מסוימת על איכותה לאורך זמן, נראה שעבורי למשל זה מיותר לקנות מכונה ב-3000 שקלים, כי מקסימום אם היא מתקלקלת - פשוט קונים חדשה בעלות נמוכה.

אתה מערבב כביסה צבעונית עם כביסה לבנה ?

הלבשה תחתונה+גרביים+מצעים (לא כולל חזיות) אני מכבס ב-60 מעלות צלזיוס.

בגדים ליום יום ב-40 מעלות צלזיוס.

בגדים עדינים כביסה ביד.

סוודרים ואריגים במים קרים בתוכנית ללא סחיטה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי האם שווה או לא לעניין המקרר:

אחי קנה לפני 6 שנים מקרר סמסונג גדול. במעמד הרכישה הוסיף כ1500 ש"ח עבור ההרחבה ל5 שנות האחריות. אפשר לומר שזה הדבר החכם ביותר שהוא עשה.

ב5 השנים נשרפו 3 כרטיסים אלקטרוניים (חשמל בעייתי, חרף כל השקעים המגנים וכדו'. ומפני שהשקעים סופקו גם ע"י הטכנאי- לא יכלו להתנער). והטרמוסטט התפלק לו איזה פעמיים.

אפשר לומר שזה עניין של מזל. יכול להיות שיעבוד ויתקתק יופי ויכול להיות שיהיה אמין כמו המערכות החשמל בצרפתיות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...