Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני בעל פולו 2003, מנוע 1390, אוטומט. בעבר החליפו לי חיישן למבדה (לקחו 1700 שקל בפליקס) ופעמיים החליפו ממיר (בפעם ארחונה לפני שבוע בגלל הטסט). במוסך (לא פליקס) נאמר שגם חיישן למבדה צריך עוד פעם להחליף והצעת מחיר היתה סביב 1500 כולל עבודה.

מק"ט של החיישן המקורי = 030906262K (תוצרת יפן)

בחברת "בוש" נמסר לי שהם מוחרים חיישן דומה במחיר של 820 קשל (כולל מע"ם). המק"ט שלו = 0258006978

האם באמת ניתן להחליף בינהם?

ההבדל הסופי הוא סביב 500 שקל ואפילו יותר.

(הפולו עבר את הטסט והגזים בסדר... אני פשוט חושב שכן כדאי להקשיב למוסכניק בגלל שכך אולי אחסוך בדלק).

תודה על התשובות.

• ספונסר פורום
פורסם

עד כמה שידוע לי לא קיים תחליף מתאים לחיישן הזה בבוש

אנחנו במוסך ביצענו יבוא של החיישן הזה במקורי של חברת NTK מיפן

ואתה יכול לקבל אותו במחיר של 1100 שח כולל עבודה לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

סתם שאלה:

אין לך בעיה עם החיישן, יש לך צריכת דלק טובה ובכל זאת אתה רוצה לחסוך בדלק אז אתה רוצה להחליף חיישן בעלות של קרוב ל1000 ש"ח?

רק לי זה לא הגיוני?

קובי

פורסם

אולי לחסוך בדלק?

לדעתי אם לא בהכרח צריך להחליף אותו וההחלפה זה רק "יכול להיות שזה יועיל לי לדלק"

אני לא ממליץ בכלל,מה גם שהוא עבר את בדיקת הגזים תקין!

בהנחה שהחיישן יעזור ולו במעט לצריכת הדלק..אתה יודע כמה קילומטרים צריך לנסוע

כדי להחזיר את ההשקעה? המון

וכמו שאומרים "אם זה עובד אל תיגע בזה"

פורסם

אם הרכב נוסע תקין , עבר טסט, אל תיגע בכלום

לא חיישן ולא נעליים, זה בור בלי תחתית החיישנים בפולו.

יום נעים

Golf 2008 MK5

פורסם

א) אני מודה לכולם על התשובות.

ב) אינני מבין גדול במכונות ורכבים (ובגלל זה אני פה).

במוסך נאמר לי שהחיישן לא תקין - אין לי דרך לאמת את הנאמר. (במוסך אחר אפילו לו חיברו את המחשב - הסתפקו במבט על ההדפס). כמו כן, אמר המוסכניק שהדלק יתבזבז וזה יכול להגיע לאחוזים גבוהים.

מי יכול להגיד כמה דלק באחוזים מתווסף לנסיעה במקרה של חיישן לא תקין? סדר גודל?

ג) עד כמה מונח "למבדה" בהדפסה מהטסט קשור לאותו חיישן למבדה ברכב? אצלי בהדפסה זה במרכז הטווח וכל הפרמטרים תקינים לגמרי (אחרי שהחלפתי את הממיר לתחליפי).

ד) האם אמורה "להדלק" מנורה במקרה של חיישן למבדה לא תקין (בפולו2003אוטומט).

תודה, חברים.

פורסם

אל תחפש את התקלות (תן להן להגיע לבד...:wink:).

במידה והרכב תקין (ועבר טסט + בדיקת גזים) - לא הייתי נוגע.

למען הסר ספק- אני ממליץ לך לעקוב אחרי צריכת הדלק במשך זמן מה ולעדכן פה (לפני ביצוע פעולות כלשהן).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי, תודה על התגובה.

התרשמתי שלא צריך לגעת ברכב - אני די מרוצה ממנו (יד1) ופרט לבעייה עם זיהום אוויר כבר זמן רב אין שוב בעייה איתו.

בעייה עם צריכה הדלק נובעת גם משינוי בדלק שאני ממלא. שמתי לב, שדלק מכמה תכנות מספיק לי ל-450 ק"מ (תדלוק 1 של כה 50 ליטר), ומכמה אחרות מגיע ל600. ב3 שנים הראושונות מילוי מלא היה מספיק ל650 ק"מ בערך.

איך אתם עוקבים אחרי צריכה הדלק? לאפס מד קילומטרים ולחשב את הדלק לפי המילוי? חבל שרק בטויוטה ניתן לדעת מהמסך כמה נשאר דלק וכמה נסעת מהתדלוק.

פורסם

דבר ראשון:

בצע מדידה כמו שצריך, תדלק בתחנה קבוע במשאבה קבועה, מלא את המיכל.

סע 1000 קילומטר, גש לתחנה מלא שוב באותה המשאבה ותבדוק כמה ליטר נכנס.

חלק זה בזה ותידע כמה הרכב צורך.

יש לחזור על הבדיקה לפחות פעמיים על מנת שהיא תהייה מדוייקת.

דבר שני:

אם אתה ממש רוצה לחסוך בדלק, שנה את הרגלי הנהיגה שלך(אני לא מכיר אותך ואת הרגלי הנהיגה שלך) תתחיל לתזמן רמזורים, ללחוץ פחות על הדוושה וכו' ואתה תחסוך המון.

אם אתה רוצה לחסוך עוד יותר בדלק, אתה יכול להעלות מעט את הלחץ ניפוח בצמיגים, זה מקטין את ההתנגדות לגילגול וישפיע לטובה על צריכת הדלק.

כך בחשבון שהאיכות נסיעה תירד, משום שהצמיג משמש בתור מרסן תנודות, כשהוא מנופח מאוד הוא מרסן פחות טוב.

קובי

פורסם

kobic9...

תודה על ההסבר. אני אעשה כך. רק אני מציין שלא מספיק לי תדלוק אחת ל1000 ק"מ (אתה כתבת שצריך אחרי 1000 לתדלק שוב... אז אני אצטרך לתדלק אחרי 500 ק"מ).

אעשה את הבדיקה.

בקשר להתנהגות בדרכים - אני נהג די סביר, בלי הרבה גז ואני נוהג בזהירות. אם אפשר - נוסע מהר, עבר אני לא עובר את המהירות המותרת אף פעם.

צמיגים... אבדוק ואוסיף אוויר אם אפשר.

שוב - תודה

פורסם

אני מצטער אכן טעיתי, בצע בדיקה מספר פעמים על מנת לדעת מהי הצריכת דלק שלך.

צמיגים, יש לבצע את הבדיקה והמילוי כאשר הצמיג קר(אני למשל בודק כל מוצאי שבת לאחר שהרכב היה בחניה מיום שישי), הכי מדוייק זה לקנות מדיד אישי, לכייל אותו ואז למדוד את הלחץ.

אם יש לך תחנה קרובה(גג 3 קילומטר) אז אין בעיה, אם יותר ואתה ממש רוצה לדייק בבדיקה ובניפוח, תגיע לתחנה ותראה מה הלחץ שמופיע לך במדיד האישי, תשווה מול הלחץ שהיה כשהצמיג היה קר ולאחר מכן תנפח בהתאם להפרשים.

קובי

פורסם

תודה רבה על ההסבר ותגובות. כל יום לומדים משהו.

רציתי רק לחדד איזו נקודה: האם באמת קיים הבדל בדלק של תכנות שונות או שזה פשוט נדמה לי והן כולן לוקחות אותו מאותו המקור?

• תוכן חדש...