Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המערכת שלי:

רדיו מקורי(סווינג של סקודה) -> מנחת של ג'נסיס -> מגבר JBL GTO 75.4 -> סט של מורל וסאב 12" של ג'נסיס

לאחרונה התחלתי לשמוע מידי פעם רעש "קחחח", כאילו של מגעים רופפים, מהסאב. פירקתי את הסאב מהתיבה והידקתי את כל החיבורים של התיבה והטרמינל ועדיין יש רעשים.

הרעשים קורים גם כאשר הרכב כבוי! רואים שהמגבר נדלק לכמה שניות בזמן הרעש.

ה-remote של המגבר לא מחובר לסוויץ' אלא למנחת, שיש לו פיצ'ר כזה שהוא מדליק את המגבר כאשר הוא מזהה סיגנל.

יש לציין שמאז ההתקנה(עברה שנה), היו פעמים שראיתי שהמגבר נדלק מעצמו לכמה שניות גם כאשר הרכב כבוי, אבל עד עכשיו זה לא היה מלווה ברעש.

מה אתם אומרים?

האם המגבר תקול? אולי המנחת? אולי כדאי לי כבר לחבר את המגבר לסוויץ'? כי ה-remote לא עבד כמו שצריך כנראה אף פעם בעצם.

אשמח לעזרה,

שאול.

פורסם

גם לא קיימים רעשים שאפשר לשמוע רק בווליום נמוך ועם אורות דלוקים זה מלווה בזמזום מערכת מקורית של פוקוס

עם מנחת של סטינגר, לפי מה שהומלץ לי מישראל(ג'וניור) זה לעבור למערכת לא מובנית

בשבילי זה סביל לכמה חודשים עד שישתחרר קצת כסף לדאבל דין

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אני מניח שיש לך איזו זליגה של סיגנל לתוך המנחת.

אני לא כל כך חזק בחלק האלקטרוני/פיזיקלי של העניין כדי להוכיח שהמנחת סופח הפרעות מהסביבה שלו (אולי כבלי מתח מסויימים בקרבתו)

אבל אני חושב שזו גם אפשרות.

נסה להוציא את המנחת שלך לאזור שאתה תוכל לראות ולבדוק אם הוא נדלק גם כן בזמן הרעשים הללו.

כל זה בגדר IMHO.

פורסם

יש לעיתים תקלות בלתי מוסברות ומאוד קשות לפיתרון

אני חושב שתנסה לחבר מכשיר MP3 או משהוא דומה לכבל RCA

ותראה אם עדיין יש הפרעות

אם אין רעשים אז מקור הבעיה במנחת או במערכת.

ואם עדיין יש אז יש בעיה בכבל RCA או במגבר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אצלי הבעיה קיימת רק שהרכב מונע , כשהמנוע מכובה לא שומעים כלום

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם
שלום,

המערכת שלי:

רדיו מקורי(סווינג של סקודה) -> מנחת של ג'נסיס -> מגבר JBL GTO 75.4 -> סט של מורל וסאב 12" של ג'נסיס

לאחרונה התחלתי לשמוע מידי פעם רעש "קחחח", כאילו של מגעים רופפים, מהסאב. פירקתי את הסאב מהתיבה והידקתי את כל החיבורים של התיבה והטרמינל ועדיין יש רעשים.

הרעשים קורים גם כאשר הרכב כבוי! רואים שהמגבר נדלק לכמה שניות בזמן הרעש.

ה-remote של המגבר לא מחובר לסוויץ' אלא למנחת, שיש לו פיצ'ר כזה שהוא מדליק את המגבר כאשר הוא מזהה סיגנל.

יש לציין שמאז ההתקנה(עברה שנה), היו פעמים שראיתי שהמגבר נדלק מעצמו לכמה שניות גם כאשר הרכב כבוי, אבל עד עכשיו זה לא היה מלווה ברעש.

מה אתם אומרים?

האם המגבר תקול? אולי המנחת? אולי כדאי לי כבר לחבר את המגבר לסוויץ'? כי ה-remote לא עבד כמו שצריך כנראה אף פעם בעצם.

אשמח לעזרה,

שאול.

לפי מה שאתה מתאר זה פשוט נשמע כמו תקלה במנחת או תקלה באחד החוטים שמתחברים אליו.

אתה אומר שגם לפני שזה היה קורה לפעמים המגבר פשוט היה נדלק מעצמו - מה שיכול להצביע על תופעת מגעים בין אם זה משהו בלוח של המנחת עצמו או בחוטים שמתחברים אליו - חום וקור יכולים לגרום לדברים להתרחב ולהתכווץ - יכול להיות שזה משהו מאוד קטן ופשוט.

תדליק לרגע את הסוויץ' ותיתן למנחת נגיעה, ניעור קל ותראה אם פתאום יש לך את הרעשים האלו - אם כן, בעיית מגעים בטוח.

עכשיו רק נשאר לגלות בדיוק איפה.

אתה טוען שזה בא מהסאב - זה בא אך ורק מהסאב? או שזה בא גם מהרמקולים הקדמיים?

אם זה בא רק מהסאב - תתמקד בחיווט שהולך לסאב - מהמנחת RCA שהולך למגבר של הסאב - תנסה להדק אותם קצת עם אזיקון - גם בצד של המנחת גם בצד של המגבר.

תבדוק ברימוט של המנחת וברימוט של המגברים שקבל הרימוט לא שולח איזה סיב בטעות לכוון הרגל של הפלוס - יכול ליצור זליגה.

מעבר לכך - תבדוק טעינה ותראה אם המצבר שלך תקין - אולי זה בכלל נפילת מתח.

במצב הזה היית גם מבקש שיבדקו לך זליגה כאשר המנחת מחובר (והרכב כבוי) וכאשר המנחת מנותק (והרכב כבוי) - יתכן והוא ימצא אשם.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ראשית, תודה על התגובות.

לגבי האם זה רק מהסאב אני לא יודע, כי אולי בקדמיים זה קורה אבל חלש יותר אז לא שומעים...

לגבי הניסויים עם המנחת, אני חושב שזה יהיה בעיה כי הוא נמצא עמוק מאחורי הרדיו. (מעניין כמה מתקין יקח לי על בדיקה של תקלה כזו...)

לגבי הזליגה של הרימוט מהצד של המגבר, אנ אנסה לבדוק.

ניתקתי מהמגבר את הכניסה של ה RCA האחוריים(בערוץ האחורי יושב הסאב בגישור), ועדיין המגבר מעביר "קחחח" לסאב.

מה זה אומר? שהמגבר מעביר על דעת עצמו אות לערוץ שבכלל לא מחובר עליו? מגבר דפוק?

פורסם

יאפ

יתכן ויש לך תקלת מגבר.

תבדוק שהפיוזים של המגבר תקינים ושלמים ולא מתפוררים בטעות, תבדוק שכל החיווט של המגבר מחוזק היטב ושאין סיבים שבורחים בטעות החוצה.

תבדוק שחיווט הרמקולים מחוברים היטב למגבר ולסאב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב אז עוד כמה תובנות:

כל החיווט(חשמל ושמע) מחוזק הייטב ואין סיבים זולגים.

ניתקתי את הסאב כדי שלא ייגרם לו נזק ועכשיו שומעים את הבומים והרעשים גם בקידמיים.

פיוזים אני אבדוק. אני אנסה לחבר את המגבר הישן של אחי, למרות שהוא גם היה עושה בומים אקראיים אז אני כבר לא יודע מה לעשות...

בהנחה שהמגבר התקלקל, האם זה בגלל בלאי עצמי או שמא המנחת יכל לגרום לקיצור החיים?

הרי כל פעם שהוא העביר סיגנל הדלקה ברימוט, המגבר נדלק לרגע וכבה.

אני לא רוצה להביא מגבר החדש ושהוא גם ייהרס ע"י המנחת...

פורסם

בוא נהיה קצת יותר יסודיים ונעבור על כל "תרשים" הזרימה:

א. תקלה בHU (רדיו דיסק) - יתכן והבומים בכלל מגיעים מהרדיודיסק.

בשלב הזה הייתי מחבר למגבר נגן MP3 עם כבל PL3.5 בצד אחד (חיבור של אנזיות ווקמן בקיצור) וRCA למגבר בצד שני - מגשר את הרימוט של המגבר עם הפלוס בכדי להדליק אותו.

אין בומים? - זה לא המגבר!

זה או הHU או המנחת.

יש בומים - יקירי, הגיע הזמן למגבר חדש. - נגמר התהליך בנקודה זו.

ב. אין בומים בעקיפה של הHU ושל המנחת - תחזיר את המערכת למצבה המקורי

תזיז את המנחת, תיגע בו, תנער אותו, תזיז חוטים - יש בומים - זה או המנחת או החיווט RCA כנראה.

תחליף RCA (תריץ באוויר RCA חדש) אין בומים - RCA דפוק - נגמר התהליך.

יש בומים - זה לא הRCA

עכשיו נשארת או עם המנחת או עם הHU - תחליט איזה אחד מהם אתה רוצה להחליף בחליפי לרגע ואז אתה כבר תישאר עם נקודת כשל אחת - איפה שיהיו לך בומים - שם התקלה.

החלפת HU ויש בומים? מנחת תקול.

החלפת HU ואין בומים - מצאת את המניאק. הHU תקול.

בהצלחה.

Pioneer TS-X150

פורסם

עדכון:

פתחתי את ה-HU מאחורה והגעתי למנחת. ראיתי שכל החיבורים בסדר ושיחקתי איתם קצת. למנחת יש לד שנדלק כאשר הוא מעביר רימוט למגבר. ראיתי כמובן שהלד הזה נידלק מידי פעם סתם - כנראה שהרגישות שלו גבוהה מידי. ואז מצאתי סוויץ' על המנחת שכתוב עליו Remote Mode ויש אופציה ל-Aud ו-DC. עד עכשיו זה היה על AUD. שיניתי ל-DC וכבר יש שיפור בזה שהמנחת מעביר רימוט רק כאשר הרדיו דולק (בנתיים יציב)

זה לא פתר לי את הרעש שהמגבר מוציא לסאב(גם שהוא מנותק מה- RCA לחלוטין). ואח שלי אמר שזה נשמע כמו רעש של הארקה לא טובה. עקבנו עד לחיבור של הארקה לשילדה והכל היה בסדר.

פתחנו את המגבר לראות את התקינות הפנימית שלו ואם יש ריח של שרוף או משהו. הכל היה בסדר, ניקינו קצת וסידרנו.

כאשר חיברנו הכל בחזרה נעלמו כל התופעות והכל חזר לעבוד כמו שצריך! אין רעשים סטיים של חשמל, אין בומים והכל בסדר בנתיים.

לא יודע מה בדיוק פתר את התקלה ואני מקווה שזה יישאר ככה.

חג שמח!

פורסם

בעיית מגעים. נטו.

כל הכבוד על הייסודיות - שמח לשמוע שהסתדר בסוף.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...