Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיריון 2008 או מיני חדשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום המלומדים...

אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות:

הצרכים שלי הם בעיקר נסיעות בינעירוניות לבד או בזוג. הכי חשוב לי האמינות של הרכב, וחסכון בדלק גם.

עיצוב ואבזור לא מעניין אותי אבל נוחות כן.

אני מתלבטת אם לקנות סיריון 2008 מליסינג/השכרה (הציעו לי ב 54K באלדן, 83K ק"מ) עם אחריות לשנה או להשקיע קצת יותר במיני חדשה (עוד לא נסגרתי על אחת ספציפית). היתרון במיני שזה אוטו חדש עם אחריות אבל אני לא יודעת כמה זה מומלץ לנסיעות בינעירוניות.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים ואם יש לכם רעיונות לדגמים אחרים גם אשמח לשמוע ומה דעתכם באופן כללי על קניה מהשכרה/ליסינג מחברה כמו אלדן או אלבר.

תודה רבה!

פורסם

אם זו ההתלבטות (נניח שמגאן או כל משפחתית אחרת לא נשקלת כאופצייה בעיקר כי הרכב ישמש אדם אחד או מקסימום זוג), אז אני בוודאות הייתי הולך על מיני חדשה ולא על סיריון "עירומה", בת כמעט 4 שנים ובנוסף לכל מהשכרה. או על אחד מרכבי הסופר מיני הזולות כגון הפאביה, 206+, קליאו, מיקרה. כאן כבר הכל עניין של תקציב והעדפה.

כמו כן את יכולה להסיר דאגה מלבך, רכבי המיני של היום- כולם (מי יותר בנוחות מי פחות, מי יותר בטוחות ומי פחות...) יסעו בכבישים בין עירוניים בלי בעייה בכלל.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אצלי המיני נוסעת בעיקר בין עירוני ועוד בכביש הררי,ואין שום בעיה רק בעליות יותר קשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני דווקא חושב שסופר-מיני משומשת כמו סוויפט או מאזדה 2 יתאימו יותר לנסיעות בין עירוניות, גם אם זה אומר שצריך לרדת כמה שנים למטה בשנים. המנוע חזק יותר והנסיעה שקטה ונעימה יותר.

פורסם

דווקא אם ההתלבטות היא בין סיריון למכונית מיני, מדובר במכוניות די דומות בתחושה הכללית. נגיד לא תרגישי הבדל בין סיריון ליונדאי I10 למשל. אני חושב שיותר מתאים מיני חדשה במיוחד כשמשווים מול דייהטסו סיריון כמו שאמרו לפניי "עירומה" וכנראה פחות בטיחותית ועוד משומשת מהשכרה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

הבעיה היא לא האם מיני או סריון אלא האם בכלל סריון מליסינג או השכרה.

רכב מהשכרה עובר התעללויות קשות ,ו80K ק"מ שקולים ל200K של נהג פרטי.

לגבי ליסינג תלוי-יש רכבי ליסינג עם מזל-יש לי משהו בעבודה שמסר את הפוקוס שלו,

אחרי 4 שנים הרכב היה מטופח וללא שריטה,ואחר שמסר רכב במצב גרוטאה ממש עם 200K ק"מ

רכב גמור.

לכן בליסינג יש הרבה מן ההימור.ועכשיו לשאלתך

אם היית אומר מיני או סריון עם 50K ק"מ מאדם פרטי ללא ספק סיריון.

שתעלה לירושלים או צפת עם מיני תרגיש עם כל הכבוד שהרכב עגלה.

שתעלה לצפת או ירושלים עם סריון ,תרגיש שהרכב סוחב אם כי חסר לו מעט כח.

לסריון מנוע חזק יותר ומנוע 1000 של המיני חלש יותר והרכב קטן יותר(מזכיר קופסת סרדינים בעיקר מאחור)

בנתונים שהצגת אין ברירה מיני חדשה.

אני הייתי מחפש סריון עם ק"מ נמוך מאדם פרטי-ולא השכרה ורצוי לא ליסינג.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אוקי נראה לי שהשתכנעתי ללכת על המיני, גם בגלל שהנסיעות הארוכות שלי צפויות להפסיק עוד שנה ואז זה יהיה יותר בעיות חניה בת"א...

על מי מהן הייתם ממליצים? חשוב לי אמינות ובטיחות.

מה היתרונות של גיר ידני לעומת אוטומט? האם יש לו חסרונות חוץ מזה שהוא פחות נוח?

מי צפויה לשמור יותר על הערך שלה לאורך זמן?

שאלה לא קשורה : ידוע למישהו על הנחה לחברי הסתדרות המורים?

• תוכן חדש...