Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עובד דיפרנציאל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם פורסם בפורום הכללי, אבל בטח שמעניין ורלוונטי גם כאן (אפשר לעשות גם חידת זיהוי - מהם הרכבים והאופנועים המדגימים בסרטון ?)

אומרים שכמו שהמכוניות של פעם טובות יותר, גם המורים היו טובים יותר, אז הנה סרט ישן שמסביר את פעולת הדיפרנציאל בצורה הטובה ביותר שאני ראיתי, טוב יותר מכל מני הדגמות והדמיות מודרניות למיניהן. פשוט נהדר !! (ההסבר מתחיל החל מ 1:50)

K4JhruinbWc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

* תודה ל Avram על הפרסום המקורי בפורום רכב כללי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסרטון ממחיש את זה מעולה.

אני למדתי את העיקרון הזה כבר בגיל 10, עם ערכת הלגו הזאת:

8880-1.jpg

8880NEU1.JPG

רכב עם הנעה כפולה דומה לשל האמר צבאי (עם הדיפרנציאלים), תיבת הילוכים ידנית עם 4 מהירויות, היגוי כפול כמו בהונדה פרלוד, מתלים נפרדים, מנוע שממחיש מנוע בערה פנימית אמיתי עם בוכנות וגל ארכובה, ועוד כל מיני אופציות קטנות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סרטון נהדר. תודה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

יוצא מן הכלל, אין כמו הסרטון הזה להציג בפני תלמידי, אורט ידין ועמל זיו את עקרון הדפרנציאל.

מצא משה

פורסם

מאוד נהניתי מהסרט, למרות שגם אני למדתי את עקרון הפעולה מלגו בגיל 8 בערך. תודה על השיתוף.

ידוע מתי הסרט הופק?

מעניין אם אותו במאי עשה גם סרט על דיפ' מוגבל החלקה - את זה כבר הרבה יותר קשה להסביר.

אגב, משעשע לראות שהרכבים שלי כנראה אינם "מודרניים", כי הדרייבשאפט ב BMW עובר בתוך תא הנוסעים...

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מצויין - גם אני למדתי על מהות הדיפרנציאל הראשון מערכות הלגו השונות , לאחר מכן התקדמתי למכוניות על שלט {עד היום}המקצועיות שם ההרכבה וכיוון הדיפרנציאלים בהתאם למסלול ואופי הנהיגה יכולים לעשות הבדל של שמים וארץ בין רכב מתנהג לאחד סורר לחלוטין.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

איזה יופי של הסבר!

פעם, כשהייתי בכיתה ה' (אני חושב בן 11), עשיתי עבודה אישית על מכוניות,

ובמסגרת העבודה הכנתי פרק על דיפרנציאל, וכדי להבין איך הוא עובד,

אבא שלי לקח אותי למוסך של חבר, ופירק בשבילי סרן אחורי זרוק, ואשכרה עמדנו שם 20 דקות ואבא שלי הראה לי איך כל העסק עובד.

מאז, הנושא יחסית היה מובן לי, אבל אף פעם לא הצלחתי להסביר את זה למישהו אחר.

הסרטון הזה מתאר ומסביר את אופן הפעולה בצורה מדהימה!

תודה רבה לאלון ואבירם!

בברכה!

יונתן.

פורסם
הסרטון ממחיש את זה מעולה.

אני למדתי את העיקרון הזה כבר בגיל 10, עם ערכת הלגו הזאת:

8880-1.jpg

8880NEU1.JPG

רכב עם הנעה כפולה דומה לשל האמר צבאי (עם הדיפרנציאלים), תיבת הילוכים ידנית עם 4 מהירויות, היגוי כפול כמו בהונדה פרלוד, מתלים נפרדים, מנוע שממחיש מנוע בערה פנימית אמיתי עם בוכנות וגל ארכובה, ועוד כל מיני אופציות קטנות.

תמיד הייתה לי אהבה גדולה ללגו, אבל אני רואה שהערכה הזאת שוברת את כל השיאים!

הלוואי והיה לי כזה דבר בגיל 10!

האמת היא גורמת לי להזיל ריר גם היום!:lol:

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...