Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה מהיצרן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כבר תקופה אני מתלבט האם לקנות רכב חדש.

הגעתי להחלטה שאני הולך על סקודה פאביה (עוד לא הייתי אצל היבואן) ובקרוב אלך לסוכנות לברר יותר.

רק רציתי לדעת מה זה תיבת הילוכים אוטומטית 7 הילוכים DSG.

אני גר באיזור ירושלים, אז איזה דגם כדאי TSI 1.2

86 כ"ס או 105 כ"ס"?

תודה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום

כבר תקופה אני מתלבט האם לקנות רכב חדש.

הגעתי להחלטה שאני הולך על סקודה פאביה (עוד לא הייתי אצל היבואן) ובקרוב אלך לסוכנות לברר יותר.

רק רציתי לדעת מה זה תיבת הילוכים אוטומטית 7 הילוכים DSG.

אני גר באיזור ירושלים, אז איזה דגם כדאי TSI 1.2

86 כ"ס או 105 כ"ס"?

תודה

DSG הינה תיבה רובוטית כפולת מצמדים. 7 מציין את מספר ההילוכים בתיבה הספציפית (יש גם DSG6).

תלוי בך. קח בחשבון ה-86 כ"ס נמכרת אך ורק בשידוך לתיבה ידנית, בעוד ה-105 כ"ס נמכרת עם תיבה ידנית או רובוטית כפולת מצמדים (DSG7).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

86 כ"ס זה מספיק לעליות של ירושלים?, אין לי בעיה עם ידני. תמיד נהגתי עם ידני.

לפי מה שאני שמעתי פעם מחברים, תיה רובוטית זה לא דבר שכדאי, נכון?

פורסם

86 כ"ס בהחלט יספיקו.

ה-DSG תיבה מצויינת ברמת העקרון, אבל בדומה לתיבות אחרות - גם לה תופעות לוואי כאלה ואחרות - השהייה בתחילת נסיעה, למשל.

אומנם תופעה זו כמעט ונעלמה עם העדכון האחרון - ואינה מציקה כפי שהיה קודם לכן, אך עדיין קיימת במקצת ולא כולם מצליחים להתמודד או לאהוב זאת.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תיבת ההילוכים הנ''ל משמשת קשת רחב של דגמים בכל הקונצרן(סיאט,אאודי,פולקסוואגן,סקודה וכד')מדובר בתיבת הילוכים כפולת מצמדים המונה 7 הילוכים תוצרת בוש,התפקוד שלה טוב בהרבה מהתיבות הרובטיות ואפילו מחלק האוטו',היא מאפשרת ניצול ביצועים וחיסכון בדלק, אבל! ישנן לא מעט טענות ודיווחים על תקלות שאופן טיפולם ותיקונן מאוד יקר,אל תשכח כי הקונצרן נותן שנתיים אחריות ולכן לאחר מסגרת האחריות תוכל למצוא עצמך מוציא סכומים גבוהים של כסף על תיקונים.

הפאביה נשמעת כאופציה מעולה אך אם מקובל עליך ואתה מוכן "לעבוד" קצת יותר עם הילוכים נראה לי שתהנה מאמינות גבוהה יותר,חסכון בדלק ובעלויות הרכישה שלה ועדיין תקבל מנוע מודרני וחזק.

ד''א הפער 86 כ''ס - 105 כ''ס הוא בסה''כ תוכנת מנוע שניתן באופן עצמאי להתקין בכל מועד שהוא בעלות יחסית זולה.

פורסם
תודה RS

אני מבין שאתה בעלים של סקודה פאביה.

מה אתה יכול לספר לי על צריכת הדלק?

GTI33, עוד אין צ'יפ לגרסת ה-86 כ"ס. כרגע יש רק ל-105 כ"ס, וגם זה לא קיים עוד בארצנו...

אכן, ברשותי ה-105 כ"ס / ידנית, שחגגה בתחילת החודש שנה על כבישי ארה"ק :wink:

צריכת הדלק משתנה והיא תלויה בהרבה מאוד גורמים - עומסים / רוגע, צורת נהיגה (אגרסיבית / סבתית) וכדומה.

אוכל לציין שבכל מצב היא טובה משמעותית מהמנוע הקודם (1.6), והיא טובה עד מאוד לעצמה. אני הצלחתי למדוד (בין תדלוקים) נתונים קרובים לשל היצרן - כמובן בנהיגה סופר רגועה ועדינה :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

באמת שיצא לתיבות ההילוכים הרובוטיות שם רע, מה שלא בהכרח נכון, במיוחד שמדובר על תיבה כפולת מצמדים כמו DSG .

הבעיה היא בנהג ולא בגיר הרובטי, שהוא למעשה גיר ידני לכל דבר עם קלאץ אוטמטי .

אנשים פשוט ציפו לגיר אוטמטי וקיבלו משהו אחר (סביר להניח שלא שיווקו את הגיר נכון ופשוט קראו לו רובוטי\אוטומטי).

אין ספק שהגיר דורש זמן הסתגלות ולמידה קצרה אבל ברגע שיודעים איך לעבוד איתו אפשר להנות מיתרונתיו(חסכוני, כוח זמין ואמין).

אני נוסע על רובוטי כבר תקופה ארוכה ואני יכול להגיד שלדעתי הוא עדיף על האוטמטי 4 הילוכים שנפוץ מאוד בארצנו

מה כן מומלץ לעשות נסיעת מבחן ארוכה ככל שניתן על מנת לבדוק התאמתו לנהג הרבה אנשים לא מוכנים אפילו לשמוע עליו

פורסם
אתה יכול גם לחסוך ולקנות את ה 1.4 הרגיל ב 70K.

קשה מאוד להשוות את ה-1.4 86 ל-1.2 86. ההספק הוא הדבר היחיד שדומה...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ברור, אבל גם הוא מספיק לירושליים.

אני מעדיף את ה-TSI86, הרבה יותר מרשים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
סליחה, חשבתי שהרכב היה בשביל פותח השרשור.

אוי נו, די עם החוכמות - הבחור שאל על TSI, לא על 1.4, את החלטת להציע אותה - ואני טוען שבמידה ויש האפשרות, אין ספק כי ה-TSI עדיפות בכל אספקט.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...