Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בעליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני נהג חדש (חצי שנה) ונוהג ברכב של ההורים (אוטומט 2.4 ל').

אני גר בעיר הררית ויש הרבה עליות\ירידות (תלולות).

בכל פעם שאני עולה בעלייה אני חושב לעצמי אם עדיף לעלות אותה במהירות גבוהה יותר או נמוכה יותר. מה יותר חסכוני בדלק?

אם אני עולה לאט אני משתמש בפחות דלק יותר זמן , ואם מהר ביותר דלק אבל פחות זמן.

במהירות גבוהה יותר יש לרכב מומנטום וקל לו יותר לעלות.. תיאורטית.

מה עדיף?

אגב אם הרכב היה ידני האם זה שונה?

תודה :)

פורסם

אני אקח ניחוש פרוע ואומר שאתה נוסע על אמריקאית?

בכל מקרה, הכי חסכוני = כמו סבתא.

האצה מאוד מאוד מתונה ולרוב התייצבות על מהירות זחילה.

ללחוץ על הגז אולי יחסוך לך זמן, אבל צריכת הדלק קופצת משמעותית יותר, אם יש לך מחשב צריכת דלק ברכב שמראה את הצריכה בכל רגע נתון, אתה תראה הבדל משמעותי עד עצום בין זחילה לבין טיסה, במיוחד בעליות.

הזמן שתחסוך יהיה אפסי (שניות) במיוחד יחסית לגדילה בצריכת הדלק.

הבחירה היא שלך, זמן או כסף?

בהצלחה

כבר חתמתי...

פורסם

צריכת הדלק עולה פי כמה וכמה כאשר אתה לוחץ על הגז מאשר כשאתה נוסע מתון יותר. עדיף לעלות לאט, וכן תיבת ידנית תחסוך דלק

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

פורסם

אתה יכול גם לדעת בדיוק בעצמך את ההבדלים,תמלא פול,תיסע בעליה במהירות ומד הדלק יגיע לקראת הסוף,תחשב,אחרי זה תמלא שוב תיסע בצורה מתונה בעליות ותחזור על החישוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דווקא יפנית :)

תודה לכם.

אגב אם אני בטורים גבוהים בעליה , עדיף להאיץ בצורה מתונה ולגרום לתיבה להעלות הילוך או להישאר באותה מהירות וטורים?

פורסם

אם הרכב מסוגל יהיה לשמור על ההילוך היותר גבוהה עדיף,אך אתה רואה שהוא מעלה הילוך ואחרי זה מוריד כי קשה,עדיף להישאר על טורים גבוהים במקום שהתיבה תשחק עם ההילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אקורד ? מיצובישי אאוטלנדר ? :p

נו טוב, מספיק עם הניחושים :lol:

הדרך הכי חסכונית לטפס בעליה היא להאיץ במתינות ולשמור על ההילוך הכי גבוה שניתן בשילוב לחיצה עדינה על הגז. כל רכב ורמת הגמישות של המנוע שלו והתיבת הילוכים שלו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן קאמרי.

נשמע לי הגיוני להאיץ במתינות , אבל בקשר להילוך גבוה קצת פחות.

אם נקביל רגע את ההילוכים לאופניים , כשעולים (באופניים) בעלייה בהילוך גבוה יותר קשה לעלות אותה כי צריך לסובב פחות סיבובים ביותר כוח.

במכונית בהילוך נמוך המנוע בטורים גבוהים , אבל אם נשווה לאופניים למרות הטורים גבוהים קל לו יותר לעלות כמו שבאופניים קל יותר לעלות בהילוך נמוך.

מבחינת טורים נראה שקל יותר בהילוך גבוה.. אבל הקטע עם האופניים מכניס לי ספקות.

פורסם

נהיגה במהירות 90-100 קמש, עם כמה שפחות משחק עם דוושת הגז, ללא הילוך יתר.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

בדקתי כמה פעמים את העניין אבל ברכב עם תיבה ידנית.

יש מצבים שעדיף להישאר בסל"ד יותר גבוה בעליות בכדי לחסוך בדלק.

כשנסעתי בעלייה מתונה על הילוך חמישי, הורדתי לרביעי ואז צריך ללחוץ פחות על הגז כדי לשמור על המהירות,ומחשב הרכב הראה צריכה יותר טובה בהילוך רביעי מאשר חמישי.

פורסם
אני אקח ניחוש פרוע ואומר שאתה נוסע על אמריקאית?

מה קשור אמריקאית?

יש כיום יפניות שצורכות פי כמה מאמריקאיות ואירופאיות בכלל עם מנועים קטנים.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
מה קשור אמריקאית?

יש כיום יפניות שצורכות פי כמה מאמריקאיות ואירופאיות בכלל עם מנועים קטנים.

מה קפצת? :roll:

נפח המנוע גרם לי לחשוב שמדובר באחד המנועים (ECOTEC) ה"רזים" החדשים שמוצעים באמריקאיות (כדוגמאת המליבו החדשה).

נפלת על חובב אמריקאיות במקרה :-P

כבר חתמתי...

פורסם

כמו שכבר אמרו, בעלייה אין טעם לנסוע מהר, גם אם האצת לפני העלייה אתה תצטרך יותר כוח (משמעותי) כדי לשמור על מהירות גבוהה יותר.

פורסם

עשיתי ניסוי היום בעליה ארוכה (בעזרת מחשב הדרך).

בתחילת העלייה במהירות 40-50 בערך מחשב הדרך הראה צריכה של כ23 ליטר ל100 ק"מ.

כשהאצתי קצת ל 60-70 בצורה מתונה הצריכה ירדה לכ13 ליטר (1800-1900 סל"ד).

עושה רושם שזה ממש תלוי ספציפית בהרבה גורמים.. גם זווית העליה , גם המהירות , גם ההילוך.. לא משהו חד משמעי.

• תוכן חדש...