Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המנוע ברכב שלי, ניסאן אלמרה 97' עם 210K ק"מ התחיל "לאכול" מי קרור. צריך למלא כ-100סמ"ק כל 100 ק"מ. המוסך המרכזי אמר לי שאין טעם בקילומטרז' כזה לבצע ראש מנוע בלבד כי סביר שהצילינדרים שרוטים (?) וצריך לבצע אוברול.

מצד שני המוסך הקבוע שלי דווקא אומר שהמנועים האלה מצויינים ואפשר להסתפק בשיפוץ ראש מנוע. האם כדאי באמת להמר על ראש מנוע בלבד ומה אפשר לעשות בכלל ?

ד"א המכונית ממשיכה ללא ירידה מורגשת בסחיבה ופרט למילוי המים אין כל בעיה אחרת.

תודה לעונים.

פורסם

אם אין תשובות בגלל שאנשים לא מתמצאים במנוע המסוים הזה אשמח לשמוע גם המלצות כלליות.

למשל האם אפשר וזה סביר כלכלית לעשות ראש מנוע בלבד ואם זה לא עוזר לעשות אוברול ללא פתיחת הראש שוב ?

• ספונסר פורום
פורסם

ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לבדוק את מצבו של המנוע לפני שמחליטים על אופי הטיפול. אפשר לבצע כמה בדיקות למנוע לפני שקובעים אם צריך אוברול או לא.

פורסם

את מצבו של המנוע בדקו, כאמור, שני מוסכים של ניסאן והבעיה היא שהם לא באותה דעה. יש איבוד קומפרסיה בשני צילינדרים אבל נראה שהוא לא משמעותי כי אני לא מרגיש ירידה ב"סחיבה". פרט לזה אין איבוד שמן, נזילות או כל בעיה אחרת.

פורסם

אתה נוסע הרבה עם הרכב? הרכב ישן (היה לי אותו וחיבבתי אותו מאוד) אבל נוסע טוב לטענתך.

בעיניי לפחות, אם זה 100 מ"ל כל 100 ק"מ, פשוט שים מיכל של מספר ליטרים של נוזל קירור פשוט בתא המטען

ותמלא מדי פעם.

ראש מנוע ושאר תיקונים יכולים לעלות לא מעט כסף ולבסוף יכולים גם לגרום לנזקים אחרים.

אני לפחות הייתי ממלא מדי פעם ונוסע בכיף - העיקר שאתה מודע לבעייה, מודע לכמות המים שנעלמת ויודע מתי למלא.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

הבעיה רק תחמיר עם הזמן אם לא תטפל בה .

בכל אופן , לא ניתן להעריך האם יש צורך באוברול כל עוד לא הורידו ראש מנוע . לאחר הורדת ראש מנוע המוסך יבצע מספר בדיקות כמו מדידת אובליות של הצילינדרים ועוד מספר בדיקות ויזואליות על מנת לקבוע האם יש צורך לבצע אוברול .

לאחר שיפוץ ראש מנוע ככל הנראה הרכב יתחיל לצרוך שמן עקב עליה בקומפרסיה.

פורסם

תודה על התשובה, אבל זה בדיוק מה שמבלבל אותי: האם אכילת השמן הצפויה היא בגבולות סבירים (כמה היא ?) או שבאמת אין טעם לבצע רק ראש מנוע וצריך ללכת מלכתחילה על אוברול ?

ברור לי שאוברול עדיף, אבל עלותו היא בסביבות ה-8K כשהמחירון למכונית הוא 14K.

פורסם

שלום לכולם,

בשבוע שעבר שאלתי על שיפוץ ראש מנוע לניסאן אלמרה 97' עם 210,000 ק"מ. אמרתי שיש איבוד נוזל קירור אבל אין אובדן שמן.

(המכונית נבדקה בשני מוסכים ונמצאה ירידה בקומפרסיה בשני צילינדרים אם כי זה לא ממש מורגש).

בינתיים עלתה אצלי השאלה המטרידה, שאולי הנוזל קירור חודר למערכת השימון ומדלל את השמן. האם זה יכול להיות ואיך אפשר לבדוק את זה ?

שאלה נוספת: באחת התשובות נאמר לי שאחרי שיפוץ ראש מנוע המנוע יתחיל לאבד שמן. האם האובדן הוא בגבולות סבירים (כמה ?) או שמלכתחילה אין טעם בשיפוץ ראש מנוע וצריך ללכת על אוברול ?

המטרה שלי היא "לסחוב" עוד 2-3 חודשים עד קבלת רכב חדש ואז למכור אותה כפי שהיא ובלי לחץ.

תודה לעונים.

פורסם

ירידה בדחיסה לא בהכרח בגלל בעיות בראש מנוע,תיתכן שחיקה בצילינדרים או בטבעות בוכנה גם.

למה החלטתה שאיבוד המים מקורו בראש מנוע,אתה חש שיש לך מים בשמן ?.

כדאי לבדוק את הדברים לעומק,ויתכן ותמנע שיפוץ ראש שאינו נחוץ.

אובדן שמן ושריפתו בחלל השריפה מקורו בטבעות דחיסה שחוקות בדרך כלל.ולא קשור לראש מנוע.

פורסם

מוסך אחד שהייתי בו המליץ על ראש מנוע ושני על אוברול.

אין איבוד שמן ואני מוכן "לסחוב" את ה 2-3 חודשים הנותרים עם מילוי מים מידי פעם. החשש הוא שבינתיים השמן מדולל והמנוע ישרף בקרוב.

אין עבורי טעם להשקיע באוברול על מכונית שתושבת בקרוב. אני מוכן לעשות ראש מנוע אבל לא ברור לי אם זה יספיק.

פורסם

אני יודע והייתי מוכן לעשות גם את זה (נאמר לי שהמנועים הכי חדשים כמו של האלמרה 97' הם משנת 2000) אבל גם אותם אין כרגע לאף אחד במלאי.

בהזדמנות זו -מישהו יודע משהו על האופל קורסה הידנית - אמנם אופציה שנייה שלי אחרי הפאביה אבל כנראה עם אספקה מידית ?

• תוכן חדש...