Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מותר לנהוג יחף ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שרק לפני יומיים נסעתי וראיתי כדור מתגלגל לתוך הנתיב שלי, ידעתי שאחרי הכדור 100% שיכנס גם ילד שלא ישים לב לנתיב שלי אז פשוט בלמתי בחוזקה יחף בלי בעיה ונתתי לילד לקחת את הכדור שלו בשלום.

זאת בדיוק הנקודה...ידעת והיית מוכן לזה הרבה יותר מאשר לגורם מסכן המופיע בהפתעה.

חוץ מזה, אם יצרני הרכב היו רוצים שננהג יחפים, הם היו מתכננים את דוושות הרכב כך שתהיינה מתאימות לרגל יחפה. במציאות הדוושה מתאימה לנעל אשר מקובעת לרגל, כלומר כפכפים, כפי שנאמר פה בערך 200 פעם, אינם מתאימים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זאת בדיוק הנקודה...ידעת והיית מוכן לזה הרבה יותר מאשר לגורם מסכן המופיע בהפתעה.

חוץ מזה, אם יצרני הרכב היו רוצים שננהג יחפים, הם היו מתכננים את דוושות הרכב כך שתהיינה מתאימות לרגל יחפה. במציאות הדוושה מתאימה לנעל אשר מקובעת לרגל, כלומר כפכפים, כפי שנאמר פה בערך 200 פעם, אינם מתאימים.

הסיבה לצורת הדוושה יכולה להיות נעוצה גם בעובדה שרוב הזמן כשאנחנו בחוץ אנחנו עם נעליים, אני מסכים איתך שהדוגמא שלי היא חלקית ואני מעדיף שלא יהיו לי דוגמאות רציניות לדבר :)

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני לא מבין למה כל כך הרבה אנשים מדברים על תחושה של הדוושה ופקה פקה פקה, אני מאמין שהרוב פה הם לא סבסטיאן לואב בזמנם הפנוי ורוב האנשים לא כ"כ מרגישים את ההבדל במילימטר של הקלאץ'/גז אז למה סתם לבדוק את התחום האפור?

גם עם נעליים צבעיות וקלאץ' גמור אפשר להסתדר...

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
או קיי הדיון שפתחתי נהיה הזוי יותר ויותר...

השאלה ששאלתי היא האם יש חוק שאוסר או אין, כפי שאני מבין זה באזור האפור.

האמת היא שרק לפני יומיים נסעתי וראיתי כדור מתגלגל לתוך הנתיב שלי, ידעתי שאחרי הכדור 100% שיכנס גם ילד שלא ישים לב לנתיב שלי אז פשוט בלמתי בחוזקה יחף בלי בעיה ונתתי לילד לקחת את הכדור שלו בשלום.

.

אני פגשתי לא מעט אנשים שבזמן אמת או במהלך תרגול מסודר העידו בעצמם שבלמו "חזק" אבל בפועל הם לא ביצעו בלימת חירום אמתית, קרי לא באמת לחצו מספיק חזק. בלימת חירום נעשית בברוטליות, בבעיטה בדוושה. במצב זה קשה לי להאמין שנהג יחף ישיג את אותה תוצאה כמו נהג עם נעליים, אפילו בלי שום קוץ בדוושה.

אני גם לא בטוח שתחושת הדוושה טובה יותר בלי סוליה: על פי ההיגיון הזה גם כפפות נהיגה (המשמשות לצרכי נהיגה ספורטיבית ומירוצים) הן מיותרות וגם עדיף לנסוע על חישוק ולא על צמיג. דווקא סוליה תספק שטח מגע שטוח ורחב יותר עם פני הדוושה מאשר שימוש בשורש הרגל (או באצבעות). הסוליה גם מספקת שיכוך כלשהו לתנועת הרגל והופכת את תפעול הדוושות לעדין יותר. כמובן שנעלי עקב\מגפיים כבדים\פלטפורמות\כפכפים מחטיאים את המטרה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הטיעון הזה שאי אפשר לבלום ממש חזק ללא נעליים תמוה משהו. כמה כח צריך להפעיל ברכב מודרני לפני שה ABS מתחיל לשחרר? וברכב ללא ABS, לפני שהצמיג מאבד אחיזה לחלוטין? אני חושב שאני יכול לענות על זה. אני נוהג יחף כבר 13 שנים, וכן, יצא לי לבלום בלימות חירום ככה. יצא גם יצא לאבד אחיזה ברכבים מיושנים, יצא גם יצא שה ABS נכנס לעסק.

עם זאת, אני מסכים שלעיתים הרגל לא נמצאת במלואה על הדוושה וזה פתח לצרות. זה והקוץ.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

גם ברכב מודרני עם ABS צריך לבלום חזק בבלימת חירום. איך שלא תסובב את זה, יחף לא תוכל לבלום בלימת חירום אמיתית אלא בלימה אולי חזקה מזו שבנסיעה רגילה, אך שוב, לא בלימת חירום אמיתית. כמו שכתבו פה כבר, להבדיל מבלימה, הרתיעה מכאב היא ברמת תת-מודע ועל כן תגבר על הצורך לבלום. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני רוצה לראות אחד מהחכמים שנוהגים יחפים, נוסע לו ואז בולם חירום, אבל הרגל לא מצליחה בדיוק לשבת כמו שצריך על הדוושה.

אם יש נעליים, אין יותר מדי בעיה כי כל הסוליה קשיחה והכוח מתפרס על שטח גדול, אז זה לא כואב.

אבל מה קורה אם אתה חייב לבלום חירום וכל הכוח מתרכז בשטח הקטן של האצבעות למשל?

אתה עלול לשבור כמה עצמות או לפחות לגרום לכאב רציני שלא ייתן לך לתפקד ברגע שצריך להציל את החיים שלך, או של מישהו אחר.

פורסם
גם ברכב מודרני עם ABS צריך לבלום חזק בבלימת חירום. איך שלא תסובב את זה, יחף לא תוכל לבלום בלימת חירום אמיתית אלא בלימה אולי חזקה מזו שבנסיעה רגילה, אך שוב, לא בלימת חירום אמיתית. כמו שכתבו פה כבר, להבדיל מבלימה, הרתיעה מכאב היא ברמת תת-מודע ועל כן תגבר על הצורך לבלום. חבל.

הרגע רשמתי שיצא לי לבלום בלימות חירום יחף. כמה פעמים. אני נוהג מהר. אני לא על אדם. למה אתם מתעקשים שאי אפשר להפעיל מספיק כח? הרי אנחנו לא בולמים את הרכב, משאבת הבלם עושה זאת.

שוב, ברור לי שזה לא אידיאלי ועדיף עם נעליים מהסיבות האחרות שמנו כאן. אבל אם הדוושה במצב טוב, רחבה ומצופה בגומי אין כל בעיה להפעיל מספיק כח.

אציין שאני הולך יחף המון באופן כללי, יש לי סוליית עור..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
הסיבה לצורת הדוושה יכולה להיות נעוצה גם בעובדה שרוב הזמן כשאנחנו בחוץ אנחנו עם נעליים, אני מסכים איתך שהדוגמא שלי היא חלקית ואני מעדיף שלא יהיו לי דוגמאות רציניות לדבר :)

הרגע רשמתי שיצא לי לבלום בלימות חירום יחף. כמה פעמים. אני נוהג מהר. אני לא על אדם. למה אתם מתעקשים שאי אפשר להפעיל מספיק כח? הרי אנחנו לא בולמים את הרכב, משאבת הבלם עושה זאת.

שוב, ברור לי שזה לא אידיאלי ועדיף עם נעליים מהסיבות האחרות שמנו כאן. אבל אם הדוושה במצב טוב, רחבה ומצופה בגומי אין כל בעיה להפעיל מספיק כח.

אציין שאני הולך יחף המון באופן כללי, יש לי סוליית עור..

אתה וDJI אותו בן אדם?

יכול להיות שכל שאר מתדיינים בשירשור גם אתה?:lol:

דרך אגב אם כולם כאן זה אותו בן אדם אז יש לי שאלה אליך קוץ לא יכול להכנס לסנדלים? מה הוא יודע שזה נעליים נרכסות ולא יכנס?:-)

פורסם
אתה וDJI אותו בן אדם?

דרך אגב אם כולם כאן זה אותו בן אדם אז יש לי שאלה אליך קוץ לא יכול להכנס לסנדלים? מה הוא יודע שזה נעליים נרכסות ולא יכנס?:-)

נא לא לרשום הודעות כשאתה מסטול, לא מבינים כלום:wink:

חבורה של כוסיות אנחנו עם כל הסמיילים האלו

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
אתה וDJI אותו בן אדם?

על השאלה הראשונה שלך אני אענה, אני לא קשור למשתמש השני.

על השאלה השניה אני אשמח לענות כשיגמר לך ההנגאובר ותנסח אותה מחדש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
נא לא לרשום הודעות כשאתה מסטול, לא מבינים כלום:wink:

חבורה של כוסיות אנחנו עם כל הסמיילים האלו

על השאלה הראשונה שלך אני אענה, אני לא קשור למשתמש השני.

על השאלה השניה אני אשמח לענות כשיגמר לך ההנגאובר ותנסח אותה מחדש.

לא יודע אתם נראים לי תאומים. אפילו כותבים אותם דברים בדיוק באותו סגנון .

אולי אתם מחוברים בטלפטיה?

שאלה שניה היתה לא שלי. היא היתה של קוץ.

למה שאני הקוץ לא אכנס לסנדלים, רק בגלל שהמליצו בפורום לנהוג בסנדלים?

לא קרה לכם אף פעם שנכנסו אבנים וקוצים לסנדלים?

לדוושא קוץ יכול להגיע ולסנדלים לא?

מאוד רציתי להיות כוסית לכן שמתי לך את כל הסמיילים:-P:?:-D:|:twisted::lol::?::oops::-):-(:wink::shock::-o:arrow::evil:8):roll::x:idea::cry:

פורסם
לא יודע אתם נראים לי תאומים. אפילו כותבים אותם דברים בדיוק באותו סגנון .

אולי אתם מחוברים בטלפטיה? אולי גם DJI אינטילגנט בצורה בלתי רגילה

שאלה שניה היתה לא שלי. היא היתה של קוץ.

למה שאני הקוץ לא אכנס לסנדלים, רק בגלל שהמליצו בפורום לנהוג בסנדלים?

לא קרה לכם אף פעם שנכנסו אבנים וקוצים לסנדלים?

לדוושא קוץ יכול להגיע ולסנדלים לא? אתה בחור מצחיק אתה..ברצינות, לא יודע למה אתה שואל אותי את השאלה הזו, אני לא דיברתי על סנדלים או כפכפים כי אני לא נוהג איתם. אני מסכים איתך, אדון קוץ יכול להכנס גם לכפכפים ו\או סנדלים.

מאוד רציתי להיות כוסית לכן שמתי לך את כל הסמיילים:-P:?:-D:|:twisted::lol::?::oops::-):-(:wink::shock::-o:arrow::evil:8):roll::x:idea::cry:

תגובותי בוורוד מזעזע

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

החוק לא מגדיר במפורש

אך קובע כי עליך לשלוט ברכב

אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב:

(4) הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה.

שוטר חרוץ מזמין אותך למשפט על העבירה הזו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...