Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בהמשך לחיפושיי אחר כרית אוויר עקב הצופר שהתפגר לו בוקר אחד והחל לצפור ולהעיר את כל השכונה,ניתקתי אותו דרך פיוז,נסעתי למוסך ונאמר לי שם שצריך להחליף את כל מרכז ההגה שזה כרית האוויר.

עכשיו התקשרתי למספר מקומות,ביניהם מקום חלפים בת"א שיש לו את החלק,והוא שאל אותי אם אני צריך את הסליל או את כל כרית האוויר? לא ידעתי מה לענות לו כי אין לי מושג מה הוא סליל...

הוא נתן לי מחיר שאם זה רק הסליל זה 500 ש"ח ואם זה כל כרית האוויר (לטענתו סט) זה 1000 שח!

מהו הסליל בעצם? מה תפקידו והאם הוא קשור לצופר באיזושהי צורה?

תודה מראש!

פורסם
אז בהמשך לחיפושיי אחר כרית אוויר עקב הצופר שהתפגר לו בוקר אחד והחל לצפור ולהעיר את כל השכונה,ניתקתי אותו דרך פיוז,נסעתי למוסך ונאמר לי שם שצריך להחליף את כל מרכז ההגה שזה כרית האוויר.

עכשיו התקשרתי למספר מקומות,ביניהם מקום חלפים בת"א שיש לו את החלק,והוא שאל אותי אם אני צריך את הסליל או את כל כרית האוויר? לא ידעתי מה לענות לו כי אין לי מושג מה הוא סליל...

הוא נתן לי מחיר שאם זה רק הסליל זה 500 ש"ח ואם זה כל כרית האוויר (לטענתו סט) זה 1000 שח!

מהו הסליל בעצם? מה תפקידו והאם הוא קשור לצופר באיזושהי צורה?

תודה מראש!

אני לא חושב שאתה צריך להחליף את הסליל כרית אויר, אלא רק את הכרית אויר של הנהג, שבחלקה האחורי יש כנראה מגעות להפעלת הצופר.

פורסם

אז לפי מה שראיתי בתרשים וכו' סליל השעון שאליו אכן התכוונתי הוא כן גורם השפעה... אך הוא בחלק שאחרי כרית אוויר,כנראה שאין מנוס מהחלפת כרית אוויר שלמה:x

תודה רבה!

שבת שלום

פורסם

תפקיד הסליל הוא לאפשר את חיבור הכרית (לרוב 2 מגעים) וחיבור הצופר (לרוב 2 מגעים, אחד מינוס והשני סוגל מעגל) ולאפשר את סיבוב ההגה תוך שמירה על מגעים מחוברים 100% מהזמן.

אם הכרית אוירה בסדר (לא נדלקת שום נורת אזהרה של AIR BAGS) והצופר תאורטית עובד עם לחיצה על הכרית, סימן שהסליל תקין.

מה שתמוהה בכל העניין הוא - מה כבר יכול להתקלקל לך שם ?

האם מישהו בדק את הנושא ? לרוב מגעים של צופר (כאלו שעלולים להישבר) אפשר לתקן ע"י הדבקה או רעיון אחר כלשהו.

במידת הצורך, אולי כדאי להתקין אצל חשמלאי לחצן קטן בצד שיחליף את המתג המקוקלקל בגלגל ההגה. נראה לי קצת מוזר שצריך להחליף כרית והגה בגלל העניין הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוקר אחד קמתי לנסוע לעבודה,הפעלתי את האוטו סובבתי סוויץ' והאוטו התחיל לצפור כאילו שלוחצים על הכרית אוויר,ניסיתי לתת כמה מכות ללחוץ בכוח,כלום ממשיך לצפור. נסעתי במונית,כשחזרתי מהעבודה ירדתי למטה לראות מה פשר הבעיה,קראתי בספר רכב ראיתי איפה הפיוז של הצופר והוצאתי,הפסיק לצפור.

נסעתי למוסך,שם פתחו לי את כרית האוויר חיברו לי את הפיוז אמרו שזה לא הפיוז הוא תקין,פתחו את כרית האוויר וניתק לי מבפנים את צמת החשמל ואמר שהבעיה היא בכרית אוויר עצמה,שהצופר בין שתי פלטות וכנראה זה לוחץ על כפתור הצופר וגורם להפעלתו ללא הפסקה. הפיתרון לטענתו להחליף את כל יחידת כרית האוויר שבתוכו יש את הצופר והפלטות בסדר, וזה יעבוד כמו שצריך.

ניסיתי לחפש בלי סוף כרית אוויר לרכב המדובר,מEBAY אין משלוח לארץ,בארץ רוצים כ1000 שח על כרית אוויר בעוד שבEBAY עולה כ60 דולר!

הפחד שלי זה שבסוף זו לא הכרית אוויר וזה באמת הסליל או בעיה מסובכת יותר....

פורסם

שלום

גם אני עם גאלאנט, שנת 99

יום אחד נדלקה לי הנורה של הכרית אוויר באוטו,

אחרי כמה זמן גיליתי שגם הצופר לא עובד, זה היה לסרוגים עד שהפסיק לגמרי.

ואז הבנתי שכנרא יש קשר בניהם. (שניהם נמצאים בתוך גלגל ההגה)

דיברתי עם חבר שהוא חשמלאי רכב, הוא בדק כמה דקות ואמר לי שהקסטה נדפקה (מה שאתה קורא לא סליל)

שזה בדייוק החלק בה תמונה שצורפה פה.

שאלתי אותו עם אני יכול לעקוף את זה ולחבר כפתור אחר לצופר, או אמר לי שאין בעייה אבל לא תהיה כרית אויר.

לא היתי מעוניין שהסעו באוטו ללא כרית אוויר.

פירקתי את הקסטה, (אתה מפרק את הכרית אוויר, מוציא את גלגל ההגה, ואתה מייד רואה את הקסטה)

רק כדי שהיה לי דוגמא, למה להזמין.

אפשר להרכיב את ההגה חזרה ולנסוע כרגיל ללא הקסטה.

הלכתי למוסך ברעננה והזמנתי את החלק, אם אני זוכר נכון זה היה בסביבות ה 600 שקל.

חזרתי הביתה הרכבתי את החדשה ומאז זה הסתדר.

גם הצופר חזר לעבוד וגם הנורה של הכרית אוויר כבתה.

פרוק והרכבה מאוד פשוטים. שני חוטים בכל צד.

בכל מקרה אם אתה צריך עזרה את מוזמן להתקשר בשמחה

פלג_

054-6556525

פורסם

פלג,תודה רבה על תשובתך!

אצלי המצב קצת שונה,לא נדלקת לי שום נורה והכריות אוויר תקינות לחלוטין,רק הצופר נדפק וכתוצאה מזה אין לי שום מנוס מלהחליף את כל כרית האוויר (מחלה אופיינית לרכבים כאלו) לצערי הרב...

בנוסף כתבתי לך בפרטי.

תודה!

• תוכן חדש...