Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. איך אני יכול לדעת שהרמקולים מחוברים נכון מבחינת פלוס ומינוס? כלומר איך אפשר לדעת איזה חוט שמגיע מהרדיודיסק הוא הפלוס ואיזה המינוס (מבלי להתחשב בצבע החוט).ןמבלי לפרק את הרדיו מהדשבורד ולהתעסק שם בחוטים?

פורסם

תסתכל על הממברנה של הרמקול, אם היא קופצת החוצה בבאסים אז מחובר נכון, אם היא נכנסת פנימה בבאסים אז מחובר הפוך.

פורסם

ישנה עוד דרך:

הכי חשוב שכל הרמקולים יהיו מחוברים באותה הצורה לרדיו (אם הפלוס והמינוס הפוכים אז שכולם יהיו הפוכים) מכיוון שאם הקוטביות הפוכה בכולם אז תקבל פאזה הפוכה בכולם ועדיין לא תרגיש בהבדל.

איך בודקים אם כולם מחוברים אותו הדבר?

שמים שיר ברדיו בווליום קבוע ומתחילים לשחק עם ה-BALANCE וה-FADER:

בהתחלה מעבירים את הסאונד קדימה ומתחילים להעביר בין ימין לשמאל, אם בשלב זה כאשר רק רמקול אחד מנגן- הוא נותן יותר באס סימן שהחוטים בין הרמקולים הקדמיים הפוכים ובגלל זה יש ביטול של באס ביניהם (הם עובדים בפאזה הפוכה בין אחד לשני).

את אותו תהליך יש לבצע עם הרמקולים האחוריים בנפרד מהקדמיים ואח"כ לבצע את אותו הדבר בין האחוריים והקדמיים.

עופר.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

יש פעמים דווקא (ברכב) שכרמקול אחד בפאזה הפוכה לשני יהיה יותר באס לכן הבדיקה הזו לא וודאית. הכי טוב בשבילך שתשיג טרק שיש בהרבה דיסקים של בדיקה בשם POLARITY TEST או PHASE TEST. שם יש לך קריינית שיכולה לעזור לך לשמוע אם הרמקולים באותה הפאזה או לא.

פורסם

לוקחים סוללה, מחברים לחוטים, אם הפלוס מחובר לפלוס והמינוס למינוס, המימברנה "יוצאת" החוצה......

אם המינוס מחובר לפלוס ופלוס למינוס, הממברנה "נשאבת" פנימה....

פורסם

אה הבנתי

תיקח מולטימטר, או אפילו תיקנה (70 שקל פחות או יותר) תאמין לי יהיה לך הרבה שימוש בזה.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

מה מולטי מטר עכשיו באמצע החיים ???

הבחור סך הכל רצה לבדוק אם הרמקולים מחוברים נכון או הפוך.

שלח אותו להשכיר מעבדה גרעינית, למה לא ???

הפיתרון הכי פשוט - לשים שיר של 50cents עם הרבה באס, ולהסתכל על הממברנה.

קופצת החוצה בבאס - מחובר תקין,

"נשאבת פנימה" בבאס - מחובר הפוך, זה כל הסיפור.

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אז איך כן בדוקים,

אני מגיע לשרשור הזה אחרי שחיפשתי הרבה בגוגל

יש לי מולטימטר מאוד איכותי מהעבודה, שיכול למדוד תדרים, אבל זה גם לא עוזר לי - זה תמיד משחק בין + ל -

על שני החוטים שלי יש פס, אחד לבן ואחד שחור, זה משגע אותי, יש לי בבאסים רמקול אחד שבולע את השני.

אני רוצה פעם אחת ולתמיד לחבר אותם נכון, יש לי 1 מאחורה שמחובר הפוך, ואחד מקדימה ככל הנראה.

מה עושים ? רב מודד בכלל לא יכול לעזור במצב הזה?

מדובר בהונדה אקורד שהכבלים המקוריים של הרכב, שניהם מגיעים עם פס עליהם ....

:silly: Cx5 - 2012

• תוכן חדש...