Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני מוריד גיין, לא שומעים את הסאבים בווליום נמוך, אם אני עושה גיין גבוה הבאסים משתלטים על המוזיקה,

הצעות?

אני לא עובד אקטיבית.

Hu: Clarion 775 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

קשה מאוד מאוד, בלתי אפשרי עם שני סאבים 12" מאחורה.

סאב נועד להשלמה בלבד, לא אמורים לדעת שהוא קיים. חוץ מזה, חייבים תיקון זמנים כי בלעדיו קשה מאוד לקבל במה \ אימג' \ ווטאבר מקדימה כאשר הסאב נמצא מאחור והרמקולים מלפנים.

אם אתה עובד עם מערכת שאין בה TC כל שנותר לך לעשות הוא לשחק עם הגיינים, מיקום הסאב(ים) בתא המטען ומשחקי פאזות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש תיקון זמנים בקלריון אבל איך בדיוק הוא מועיל לעיניין?

Hu: Clarion 775 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

הוא משחק עם זמן שליחת הסיגנל, ובמכשירים מתקדמים יש גם אפשרות לשליטה על הפאזה והעוצמה.

במילים אחרות, רמקול שמאל מנגן אחרי רמקול ימין. לאוזניים שלך גלי הקול מגיעים ביחד וזה נותן לך את התחושה שאתה יושב באמצע ולא בצד.

אותו דבר עם הסאב, קודם הוא מנגן ורק אחר כך הרמקולים מצטרפים. עד שתדרי הבאס הגיעו לאוזניים שלך ה TC דאג שגם המוזיקה מהרמקולים תגיע באותו הזמן. עם כיוון נכון קשה מאוד לדעת שיש סאב בבגאז'.

תיאור מופשט אבל זה הרעיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפי מה שאני מבין, אתה מתאר בעיה שהסאב לא מדוייק. אולי אני טועה ותתקן אותי בבקשה אם זה באמת ככה, אבל התכוונתי לזה שהסאב משתלט ולא מאחר.

פורסם

אין קשר בין דיוק להשתלטות.

סאב מייצר הרבה מאוד כוח. שני סאבים זו בכלל עוצמה שקשה לרסן. אם אתה מדבר על להעביר את הבמה קדימה תצטרך להנחית את ההספק שהסאבים שלך מקבלים בצורה ניכרת, וגם אז אני בספק כמה תצליח "להעלים" אותם.

בהגדרה שלו, סאב אמור להשלים תדרים נמוכים, לא אמורים לדעת שהוא שם. 99% מבעלי המערכות המושקעות לא ממש מבינים או מחפשים את זה ואוהבים לשמוע את הסאב דופק.

איתמר.

פורסם

טוב, אני אנסה לשחק מחר עם הTC, לילה טוב.

פורסם

יש כמה כללים שחשוב להקפיד עליהם בכדי לקבל את כל ספקטרום התדרים מחלקו הקדמי של הרכב - להלן הסאונד סטייג'.

או במה בקיצור :-D

1. אל תתקין רמקולים מאחורה :-P

2. המידבאסים שלך משמשים גם כוופרים - הם גם מנגנים באס והם בעצם אלו שקובעים את הטון ומייצרים את הבאס בקדמת הרכב - הסאב אמור רק להשלים להם את התחום התחתון.

3. בכדי שהמידבאסים שלך יפיקו באס אתה צריך לספק להם את התנאים הנכונים:

א. התקנה נאותה - שימוש בטבעות עץ מאסיביות ללא חופש תנועה וללא חופש אוויר ישירות על הדופן הפנימית של הדלת.

ב. בידוד בידוד בידוד הדלתות הקדמיות והפיכתן לנפח מצומצם יותר וסגור יותר ע"י סגירת כל הפתחים בדופן הפנימית.

ג. לבודד את הדיפון גם כן כנגד רעשים ולהשתדל שהדיפון לא יהווה חסם לרמקולים - אם אפשר להתקין ככה שהרמקול יצא מעבר לקו הדיפון הרי זה משובח.

ד. הגברה ראוייה.

ה. איזון הספקים בסט הקדמי - אם יש לך סט שני חלקים סביר להניח שהטוויטר צורח לך אם אתה מנסה להגביר את הסט ככה שהמידבאסים ינגנו באס - השיקול כאן לעבור להגברה אקטיבית או להנחית את הטוויטרים בעזרת LPAD יביא אותך לאותו הפתרון וככה תוכל לקבל יותר עוצמה מהמידבאסים מבלי שהטוויטרים יצרחו.

4. אחרי שהגעת למצב בו המידבאסים שלך מפיקים באס בכמות שיכולה לעמוד בפני עצמה בלי סאב וופרים - עכשיו אתה מוסיף את הסאב ומתחיל להתמודד מול הדברים שקשורים להבאת הבאס של הסאב לקדמת הרכב.

והם:

1. חיתוך נכון של הקרוס של הסאב - הסאב מנגנים תחום תדרים שהם תדרים ארוכים פיסית ולכן יש לך כאן יתרון שברוב המקרים אתה תוכל גם בלי TC להביא את הסאב לקדמת הרכב היות והתדרים שלו מבשילים פחות או יותר בקדמת הרכב גם ככה - איך עושים את זה?

א. לא נותנים לסאב לנגן מעל 60 הרץ ברוב המקרים.

ב. משתדלים לחתוך אותו בסלופ כמה שיותר גבוה - במקום 6 דיבי או 12 דיבי סאב רצוי לחתוך מ18 דיבי או 24 DB ומעלה - ככה הסאב באמת בקושי מנגן את מה שמגיע אחרי נקודת החיתוך והוא יבשיל לך רחוק יותר.

ג. לדעת על קיומו של אפקט הביטול -

אם הסאב והמידבאסים נותנים את מכת הזמן שלהם בתזמון קרוב מידי אחד לשני - מן הסתם - הסאב ינצח, יבטל את המידבאסים, ישתלט עליהם וגם ימשוך את כל הבאס חזרה לתא המטען.

בכדי להמנע מכך עליך או לשנות את הTC לסאב, או אם אין TC - לנסות להפוך או לסאב או למידבאסים את הפאזה - אני מעדיף להפוך לסאב את הפאזה.

בנוסף לכך שינוי סלופ בקפיצות של 12 דיבי הופך פאזה לרמקול - אז אם אתה לא הופך פאזה לרמקול אתה יכול לשנות את הסלופ או של המידבאסים או של הסאב למשל - לנסות

סאב בסלופ 24 ומידבאסים בסלופ 12 - או שניהם בסלופ 24

סאב בסלופ 18 ומידבאסים בסלופ 6 - או שניהם ב18

ולסירוגין להפוך לסאב את הפאזה ולכוון לו TC לפי הצורך.

ולפני שאתה מתחיל בכל הסיפור של איזון הסאב למידבאסים - הדבר הראשון שאתה עושה זה להתאים את העוצמה של הסאב כך שהוא לא ישתלט אלא ישתלב וישלים את הסאב של המידבאסים כאילו שהם מנגנים את הבאס הזה.

אין מה לעשות כאן יותר מידי - אם אתה רוצה לקבל את הבאס במלוא עוצמתו תיצור סט אפ אחד יותר לSPL ואם אתה רוצה לקבל מערכת מאוזנת תיצור סט אפ אחד יותר לכוון הSQ

אם יש לך סט קדמי עם מידבאסים\וופרים מספיק חזקים - אתה תוכל להגביר יותר את הסאב, כאן גם יש יתרון עצום ומשמעותי לסט שלושה חלקים מקדימה.

זהו - חושב שרשמתי פחות או יותר את הכל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

"בכדי להמנע מכך עליך או לשנות את הTC לסאב, או אם אין TC - לנסות להפוך או לסאב או למידבאסים את הפאזה - אני מעדיף להפוך לסאב את הפאזה."

התכוונת לשנות את הTC רק לסאב?

פורסם

משחקי TC זה כבר נושא אחר - אבל בעקרון כשמדובר בתזמון של הסאב בלבד, כן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדעתי הכותרת ותוכן הודעה לא מתארות את אותה הבעיה.

הפתרון לחוסר האיזון יכול להימצא בשליטה על עוצמת הסאב ממקור נפרד כגון ר"ד או שלט באס. כך תוכל להשאיר את הגיין גבוה יחסית אך להנמיך את הסאב ברגע שהוא משתלט מבלי לגשת לבגאז'.

משחקי סלופים בר"ד יכולים לשפר את המיזוג של הסאב עם הסט הקדמי, אך זה נושא שונה מעט.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

TC לא ממש עזר בעיניין, אני אבדוק את העיניינים עם הסלופים.

למען האמת הורדתי קצת מהגיין, ובר"ד הורדתי באס ועכשיו נשמע די טוב יחסית למה שהיה,אני אמשיך לנסות...

• תוכן חדש...