Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף דור 4' - 1600\2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע לי גולף דור 4 שנת 98' מהראשונות, מנוע 1400 סמ"ק.

הרכב עושה את העבודה כמו שצריך, מאוד נהנה ממנו.

הכל התחיל בזה שעכשיו אני כבר רוצה להשתדרג מבחינת השנים, מבחינת המנוע, ומבחינת השיפורים שאני רוצה לשים על הרכב (כרגע אין לי כלום על הרכב, למרות שיש לי כמה דברים לגולף דור 4 מיוחדים שלא הרכבתי אותם).

אני מתכנן לשפר חיצונית, קיט טמבונים, אגזוז פתוח, פילטר פתוח, תוכנת ניהול מנוע, וכמובן שהכל לאט לאט (אני עדיין חייל, וזה גם ככה די קשה להחזיק את הרכב בעצמי)

אז רציתי לדעת מה יותר יהיה עדיף לי? מבחינת בעלי הרכבים האלו, כמה כל אחד מהם צורך לליטר בנזין? ואני מתכוון לדגם ידני.

ולמי שיודע, כמה בערך יעלה ההספק בעזרת האגזוז, ותוכנת ניהול מנוע?

ועוד שאלה, ידוע לי שה1600 הוא 102 כ"ס, ואילו ה2000 הוא 115 כ"ס, וההפרש ביניהם לא כזה נראה לי מוצדק תוספת תשלום די גבוהה, אני טועה?

בתודה מראש ושבת שלום.

פורסם

הייתי בעלים של גולף דור 4 מנוע 2.0 ליטר ידנית במשך כשנה וחצי, צריכת הדלק הייתה כ12 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה יחסית,

בנסיעה קצת יותר אינטנסיבית - 10 ק"מ לליטר.

בקשר להבדל בין 1.6 ל-2.0 אז על הנייר זה באמת לא נשמע הרבה אך הרי יש יותר פרמטרים מכ"ס.

שורה תחתונה - עדיף ללכת על ה2.0, ההבדלים בצריכת דלק לא כאלו גבוהים (אם בכלל קיימים).

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

הצריכת דלק זה הפרט השולי בישבילי, אני לא כזה נוסע ברכב שזה ממש ישנה לי ברמות גבוהות, זה לא איזה 1 ל7 או משהו בסיגנון.

ואיזה עוד דוגמאות תוכל לתת לי להבדלים מהמנוע 2.0 לעומת המנוע 1.6 חוץ מהכ"ס ? הרי הרכב הוא אותו רכב ואותו איבזור.

פורסם

תעלה בשנה אחת (1999), ותביא את הדגם עם ה1.8 אטמוספירי (125 כ"ס).

יותר חזק, יותר אמין ויותר חסכוני מ-2 המנועים שהצגת למעלה.

ואני רושם את זה בתור בעלים של MK4 1.6 ידנית כבר כמעט 4 שנים, והדבר היחיד שאני מתבאס שאין בה את המנוע הזה.

פורסם

פעם רציתי לעשות את זה, אבל המחיר של רכב שנת 99 (שרובם ד"א שחוטים, ידיים גבוהות, ק"מ גבוה, צבע לא יפה, אוטומטיות) עולה כמו רכב שנת 2000\2001 וזה די חשוב מבחינת שנים, ועל הדרך, מישהו פה יודע למה פתאום הפסיקו לשים את מנועי ה1800 בגולפים? כי באאודי A3 המשיכו איתם, גם בדגמי טורבו וגם ברגילים, וברכבי הגולף רק בGTI. ובעצם מנועי ה1800 סמ"ק מייצרים 125 כ"ס, ומנועי ה2000 סמ"ק מייצרים 115 כ"ס. מה הייתה הסיבה להחלפה הזו?

פורסם
תעלה בשנה אחת (1999), ותביא את הדגם עם ה1.8 אטמוספירי (125 כ"ס).

יותר חזק, יותר אמין ויותר חסכוני מ-2 המנועים שהצגת למעלה.

ואני רושם את זה בתור בעלים של MK4 1.6 ידנית כבר כמעט 4 שנים, והדבר היחיד שאני מתבאס שאין בה את המנוע הזה.

לי יש רכב כזה משנת 1999 מנוע 1800 125 כ"ס. הכל כנראה נכון-אבל לגבי היותר חסכוני לא נראה לי-הרכב אצלי הוא אוטומט-בנסיעה בעיר ברובה הרכב מגיע עם 45-47 ליטר ל 350 קמ למיכל מלא-נבדק המון פעמים.

ובניסעות משולבות-עם הרבה נסיעות בינעירוניות- תא מודיעין- הרכב מגיע לכ 440 קמ ל47 ליטר

בוא נגיד ש 1-10 זו הצריכה הכי טובה שאני יכול להגיע-כמובן ללא מזגן ועם נסיעה מאוד רגועה בלי לעבור את ה 100 קמש.הכל אפשר להגיד על הרכב -אבל חסכוני הוא הכי לא.

פורסם

בכל מקרה אני לא בכיוון של ה1800, רק בכיוון של מנוע 2000 או ה1600..

מה ההבדלים ביניהם? כי מבחינת סוסים זה לא ממש רציני בין 102 כ"ס למנוע ה1600 ל115 כ"ס למנוע ה2000.

מישהו יודע על עוד הבדלים?

פורסם

לפי: http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_Mk4

ההבדל היותר מושך בין שני המנועים זה המומנט, 2.0 מקבל כמעט 20% תוספת והיא מגיעה 1300סלד יותר מוקדם.

מה שבפועל יגרום למנוע לעבוד פחות (בהשוואה ל1.6). פחות עבודה משמע יותר חיסכון.

עד כמה שזה נשמע לא הגיוני ונוגד כל סטריאוטיפ שידוע עד היום - יכול להיות שה2.0 יהיה יותר חסכוני מ1.6 :?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מניסיון רב עם 2 הרכבים (1.6 אוטומטית 2001 2.0 אוטומטית 2003)

ה 2.0 הרבה יותר רועש ברמה ששומעים את גרגורו היטב

גם עם חלונות סגורים אולם מבחינת תאוצה גם מעמידה וגם

תאוצות ביניים הוא מרגיש הרבה יותר חזק כמו כן ישנה בעיה

של תצרוכת שמן בשנתונים מסוימים של ה 2.0 עקב פגם בייצור

פורסם

אז בפועל מה שאני מבין שחוץ מהכוח והמומנט אין כ"כ הבדל ברכב, עכשיו נלך לפי שנתון ונתונים של הרכב, תודה על העזרה,

עכשיו רק צריך לקוות למצוא רכב עם לפחות נתונים כמו שלי, שנת 98' דור 4 עם 141 אלף ק"מ, ידנית ויד שנייה, 01 ברישיונות, נדיר למצוא אני חושב :wink:

• תוכן חדש...