Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במזגן בפג'ו 206+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה:

לאחר שקיבלתי את הרכב החדש, שמתי לב שהמזגן נכנס ויוצא מפעולה כל כמה דקות, כלומר מפסיק להוציא קור ומוציא איוורור לפרקי זמן של כמה שניות (בערך 10). זה נורא מציק אז הלכתי למוסך שלהם, שם בדקו את המזגן, תיאמו את כמות הגז (לטענתם היה יותר מידי) והבעיה לא נפתרה. אמרו לי ללכת הביתה ולתת לזה צ'אנס ואם הבעיה לא תפתר, אז לחזור אליהם (למרות שאם הבעיה לא נפתרה במוסך אז אין שום סיבה שיקרה נס מכני מחוץ למוסך אבל ראיתי שאין כל כך עם מי לדבר)

מאז עבר חודש ובחודש האחרון תוך כדי שאני נוסע, הצלחתי ללמוד קצת יותר על הבעיה ומתי היא מתרחשת. שמתי לב שכשהרכב עומד (לאחר שהוא נסע קצת) הוא מקרר די טוב. גם בנסיעה רצופה במהירות אחידה, הבעיה מתרחשת לעיתים יותר רחוקות.

מתי זה קורה לרוב? בתחילת נסיעה ממצב עמידה ובעת העברת ההילוכים (לא משנה לאיזה הילוך ומאיזה הילוך).

אני מתייעץ איתכם כי הרושם שלי שלחברה במוסך אין מושג ואני מתכוון לגשת לשם שוב בקרוב ועדיף שאני אגיע אליהם עם כמה שיותר אינפורמציה לגבי הבעיה.

יש למישהו נסיון עם בעיה כזו או לחילופין, יש כאן מישהו עם רקע טכני שיש לו רעיון לגבי למה העברת ההילוכים יכולה לגרום למזגן להפסיק לפעול לפרקי זמן קצרים?

תודה ושבוע טוב לכולם!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניתוק המזגן בעת האצה היא תופעה מוכרת ולדעתי מתרחשת בכל המכוניות. המדחס מנתק עצמו ע"מ להעמיס פחות על המנוע ומתחבר מחדש כאשר ההאצה מסתיימת או כאשר המחשב מזהה הרפייה מדוושת התאוצה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ניתוק המזגן בעת האצה היא תופעה מוכרת ולדעתי מתרחשת בכל המכוניות. המדחס מנתק עצמו ע"מ להעמיס פחות על המנוע ומתחבר מחדש כאשר ההאצה מסתיימת או כאשר המחשב מזהה הרפייה מדוושת התאוצה.

איתמר.

אין לי בעיה עם הניתוק. יש לי בעיה עם הפסקת הקירור עד לרמה שבמהלך היום זה בלתי נסבל. בלילה זה נסבל אבל גם מאוד מציק.

אני מגיע למצב שבו אני מעדיף לפתוח חלון מאשר להדליק מזגן. ומי שיושב מאחור, בכלל סובל מזה.

למיטב ידיעתי, המזגן אמור להוציא קור בצורה רציפה, לא?

פורסם

הבעיה מוכרת גם לי וכך גם לשאר רוכשי ה206+ ,לדעתי אין מנוס אלא שיחד ניצור קשר עם השירות לקוחות של לובינסקי ונבקש לעשות ריקול כללי לכולם.

בנוסף המזגן גם לא מקרר כ"כ , במיוחד בשיא החום

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
הבעיה מוכרת גם לי וכך גם לשאר רוכשי ה206+ ,לדעתי אין מנוס אלא שיחד ניצור קשר עם השירות לקוחות של לובינסקי ונבקש לעשות ריקול כללי לכולם.

אין לי בעיה להתאגד ולפעול במישור שהצעת אבל אני מניח שזה לוקח קצת זמן.

במקביל, לא יזיק לנסות לפתור את הבעיה. לדעתי הם אפילו לא מכירים אותה. ז"א, אולי הם יודעים שיש תלונות על המזגן אבל לא מתי ואיך היא מתרחשת כפי שתיארתי בהודעה הראשית. אולי זה משהו שטלפון לצרפת והתייעצות יוכל לפתור? למה לסבול את שאר הקיץ?

אני בכל מקרה מתכוון לנסות לפנות שוב למוסך.

בקשר להתאגדות לצורך ריקול, אין לי מושג איך מתחילים אבל אני אשמח לקחת חלק פעיל.

מסכים.
פורסם

אין הרבה מה לעשות בלבד לפנות ליבואן.

אני ממליץ שכל מי שיש לו בעיה שיפנה לשירות הלקוחות של לובינסקי, עם עדיפות לפניה מתועדת בכתב בנוסף לפניה בע"פ.

ברגע שיותר מבן אדם אחד יתלונן על הבעיה, אני מניח שהם יבינו, אם הם לא הבינו עד עכשיו שקיימת בעיה.

במידה וזה לא עוזר, פניה למדור רכב כמו זה שבYNET, בד"כ מאלצת את היבואן למצוא פתרון לשביעות רצונם של הלקוחות, על מנת לדאוג לניקוי שמם ולא לפגוע במכירות עתידיות.

פורסם

איתמר.

התופעה הינה מוכרת כאשר נותנים קיק וצריך את כל הכוח של המנוע, זה לא אמור להיות ככה במצב רגיל.

תבדוק אולי שאין לך מצב חסכוני \ econ שזה גורם לניתוקים האלה.

בחלק מהמכוניות יש 2 מצבים, כאשר שמים ב econ הוא מנתק את המדחס כאשר הוא חושב שהטמפ מספיקה \ בעומס קל.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
התופעה הינה מוכרת כאשר נותנים קיק וצריך את כל הכוח של המנוע, זה לא אמור להיות ככה במצב רגיל.

תבדוק אולי שאין לך מצב חסכוני \ econ שזה גורם לניתוקים האלה.

בחלק מהמכוניות יש 2 מצבים, כאשר שמים ב econ הוא מנתק את המדחס כאשר הוא חושב שהטמפ מספיקה \ בעומס קל.

מכיוון שהתופעה מתרחשת בכל העברת הילוך, בנסיעה עירונית דה פקטו אתה לא נהנה מהמזגן. הוא עושה לך טיזיניג.

פורסם

ופה מתחילות הבעיות.

(אני לא מאותם אנשים שמשתמשים בסטיגמות, יש לי פיג'ו 406).

למה צריך את כל השטויות האלה, שהמדחס ינתק את עצמו בעת האצה, על מנת שהמנוע לא יתאמץ????

אפשר לחשוב אני במירוץ, כולה רוצה להגיע רענן, ולא מזיע, מנקודה A לB.

דווקא ישבתי בה בסוכנות, והרכב נראה טוב מאוד!!! (מקדימה יותר מרווח מC5 ו508.)

למי שלא הבין, פה מתחילות בעיות החשמל, זה כמו שתשחקו עם הכפתור AC ברכב שלכם, להדליק לכבות ככה, בסוף יהרס המדחס, ואם לא זה מקצר את החיים שלו בהרבה מאוד!!!!

המהנדסים הצרפתיים האלה על הפנים.

Peugeot 406 99' 1.8L auto.8)

Chevrolet Cavalier 95' 2.2L auto:twisted:

פורסם

אין ספק שזו תקלה, אין ברכב הזה בקרת אקלים ושום דבר מתוכנן על ידי המהנדסים.

הרכב פשוט מאוד מבחינת מערכת המיזוג וסטנדרטי, לדעתי על פי איך שאחי תיאר את הבעיה שגם הוא מהרוכשים של הדגם הזה (הרכב בקושי חודש על הכביש), התופעה קיימת רק ביום ממש חם, בערבים זה לא קורה.

על מנת שיצא פתאום אוויר חם צריך שהמחיצה של אוויר חם תחליף מצב שזה לא קורה כי היא מכנית ועל דעת עצמה לא עושה כלום, יותר הגיוני שקרר במצבו החם מגיע למאדה.

בגלל שהתופעה היא רגעית אני חושד אישית במדחס יותר נכון בקלאץ' האלקטרומגנטי שכנראה ביום חם מתנתק לסירוגין, או בשסתום התפשטות לא תקין.

מה שבטוח היבואן לא נראה לי ירוץ בשמחה להתחיל להחליף פה מדחסים לכל מי שכבר רכש את הדגם אז הם מנסים למרוח את האנשים כך שתקופת האחריות תיגמר ואז זה יבוא על חשבון הלקוח.

צריך להתעקש לפטרון איכותי וגם אם צריך להחליף את כל הרכיבים של מערכת המיזוג שיעשו זאת, לפותח השרשור אין לי בעיה להצתרף אליך, מספיק שעוד 50-100 יבואו ביחד בוקר אחד ויזרקו את המפתחות ליבואן על השולחן רק אז אולי יבינו שיש פה בעיה אחרת הם ימשיכו למרוח את בעלי הרכבים ולא יצא מזה כלום.

פורסם
אין ספק שזו תקלה, אין ברכב הזה בקרת אקלים ושום דבר מתוכנן על ידי המהנדסים.

הרכב פשוט מאוד מבחינת מערכת המיזוג וסטנדרטי, לדעתי על פי איך שאחי תיאר את הבעיה שגם הוא מהרוכשים של הדגם הזה (הרכב בקושי חודש על הכביש), התופעה קיימת רק ביום ממש חם, בערבים זה לא קורה.

על מנת שיצא פתאום אוויר חם צריך שהמחיצה של אוויר חם תחליף מצב שזה לא קורה כי היא מכנית ועל דעת עצמה לא עושה כלום, יותר הגיוני שקרר במצבו החם מגיע למאדה.

בגלל שהתופעה היא רגעית אני חושד אישית במדחס יותר נכון בקלאץ' האלקטרומגנטי שכנראה ביום חם מתנתק לסירוגין, או בשסתום התפשטות לא תקין.

מה שבטוח היבואן לא נראה לי ירוץ בשמחה להתחיל להחליף פה מדחסים לכל מי שכבר רכש את הדגם אז הם מנסים למרוח את האנשים כך שתקופת האחריות תיגמר ואז זה יבוא על חשבון הלקוח.

צריך להתעקש לפטרון איכותי וגם אם צריך להחליף את כל הרכיבים של מערכת המיזוג שיעשו זאת, לפותח השרשור אין לי בעיה להצתרף אליך, מספיק שעוד 50-100 יבואו ביחד בוקר אחד ויזרקו את המפתחות ליבואן על השולחן רק אז אולי יבינו שיש פה בעיה אחרת הם ימשיכו למרוח את בעלי הרכבים ולא יצא מזה כלום.

לדעתי ככה הרכב תוכנת, שכל לחיצה על הקלאץ' או כל עצירה המדחס יוצא מפעולה, כדי לא לקחת כוח מהמנוע ולהפריע בהאצות.

אצלי ב406, ובעוד רכב שברשותי, אכן בעמידה הרכב מקרר פחות מאשר בנסיעה, אבל זה כי המנוע על סלד נמוך, אבל המדחס עדיין בפעולה.

מחוץ לעיר כאשר אני על 80 קמ"ש ומעלה, על רבע עוצמה, לאנשים ברכב קר!!!! ואני מדבר על החום של יולי-אוגוסט.

Peugeot 406 99' 1.8L auto.8)

Chevrolet Cavalier 95' 2.2L auto:twisted:

פורסם

חברים, אני במקומכם הייתי פונה לחברה עצמה בחו"ל ושואל לגבי הבעייה - האם זאת תקלה או פעולה תקינה של מערכת

המיזוג? הם ללא ספק יתנו תשובה יותר מהימנה מהיבואן, שכן - להם כן חשובה הדיעה על הרכבים שלהם.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אם היבואן מתנער מאחריות, אני מציע לפנות לעיתונות.

התופעה הינה תופעה כוללת, לא מקרה פרטני. ללא ספק קיימת בעיה מהדיווחים שיש כאן.

וכמו שזה נראה לפחות בינתיים היבואן לא מספק פתרון הולם.

קניתם רכב חדש, מגיע לכם רכב חדש ותקין.

יכול להיות שהיבואן העלה את הבעיה ליצרן בצרפת והם מחפשים פתרון לבעיה ובגלל זה הם לא רוצים להתחיל לפרק את הרכב על דעת עצמם, אולי הם מחכים ל ריקאל. במידה וזה ככה הם צריכים לעדכן את הלקוחות שלהם ולא להשאיר אותם באוויר(החם והעצבני?)

ללא ספק אחרי שתפנו ליבואון ותהיה על זה כתבה קטנה הוא יהיה חייב להתערב, אחרי הכל הצרפתים מנסים לשקם את התדמית השלילית שיש להם בארץ, רק זה מה שחסר להם.

קראתם בפורום בחול אם הבעיה קיימת גם שם?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...