Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 164
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מתקרב לטיפול בינואר שיכלול גם החלפת בלמים. מתכנן להגיע בשנית למוסך גבע.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
בתאריך 27.9.2023 בשעה 21:03, vxlan כתב:

עדכון - יוסי ראה את הפוסט ויצר קשר.

אמר שחבל לו שלקוח יצא בהרגשה כזו, ושאכן המחיר ששילמתי על תיקון הבולמים היה גבוה....

והחזיר חלק נכבד מהכסף שנגבה על החלפת הבולמים והכריות

אני קרוב ל20 שנה מטפל במוסכים כאלו ואחרים - מעולם לא נתקלתי במוסך שמודה בטעות, ועוד מחזיר כסף בעקבות כך. יושרה מסוג אחר ונדיר שלא קיים בכלל בתחומי ארצנו.

אני חייב להבין משהו קטנטן.

איך הם הסבירו את המחיר המוגזם הראשוני

מה ככה סתם ניסינו שיטת מצליח ולא הלך?

(אני טיפלתי שם פעמיים והייתי די מרוצה).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

**מצאתי, תודה**ֿ*

יש למישהו מספר נייד של יוסי/רונן שאפשר לשלוח וואטספ? כמובן בפרטי אם ניתן. אני רוצה להתייעץ במשהו שדורש תמונות. תודה :).

עריכה אחרונה על ידי dr6633
מצאתי פרטים ברשת
  • אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ כי למרות שמצאתי מספרים ניידים של יוסי ורונן, לא עונים בהם וגם לא במוסך עצמו. אולי למישהו יש וואטספ עדכני? תודה.

פורסם

זה יהיה פוסט משעמם 🙂   ״עוד לקוח מרוצה״
לפני שנה וחצי פתחתי שירשור על כך שהמוסך מורשה היבואן (אמפאר נתניה) שהייתי לקוח קבוע שלו ל-C4 פיקאסו שלי רצה לגבות 1200 ש״ח עבור דיאגנוסטיקה שכוללת בעיקר התחברות ל-OBD;  למרות שהתחברות כזו אמורה להיות חלק סטנדרטי מכל טיפול תקופתי, הסתבר שהם לא התחברו ל-OBD מעולם ב-5 שנים של טיפולים שעשיתי אצלם באופן קבוע.
https://carsforum.co.il/topic/723635-1200-ש״ח-לבדיקת-דיאגנוזה/#comments

אז אחרי שסירבתי לשלם את הסכומים האלה, לפי ההמלצות כאן בפורום, קבעתי תור לגבע. כשתיארתי את הסימפטומים כשהגעתי, רונן מיד אמר לי: זו נשמעת כמו מחלה ידועה של הדגם, תיכנון לא מוצלח שגורם להצפה של היציאה ממיכל הדלק ופילטר הדלק. כמה דקות אחרי שהתחבר ל-OBD (שאמר לי עוד בטלפון שזה חינם ושהוא תמיד עושה את זה) והוא אומר לי, אכן זאת הבעיה, אם כי חריג שהיא קורה כבר ב-50000 ק״מ, בד״כ זה קורה הרבה יותר מאוחר.
הבעיה:
התיקון היחיד זה החלפת מיכל הדלק. החלק עצמו מאד יקר, ואין כרגע משומשים (הוא בדק): 8400 ש״ח, עבודה 400 ש״ח, +מע״מ. סה״כ תיקון מעל 10000 ש״ח. לרכב כזה בן 6 ממש לא נשמע יעיל כלכלית. בלי שביקשתי, גם הדפיסו לי הצעת מחיר מסודרת לתיקון.
פתרון חליפי:
הם יכולים לשאוב את הדלק שהגיע למקומות שהוא לא אמור, עלות 400 ש״ח, לייבש, ואח״כ אם מקפידים למלא רק עד 3/4 מיכל כל פעם, התופעה לא תחזור.

רונן גם אמר לי, שווה להתקשר ללובינסקי, לבדוק האם הם יהיו מוכנים לשקול תיקון של רצון טוב למרות שהמכונית כבר לא תחת אחריות, לאור הנסועה הנמוכה ושטיפלתי במוסכי יבואן. אולי הם יסכימו להשתתף בחצי העלות.
החלטתי על הפתרון הזול. גבע עבדו על זה שעתיים, ואכן הבעיה נפתרה. שנה שאני ממלא 3/4 מיכל ואין שום נורות או גימגומי מנוע.
(במקביל התקשרתי ללובינסקי. ממש לא עניין אותם ברגע ששמעו שהרכב כבר לא באחריות.)

אגב, רק אחרי הארוע נודע לי שגם לאחי (אותו דגם, שקנה שנה לפני) קרה אותו דבר, ב-70000 ק״מ. הוא לא מבין בשום דבר מכני, וגם אף פעם לא מתייעץ איתי לפני שמקבל החלטות; הוא כן ביצע את התיקון במוסך מורשה-יבואן בת״א, ואצלו החליפו גם חלק נוסף, שרונן אמר לי שבתאוריה אמורים להחליף אבל בד״כ אפשר פשוט לנקות (חיסכון של כ-500 ש״ח).

לאחרונה הגיע זמן הטיפול השנתי הבא. ככתוב בשירשור למעלה, נטשתי אז את אמפאר. קבעתי תור (עוד בטלפון אמרו מחיר ושזה יכלול גם החלפת פלאגים לפי הוראות יצרן בק״מ הזה), והגעתי לטיפול; כיון שאני מגיע מחוץ לעיר (הם שאלו מראש) ונשאר באזור עד לסיום, הם הבטיחו לתת למכונית עדיפות, וכך היה. תוך פחות משעה משהרכב עלה על הליפט התקשרו, שמצאו שגם צריך להחליף את המשולשים (לא הפתיע אותי, למרות הנסועה הנמוכה אני עובר קרוב ל-100 פסי הרעדה ביום, ואלה גרמו לבלאי מוקדם על מע׳ ההיגוי גם ברכבים קודמים שהיו לי) + כיוון פרונט המתלווה, ולהחליף את חגורת האביזרים שמתחברת למנוע כי ה-pulley שלה יבש. מיד אמרו לי בטלפון כמה יעלה כל רכיב וכמה תעלה העבודה. הבטיחו שיהיה מוכן עד 14:00, בסוף היה מוכן עד 12:00 כולל לקחת אותו למכון חיצוני לכיוון פרונט.
על הדרך גילו גם נורות ראשיות שרופות ששכחתי להגיד להם להחליף, ונורה של אור לוחית -- והחליפו ללא עלות. וכמובן שטיפה זריזה בסוף.

רונן הסביר הכל בסבלנות. כמובן השתמשו בשמן מקורי, כפי שמומלץ במנועי פרינץ וכפי שמוסך מורשה יבואן היה עושה -- אבל לא רוב המוסכים מורשי משרד התחבורה הכלליים.

החסרון היחיד היה שאת התור הייתי צריך לקבוע שבועיים מראש, כי הם היו עמוסים. אני בהחלט אמשיך אצלם, למרות שעבורי זו שעה נסיעה לכל כיוון, וממליץ.

• אהבתי 4
פורסם

אכן מעולים, הייתי אצלם פעם אחת עם הסי 3 והיה מצויין.

הסיבה שלא המשכתי היא שאני די מרוצה מהמורשה יבואן באשדוד (חוה-גל) ולכן אין לי סיבה לנסוע כל פעם (מחזיק בשני רכבי סיטרואן)

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 7 שעות, yuvalganim כתב:

אכן מעולים, הייתי אצלם פעם אחת עם הסי 3 והיה מצויין.

הסיבה שלא המשכתי היא שאני די מרוצה מהמורשה יבואן באשדוד (חוה-גל) ולכן אין לי סיבה לנסוע כל פעם (מחזיק בשני רכבי סיטרואן)

מחזיק שני סיטרואנים? זה כבר מצריך קבוצת תמיכה, לא? 😃
(שנים שאני משתעשע בקניה של סיטרואן עם מערכת מתלים הידרו-פנואמטית, אבל יודע שכמעט לא ייצא לי לנהוג בה, ואין לי את התנאים בבית לעשות בעצמי תחזוקה)

• מצחיק 3
פורסם

בתחזוקה נכונה ועירנית אז הרכבים נותנים תמורה מעולה.

גם החוויה שלי עם המוסך פה באשדוד טובה וכל פעם שהיה משהו לא היססו לעזור כולל הפעלות אחריות פעמיים (!!)

אז מקווה שרק ימשיך

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

המקום לא גדול, לכן תוכל לראות את האוטו מכל מקום שתעמוד במוסך או בפתח שלו.

• אהבתי 2

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...