Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הרגל מגונה - לכל רכב אשר אני נכנס, במידה והוא קר אני מסובב תחילה את הסוויץ' למצב 2 (או מצב נהיגה, בו כל צרכני החשמל פעילים), ממתין 3-4 שניות ורק אז מסובב אותו למצב 3 לצורך התנעת המנוע.

אם החנתי את הרכב רק למס' דקות (עד שעה) וחזרתי, אני מדלג על השלב הזה ומתניע ישר.

בזמנו שמעתי, ולא מאדם אחד, שהשהיית ההתנעה כשהמנוע קר בריאה יותר למערכת החשמל וההצתה, ומאז כך אני פועל - אני תוהה אם יש לכך סימוכין ברשת, או שמדובר במיתוס שכבר לא רלוונטי לרכבים מודרניים (או שלמעשה, מעולם לא היה רלוונטי)?

פורסם

קודם כל בוא נתחיל מזה שזה רק לטובה השהיית הסוויץ' לחכות של מערכת החשמל תדלק, וכל הנורות בשעון יכבו ואז להתניע.

דבר רע זה לא, אני אישית ברכב שלי תמיד עושה כך, אז אני מחכה עוד 5 שניות לא ביג דיל!!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

נכון, ברכב דיזל חובה להמתין מספר שניות עד שמצתי הלהט יתחממו.

גם לי יש את המנהג המגונה הזה של המתנה עם חצי סוייצ', אני בד"כ מניע לאחר כיבוי נורת ה ABS וכריות האוויר. פיתחתי את ההרגל הזה כדי לאפשר למחשב הרכב לבצע את פרוצדורת הבדיקה כמו שצריך, בלי קפיצת המתח שגוררת ההתנעה. מצד שני אם זה היה קריטי יצרני הרכבים היו עושים משהו בנידון, ומאחר ו99.9% מנהגי ישראל לא עושים כך ובכל זאת הרכבים שלהם גומעים מאות אלפי קילומטרים ללא תקלות כנראה שגם אין צורך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם ברכבי דיזל עם הזרקה בשיטת מסילה משותפת (בעשור האחרון כל היצרנים עברו למסילה משותפת) אין יותר צורך בהמתנה הזו.

מצתי להט עדיין קיימים, אבל הם נועדו לסייע להתנעת המנוע בטמפרטורות מאוד מאוד נמוכות ולהקטנת זיהום אוויר בשניות הראשונות שלאחר ההתנעה.

מנוע מסילה משותפת מניע יפה מאוד ללא קדם חימום, נורת הסליל בלוח שעונים לא נדלקת ואין צורך בהמתנה.

פורסם

בגולף דור 2 (1992) 1.3 שברשותי, ההנחיה בספר הרכב היא להמתין לאחר העברת הסויץ למצב 2 כמה שניות עד שהבהוב מנורות החויי יפסיק ורק אז להתניע.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

ישנה סיבה טובה לעשות כך !

כאשר מסובבים את הסוויץ למצב 2 כל אבל _כל_ הנורות דולקות, וזה לא במקרה.

במצב זה ניתן לראות אם כל מערכות ההזהרה ברכב תקינות.

יש לשים לב שכל המנורות שצריכות להיות דלוקות במצב זה אכן נדלקות במידה ולא זה מצבים על תקלה במערכת זו.

לדוגמה אם המנורה האדומה של השמן נשרפה אתה אמור לראות אתה לפני שאתה מניע ולא כאשר תשפוך מנוע.

דוגמה נוספת כאשר קונים רכב חדש יש לבדוק אם המנורה של הCheck Engine נדלקת כאשר המנוע במצב 2 לא מונע.

במידה והיא לא נדלקת אז לא קונים את הרכב כי רוב הסיכויים שקיימת בעיה ופשוט ניתקו את הנורה :)

בחלק מהרכבים גם השעונים עוברים על כל הסקאלה שהיה ניתן לראות את תקינותם.

פורסם
ברכב בנזין כשמסובבים למצב 2 זה לא אמור לתת למשאבת דלק לפעול ואז ההתנעה קלה יותר?

קיים לחץ שיורי במערכת כך שזה לא ממש הכרחי.

יש רכבים שבמשאבת דלק מתחילה לעבוד עם פתיחת דלתות הרכב או הכנסת המפתח למתג ההצתה עוד לפני שסובבת אותו.

יש רכבים שמשאבת דלק מתחילה לעבוד רק לאחר התנעת הרכב.

גם לדעתי זה עניין של הרגל וזה לא ממש משנה אם מחכים או לא.

ברכב דיזל רצוי להמתין לכיבוי נורת מצתי להט לפני התנעה.

פורסם
כאשר מסובבים את הסוויץ למצב 2 כל אבל _כל_ הנורות דולקות, וזה לא במקרה.

במצב זה ניתן לראות אם כל מערכות ההזהרה ברכב תקינות.

יש לשים לב שכל המנורות שצריכות להיות דלוקות במצב זה אכן נדלקות במידה ולא זה מצבים על תקלה במערכת זו.

זה נחמד ויפה ברכב בו היצרנית לא חסכה עליך והתאימה לכל דגם לוח מחוונים בהתאם למפרט וליכולות שלו.

עושה רושם שבמקרה שלי פיאט התחפשנו קצת, והחליטו לתקוע בכל דגמי הגרנדה את אותו לוח מחוונים ושבעל הרכב כבר ינחש אילו נורות צריכות לדלוק ואילו נמצאות שם סתם בשביל היופי (כאייקונים). אצלי בלוח יש אייקון של מ' TPMS, אייקון של סלילי הצתה (המיועד לדגמים עם מנועי דיזל, כפי שכבר ציינתם כאן), אייקון של מערכת התרעה על רפידות בלמים אכולות ועוד כמה שאינני מצליח לזכור - כמובן שכל הנ"ל לא קיימות כלל בדגם שלי ולפיכך אינן נדלקות, אבל העיקר שפיאט דאגו ל"הכנה".

Figures... :|

תודה על תשובותיכם.

פורסם
זה נחמד ויפה ברכב בו היצרנית לא חסכה עליך והתאימה לכל דגם לוח מחוונים בהתאם למפרט וליכולות שלו.

עושה רושם שבמקרה שלי פיאט התחפשנו קצת, והחליטו לתקוע בכל דגמי הגרנדה את אותו לוח מחוונים ושבעל הרכב כבר ינחש אילו נורות צריכות לדלוק ואילו נמצאות שם סתם בשביל היופי (כאייקונים). אצלי בלוח יש אייקון של מ' TPMS, אייקון של סלילי הצתה (המיועד לדגמים עם מנועי דיזל, כפי שכבר ציינתם כאן), אייקון של מערכת התרעה על רפידות בלמים אכולות ועוד כמה שאינני מצליח לזכור - כמובן שכל הנ"ל לא קיימות כלל בדגם שלי ולפיכך אינן נדלקות, אבל העיקר שפיאט דאגו ל"הכנה".

Figures... :|

תודה על תשובותיכם.

ככה זה גם באימפרזה 99 שלי רק שהנורות הלא רצויות פשוט לא שמו בפנים מנורה. יכול להיות שאצלך עשו הכנה ומישהו חכמולוג חשב "היי חסר כאן כמה נורות" והוסיף..

לדוגמא בדגם שלי אין כרית אוויר ובכל זאת יש שקף של זה (אבל בלי נורה ובית מנורה)

פורסם

אצלי בסיטרואן C5 2003 אני ממתין כמה שניות עם המפתח בסוויץ' כדי לתת למשאבת הדלק לסיים לעבוד ולנורות להיכבות.

בסיטרואן כמו בסיטרואן, יש גם כל מיני זמזומים מהדשבורד תוך כדי הדיאגנוזה של טרום ההתנעה, ואני מעדיף לתת להם להסתיים לפני ההצתה.

אני מרגיש במובהק שההתנעה קלה הרבה יותר, במיוחד בבקרים קרים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...