Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רענון נהיגה על רכב ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד כחודש אני צריך לקבל את האיביזה הידנית שהזמנתי (1400, 85 כ"ס) והפעם האחרונה שנהגתי על ידני הייתה בשיעורי הנהיגה שלי. יש לי מס' שאלות, אך אשמח לקבל כל עצה נוספת שיש לכם.

1. שאני עומד ומחכה שהרמזור יתחלף, אני חייב ללחוץ על הקלאץ' ביחד אם הבלם? או שאני יכול ללחוץ רק על הבלם?

2. קראתי קצת על נהיגה בניוטרל, במה זה מסייע?

3. באיביזה, כל כמה סל"ד מומלץ להעביר הילוך? בשיעורי נהיגה הייתי מעביר כל 20 קמ"ש.

4. כשהתחלתי נסיעה עם רכב הדיזל עליו למדתי, כל מה שנדרש היה לשחרר את הקלאץ עד לאמצע והרכב היה גולש. האם גם ככה זה יהיה באיביזה (בנזין) או שאני אצטרך גם לשלב גז?

5. כשאני מוריד הילוכים, האם ניתן לדלג על הילוך בהורדה, למשל לרדת מ-4 ל-2 (אך לא באופן קבוע)?

6. מה הדרך המומלצת ביותר לבצע עצירה של הרכב?

7. הדרך הטובה ביותר לתת קיק, ללחוץ על הגז עד הסוף ולעביר הילוכים בהתאם?

סליחה על החפירה :roll:

פורסם
עוד כחודש אני צריך לקבל את האיביזה הידנית שהזמנתי (1400, 85 כ"ס) והפעם האחרונה שנהגתי על ידני הייתה בשיעורי הנהיגה שלי. יש לי מס' שאלות, אך אשמח לקבל כל עצה נוספת שיש לכם.

1. שאני עומד ומחכה שהרמזור יתחלף, אני חייב ללחוץ על הקלאץ' ביחד אם הבלם? או שאני יכול ללחוץ רק על הבלם?בלם והידית על ניוטרל.

2. קראתי קצת על נהיגה בניוטרל, במה זה מסייע?בכלום,לא נוהגים על ניוטרל משמש רק לעמידה.

3. באיביזה, כל כמה סל"ד מומלץ להעביר הילוך? בשיעורי נהיגה הייתי מעביר כל 20 קמ"ש.

4. כשהתחלתי נסיעה עם רכב הדיזל עליו למדתי, כל מה שנדרש היה לשחרר את הקלאץ עד לאמצע והרכב היה גולש. האם גם ככה זה יהיה באיביזה (בנזין) או שאני אצטרך גם לשלב גז?בנזין טיפה שונה,תצטרך גם להוסיף גז,בהתחלה יכבה לך המנוע מספר פעמים אחרי זה תתרגל.

5. כשאני מוריד הילוכים, האם ניתן לדלג על הילוך בהורדה, למשל לרדת מ-4 ל-2 (אך לא באופן קבוע)?כן

6. מה הדרך המומלצת ביותר לבצע עצירה של הרכב? בלמים,בירידה ניתן גם להשתמש בבלימת מנוע ע"י הורדת הילוכים.

סליחה על החפירה :roll:

......

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

1=אתה משלב לניוטרל ולוחץ רק על הבלם.

2-זה לא,זה פחות בטיחותי,אין לך גם בלימת מנוע ולפי הפוסטים שנפתחו פה גם חסכוני פחות.

3=זה תלוי גם בתנאי הכביש,לדעתי ברגע שתקבל אתה תלמד להרגיש את הרכב ותלמד לבד מתי להעביר.

4=הדיזל יש יותר מומנט,בידני זה יכול להתכבות.

5=אם אתה צריך לבלום חזק ואז להמשיך לנסוע אתה יכול לעשות את זה.

6=ללחוץ על הבלמים ותוך כדי להוריד הילוכים,כך בלימת מנוע תסייע לעצור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תשמע, עשה מה שאני עשיתי לפני שנים רבות כשחזרתי לידני, קח לך שעה לרענון עם מורה לנהיגה והכל יחזור אליך. אם היה לך מורה טוב וזה לא היה לפני יותר מדי שנים תתקשר אליו. אם לא - תמצא סתם אחד, לא צריך מחנך דגול בשביל זה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תתחדש.

1) אם הרכב משולב בהילוך אז חייב גם ברקס וגם קלאץ' , או הרכב בניוטרל אתה יכול ללחוץ רק בררקס.

2)בכלום- זה כאילו אמור לחסוך בדלק ושטויות כאלה, אבל לי זה נראה מיותר לחלוטין.

3)זה אף פעם לא עובד לפי סלד/מהירות- זה עובד לפי הרגשה, לצורך העניין ברידה שהאוטו ריק אתה יכול להעביר הילוך ב 2000 סלד נגיד, אבל בעליה שהאוטו מלא עם מזגן אז גם ב 3000 זה מוקדם מדי... בהתחלה אתה תתקשה מעט, אבל מהר מאוד תבין מתי צריך להעביר הילוך.

4)תצטרך לשלב גם גז, יש לרכב מערכת היל הולדר ככה שהרכב לא אמור לדרדר לך אחורה בעליות נגיד.

5)כן, וגם בהעלאת הילוך, לי לפעמים יוצא נגיד למשוך הילוך שני קצת ואז כבר ישר לשלב לרביעי(בעיקר מישור או ירידות...) כנל הפוך - - - לא יודע כמה תקין לעשות את זה אבל אני לא חושב שזה יוצר נזק.

6)ללחוץ ברקס....

פורסם

כן אם אתה רוצה לחסוך יותר בדלק, אל תעביר כל 20 קמש.

אתה כבר תלמד מה הסלד המינימאלי שהרכב סוחב עם הילוך גבוה.

כעקרון אתה צריך שהסלד יהיה כמה שיותר נמוך.

נגיד אתה בכביש של 70, תעביר גם ל5, ותשייט.

ככה גם בהאצה, תזכור את הכלל שצריך ליהיות סלד נמוך כמה שאפשר והכל טוב. (שהרכב לא יטרטר\ירעד\יתקשה מאוד בלהאיץ), אל תדאג זה לא הורס את המנוע.

(ככה עובד בערך הגיר DSG).

אם אתה רוצה לשמור על קלאץ', פשוט תזנק בסלד כמה שיותר נמוך, וגם שהוא לא ירעד.

לגבי קיק, לא נהגתי באיביזה ידנית, אבל אפשר להוריד מ4 ל2, בתנאי שה4 הוא ב2K סלד בערך, תזהר לא להגיע לסלד גבוהה מאוד, חבל על המנוע.

שיטה טובה לשמור שהסלד לא יקפוץ, היא לראות מה המהירות המקסימאלית של הילוך 2.

לדעתי אתה לא צריך את זה, תוריד פשוט ל3 ותאיץ קצת לאט יותר.

פורסם
יש למישהו עצות נוספות?

ממליץ לך ללמוד כמה שיותר מהר איפה נמצאת נקודת החיכוך של הקלאץ' ברכב שלך.

עצה נוספת, קח את הרכב לאיזשהי עליה תלולה (אבל ממש תלולה) ותרגל זינוקים בעליה.

אל תתרגש מזה יותר מדי, לנהוג על ידני זה כמו לרכוב על אופנים מרגע שלמדת לא שוכחים לעולם. :wink:

גם אני עברתי לידני אחרי שלוש שנים רק על אוטומט. שבוע ראשון היה די מעיק והרכב היה נכבה לעיתים, לאחר מכן זה התחיל לזרום.

אחרי החודש הראשון כבר בקושי הרגשתי הבדלים בנוחות בין אוטומט לידני.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
יש למישהו עצות נוספות?

העצה הכי טובה שלי - לך למורה נהיגה, תעשה שיעור של שעה או שעתיים, תתרגל, תאמין לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ממליץ לך ללמוד כמה שיותר מהר איפה נמצאת נקודת החיכוך של הקלאץ' ברכב שלך.

עצה נוספת, קח את הרכב לאיזשהי עליה תלולה (אבל ממש תלולה) ותרגל זינוקים בעליה.

אל תתרגש מזה יותר מדי, לנהוג על ידני זה כמו לרכוב על אופנים מרגע שלמדת לא שוכחים לעולם. :wink:

גם אני עברתי לידני אחרי שלוש שנים רק על אוטומט. שבוע ראשון היה די מעיק והרכב היה נכבה לעיתים, לאחר מכן זה התחיל לזרום.

אחרי החודש הראשון כבר בקושי הרגשתי הבדלים בנוחות בין אוטומט לידני.

אם מתרגלים זינוקים בעליה,תתן למצמד לנוח מידי פעם,אצלי הגיע לכזה מצב שהתחיל לצאת עשן מרוב שהמצמד התחמם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...