Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלות הוריי גולף 6 חדשה, משודכת למנוע 1.4 TSI מגדש אחד.

בגדול קראתי כבר על הצורך לתת למגדש להסתובב כחצי דקה-דקה לפני כיבוי המנוע לאחר נסיעה, אולם לאחרונה אחד מחברי הפורום העלה מסמך לפיו המגדש מתוכנן להמשיך לפעול עצמאית במשך 480 שניות לאחר כיבוי המנוע, כך שהפעולה המדוברת הפכה מיותרת.

רציתי לדעת האם הדבר אכן נכון, והפעולה באמת מתייתרת.

תודה

פורסם

צריך לחפש בנתוני היצרן המוצהרים. הבנתי כי אותה מערכת קיימת גם ב-1.2TSI, אך לא מצאתי מידע שיאשר זאת באמת.

לכן... אני מעדיף להמתין דקה-שתיים. גם אם יש את המערכת. סומך על עצמי :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בגדול קראתי כבר על הצורך לתת למגדש להסתובב כחצי דקה-דקה לפני כיבוי המנוע לאחר נסיעה, אולם לאחרונה אחד מחברי הפורום העלה מסמך לפיו המגדש מתוכנן להמשיך לפעול עצמאית במשך 480 שניות לאחר כיבוי המנוע, כך שהפעולה המדוברת הפכה מיותרת.

רציתי לדעת האם הדבר אכן נכון, והפעולה באמת מתייתרת.

תודה

מה שממשיך לפעול למשך 480 שניות (בתנאים מסויימים) זה משאבת מיים חשמלית ולא טורבו.

טורבו לא יכול לפעול לבד כשהמוע כבוי, הוא יכול רק להמשיך להסתובב מכוח האינרצה.

לגבי ההמתנה - בעיקרון זה לא נחוץ, אבל אם אתה רוצה להיות סופר פדנט - תפעיל שיקול דעת.

אם אתה נכנס לחניה בסל"ד נמוך - אין צורך בהמתנה נוספת. רק אם אתה מכבה מנוע מיידית בסיום נסיעה מהירה - תמתין כמה שניות.

פורסם

משאבת מים חשמלית - זה בדגמי ה"V" ככל שידוע לי (VR6 לדוגמה) והיא ממשיכה לסרקלץ את המים גם לאחר כיבוי המנוע (בגלל מבנהו).

האם בקבלת רכב טורבו חדש, נאמר משהו לגבי המתנה / השהייה עם הטורבו, לפני כיבוי הרכב ?

האם רשום משהו בספר הרכב לגבי זה ?

alfa 156 2.5.

פורסם

משאבת מיים חשמלית קיימת במנוע 1400, גם בגירסת 122 וגם בגירסת 160 כ"ס.

יש לי את המסמך המדובר, וזה מוזכר שם.

במסירה של רכב חדש לא אומרים כלום לגבי ההמתנה הזו ואין בספר רכב שום איזכור לכך.

פורסם

זזה הלינק למה שאני ראיתי, באחד הדפים שם מדובר על העניין.בגדול, למה בעיקרון טוב יותר לבצע את הפעולה המדוברת?http://tbr.gr/122hp/SSP_405_1.4l_90k...rbocharger.pdf

• תוכן חדש...