Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם...בעיה די דחופה של חבר, אודה לכם באם תוכלו לעזור לי בהקדם.

מעשה שהיה היום, כך היה: היום אני וחברי נפגשנו במרכז קניות גדול באיזור הדרום, הוא החנה את הרכב וקרא לי מהר... הפלא ופלא, לאחר שהוא כיבה את הרכב, כל הכביש מלא נוזל קירור ירוק, מה שעלה לי לראש אוטומטית זה: "אויש, מה יהיה עם הצרפתים האלה??".

אמרתי לו מהר שיפתח את מכסה המנוע, מה שראיתי היה נזילה רצינית ביותר, ממש השפרצה של נוזל קירור מאיזור פקק הרדיאטור.

יצאה כמות גדולה של מים, לערך 2 ליטר.

כמובן מה שעלה לי לראש זה שאולי הוא סגר את הפקק לא נכון או שהפקק לא תקין... לא לקחנו סיכון, הלכנו לחנות חלפים וקנינו פקק מתאים לפיג'ו 106, שנת 95 ב 25 שקלים, סגרנו אותו כהלכה.

מילאנו את מיכל העיבוי, הנענו את הרכב לרגע...המים ירדו לצנרת, מילאנו שוב.. וכך עד אשר הרדיאטור התמלא ומיכל העיבוי היה קצת פחות מ full.

שתינו בירה, שוחחנו ונפרדנו לשלום.

אחרי שהוא הגיע הביתה הוא התקשר אלי ואמר לי שאמנם הוא הגיע הביתה, אך לאחר שהוא כיבה את המנוע, שוב החלה נזילה מאיזור פקק הרדיאטור, אמנם הרבה פחות מאשר בחניה ההיא, אך עדיין, יש נזילה מהפקק.

אני מכונאי, אך לא מכונאי רכב.

מה שאני יכול להעלות על דעתי הוא שיש בריחת קומפרסיה מן המנוע לרדיאטור ונוצר לחץ גבוה שגורם למים להנתז מן הפקק של הרדיאטור על מנת למנוע פיצוץ בצנרת עקב לחץ עודף.

מה שלא ברור לי הוא העובדה שזה קורה אך ורק לאחר כיבוי המנוע.

יש לציין שמד הטמפ' עודנו עומד על חצי הסקאלה ולא עולה מעבר.

כמובן שהמלצתי לו ללכת למוסך וכדי שלא ילך לשם חסר אונים לגמרי, אשמח אם תנסו לאבחן באופן כללי מהן האופציות.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

שלום רב !

יש לאבחן בקפידה מהיכן הנזילה.

לא סביר שגם אם קיים לחץ במערכת הקירור והמנוע לא מתחממם , שינזל מי קירור מהפקק.

מי הקירור אמורים לעבור למיכל העבוי במקרה של לחץ יתר במערכת, ולא לנזול מהפקק.

שלח את חברך למכון רדיאטורים, לאבחון ובדיקה.

האם מלאתם מי ברז, או נוזל קירור ברדיאטור? נ.ב- עד כמה שזכור לי ברכב זה מכסה הרדיאטור הוא מכסה עם גומי ללא קפיץ, והוא אמור לאטום גם במקרה של רתיחת יתר או תרמוסטט תפוס.

אלא אם אני טועה וקיים מכסה עם קפיץ, שגם לא אמור לנזול מי קירור מהפתח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מגביר קצת את החשש לרדיאטור סתום. מה שכן אם הייתה חדירת קומפרסיה למערכת הקירור היית רואה מייד את המיים קופצים אחוצה גם על מנוע קר דרך פתח הרדיאטור שהמנוע עובד כמובן.

:)
פורסם

תודה רבה על התגובה צביקה, אכן בפיג'ו הזו קיים פקק ללא קפיץ, פקק עם גומיה.

המים אכן יצאו בין הפקק למיכל העיבוי, זה היה נראה בבירור.

יכול להיות שיש סדק בהברגה ממש מתחת לפקק ואז זה נראה שזה כאילו מהפקק או אולי האיזור שבור, למרות שעל פניו זה לא נראה ככה.

חבר שלי משתמש בנוזל קירור ירוק, אמנם של אמריקן איגל, אבל העיקר שלא מים.

vogivog, בפיג'ו הזו החליפו רדיאטור למשופץ לפני שנה כי הוא נשבר לאחר שכלב החליט שהוא רוצה לחצות כביש מהיר בלי להודיע מראש.

פורסם

אם היה בעיה בהברגה היא הייתה קיימת גם שהרכב מונע והמיים פשוט היו עפים אחוצה לאורך כל הנסיעה ולא רק בכיבוי המנוע. מקרה קצת הזוי שכזה אבל בהחלט חובה לתת לבדוק בעיין מקצועית.

:)
פורסם

שלום רב !

כל הדרכים מובילות לרומא, וכל הסימנים מראים על סדק באזור פיית הרדיאטור באזור חיבור הפיה לרדיאטור.

ברכב זה מכסה הרדיאטור הוא ללא קפיץ ומשמש כמכסה בלבד, בעת כבוי המנוע, חום המנוע עולה לפתע בצורה דרסטית, והלחץ במערכת גורם לנזילה , מהסדק בחיבור, הלחמה במכון רדיאטורים , אמורה לפתור את הבעייה.

אשמח לעדכון בנושא.

דרך אגב, בנושא מי קירור אמריקאן איגל שהם מים עם צבע ירוק, עדיף מי ברז.

מומלץ מי קירור מתוצרת טכניק עד כמה שזכור לי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בקשר לנוזל הקירור, המלצתי לבחור לפחות לעבור לפרסטון שזה סביר בהחלט, בטח שעדיף על אמריקן איגל.

הוא הולך למכון לרדיאטורים ביום חמישי, יהיו אז תשובות.

פורסם

עדכון: הפרשה הסתיימה.

לאחר ביקור קצר במכון המתמחה ברדיאטורים בבאר שבע, נעשו מספר בדיקות ונאמר שאומת שיש בעיה בוונטה, אינה מסתובבת.

לפי מה שחברי אמר לי, הוחלף יוניט מאוורר או יוניט חום, לא בטוח בוודאות מהו המונח ומאז הכל תקין.

עלות כוללת = 350 ש"ח.

• תוכן חדש...