Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מומנט הברגת מצערת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הזמנתי לרכבי מצערת מחו"ל וההתקנה תתבצע במוסך רון

בינתיים שוטטתי באינטרנט באתרים עם הוראות התקנה לרכבים שונים ובחלק מהם צויין מומנט הברגה ובחלק לא.

מה חשיבות הברגה לדעתכם במומנט הנכון בנוגע למצערות? כדי לא לפגוע באטם? האם זה משהו שמוסכים פדאנטים לגביו או שפשוט מבריגים לפי הניסיון?

פורסם

תלוי באיזה מוסך מבוצעת העבודה, ברוב המקרים מכונאי מנוסה אינו זקוק למד-מומנט בכדי לסגור את הברגים בכוח ההידוק הדרוש.

ל-100 אחוז מהברגים והאומים הקיימים ברכב קיימת הנחייה ברורה של ייצרן הרכב לגבי מומנט הסגירה הנדרש.

איזה כייף לי :)

פורסם
תלוי באיזה מוסך מבוצעת העבודה, ברוב המקרים מכונאי מנוסה אינו זקוק למד-מומנט בכדי לסגור את הברגים בכוח ההידוק הדרוש.

קצת קשה לי עם המשפט הזה, אומנם אני בטוח שיש מכונאים שידעו להבדיל בין 20N-m לבין 30N-m, אבל אני לא בטוח אם יש מכונאים שידעו להבדיל בין 61N-m לבין 62N-m

ולכן, אם באמת רוצים שהטיפול יבוצע בדיוק כמו הוראות היצרן אין מנוס לעבוד עם מד מומנט, ולא משנה עד כמה המכונאי מקצוען.

אריאל

פורסם

גם לי קשה עם המשפט :cry: אבל זו המציאות ברוב המקרים.

גם אני מעדיף שהידוק הברגים ייעשה בעזרת מד-מומנט (אולי חוץ מהברגים של הדש).

האם כבודו מהדק את ברגי ההידוק של הגלגלים בעזרת טורק-מטר ?

אל דאגה במוסך רון סוגרים את הברגים בעזרת מד-מומנט מכוייל.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם היה נדרש לסגור כל בורג ברכב עם ידית מומנט העבודה לא הייתה נגמרת ואז הייתה משלם על כל תיקון ים כסף

חלק מעניין של לסגור נכון חלקים זה לדעת עם איזה כלי להשתמש

בתי מצערת אני סוגר לרוב עם מברג או ידית מאוד קטנה ואז אין מצב לחיזוק יתר

פורסם

למרות שיש המלצת יצרן לסגירת המומנט במקרה של המצערת זה באמת לא קריטי. כל אימת שלא מבצע את זה ילד שסוגר הכל בכל הכוח בלי שום רגש לא תהיה לך שום בעיה.

אם בכל זאת אתה רוצה נתון מדוייק מן הראוי שתצין באיזה רכב מדובר. סתם לצורך סיבור האוזן בפולו 6N1 מצויין מומנט הידוק עבור הבורג עם חיבור האדמה- 10Nm.

• תוכן חדש...