Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם!

אקדים ואומר כי אחרי חיפוש מייגע הן בגוגל והן בפורום המכובד שלנו, לא עלה בידי למצוא תשובה חד משמעית לשאלה אשר לפניכם.

אני מתנצל אם שאלתי תשמע טרוויאלית לחלוטין . אני בהחלט מודע לעובדה שאני מסתכן בשאלה "צהובה" משיהו :oops:.

אגב, בדיוק מסיבה זאת לא פרסמתי אותה בפורום אספנות; פחדתי פן זקני השבט יצחקו עלי מעט וישלחו אותי למחסן חלקים להביא אבקת חשמל או מראות לנגמ"ש.:lol:

בכל מקרה הנה שאלתי:

כמה שנים בחובתו של יבואן הרכב לספק שירותי מוסך לדגם ספציפי? אני מדגיש מדובר במוסך יבואן ולא מוסך מורשה רגיל.

לדוגמא: קניתי רכב מסויים היום בסוכנות יבואן כלשיהי. כמה שנים תהיה לי האופציה לטפל ברכב הספציפי שקניתי במוסך היבואן לפני שהם יגידו לי "אדוני היה לנו העונג לשרת אותך כל השנים הללו, אבל את הטיפול הבא תצטרך לעשות במוסך מורשה אחר,זאת כי אנחנו מפסיקים להחזיק מלאי חלפים לדגם שלך"

תודה רבה על העזרה :-D

זמין 8)

פורסם

שרות במוסך תוכל לקבל בלי הגבלת זמן ומתי שרק תרצה . לגבי חלפים זמינים לפני כמה שנים יצא לי לדבר עם בעל מוסך כאשר היה בבעלותי אופנוע מסוג אפריליה { מטרו היבואנית הפסיקה את יבוא הכלים של אפריליה ואני פחדתי להיתקע בלי חלפים} והוא אמר לי שישנו חוק במדינה שבמסגרתו יבואן מחוייב ליבא חלפים לרכב שהוא שיווק לתקופה של 7 שנים מסיום השיווק בארץ . בפועל את רוב החלקים ניתן להשיג זמן ארוך יותר כי המון חלקים משמים במספר רב של מכוניות ולא פעם גם שורדים החלפת דגם .

אבא שלי עדין מטפל בzx הוותיקה שלנו במוסך מורשה כאשר את הרוב המוחלט של החלפים ניתן עדין להשיג כאן בארץ . שיווק הzx הופסק ב98 .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

תודה רבה על התגובה המלומדת :-)

אם אני מבין נכון את תגובתך, אם ברשותי פולקסווגן חיפושית משנות השבעים אני יכול לקפוץ לצ'מפיון לטיפול והם לא יסתכלו עלי כמו על עב"ם? :lol:

זמין 8)

פורסם

סביר להניח שיסתכלו עליך כמו עב״מ ויכול מאוד להיות שגם לא ידעו לעזור לך. לרשת המוסכים המורשים של צ׳מפיון יש כמה עשרות מוסכים, סביר להניח שלא כל המכונאים בכל המוסכים עבדו ברשת בשנות השבעים והשמונים.

היבואן מחויב לתת שירות לרכב במשך 7 שנים, אבל לא מחויב לתת מחיר הגיוני. אם לא ירצו אותך במוסך, ידאגו לתת לך הצעת מחיר שללא תתפרש לשתי פנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קצת סדר בבלאגן, נזרקים פה ביטויים ומשפטים חופשי שאינם מדויקים:

1. צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (יבוא רכב ומתן שירותים לרכב) מסדיר את נושא היבוא המסחרי של רכב לישראל.

2. סעיף 3 לצו קובע מהם דרישות משרד התחבורה מהיבואן על-מנת שיוכל לקבל רישיון יבוא.

3. סעיף 3(א)(4) קובע כי על היבואן לספק מוצרי תעבורה (חלקי חילוף ולמעשה כל חלק שמגיע ברכב) למשך 7 שנים ממועד

מכירתו לצרכן.

4. סעיפים 11 ו-12 לצו קובעים מסגרת זמן של שבוע ימים ליבואן לספק את מוצרי התעבורה מיום קבלת ההזמנה ובמקרים חריגים

ביותר, לאחר שהוכיח היבואן כי פעל להשגת מוצרי תעבורה כנדרש ונתקל בקושי, שבועיים ימים. בכל מקרה אין תירוצים אחרי

שבועיים ...

5. סעיף 3(א)(5) קובע כי על היבואן לתת שירות לרכב שיובא על-ידו בכל עת, כל עוד הוא יבואן של אותו תוצר.

מקווה שעכשיו הנושא מובן :)

פורסם
קצת סדר בבלאגן, נזרקים פה ביטויים ומשפטים חופשי שאינם מדויקים:

1. צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (יבוא רכב ומתן שירותים לרכב) מסדיר את נושא היבוא המסחרי של רכב לישראל.

2. סעיף 3 לצו קובע מהם דרישות משרד התחבורה מהיבואן על-מנת שיוכל לקבל רישיון יבוא.

3. סעיף 3(א)(4) קובע כי על היבואן לספק מוצרי תעבורה (חלקי חילוף ולמעשה כל חלק שמגיע ברכב) למשך 7 שנים ממועד

מכירתו לצרכן.

4. סעיפים 11 ו-12 לצו קובעים מסגרת זמן של שבוע ימים ליבואן לספק את מוצרי התעבורה מיום קבלת ההזמנה ובמקרים חריגים

ביותר, לאחר שהוכיח היבואן כי פעל להשגת מוצרי תעבורה כנדרש ונתקל בקושי, שבועיים ימים. בכל מקרה אין תירוצים אחרי

שבועיים ...

5. סעיף 3(א)(5) קובע כי על היבואן לתת שירות לרכב שיובא על-ידו בכל עת, כל עוד הוא יבואן של אותו תוצר.

מקווה שעכשיו הנושא מובן :)

לדעתי יש פה קצת ניגוד בין סעיף 3 ל-5 .

לדוגמא אני מגיע למוסך יבואן אחרי 12 שנים שהרכב על הכביש, לפי החוק היבואן לא חייב להחזיק חלקי חילוף לרכב שלי במלאי אבל כן מחוייב לתת שירות.

אך אפשר לתת שירות ללא חלקי חילוף...

במה יסתכם הביקור במוסך? ליטוף של הרכב ועץ ריח על המראה... :headscratch:

זמין 8)

פורסם

קיבלת פה תשובות מנומקות ומפורטות שאפשר לסכם במילה אחת כמו בבדיחה של הגשש - 7 . מה 7? מעבר לכך, רוב היבואנים ממילא מעניקים שירותי חלפים גם למכוניות ישנות יותר וגם לכאלו שישנות הרבה הרבה יותר, קרי ענתיקות ואספנות. בדרך כלל יעזרו לך אצל היבואן להשיג חלקים למכונית אספנות. זה בהחלט אינטרס תדמיתי שלהם ורוב היבואנים מקדמים בברכה בעלי מכוניות אספנות. לא יתיחסו אליך כמו עב"ם ורק תדאג להגיע לאיש הנכון ולהתחבר אליו קודם בטלפון כי להגיע סתם למוסך עם רכב בן 40 שנה באמת יהווה בעיה. חיפוש קטן בטלפון מי יכול לעזור לך ותקבע איתו ויטפלו בך. בדרך כלל זה עובד. רובן המכריע של יבואני הרכב בארץ הם סוכנויות ותיקות ומבוססות שנמצאות שנים רבות בענף בניגוד למה שקורה למשל בשוק האופנועים ששם זה לא מחזה נדיר שיבואן סוגר סוכנות והקונים נשארים בלי כתובת, כמו שקרה לאחרונה עם יוסאנג או אנפילד. ברכב למרבה השמחה זה נדיר מאוד שיבואן סוגר, ככה שתמיד יש כתובת לחלפים וטיפולים או קשר ליצרן.

פורסם

אין סתירה בין בעיפים 3 ל-5, לא כל שירות לרכב מצריך מוצרי תעבורה, טיפול שוטף הכרוך בהחלפת שמנים או פלגים (שאינם ייחודיים לדגם) למשל ניתן לבצע ואין זה כרוך לרוב בהכנה מראש מצד המוסך. זה החוק בכל אופן.

• תוכן חדש...