Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכול חברים הפורום !

אני מעוניין בקניית רכב מסוג ב.מ.וו מדגם הסדרה 3 קופה, שנת 1999-2000 (מדובר על הצורה החדשה)

רציתי לדעת על איזה אוטו יותר ממליצים

1. דגם: 328ci, שנה: 2000, נפח: 2800, ק"מ: 200,000 , יד: 9, מחיר: 65,000 אלף

סלון עור במצב לא משו נחמד ליד 9.

הגיר והמנוע במצב תקין.

בקשר לשילדה נקייה.

2.דגם: 323ci, שנה: 1999, נפח: 2500, ק"מ: 214,000 , יד: 6, מחיר: 60,000 אלף

סלון עור חדש שמורה מאוד.

הגיר והמנוע במצב תקין.

בקשר לשילדה נקייה.

תודה לעוזרים... (=

פורסם

רק לי נדמה או שהרכבים המדוברים עברו המון ידים? בתור מישהו שמחזיק רכב דומה (מרצדס בנזין ישנה) אז קבל מספר עיצות:

-ניתן למצוא רכבים כאלה עם ידיים קצת נמוכות, הרכב שלי (משנת 98 נקנה לפני שנתיים) נקנה מייד שנייה ורכב של מכר (נקנה לפני זמן קצר וגם כן משנת 98) נקנה מייד ראשונה, יד 6 לרכב בן 10 נראה מוגזם.

-הנסועה שציינתה אינה נמוכה (באופן מוחלט), אם הרכב הוזנח בידיים הקודמות אז בנסועה הזאת עלולות להתעורר הבעיות.

-המחיר שאתה אומר הוא מחיר מחירון או מה שסגרת עם בעל הרכב? רכבים כאלה לא מגיעים למחיר המחירון אלא אם הרכב יוצא דופן מאוד מאוד (יד ראשונה מסבתא +נסועה נמוכה +חנייה סגורה ומקורה +טיפול מתועד במורשה בלבד). חוצמזה, 60 אש"ח לרכב כזה? מחיר תמוה, בסכום כזה ניתן לקנות מרצדס (בנזין, לא מונית) צעירה יותר עם נסועה נמוכה יותר.

-היכן בדקת שהגיר והמנוע במצב תקין וגם השילדה נקייה?

-בדוק אם תוכל לעמוד במחיר הביטוחים והתחזוקה, ברכבים שכאלה תיקון מנגנונים שהתבלו יקר מאוד.

פורסם

אני לא מבין למה אתה משווה פעמיים בין מרצדס ל ב.מ.וו

חוצמזה ששתיהן גרמניות, הן ממש לא דומות - ולטעמי הבימר לוקחת בחווית הנהיגה.

סדרה 3 קופה\קבריולט נמכרות במחירים גבוהים והשמורות מביניהן הרבה פעמים נמכרות קרוב מאוד למחירון.

מבחינת ידיים, את הדגמי ה 4 דלתות אפשר למצוא עם ידיים נמוכות. את ה 2 דלתות אפשרי אך קשה.

מרבית דגמי הקופה קבריולט של סדרה 3 עוברות הרבה מאוד ידיים ואת זה אני יכול לומר לך מחיפושים של הרבה מאוד זמן על הרכבים האלה באינטרנט.

אגב, אין לי רכב כזה ובמהלך החיפושים והבירורים (כאן ועם בעלי מקצוע) על הרכבים הללו החלטתי לחכות ולהמתין ליום שאוכל לקנות כזו שעברה לא יותר משתי ידיים, נסועה סבירה וכמובן - גיר רגיל :)

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

לא חבל לך להוציא 60 אלף על רכבים בני 10-11 שנים בשביל מעט פוזה, ישור קו+ תיקונים ימחקו לך מהר מאוד את החיוך.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
אני לא מבין למה אתה משווה פעמיים בין מרצדס ל ב.מ.וו

חוצמזה ששתיהן גרמניות, הן ממש לא דומות - ולטעמי הבימר לוקחת בחווית הנהיגה.

למה? בוא נחשוב:

שתיהן גרמניות? כן

שתיהן בעלות הנעה אחורית? כן

שתיהן בסגמנט הפרמיום (חו"ל) או הפאר (בארץ)? כן

שתיהן יקרות לרכישה/ביטוח/תחזוקה? כן

שתיהן כמשומשות נותנות הרבה יותר ממשפחטומטית ממוצעת? כן

שתיהן מכוניות "שופוני" פוטנציאליות? כן

לטעמי האישי אלו מספיק סיבות להשוואה. וכן, אני מסכים שהביימר הוא יותר רכב לנהיגה מאשר המרצדס אשר הוא יותר רכב לנסיעה אך ההבדל הזה זניח במקרה זה.

סדרה 3 קופה\קבריולט נמכרות במחירים גבוהים והשמורות מביניהן הרבה פעמים נמכרות קרוב מאוד למחירון.

יכול להיות, אך כנראה שזה מאוד יוצא דופן בסגמנט הפרמיום/הפאר. מספר הלקוחות האפשריים לרכב בן 10+ עם 200K+ במחיר של מיני חדשה דנדשה אינו רב במיוחד.

מבחינת ידיים, את הדגמי ה 4 דלתות אפשר למצוא עם ידיים נמוכות. את ה 2 דלתות אפשרי אך קשה.

מרבית דגמי הקופה קבריולט של סדרה 3 עוברות הרבה מאוד ידיים ואת זה אני יכול לומר לך מחיפושים של הרבה מאוד זמן על הרכבים האלה באינטרנט.

אז מה הנקודה שלך? או ליתר דיוק, אתה מעיד מניסיונך כי "מרבית דגמי הקופה קבריולט של סדרה 3 עוברות הרבה מאוד ידיים" בקלילות רבה, חשבת מדוע? 6 ידים וצפונה ברכב בן 10? או רכב בן 10 שנמכר כל שנה? אולי אני שמרן אך העובדות האלה היו מרתיעות אותי מרכישת רכב כזה.

אגב, אין לי רכב כזה ובמהלך החיפושים והבירורים (כאן ועם בעלי מקצוע) על הרכבים הללו החלטתי לחכות ולהמתין ליום שאוכל לקנות כזו שעברה לא יותר משתי ידיים, נסועה סבירה וכמובן - גיר רגיל :)

ד"א, לפני שקניתי את המרין שלי שקלתי רכישה של בימר בן 10. הרכב שבדקתי היה מאוד מהנה לנהיגה "יצירתית" אך לאחר שהשוותי עלויות תחזוקה ותיקונים מול מרצדס הבנתי שרכב כזה יהיה לי יקר מדי.

פורסם

מסכים עם כל מילה של חיים שמעליי, ויש לזכור, שהחלפת הידיים בקצב חריג לשנתון מקורה, בד"כ, מכך, שרכבים כאלו נרכשיפ פעמים רבות כ"רכבי פוזה" ופוזה דינה לחלוף מהר, בפרט כשמתחילים לקלוט כמה היא עולה במקרה של ב.מ.וו . והתוצאה הנלווית לכך, בד"כ, היא רמת תחזוקה נמוכה, מישהו שקונה רכב לשנה - שנה וחצי לא יתאמץ להשקיע בו.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

מחזק את דברי חבריי. הרכב עבר יד כמעט כל שנה משנות חייו. לאיזו רמת תחזוקה אתה מצפה? צפוי להניח שכל מי שמכר (מהר) עשה את המינימום מבחינת תחזוקה לפני שנפטר מהרכב.

פורסם

שמע, על הנייר שתיהן נשמעות גרוע.

במציאות - קשה למצוא רכבים כאלו, ורכבים שמורים במיוחד. ואם כבר מוצאים המחירים המבוקשים הזויים.

פורסם
בתור מישהו שמחזיק רכב דומה (מרצדס בנזין ישנה) אז קבל מספר עיצות:

.

מסכים איתך ברעיון הכללי של מה שכתבת, עם הסתייגות מהמשפט שציטטתי.

נהגתי בלא מעט מרצדסים ולא מעט ב.מ.וו, שתיהן גרמניות, שתיהן באותו סגמנט, ועדיין, שתיהן מכוניות שונות לגמרי, כמו שאתה בעצמך כתבת, אחת מכונית לנהג, השניה מכונית לנוסע מאחור.

אם אתה מחפש מכונית מהנה לנהיגה, מצטער, למרצדס אין איך לתת פייט לב.מ.וו.

אם אתה מחפש מכונית נוחה, מפוארת יחסית אבל הדגש הוא לא על חדוות הנהיגה- 2 המכוניות יתאימו לך באותה מידה פחות או יותר (וכן, נהגתי ונסעתי גם בסידרה 3 וגם ב-C קלאס המקבילה).

שוב, אני מסכים איתך ברעיון הכללי של מה שכתבת, פשוט לא מסכים איתך שמדובר חד משמעית ב-2 מכוניות דומות, עבור מישהו שכן אכפת לו מהנאה מנהיגה יש בין המכוניות הבדל מאוד מאוד גדול.

גילוי נאות, אני בדיוק לאחר רכישה של 325I שנת 02, באותו כסף יכולתי לקחת גם את ה-C קלאס, לא ניסיתי אפילו לבדוק, לי פחות מעניינת הפוזה, אבל כן חשוב לי רכב שגם הנהג יכול להנות ממנו.

אגב, נקודה נוספת למחשבה, 2 המכוניות הנ"ל רגישות להזנחה מצד הבעלים, מהנסיון שלי עם רכבים של מרצדס וב.מ.וו- המרצדס הזדקנו פחות טוב אצל בעלים מזניחים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אך מצד שני -יש הרבה יותר ב.מ.וו מוזנחות בגלל קהל היעד מאשר מרצדס ,לכן הסיכוי למצוא C קלאס שמורה גדול בהרבה.

ואפילו אוסיף שניתן למצוא C-CLASS שמורות במחיר הגיוני-מה שאי אפשר להגיד על סידרה 3.

Porsche 944 turbo

פורסם

עוד מעט אחי יפרסם את ה328CI שלו יד 3 במצב פגז עם שלל תוספות מאוד מיוחדות!

נסועה של 180K מודל 99.

במחיר שפוי שווה לקנות...אבל היא תפורסם רק כשהוא יחזור מחו"ל בשבוע הבא

פורסם

Haim_gds,

קודם כל אני לא מבין למה אתה תוקף בכתיבה שלך (או שאולי ככה זה רק נראה לי ואני טועה).

לגבי מה שרשמת,

אני מסכים עם כל הפרמטרים שציינת שדומים בין BMW למרצדס אבל לדעתי (וכך זה אצלי בכל אופן) כל אלו לא מהווים שיקול ברכישת רכב כזה ומבחינתי חווית הנהיגה מהווה שיקול עיקרי.

חוצמזה, אני גם חושב שעל אף הפרמטרים הדומים אלו רכבים שפונים לשני קהלי יעד די שונים.

על כן מצאתי את ההשוואה לא מתאימה וזה בסדר שלא תסכים איתי.

הסדרה 3 קופה\קבריולט היא אכן רכב יוצא דופן בסגמנט שלה.

אני מסכים איתך לחלוטין לגבי עניין הידיים ובעניין זה שים לב לסיפא של דבריי - אני אמתין לאחת שלא עברה יותר משתי ידיים.

ואני יכול לומר לך שראיתי כבר כמה כאלו רק שהמחירים היו מעבר לתקציב.

אני בחרתי לא לרדת ברמת האקזמפלר הרצוי משיקולי תקציב ולהמתין.

יחד עם זאת, גם רכבי הקבריולט באופן כללי פעמים רבות עוברו הרבה מאוד ידיים, זה חלק מהשוק הזה והשוק צריך לתמחר את זה בהתאם.

רוכש הרכב צריך לחשוב\להעריך או אפילו לקבל הצעה כמה יעלה לו יישור קו רציני לאוטו אחרת ימצא את עצמו בכאב ראש (וכיס) רציני.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

אני מתנצל אם נשמעתי תוקפני, לא היה בכוונתי להשמע כך.

חוצמזה, אני גם חושב שעל אף הפרמטרים הדומים אלו רכבים שפונים לשני קהלי יעד די שונים.

על כן מצאתי את ההשוואה לא מתאימה וזה בסדר שלא תסכים איתי.

אני דווקא מסכים אתך אולם נראה לי כי אתה מחמיץ את הנקודה העיקרית, בימר או מרצדס הם שניהם רכבים בעלי מאפיינים יחודיים ואע"פ שישנו הבדל ביניהם (קהל יעד, סוג הנהיגה וכו') המשותף ביניהם עולה על השונה מכל בחינה מעשית של רכישה ותחזוקה.

כשכתבתי "בתור מישהו שמחזיק רכב דומה" ניסיתי להדגיש יש לי ניסיון עם רכבים מסוג/סגמנט זה, ולא שהבימר המדובר זהה למרצדס C Class. אני מניח כי הרוכש של הרכב יודע מהם יתרונות השלדה/מנוע בבימרים (מן הסתם זו הסיבה שהוא מעוניין ברכב כזה) אך אינו מכיר/מתמצא בשאר התחומים הכלולים, נראה לי כי הניסיון שלי ברכישה ואחזקת רכב כזה רלוונטי למקרה שלו.

יחד עם זאת, גם רכבי הקבריולט באופן כללי פעמים רבות עוברו הרבה מאוד ידיים, זה חלק מהשוק הזה והשוק צריך לתמחר את זה בהתאם.

רוכש הרכב צריך לחשוב\להעריך או אפילו לקבל הצעה כמה יעלה לו יישור קו רציני לאוטו אחרת ימצא את עצמו בכאב ראש (וכיס) רציני.

מסכים לחלוטין. יישור קו רציני לרכב פאר גרמני עלול לעלות עשרות אלפי שקלים (ואני לא מגזים), לדעתי עדיף לשלם יותר מראש עבור רכב בעל יד נמוכה ותיעוד טיפולים מאשר לגלות כי החזקת הרכב אינה כידאית.
פורסם
אני מתנצל אם נשמעתי תוקפני, לא היה בכוונתי להשמע כך.
:-D:mm_yeah:

בהודעה הראשונה שלך הצעת לו לרכוש מרצדס

בסכום כזה ניתן לקנות מרצדס (בנזין, לא מונית) צעירה יותר עם נסועה נמוכה יותר.

ולכן לא כל כך הבנתי את תגובתך וכוונתך, כי להציע מרצדס למי שמחפש בימר נראה לי לא כל כך רלוונטי.

בכל נושא הרכישה והתחזוקה אני מסכים איתך לחלוטין והנסיון שלך רלוונטי וחשוב לו ולכל מי שמעוניין\שוקל לרכוש רכב ברמה הזו!

שתהיה שבת שלום :)

• תוכן חדש...