Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה 6 2000, 2004

בוקר בהיר אחד נדלקה נורת הטעינה,

נמצא שיש לשפץ את האלטרנטור, וגם להחליף את המצבר.

לאחר החלפה עבר לו חודש וחצי ושוב בעיית טעינה,

נמצא מייצב מתח שרוף,

אחרי שבוע שוב אין טעינה,

לטענת המשפץ המייצב והסליל נשרפו דבר מוזר כיוון שנורת הטעינה כבית בסל"ד גבוה.

שוב הוחלף (במסגרת האחריות).

האם יש אפשרות שיש בעיה אחרת ברכב? - צריכת זרם גבוהה?

אין לי שום מערכות מיוחדות ברכב ובסה"כ הוא היה בסדר עד עתה.

או שאולי ה"שיפוץ" אינו ברמה מספקת!

בין הפותרים נכונה יוגרל אלטרנטור (שרוף).:roll:

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

תשמ'ע ידידי, עד כמה שידוע לי ברכב שברשותך ווסת המתח מקבל פיקוד ממחשב הרכב לכן אינני יודע מאיפה השיגו לך ווסת חדש. לפי דעתי התקינו לך ווסת משומש.

איזה כייף לי :)

פורסם

משפצים למניהם לא יודעים לתקן את האלטרנטורים הללו.

וגם אין להם יכולת לבדוק אותם עד אשר הם עולים על הרכב.

בדר"כ ה"משופצים" לא מחזיקים מעמד.

אילו היית במוסך מורשה מנסיונם היו אומרים לך ששמים בדגם הנ"ל רק חדש, ואז יהיה לך שקט לעוד מספר שנים.

יכול להיות שמקור בעיית הטעינה הוא בכלל מחשב המנוע, בדר"כ טעינת יתר בדגמים הללו נובעים ממחשב המנוע, טעינת יתר - ריח של ביצים.

פורסם

לפי מה שאני יודע מה שדורש החלפה בדרך כלל באלטרנטורים זה הפחמים. המייצב מתח הוא רכיב אלקטרוני פשוט למדי, כך שאני לא מבין מדוע המשופצים לא מחזיקים הרבה זמן.

באסקורט שלי (שנת 92) הוחלף לפני שנתיים אלטרנטור 90A מכיוון שיש לי מערכת די רצינית וה-50A לא הצליח להחזיק את הכל. המקורי החזיק 17 שנה :-) .

בפאסאט שלי (שנת 2005) המקורי 120A (שאמור להחזיק שנים....) החזיק עד לפני חצי שנה :cry: - הוחלף למשופץ ומאז עובד יפה מאוד.

יתכן שיש זליגה ברכב - מה שגורם לאלטרנטור לספק זרם גבוה מאוד (הרי הוא מספק לפי דרישה) וזה מה שגורם לו להיהרס.

פורסם

הפחמים באלטרנטור הם הכי פחות הולכים, לפני שהפחמים ישחקו יתר על המידה הווסת או הסליל ישבקו הרבה לפני ברוב המקרים ותלוי בסוג האלטרנטור.

ברכב של פותח האשכול האלטרנטור קצת יותר מתוחכם והוא לא עובד "עצמאי" אלא מנוהל ע"י המחשב ניהול ששולט בטעינה שלו.

פורסם
ניסן, האם ניתן לרכוש חלקים מקוריים לשיפוץ האלטרנטור במחסן של ייבואן הרכב ?

אצלי באוטו, גם היה ניתן לכאורה להשיג אלטרנטור מושלם חדש/משופץ בלבד, ולאחר התעקשות, ארגנו בחברה (מרצדס) ווסת חדש מקורי, שהוחלף והכל בא על פתרונו בשלום.

לפי מה שאני יודע מה שדורש החלפה בדרך כלל באלטרנטורים זה הפחמים.

לא נכון.

יתכן שיש זליגה ברכב - מה שגורם לאלטרנטור לספק זרם גבוה מאוד (הרי הוא מספק לפי דרישה) וזה מה שגורם לו להיהרס.

לא מדוייק בכלל. במצב שמצבר פרוק חלקי, האלטרנטור יעבוד בעומס רב יותר, צריכת דלק גבוהה יותר, אך מכאן להסיק שמזה הוא יהרס הדבר לא נכון, יתרה מכך, במצב של זליגה מהותית, יהיו בעיות התנעה במועד קרוב להופעת הזליגה, אז, לא יהיה מנוס מאיתור הזליגה ותיקונה, מה שבהחלט יביא למצב של אלטרנטור שלא פועל בעומס גבוה מהנדרש.

להדגיש, גם פעולה בעומס גבוה, לא מקצרת משמעותית את "חיי" האלטרנטור.

תשובותי בגוף הציטוט, ועוד, בשיפוץ אלטרנטור, בדכ, מנקים אותו יפה, אז, מחליפים רק את החלק הדורש החלפה, ופחמים בנוסף, שאר הרכיבים לא מוחלפים, והרי לך אלטרנטור ממש לא משופץ, אלא מתוקן ברמה כזו או אחרת, מכאן הבעיות.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...