Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכתי לרכוש סאב של סרווין וגה 200 רמס. מ4 עד עכשיו. עכשיו נחתתי בבית ויש לי כמה דברים לשאול אתכם.

במשך שעה וחצי הנסיוונות כיוון נחלו אכזבה ושמעו ממש מגעיל, לא רק את הסאב!

הרכב שלי הוא טויוטה קורולה שנת 99, התיבה היא אטומה ו12 אינטש אם אני לא טועה, מחובר לגישור למגבר CLARION APX4241, עכשיו יש בומים בתוך האוטו, אחרי כיוונים אינסופיים ללא הצלחה וחרחורים מגעילים וכל מיני דברים שזרקו לי "המגבר שלך הוא 400 וואט והסאב הזה למעלה מ600 וואט, הוא לא מתאים", בעל הבית בא ועזר לי לכוון. סך הכל נשמע סביר יותר אך שוב, שומעים פחות נקי מהצליל של המגבר, וכמובן שווווווום בום לא נשמע מבחוץ, שתבינו, אני יודע שאי אפשר לעשות פוזה ממגברים וסאבים די חלשים אבל אני מדבר איתכם שמבחוץ לא שומעים שום דבר! פשוט שום דבר! כאילו אין סאב.

יש לי עד יומיים לשלם לו על הסאב, יש לי אפשרות להחזיר, אני פשוט לא יודע מה לעשות.

אמא שלי הייתה איתי ונתנה לי ביטחון, הרגשתי שעושים ניסווים על המערכת ובסוף אני אצא בלי מגבר ורמקולים שנשרפו.

פורסם

היי,אל תטעה בקשר לסאב שלך,אני שמעתי אותו על רוקפורד P450.4 225RMS בגישור והוא נישמע חזק בצורה מדהימה,כמובן שהוא היה בתיבת פורט פתוחה בנפח 50ליטר.

מה שאני ממליץ זה להישאר עם הסאב הזה אבל להחליף למגבר 4ערוצים או מונו טוב. ולעבור כמובן לתיבה פתוחה כי באטומה באמת שלא שומעים את הסאב הזה מנסיון של חודש...בתיבה פתוחה קודם כל תיראה איך הוא נישמע לך הוא ישמע יותר חזק וטוב,אם העוצמה לא מספיקה בכל זאת,תחליף את המגבר לחזק יותר.

ג'ינו.

נ.ב וכן,שמעו אצלו את הסאב מרחוק מאוד מואד עד קומה רביעית שלי שמעתי אותו כשהוא בא סאב מפתיע ברמות כשהוא רוצה,אז אל תדאג תיבה פתוחה ומגבר טוב ירימו אותך עם האוטו יותר טוב.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

שיט!

האמת שהרכבתי אותו על תיבה אטומה, הייתי בטוח שהוא בסדר.

המתקין אמר לי שפתוחה תפרק לי את האוטו, האטומה יתנו לי בומים בפרופורציה.

האם הוא צודק?

אגב, יש לי חרחורים מטורפים בלוחית רישוי האחורית, האם זה קשור לצליל מעוות או שזה ככה ברכבים יפנים?

ואין לי אפשרות להחליף מגבר, כל הסאב הזה גמר לי תכסף (600-800 שקל, אני לא עשיר ולא כל כך עובד)

חשוב לציין שבתיבה שהרכיבו היא נראית בסדר גמור אבל היה עליה מדבקה שכתוב בעברית, ארץ ייצור:סין.

פורסם

התגעגעתי אליך

:-P

יבוא היום שאני ארשום על מטקה fuck the RMS ואני אוריד לך אותה בכוח בפרצוף אם זאת... :roll:

:-P:-P:-P

תקצ'יף

לגבי לוחית הרישוי - דבק דו צדדי - מפרקים את הלוחית, מדביקים אותה למקום שלה ומחזירים את הברגים - נגמר הסיפור...

לגבי הסאב והתיבה - תבדוק את נתוני היצרן - אם תיבה פורטד אמורה להתאים לו, הוא "אמור" להשמע בה טוב.

אלף פעם אמרתי לך - 400 וואט או לא, הקלריון הזה חלשלוש...

תנסה לשים את הסאב הזה על סאן דאון 1000...

תנסה לשים את הסאב הזה על קיקר 650.4ZX בגישור...

תנסה לשים את הסאב הזה על רוקפורד ישן מסדרת הפאנצ' בגישור...

בקיצור - אני מכין את המטקה :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאנוססססס פחדתי לפתוח שרשור על זה רק בגללך!

אתה פשוט שונא את המגבר שלי,

אני מודע לכך שהוא לא חזק, אבל אני יכול לומר לך ב200 אחוז שהוא חזק יותר מהמגבר הקודם שהיה לי!

אגב, התגובות בחול מחולקות.

חלקן אומרות שהוא מגבר מעולה שווה את המחיר, חלקן לא.

אתה שייך ללא מרוצים, אבל יש גם כן מרוצים(כולל עם סאב ואל תשאל איך אני יודע כי אני חופר תפורומים באינטרנט חח)

אז לדעתי לא צריך להכליל ישר.

כמובן שהייתי רוצה מגבר חזק יותר אבל אין תקציב

בכל אופן בדקתי והכל יחסית בסדר עם הסאב, רק הגיין שלו די נמוך כולל הרמקול ממה שהיה מקודם , אני אבוא לבעל העסק והוא יעלה לי טיפה.

אגב, אדי:לצחוק או להאמין לקטע שהוא אמר לי שהקלריון 400 וואט אבל הסאב הוא 1000 וואט וזה מה שחשוב ולעזוב את ה"RMS".?

זה עובד חדש ד"א.

פורסם
הגיין שלו די נמוך כולל הרמקול ממה שהיה מקודם , אני אבוא לבעל העסק והוא יעלה לי טיפה.

אתה לא יכול לבד? :|

ובנימה יותר רצינית:

שמעת את הסאב אצל מישהו לפני שרכשת?

אם כן, באיזה תנאים?

קח בחשבון שאף רמקול (ובמיוחד סאב) לא נשמע כמו שהוא אמור להשמע על ההתחלה, הוא צריך קצת "להפתח".

וטוב מאד שלא שומעים כלום מבחוץ, אף אחד לא צריך לדעת שיש לך סאב באוטו, ואתה לא צריך להפריע לאף אחד שאתה עובר לידו עם מוזיקה.

בברכת באס משלים, ולא באס מעיק!

מתחדשת*

פורסם

כן, אבל לפעמים צריך קצת פוזה עם הבאסים, אני שמח אבל בלי קשר שיש גם השלמה, ללא ספק!

ולא לא שמעתי את הסאב, אם כי קראתי עליו תגובות והוא סאב סבבה לגמרי.

אני חושב שאני אצטרך כמה כיוונים שונים והכל יסתדר.

חשוב לציין שהם שיגעו לי את המגבר ואת הרמקולים שלי בכיוונים וזה למה אני כבר לא רוצה לגעת לבד, אני מאמין שהרמקולים חטפו וואחד מכות מהכיוונים ואני לא רוצה לעשות להם עוד יותר נזק אם נגרם נזק.

פורסם

יבגני - הגיע הזמן להעלות לפה את הסרטון של הביצ'-סלאפ

:-D

לא ערס - לשם שינוי אולי הפעם חששת הוואטים היא אמיתית.

אם הסאב הזה אכן מוצהר לספוג 1K וואט אז למגבר הזה הפעם באמת אין שום סיכוי להתמודד מול הסאב הזה כראוי - אני מודע למה המגבר הזה מסוגל לעשות למה הוא טוב ולמה הוא לא - להרים סאב בגישור על המגבר הזה אני ממש לא הייתי עושה את זה.

מצטער המגבר הזה חביב, התוצאות שקיבלתי ממנו על סטים שהוגברו עליו היו נעימות לאוזן אבל בכללי - נעים לאוזן לא אומר שזה לא בית שימוש...

אולי תעצור לרגע ותיתן לנו את התקציב שלך ואיזה מגוון של מגברים ורמקולים המתקין שלך שאתה כל כך מסרב להפרד ממנו מציעים לך? אולי יהיה אפשר בכל זאת לעזור לך לעשות בחירה שפוייה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי אם נהיה קצת רציניים יותר למה לא היית מחבר בגישור על מגבר הזה?בגלל חוסר כח?בגלל מה?

ואתה רוצה לומר לי שה400 וואט הזה ל1000 וואט(לא RMS!!!!!) פתאום משפיע?

הרי כולכם תמיד אומרים לא להתייחס לזה אלא רק לRMS.

מה התקציב שיישאר?

300 שקל, וגם אותם אני אבזבז על הראד דיסק למחשב לעשות גיבוי לWINDOWS לפני שגם הוא יילך לי חח

מסקנה שלא יישאר כלום.

כי המוכר והעובדים אמרו שגם עם המגבר הזה אפשר להוציא תוצאה סבירה ביותר.

לאנוס ושאלת המיליוניםםםםם שרציתי לשאול שנים:

מה ההבדל כל כך בין APX4240 לדגם שלי?לפי הנתונים, חוץ מרמס ב2 אוהם אין שום הבדל!

פורסם

אם לא מדובר ב1K וואט RMS אלא PEAK זה נתון חסר ערך לחלוטין.

כשמדובר בסאב שמסוגל לספוג 1K כל פעימה שלו עלולה להיות זללנית ולצרוך מהמגבר הזה את מקסימום התפוקה שלו שבגישור עד כמה שזכור לי מספק בין 120 וואט ל150 וואט ולא יותר...

העקרון המנחה שלפיו אני פועל בכל אופן הוא שרוב הרמקולים שאני מכיר עד היום, לא יצרכו בפועל יותר משליש מההספק שעליו הם מוצהרים - שליש בדרך כלל הולך לבזבוז (איבוד אנרגיה) שליש הופך נטו לחום ושליש מההספק בתכלס מזיז את הרמקול

במקרה של סאבוופרים היות ומדובר באלמנט שהוא כבר באמת לא בעל קוטר קטן - אני מנסה לספק לו לפחות 50 אחוז עד 70 אחוז מההספק שהוא מוצהר לספוג.

כמובן יש רבים שחיים תחת אסכולה אחרת וישללו אותי עד היסוד אבל נסיון החיים שלי מלמד שבשביל מערכות מוכוונות SQ אין ממש צורך ביותר מזה. SPL זה סיפור אחר לגמרי...

אם אתה עומד באזור של ה50 אחוז לפחות בהספק המקסימלי של המגבר הזה לעומת ההספק המקסימלי שהסאב הזה מסוגל לספוג - אז יתכן ואתה תוכל להרים אותו עם המגבר הזה.

אבל כמו שכבר ציינתי - מהיכרות עם המגבר הזה, לפחות האחד שהיה לי - הוא אוברייטד ולא אנדרייטד.

------------------

בוא ניקח בנוסף לכך את הנתון שהסאב יושב בתיבה אטומה - היתכן והיא קטנה מידי? כי אם כן - גם מגבר חזק בהרבה לא יוציא מהסאב הזה תוצאה טובה בתיבה הזו אם לא יזיק לו בכלל...

מציע לבדוק מול חברי הפורום את הנתונים של הסאב ולראות מה התיבה הנכונה בשבילו לפני שאתה בכלל ממשיך הלאה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוברייטד?S: לטעמי בדקו אותו בCEA RATING שזה אומר שהנתונים שהוא מוציא הם באמת S:

בכל אופן הנה תמונה מקווה שתצליח לזהות אם זה גודל סביר , 12 אינטש היא ד"א אמרו לי.

ymttk24yuz1e.jpg

פורסם

אתה רוצה להזיז סרווין VEGA מסדרת VEGA עם המגברון הזה???

:shock:

:-)

:-D

:biggrin2:

:roflmao:

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מציע שתחכה שהסאב יפתח קצת תן לו לנגן כמה שעות טובות ואז תוכל לקבל אינדיקציה טובה יותר עליו

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

יש לי בעיה שמרגישים אותו רק שמתחילים להגביר הרבה בווליום של הרדיו דיסק בטח הגיין קשור לזה נכון?

אם נגיד אני מגביר עד 20-22 עד עיוותים

הסאב נכנס לפעולה רק ב15-16

• תוכן חדש...