Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים יקרים!

בקצרה על המקרה. לפני כשבועיים נסעתי עם חברים למיני טיול בבירה.רכב מלא - 5 אנשים,מאוורר ללא מזגן פועל בעוצמה נמוכה. כמובן שהיו הרבה עליות וירידות ובהם פקקים רבים. במרכז העיר כאשר אני רחוק כ2 קילומטר ממקום החניה המיועד, החל לצאת עשן לבן ממכסה המנוע שהפחיד מעט את הירושלמים הנחמדים. למזלי התפנה מקום בחניית נכיםממש מולי ובה חניתי. לפי הרמזים אולי כבר הבנתם שהעשן הגיע ממיכל מי הקירור. פתחתי את הפקק,הכל התעדה,בלית ברירה מיליתי מים רגילים אחרי קירור המנוע. למזלי היה יום די קריר ואחרי שהרכב עמד כ8 שעות חזרנו הביתה, גם כן לבירה רק הדרומית, בשלום, והמים שהיו במיכל נשארו.עם זאת,הגומיה של הפקק שינתה צורה ופי דעתי כדאי להחליף אותה.

מקרה דומה קרה לי לפני כשנה וחצי בנסיעה לים המלח אז החליפו לי טרמוסטט.חזרתי למוסך ושם סלבה (המנהל) אמר לי את הדברים הבאים: קודם כל אם המים לא ירדו אז כנראה שאין נזילה פנימית והכל יצא דרך הפקק של המיכל שמשמש גם כשסתום. שנית, יכול להיות שהרדיאטור סתום ויש צורך לנקות.שלישית, הרכב לא חדש כך שגם זה פקטור. משום מה על הגומיה נאמר שאין צורך בהחלפה.

בעניין הרדיאטור. ניגשתי למוסקוביץ שהציע את המחירים הבאים: 300 ש"ח לניקוי ו1000ש"ח למקרה שהרדיאטור כבר "מת" וצריך להחליף.

כמובן שאני מודה בטיפשותי שלא הסתכלתי במחוג של טמפרטורת המים שיכל להציל אותי.נלמד לקח.

ה"בובה" - רנו מגאן 96 1.6 RN

נעבור לשאלות:

1. מה דעתכם על המקרה והשלכותיו?

2. האם המחירים שהוצאו לגבי הרדיאטור סבירים או לא?

3.אם יגידו לי שהרדיאטור כבר לא יכול לתפקד וצריך להחליפו איך אוכל לדעת שכך הדבר ולא רק להסתמך על הנאמר?

תודה לכל הקוראים והמגיבים.

יעקב.

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

1. אתה כבר יודע שאתה טעית. לא נוסעים ברכב ישן בלי להסתכל על מחוג החום. עד היום אני לא מוריד ממנו את העיניים, גם כשאני נוסע ברכב חדיש בהרבה ממה שהיה לי בעבר.

2. המחיר לניקוי נשמע קצת גבוה. המחיר לחדש נשמע סביר, אבל תלוי במה מדובר. אם זה רדיאטור סיני זול, אז לא מחיר טוב.

3. לא תוכל.

פורסם

בעליות של ירושלים אנשים מגלים שיש בעיה במערכת הקירור.

גם אני גיליתי שם שיש לי בעיה במערכת אך המצב לא הגיע לאידוי המים כי כל הזמן הסתכלתי על השעון חום.

התברר שהרדיאטור היה סתום וגם קצת רקוב אז החלפתי בחדש.

עלה לי 650 ש"ח כולל העבודה ומי קירור ברדיאטורים רחובות באזור תעשיה.

הרידאטור הוא רדיאטור של חברת בשן (או משהו כזה) הישראלית שעד היום מחזיק יפה מאד.

Renault clio RT 1994

פורסם

תודה אלכס.

יש עוד מישהו שיכול לתת תגובה/ עצה לנושא?

תודה

יעקב

פרידריך ניטשה

פורסם

עכשיו שמתי לב שאחרי שבוע ירד לי שליש מיכל. זה לא נראה לי תקני. מה אתם אומרים?

יעקב

פרידריך ניטשה

פורסם

תבדור צינורות,כמו כן אולי יש סדק קטן במיכל עיבוי עצמו,תפתח פתח מילוי שמן ותבדוק שהשמן לא כמו טחינה כזאת,באזור הרגליים של נוסע\נהג הכול יבש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
תבדור צינורות,כמו כן אולי יש סדק קטן במיכל עיבוי עצמו,תפתח פתח מילוי שמן ותבדוק שהשמן לא כמו טחינה כזאת,באזור הרגליים של נוסע\נהג הכול יבש?

תודה על התגובה. עשיתי כמה בדיקות עם סוף פתאומי:

לגבי השמן נעזרתי בחבר שמבין קצת יותר ממני והוא אמר שהשמן תקין.

כשהמנוע חם, בדקתי שאין נזילה ממיכל העיבוי , מאיזור משאבת המים והצנרת. איזור ה "רגליים/נוסע" יבש.

רגע לפני שכיביתי את המנוע, הבחנתי שהמים במיכל מתחילים לרתוח. יצאו אדים מהפקק ונזלו מעט מים מצידי הפקק.

התייעצתי עם אותו חבר והוא ייעץ לבדוק החלקים התחתון והעליון של הרדיאטור. במקרה שרק החלק העליון חם אז כנראה הרדיאטור סתום. כך עשיתי 3 דקות לאחר כיבוי המנוע. החלק העליון היה מאוד חם כך שעם יד חשופה ניתן היה להחזיק לא יותר מ2-3 שניות, החלק התחתון היה חמים , אבל ממש לא רותל כמו העליון.

מכאן אני יכול להסיק שהבעיה היא ברדיאטור, למרות שעלתה גם אופציית הטרמוסטט, אבל אני לא בטוח כי הוא הוחלף לפני כשנה.

בכל מקרה אני מאוד אודה לכל תגובה, פרשנות או עצה בנושא.

ואם מדברים על הרדיאטור ברצוני לחזור לעניין המחירים שהוצעו לי:

350ש"ח כולל מע"מ- ניקוי, מים חדשים.

1000ש"ח- התקנה של חדש.

אני כמעט בטוח שאוכל אחרי מיקוח להוזיל את העלויות ב10-15% אבל עדיין אשמח לדעתכם על המחיר.

תודה ושבת שלום.

יעקב.

פרידריך ניטשה

פורסם

יש מישהו שיכול לעזור?

פרידריך ניטשה

פורסם

רגע אז הרכב שלך מתחמם? ובנוסף מאבד מים?

סביר להניח שאכן הבעיה מרדיאטור סתום, המחיר לרדיאטור חדש ב1000 שח נראה לי מוגזם.

אם אתה מהמרכז אני יכולה להמליץ לך על המוסך אורן שירותי רכב שבחולון הוא החליף לי רדיאטור לחדש כשהייתה לי כמעט את אותה בעיה ברכב במחיר הוגן. שווה ביקור

אם אתה לא רואה נזילה ברכב יש כמה אפשרויות לדעתי

יכול להיות שמים יוצאים מצינורית העודפים בזמן שהרכב מתחמם במהלך נסיעה אך במקרה כזה המיכל היה מתרוקן לגמריי בפעם אחת, אתה יכול לבדוק את זה אחרי נסיעה יחסית ארוכה תפתח מכסה מנוע אם תראה שהמים מתמלאים במיכל עיבוי עד לסוף ממש עד לפקק יכול להיות שפה הבעייה והם פשוט בזמן כשהמנוע מתחמם יתר על המידה הם יוצאים החוצה דרך צינורית העודפים וכל דבר לא תקין במערכת הקירור יכול לגרום לזה תרמוסטט רדיאטור ונטה ואפילו פקק של רדיאטור!

ויכול להיות נזילה ממקום שאתה לא יכול לראות

גש למוסך בהקדם לפני שיגרם נזק

פורסם
רגע אז הרכב שלך מתחמם? ובנוסף מאבד מים?

סביר להניח שאכן הבעיה מרדיאטור סתום, המחיר לרדיאטור חדש ב1000 שח נראה לי מוגזם.

אם אתה מהמרכז אני יכולה להמליץ לך על המוסך אורן שירותי רכב שבחולון הוא החליף לי רדיאטור לחדש כשהייתה לי כמעט את אותה בעיה ברכב במחיר הוגן. שווה ביקור

אם אתה לא רואה נזילה ברכב יש כמה אפשרויות לדעתי

יכול להיות שמים יוצאים מצינורית העודפים בזמן שהרכב מתחמם במהלך נסיעה אך במקרה כזה המיכל היה מתרוקן לגמריי בפעם אחת, אתה יכול לבדוק את זה אחרי נסיעה יחסית ארוכה תפתח מכסה מנוע אם תראה שהמים מתמלאים במיכל עיבוי עד לסוף ממש עד לפקק יכול להיות שפה הבעייה והם פשוט בזמן כשהמנוע מתחמם יתר על המידה הם יוצאים החוצה דרך צינורית העודפים וכל דבר לא תקין במערכת הקירור יכול לגרום לזה תרמוסטט רדיאטור ונטה ואפילו פקק של רדיאטור!

ויכול להיות נזילה ממקום שאתה לא יכול לראות

גש למוסך בהקדם לפני שיגרם נזק

ספיר תודה על תגובתך. במקרה עברתי אתמול על השרשור שלך על נושא כמעט זהה והבנתי שאצלך הבעיה היתה הפקק. בכל מה שקשור לפקק אצלי העניין מסתכם בכך שהחלפתי את הגומיה המקורים ואחת שיצרתי בעצמי. חוץ מזה הפקק הוא יחסית חדש, בן כשנה ורבע. גם הטרמוסטט באותו הגיל ובאמת נראה שהבעיה ברדיאטור מפני שכשהרכב חם אז רק החלק העליון של הרדיאטור ממש חם, נראה שהוא סתום וגם יש לחץ בצינור שמוביל מים אל הרדיאטור .

בעניין המחיר - אני מאוד מקווה שאוכל להוריד אותו לאיזור ה800-900 ש"ח. האם זה כבר יותר סביר?

כתבת גם שהחלפת את הפקק ל0.9 באר, ויש גם אחרים. מה המשמעות של שינוי הפקקים ואיפה כתוב המספר הזה? אצלי אין כתובית.תודה ושבוע טוב.

יעקב

פרידריך ניטשה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן לגבי מצב העניינים:

ניסיתי להחליף פקק אבל זה לא עזר , המיים עדיין רתחו ונשפחו.

ביום ראשון החלפתי רדיאטור לאחר שתהליך הניקוי נכשל. כאשר ניקו את הרדיאטור והזרימו מים לבדיקה, התגלו הרבה נזילות. מה שקרה זה שהאבנית והלכלוך סתמו את החורים וכשניקו אותם החורים והסדקים התגלו.

מחיר: סה"כ על הכל כולל הכל - 900 ש"ח (לאחר מיקוח. רצו 1000).

מאז עבר כמעט שבוע ובדקתי את המים לאחר כל נסיעה כשהם קרים. המים לא יורדים כמו שקרה קודם.

מאוד מקווה שהסאגה נגמרה.

אשמח לקבל תגובות והערות.

יעקב.

פרידריך ניטשה

פורסם

שמח שהתקלה מאחוריך,מחיר ממוצע לרדיאטור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מעדכן לגבי מצב העניינים:

ניסיתי להחליף פקק אבל זה לא עזר , המיים עדיין רתחו ונשפחו.

ביום ראשון החלפתי רדיאטור לאחר שתהליך הניקוי נכשל. כאשר ניקו את הרדיאטור והזרימו מים לבדיקה, התגלו הרבה נזילות. מה שקרה זה שהאבנית והלכלוך סתמו את החורים וכשניקו אותם החורים והסדקים התגלו.

מחיר: סה"כ על הכל כולל הכל - 900 ש"ח (לאחר מיקוח. רצו 1000).

מאז עבר כמעט שבוע ובדקתי את המים לאחר כל נסיעה כשהם קרים. המים לא יורדים כמו שקרה קודם.

מאוד מקווה שהסאגה נגמרה.

אשמח לקבל תגובות והערות.

יעקב.

שלום יעקב,

אני שמחה שתיקנת את הבעיה לפני שנגרם נזק לרכב שלך.

כשאני החלפתי את הרדיאטור לחדש זה עלה לי 500 ש"ח + 150 ש"ח על עבודה, לדעתי 900 ש"ח זה עדיין יקר לרדיאטור אך זה כבר לא חשב זה כבר נעשה... :)

רשמת שלא רשום על הפקק של הרדיאטור את הלחץ שלו (BAR) האם עכשיו רשום?

לא מומלץ לשנות את הפקק, אם יש לך למשל 0.9 אז לשים פקק עם 1.1 זה לא טוב כמובן כי זה עם לחץ שונה ולא מתאים לרדיאטור...

תבדוק מה מתאים לרכב שלך לפי הוראות יצרן ואז תדע, אבל אני מניחה שעם הרדיאטור הוחלף גם כן הפקק.

בכל מקרה אם הבעיה לא תיפתר למרות שאני מאמינה שכן אני הייתי הולכת לכיוון הונטה, כי ציינת בהתחלה שהיא עבדה אך לאט וזהו לא מצב תקין, אמורות להיות לונטה שני מהיריות: איטית ומהירה.

ד.א מה זאת אומרת המים לא יורדים כמו מה שקרה קודם? לא כ"כ הבנתי אותך..

פורסם
שלום יעקב,

אני שמחה שתיקנת את הבעיה לפני שנגרם נזק לרכב שלך.

כשאני החלפתי את הרדיאטור לחדש זה עלה לי 500 ש"ח + 150 ש"ח על עבודה, לדעתי 900 ש"ח זה עדיין יקר לרדיאטור אך זה כבר לא חשב זה כבר נעשה... :)

רשמת שלא רשום על הפקק של הרדיאטור את הלחץ שלו (BAR) האם עכשיו רשום?

לא מומלץ לשנות את הפקק, אם יש לך למשל 0.9 אז לשים פקק עם 1.1 זה לא טוב כמובן כי זה עם לחץ שונה ולא מתאים לרדיאטור...

תבדוק מה מתאים לרכב שלך לפי הוראות יצרן ואז תדע, אבל אני מניחה שעם הרדיאטור הוחלף גם כן הפקק.

בכל מקרה אם הבעיה לא תיפתר למרות שאני מאמינה שכן אני הייתי הולכת לכיוון הונטה, כי ציינת בהתחלה שהיא עבדה אך לאט וזהו לא מצב תקין, אמורות להיות לונטה שני מהיריות: איטית ומהירה.

ד.א מה זאת אומרת המים לא יורדים כמו מה שקרה קודם? לא כ"כ הבנתי אותך..

לגבי המחיר: ההחלטה להחליף רדיאטור התקבלה במקום, לאחר ניקוי וגילוי הנזילות, כך שכבר לא היה מה לעשות. בגדול המחירים בארץ לא סבירים לדעתי בכל מה שקשור לרכב, אבל זה כבר סיפור אחר.

לגבי הפקק: החלפתי והחזרתי לישן כי אין הבדל.

לגבי ה"מים היורדים": הכוונה היא לכמות שנראת במיכל העיבוי, כך שאין איבוד מים כמו שהיה לפני שהתקלה סודרה.

בכל מקרה תודה לך על העצות ותודה גם לשאר החברים.

אשמח לכל תגובה נוספת.

שבוע טוב.

פרידריך ניטשה

• תוכן חדש...