Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

tamos

הרגת אותי. יש לי בבית מאוורר של DELTA בעובי 38, אני לא מצליח להחזיק אותו ביד כשהמאוורר מתחיל לעבוד.

אדי

צודק הבחור. עם ספיקה של כמעט 100 CFT, שני מאווררי 12/38 של DELTA ינפחו לך את המארז. אז מה שיש להם הספק של כמעט 5W ורעש של מעל 70 DB :-) אגב רעש, אתה מתכוון להשקיט את הטורבינה שקנית?

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התבוננתי בנתוני הרעש של המאוורר הזה של סטינגר והוא עומד על 23DB מה שאומר - אני לא אמור בכלל להרגיש אותו עובר דרך המחציות של המערכת, תא המטען, גב המושב האחורי...

להשקיט אותו מבחינה חשמלית - כן, זה כבר בתהליך - הרכיבים בבית של אבא שלי רק נשאר לי לבוא אליו עם המלחם שלו שנמצא אצלי ולהלחים :-D

וכמובן - צריך שהמאוורר יגיע ושתבוא לי המוזה להרכיב אותו - בזמן האחרון אין לי כוח לעשות שום שקשור לאודיו, רציתי לעשות התקנה יפה לטוויטרים ברכב הישן, פשוט אין לי ז$# להתחיל לייצר טבעות ובטח שלא להרכיב אותן על הרכב.

עוד אחד מהדברים שאני מתכוון להכניס שם זה circuit breaker בכדי שיהיה לי קל לנתק את המערכת כשאני מכניס את הרכב למוסך - הספיק לי פעם אחת שנגעו לי בהגדרות (כמעט נגמר בתביעה ובהחלט פיצו אותי).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה חשבת כבר איך יזרום האוויר? כלומר האם כבר תכננת זרמי אוויר למקומות הנכונים?

פשוט ע"י תכנון נכון של זרמי אוויר יאפשר לך קירור יעיל בדיוק במקומות הנכונים. אני הצלחתי בזמנו להוריד את הטמפרטורה של P4 שהיה לי ב4-5 מעלות רק ע"י תכנון והזרמת אוויר לכוונים נכונים.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

לא צריך להיסחף, מאוורר של דלתא הוא בהחלט חייתי אבל 70 DB זה רק כאשר המאוורר בתפוקה מלאה, בטח בסביבות ה3K סל"ד.

אם תוריד אותו ל2-2.2K זה יהיה הרבה יותר שקט.

אדי יש לך גם מאווררים 120ממ שלא יעברו לך את ה1600 סל"ד ועדיין ידחפו 60-70 CFM. במידה והמאוורר הקודם גם היה 120, סתם סיבכת את עצמך! :-)

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

כרגיל

הנטייה של חברי הפורום היא לאבד פרופורציות

אני כבר ציינתי כמה דברים - המחשב רכב הזה קטן, קטן מאוד - המארז שלי הוא מארז של MOREX...

http://store.mp3car.com/Morex_5677_Mini_ITX_Case_p/enc-022.htm

כמו שאתם רואים מדובר בשני מאווררים מאוד קטנים שמקררים קצת את הספק + מאורר המעבד

במקום להחליף את אחד המאווררים הקטנים האלה אני הולך להוסיף על הפתח מהצד השני מאוור אחד רחב מאוד והוא ידחף את האוויר בהתאם למאווררים הקטנים - אם הם מוציאים אני אדאג שהוא יכניס אוויר אם הם מכניסים אוויר אני אדאג שהוא יוציא אוויר או שאני אשים אותו בצד של המאווררים הקטנים והוא ידחוף יחד איתם במידה והם מכניסים.

המחשב לא מתריע על חום יתר בכל מקרה אבל אם כבר אחד המאווררים מתריעים אצלי אל תקלה (מה שהפסיק לקרות אפרופו) אז זו הזדמנות מבחינתי להוסיף אוורור לאזור המחשב.

כל שאר הרכיבים מראים עמידות יפה מאוד לעומס החום גם בשיא הקיץ הנוראי הזה אז ככה שאני מאוד שקט לגבי כל העניין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני בטוח שזה יעשה את העבודה אבל באמת נראה שזה יותר מידי :shock:

לא הייתי משווה חום של מגבר לחום של מחשב, יש מאווררים נחמדים שיכלת לשים שהיו מכניסים כמות יפה של אוויר.

פורסם
Bobby2002 שמעתי על מישהו שבדק מה קורה אם מכניסים לשם אצבע :p

אתה שמעת אני ראיתי מה קורה למי שדוחפים לו את האצבע לתוך מאוורר של סטינגר כזה http://cgi.ebay.com/Stinger-12-Volt-Large-Square-Amp-Cooling-Fan-4-7-SGJ34-/310330754978?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item48412787a2 לא נעים בכלל :-)

::FEEL THE {XS} power::

פורסם
אדי, נראה לי שגם אתה קצת איבדת פרופורציות, כולה 60W של חום לפנות שם...מקסימום.

אם תחפש היטב בשרשיר של פרוייקט BIGASS BITCH שפתחתי על ההתקנה של הרכב אתה תראה שנשאלתי ע"י חברי פורום מדוע אני לא מתקין מאווררים לקירור המחיצות - זו היתה פחות או יותר התשובה שלי.

המגברים והמחשב נמצאים במחיצה סגורה משני הכוונים ע"י שתי פלטות - אבל ביקשתי להשאיר נימה של אוויר מבין שני הצדדים של הפלטות ואמרתי שם שאם יהיה צורך - נוסיף אוורור.

אני לא מוסיף את המאוורר בגלל שאני פוחד שיש לי שם עומס יתר - אני מוסיף אותו כי המחשב התריע על תקלת מאוורר מצאתי את זה כהזדמנות טובה לעשות משהו בנדון אז אם כבר אז כבר.

אפרופו - כמו שאמרתי נכון לעכשיו נראה שהתקלה הסתדרה מעצמה - כנראה נתפס קצת או שבריבוט האחרון של המחשב אחד החיישנים לא הגיב טוב.

בכל מקרה,

עשיתי קצת תחזוקה לרכב היום (בדיקת שמן, מים, מים למצבר) מה שהיה מצחיק זה שהשמן על FULL כבר 10K קילומטרים (עוד 5 טיפול) והמים גם כן על הMAX אבל מים במצבר של שנפ שהוא מצבר "ללא תחזוקה" הייתי צריך למלא ולא מעט :-D (לא משהו חדש, המערכות סטריאו האלה הורגות אותם)

על הדרך גיליתי שאין לי שום צורך להוסיף circuit breaker או נתיך נדרך בעברית משום ש... הפשטות של יוסי הוכיחה את עצמה פעם נוספת.

נזכרתי כשישבנו לעשות סיכום של לפני התקנת המערכת שביקשתי ממנו לא לשים לי פיוז ANL - לא סובל את הפיוזים האלה - יוסי הקשיב לבקשת הלקוח ושם לי קיט התקנה עם פיוז מקסי 80 אמפר - פשוט לפתוח את בית הפיוז ולשלוף אותו לפני שאני נכנס למוסך - פשוט, קל.

לגבי המאוורר - כאשר הוא יגיע אני אצטרך לראות במציאות איך אני מתכוון למקם אותו ואיפה. להביא לו את התשתית זה מאוד מאוד קל ופשוט הודות לסדר המופתי של ההתקנה ברכב הזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לי שאלה למה אתה לא שם במחשב קירורים לרכיבים המעבדים?

כמו: כרטיס מסך, גשרים, מעבד, HD?

הדבר שאתה הכי צריך לקרר(והוא גם הכי מתחמם) זה המעבד, פשוט שים לו קירור LOW PROFILE שיכנס למארז, עם מאוורר איכותי וסע לשלום.

בדיוק כמו שעושים במחשבים ביתיים...

פורסם

למה אתה חושב שאין את זה?

המחשב שלי הוא לוח אם MINI ITX של אינטל עם מעבד E5800

כרטיס מסך - לוח אם.

כרטיס קול - לוח אם - יציאה אופטית.

כל שאר הרכיבים הם דונגלים של USB שפועלים על ספק משלהם (אלה שנמצאים בקדמת הרכב) שיש לו צלע קירור מסיבית והוא במקום מאוורר.

למעבד יש את המאוורר הייעודי שלו שיושב על צלעות קירור מסיביות. רדיאטור במילים אחרות.

כל מה שאני הולך לעשות זה בעצם להוסיף עוד מאוורר לרוחב המארז - זה הכל... כי אני רוצה להיות שקט... וזהו.

Pioneer TS-X150

פורסם

מקורי והגיע עם המאבד והמאוורר הזה עובד - אותו ניתן לשמוע בזמן עליית המחשב אפרופו.

שמתי משחת קירור ביד נדיבה - משחת קירור מהמפעל של החברה שאני עובד בה - מדובר בחומר איכותי :)

זה אחד מהמאווררים של ספק הכוח במארז שכנראה זרק את השגיאה - אני פשוט לא רוצה להתעסק עם זה אז אני מרים שם מאוורר אחד שירוץ לאורך כל רוחב המארז - המארז מחורר (באופן מקורי) משני צדדיו לכל הרוחב שלו...

Pioneer TS-X150

פורסם

אז זהו, המלצתי היא לשים במקום המקורי המעפן של אינטל(שבאמת אותו ניתן לשמוע- כמו מטוס המאורר הזה) משהו איכותי יותר.

כמו זה:

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/188/freezer-11-lp.html?c=2181

יש עוד חברות לקירורי אפטר מרקט איכותיים, אני כבר יכול להגיד לך שאתה תראה שינוי קיצוני בטמפרטורת המעבד, מינימום 10 מעלות למטה(מנסיון, אולם הניסיון ממעבד חם יותר משלך).

עוד נקודה חשובה, משחה תרמית שבאה בין הקירור למעבד לא טוב לשים ביד נדיבה, צריך לשים שכבה דקה ואחידה(מריחה עם כרטיס אשראי או משהו כזה). אם יש יותר מדי החום יתקשה מלעבור, אם יש פחות מדי לא יהיה מגע מושלם, צריך בערך באמצע. כמו כן, אם אתה מחליט לרכוש לדוגמא את הקירור של ARCTIC הוא מגיע עם אחת המשחות האיכותיות שיש בעולם המחשבים ככה שלא צריך לטרוח להחליף אותה. וגם אם כן, יש להקפיד לנקות עם אלכוהול את המשטח ואז לשים חדש, על משטח נקי.

• תוכן חדש...