Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לעבור מ206XS ל206GTI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה ,

אז ככה אני כבר שנה נוהג ב206XS הדגם עם ה110 כח סוס שנתון 2002.

ובגדול אני מאוד מרוצה , נפלתי על אקזמלפר אמין , יד -1 טפו טפו טפו מלח מים.

לא נפלתי למזלי על המחלות הנפוצות (מלבד דליפה במזגן וסאנרוף שלא עובד אבל זה בגלל בעיות מתקינים בארץ)

אני פשוט קצת מרגיש שחסר לאוטו כח. ובא לי אוטו שקצת יותר זריז . באופן כללי אני ממש אוהב את הXS , את המושבים במיוחד את הסאנרוף הענק למרות ששלי לא עובד (אני פותח אותו ידנית).

לכן החלטתי לחפש אופציות אחרות כשהתקציב הוא עד 40 , אם אופציה (לא ממש מתלהב) למתיחה עד 50.

בזמן האחרון ראיתי 206GTI ביד -2 כשהמחירון של הGTI שנתון 00-01 הוא כמעט זהה. לכן אשאל מספר שאלות

1) האם המעבר לGTI הוא מורגש משמעותית מבחינת כח?

1.1) מישהו אמר לי וגם מישהו רשם פוסט בזמנו (לא הצלחתי למצוא) שהפוטנציאל של מנוע ה1.6 לשיפורים עדיף מהמנוע 2.0 , בנוסף לכך הוא שוקל 100 קילו פחות. האם מישהו יוכל לאשר זאת?

2) אם מישהו יוכל להגיד לי מה ההבדל בצריכת דלק (אני עושה 1-9 , 1-10 בתוך העיר , 1-12 מחוץ , ו1-6 בנהיגה מאומצת)

3) איך ה206GTI מבחינת עלות החלפים לעומת 206 רגילה? סתם מעניין אותי לדעת באחוזים פחות או יותר.

4) איך ה206GTI מבחינת כח והאצה לעומת גירסת הCC

5) איך היא לעומת איביזה FR מבחינת כח ויציאה בקו ישר

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

קודם כל עלויות ביטוח ישתנו בדרך כלל הgti זה רכב שעבר התעללות יותר גדול מהאקס אס אלא עם כן מצאת רכב שמור צריכת דלק תיהיה יותר גבוהה בנהיגה מאומצת בנסיעה רגועה בכביש בין עירוני אמורה אולי להתשפר מאט לא משמעותי .

מבחנית האיביז האפ אר לא ברת השוואה האיביזה גודשת מה שאומר שאפשר לשפר את הכוח די בקלות ולא יקר צ'יפ בסביבות ה 2000 שח תיתן תוספת כוח משמעותית .

אחזקה לא בשמים צריכת דלק ממוצעת של כ 1 9.5 -10 משולב .

עם האוטו נשמר טוב לא אמורה להיות בעיה . מנוע אמין מאוד

פורסם

תוספת האיבזור שמגיעה בדגם הGTI כוללת גם מושבי עור חלקיים שזה שידרוג משמעותי לעומת הבד הלא נעים לטעמי שיש בXS.

לGTI מומנט גבוה יותר בעיקר בגלל הנפח והיא יותר חזקה אבל לא בצורה קיצונית לעומת הXS.

בהשוואה לאיביזה (ואני מניח שאתה מדבר על שנתונים 2001-2 ולא על גרסת הFR בתקציב שלך) הGTI נוחה יותר, ויותר כיפית לנהיגה למרות שבזמני מסלול האיביזה תיהיה מהירה יותר וההגה שלה טוב משמעותית מבחינת תיקשורת ומשקל לעומת האיביזה.

האיביזה הרבה יותר חזקה, בעלת מנוע מצויין ופוטנציאל שיפורים מטורף לעומת המנוע האנמי וחסר המחץ שיש בGTI.

כמו כן הגיר נוח משמעותית באיביזה לעומת הידית המעורפלת שיש בGTI ובXS.

גם לXS וגם לGTI פוטנציאל שיפורים נחות כל עוד מדובר בסכומים שפויים ועלות מול תועלת, באיביזה השמיים (ועומק הכיס) הם הגבול.

אני אישית מאוד אוהב את ה206 GTI, אם היה לה מנוע כמו שצריך הייתי קונה אחת ולא מוכר אותה לעולם.

מה שכן

אל תצפה ממנה להיתנהגות של 106 ראלי או של 205 GTI, הרכב מגיב הרבה פחות טוב להעברות משקל, כבד יותר ופחות מתקשר אבל לעומת האיביזה היא לוקחת ובענק.

פורסם
תוספת האיבזור שמגיעה בדגם הGTI כוללת גם מושבי עור חלקיים שזה שידרוג משמעותי לעומת הבד הלא נעים לטעמי שיש בXS.

לGTI מומנט גבוה יותר בעיקר בגלל הנפח והיא יותר חזקה אבל לא בצורה קיצונית לעומת הXS.

בהשוואה לאיביזה (ואני מניח שאתה מדבר על שנתונים 2001-2 ולא על גרסת הFR בתקציב שלך) הGTI נוחה יותר, ויותר כיפית לנהיגה למרות שבזמני מסלול האיביזה תיהיה מהירה יותר וההגה שלה טוב משמעותית מבחינת תיקשורת ומשקל לעומת האיביזה.

האיביזה הרבה יותר חזקה, בעלת מנוע מצויין ופוטנציאל שיפורים מטורף לעומת המנוע האנמי וחסר המחץ שיש בGTI.

כמו כן הגיר נוח משמעותית באיביזה לעומת הידית המעורפלת שיש בGTI ובXS.

גם לXS וגם לGTI פוטנציאל שיפורים נחות כל עוד מדובר בסכומים שפויים ועלות מול תועלת, באיביזה השמיים (ועומק הכיס) הם הגבול.

אני אישית מאוד אוהב את ה206 GTI, אם היה לה מנוע כמו שצריך הייתי קונה אחת ולא מוכר אותה לעולם.

מה שכן

אל תצפה ממנה להיתנהגות של 106 ראלי או של 205 GTI, הרכב מגיב הרבה פחות טוב להעברות משקל, כבד יותר ופחות מתקשר אבל לעומת האיביזה היא לוקחת ובענק.

יש אפשרות איך שהוא להשתיל מנוע של 206RC בתוך GTI?

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

יש אפשרות השתלה של RC ב GTI - אבל זה לא כזה פשוט וטריוויאלי.

אגב, אם כבר , אז עד לא מזמן הייתה אחת כזאת מושתלת בצורה מקצועית ועם כל האישורים הנחוצים למכירה. נדרש עליה הרבה יותר מ 50 למיטב זכרוני. והיא עם גיר 6 הילוכים. עכשיו כבר לא מצאתי את מודעת המכירה.

לשאלתך, אני לא חושב (לי יש GTI206) ששווה לך לעבור. כמה סיבות:

1. ההבדלים הם כנראה לא כל כך משמעותיים. קיימים אך לא משהו מ"סדר גודל" שונה. כלומר תרגיש הבדל, אבל ככל הנראה לא כזה משמעותי.

2. תוספת האבזור היא כסאות משולבי עור - טובים מאוד, האמת ובקרת אקלים, חיישני גשם לא משהו שאי אפשר להסתדר בלעדיו.

3. כבר יש לך אקזמפלר טוב ביד, אמין ושאתה כבר מכיר את מצבו. אני לא חושב שזה חכם להתחיל את הסיפור מחדש, לקחת רכב שלא ידוע מצבו ולעשות יישורי קו וכו'. כל זאת, בהתחשב בהבדלים שהם לא תהומיים בין שני הדגמים.

4. עלויות החלפים לדעתי יקרים משמעותית. אני יכול להעיד לגבי עצמי - לדגם משנת 2000, הרבה חלקים ייחודיים לדגם - מה שמייקר את זה.

גילוי נאות - לא החזקתי 206 XS, אבל מחזיק GTI 206 כבר כמעט 5 שנים (ומרוצה מאוד, אגב).

כדאי לך לחשוב טוב טוב לפני שאתה נכנס לעניין. אם כבר את לא מרוצה מהכוח - ואתה רוצה שיפור משמעותי, כדאי באמת לבדוק עוד החלופות. הרכב 206 GTI הוא רכב חזק (במידה), מעולה, מפנק ואמין, אך במקרה שלך אני לא יודע האם שווה באמת לשדרג.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
יש אפשרות איך שהוא להשתיל מנוע של 206RC בתוך GTI?

יש גם יש, תעשה חיפוש בפורום ותמצא הרבה מידע, בPSI תמצא כבר המון מידע.

לא הכי מסובך שבעולם אבל קשה ותכין הרבה מאוד זוזים (מה זה הרבה? אם היה לך את הסכום הדרוש ככל הנראה לא היית נוסע ב206 אם אתה לא שרוט בצורה רצינית על הדגם)

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
יש אפשרות השתלה של RC ב GTI - אבל זה לא כזה פשוט וטריוויאלי.

אגב, אם כבר , אז עד לא מזמן הייתה אחת כזאת מושתלת בצורה מקצועית ועם כל האישורים הנחוצים למכירה. נדרש עליה הרבה יותר מ 50 למיטב זכרוני. והיא עם גיר 6 הילוכים. עכשיו כבר לא מצאתי את מודעת המכירה.

לשאלתך, אני לא חושב (לי יש GTI206) ששווה לך לעבור. כמה סיבות:

1. ההבדלים הם כנראה לא כל כך משמעותיים. קיימים אך לא משהו מ"סדר גודל" שונה. כלומר תרגיש הבדל, אבל ככל הנראה לא כזה משמעותי.

2. תוספת האבזור היא כסאות משולבי עור - טובים מאוד, האמת ובקרת אקלים, חיישני גשם לא משהו שאי אפשר להסתדר בלעדיו.

3. כבר יש לך אקזמפלר טוב ביד, אמין ושאתה כבר מכיר את מצבו. אני לא חושב שזה חכם להתחיל את הסיפור מחדש, לקחת רכב שלא ידוע מצבו ולעשות יישורי קו וכו'. כל זאת, בהתחשב בהבדלים שהם לא תהומיים בין שני הדגמים.

4. עלויות החלפים לדעתי יקרים משמעותית. אני יכול להעיד לגבי עצמי - לדגם משנת 2000, הרבה חלקים ייחודיים לדגם - מה שמייקר את זה.

גילוי נאות - לא החזקתי 206 XS, אבל מחזיק GTI 206 כבר כמעט 5 שנים (ומרוצה מאוד, אגב).

כדאי לך לחשוב טוב טוב לפני שאתה נכנס לעניין. אם כבר את לא מרוצה מהכוח - ואתה רוצה שיפור משמעותי, כדאי באמת לבדוק עוד החלופות. הרכב 206 GTI הוא רכב חזק (במידה), מעולה, מפנק ואמין, אך במקרה שלך אני לא יודע האם שווה באמת לשדרג.

יואב

אכן הייתה למכירה 206 RC והיא מאושרת מאוד בביתה החדש :twisted:

מתחרה סופרמוטו מספר 84 על אופנוע APRILIA SXV 550 :evil:

פורסם

לא כדאי .. גם על נייר יתרון הכח של הgti לא משמעותי ובפועל עוד פחות מכך... אם אתה רוצה כח ובזול( הכל יחסי כמובן) חפש fr או קופרה

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...