Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרקע: אנו זוג הורים ו5 ילדים(כלומר 3 כסאות בטיחות).עוברים לדרום צפי של 2500-3000 ק"מ בחודש

המליצו לי בפורום על משפחתית דיזל כמו גולף או אוקטביה. אנו לא רוצים "ידני".

שאלותיי:

1. האם דיזל אוטומט עדיף על בנזין?

2. מה לגבי דיזל או בנזין רובוטית והאם יש המלצות?

3. האם יש רכב כמו רנו סניק (3 מקומות נפרדים מאחור) אבל יותר חסכוני בממנו בדלק ואמין?

4. לגבי המימון- האם בקילומטרז גבוה כזה יליסינג זה אופציה (הרעיון שזה יחסוך הוצאות מוסך כי יש אחריות) או שיש המלצה למשהו כמול יסינג שיתן לי אוטו עם חדש עם אחריות בתשלומים נוחים ( השווי של הרכב שברשותנו כרגע כ-25000 ש"ח)

פורסם

היי דביר,

1. המוטיבציה העיקרית לרכישת רכבי דיזל היא כלכלית: צריכת הדלק של מנוע דיזל נמוכה בהשוואה למנוע בנזין ב-25-30 אחוז. בחלק מתחנות דלק מחיר הסולר גם זול משמעותית. זאת ועוד, שמנועי דיזל אמינים ממנועי בנזין, ומאריכים ימים, אך את כל אלו אמורים לקחת בחשבון מי שצריך 'רכב עבודה'.

מאידך, נפח מנועי דיזל גדול יותר והמכוניות עצמן יקרות יותר.

נתון משמעותי נוסף הינו אגרת הרישוי השנתית של רכבי דיזל - יקרה בלא מעט.

2. רכבי אוקטביה וגולף יהיו מעט קטנים עבור צרכיך, יש צורך ברכב עם מושב אחורי מרווח, ותא מטען גדול יותר.

3. ישנם כמה דגמים מתאימים יותר בשוק, כמו: סיטרואן פיקסו (יש גם עם 7 מקומות), מיצובישי גרנדיס, וגם קיה קרניבל.

4. ניתן לבדוק רכבים גדולים בחברות הגדולות. היתרון העיקרי הוא בקבלת אחריות ושקיפות מלאה של היסטוריית הרכב.

וגם בקבלת מימון נוח, והסדרי תשלומים.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

פורסם

מבדיקה שעשיתי עלו האופציות הבאות כפתרון למקום ל3 כסאות מאחור:

הונדה FRV

רנו קנגו

רנו סניק

מזדה פרמסי/5

שברולט ויונט

מה מהן הכי טובה מבחינת הצרכים והתקציב שהם: הרכב הנוכחי שווהכ- 25000, נסיעות ארוכות יומיומיות (35000 בשנה) , אמינות ?

פורסם

גיל מאוויס, מתי כבר תפסיק לכתוב שאגרת הרישוי לרכב דיזל יותר יקרה משל בנזין מאותה קבוצת הרישוי?

אגרת הרישוי זהה לשני סוגי הרכבים כבר שנתיים.

אני עובר על הרשימה של פותח השרשור ולא מוצא שום רכב מספיק חיסכוני לכמות הנסיעות הצפוייה.

לויוואנט צריכת דלק מזעזעת ואמינות בסימן שאלה גדול, מאזדה 5 צורכת יותר דלק מאשר סניק, קנגו בנזין דומה לסניק, רק פחות נוחה ובטוחה (דגם טורבו דיזל חיסכוני של קנגו ידני בלבד).

בהנחה שלא רוצים רכב ידני , האופציה לרכב דיזל חיסכוני ומרווח מספיק לדעתי היא פולקסוואגן CADDY טורבו דיזל.

זהו רכב מסחרי יחיד עם מנוע דיזל וגיר אוטומטי (יותר נכון רובוטי).

גם פולקסוואגן טוראן TDI אפשרות טובה אבל יקרה יותר.

עדיין לא ברור עניין התקציב - רשמת כל מיני רכבים ברשימה שלך עם הבדלי מחירים גדולים מאוד (קנגו הונדה FRV, למשל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רשמתי שהאוטו שלנו שווה כ-25000 ש"ח

חשבתי לרכוש חדש יותר שיענה על צרכנו ע"י ליסינג/מימון.

מה עם ניסן נוט סקודה רומסטר או פיקסו C4?

תודה

פורסם

יש לכם 3 כיסאות בטיחות גדולים או אחד מהם בוסטר ? אם 3 המושבים הם כיסאות תינוק גדולים, נוט לא מתאימה, רומסטר בסימן שאלה (צריך לבדוק ע"י הכנסת הכיסאות למושב האחורי). במיקרה הזה סניק או פיקאסו יהיו הכי נוחים.

לא הבנת אותי - לא משנה כמה הרכב שלכם שווה, אפשר לקחת מימון לרכב ששווה 60 אלף ש"ח ואפשר ל180 אלף ש"ח.

ואם כבר סיטרואן עלה על הפרק, אני ממליץ לבדוק בלובינסקי טרייד (של היבואן סיטרואן\פיג'ו) - יש להם מבחר C4 פיקאסו, אחריות ארוכה ותנאי תשלום נוחים.

http://www.lubinskitrade.co.il/?pg=cars&CategoryID=0&postback=1&fld_adv_open=&make=%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F&model=PICASSO+C4&designation=-1&gear=-1&fromyear=-1&toyear=-1&pricefrom=-1&priceto=-1&odofrom=-1&odoto=-1&location=-1&ownership=-1&enginefrom=-1&engineto=-1&enginetype=-1&handfrom=-1&handto=-1&freetext=

מה שרשום שם ידני, כנראה הכוונה היא לגיר רובוטי).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי,

ביררתי הבוקר מול אגף הרישוי במשרד התחבורה כדי להיות בטוח, ואלו הפרטים שקיבלתי:

בהשוואת אגרות רכב מאותה קבוצה, נכון להיום, אגרת רכב (בנזין) מקבוצה 5 לדוגמא, הינה - 2146 ש"ח

בעוד שאגרה לרכב דיזל הינה (תלוי משקל כולל):

עד 16000 1855 ש"ח

מ-16001 עד 20000 2326 ש"ח

מ- 20001 ומעלה 3207 ש"ח

בנוסף, בהשוואה בין ליטר סולר וליטר בנזין, מדובר בהבדל של עשיריות האגורה 'לטובת הבנזין'.

מקווה שעזרתי,

סוף שבוע טוב לכולם,

גיל מאוויס

גיל מאוויס, מתי כבר תפסיק לכתוב שאגרת הרישוי לרכב דיזל יותר יקרה משל בנזין מאותה קבוצת הרישוי?

אגרת הרישוי זהה לשני סוגי הרכבים כבר שנתיים.

אני עובר על הרשימה של פותח השרשור ולא מוצא שום רכב מספיק חיסכוני לכמות הנסיעות הצפוייה.

לויוואנט צריכת דלק מזעזעת ואמינות בסימן שאלה גדול, מאזדה 5 צורכת יותר דלק מאשר סניק, קנגו בנזין דומה לסניק, רק פחות נוחה ובטוחה (דגם טורבו דיזל חיסכוני של קנגו ידני בלבד).

בהנחה שלא רוצים רכב ידני , האופציה לרכב דיזל חיסכוני ומרווח מספיק לדעתי היא פולקסוואגן CADDY טורבו דיזל.

זהו רכב מסחרי יחיד עם מנוע דיזל וגיר אוטומטי (יותר נכון רובוטי).

גם פולקסוואגן טוראן TDI אפשרות טובה אבל יקרה יותר.

עדיין לא ברור עניין התקציב - רשמת כל מיני רכבים ברשימה שלך עם הבדלי מחירים גדולים מאוד (קנגו הונדה FRV, למשל).

פורסם

ענק!

נכנסת לשרשור שבו מבקשים ייעוץ ברכישת רכב חיסכוני ומתאים ל 3 כיסאות בטיחות + נסיעה שנתית של 35 אלף ק"מ.

רשמת שאגרת רישוי לרכב דיזל יקרה בלא מעט.

כתבתי לך, שזה לא נכון כבר שנתיים.

ומה עשית? הבאת נתונים של קבוצה 5 (מה הקשר? כל הרכבים שפותח השרשור צפוי לקנות לא יהיו מקבוצה 5).

ומסתבר (גם לי), שאגרת הרישוי לרכב דיזל ב 300 ש"ח יותר זולה מרכב בנזין , אלא אם קונים משאית מעל 16 טון .

ואם קונים משאית מעל 20 טון משקל כולל, אז באמת משלמים 1400 ש"ח יותר על אגרת הרישוי.

ועכשיו השאלות - מה הקשר בין נושא השרשור למשאיות מעל 16\20 טון? מה הקשר בין מיניוואן לא יקר לקבוצה 5?

:shock:

מדוע לא רשמת את הנתונים לגבי קבוצות 2,3,4?

חשבת אולי לפתוח קריירה חדשה בפוליטיקה?

ובקשר למחירי הסולר - אין מחיר אחיד. לפעמים הסולר יותר יקר בכמה שקלים לליטר מבנזין, ולפעמים הוא יותר זול בחצי שקל. אני אישית מתדלק ב 7.14 לליטר סולר ולא ראיתי בנזין יותר זול מזה.

אני מחזיק רכבי דיזל מעל 10 שנים, גם פרטיים וגם מסחריים קטנים, ואני לא צריך לברר במשרד הרישוי בקשר לתוספת למחיר האגרה - זה מגיע לי כל שנה עם רישיון הרכב. ואני מתגעגע לתקופה שבה הייתי צריך לשלם 2600 ש"ח תוספת למחיר הרישוי, כאשר הסולר עלה פחות מחצי ממחיר הבנזין (בכל תחנות דלק).

פורסם

לגבי המימון:

מבדיקה באינטרנט ראיתי שפולסווגן קאדי אין בחברות הליסינג.(אז אולי בחרות גדולות כמו טריידמוביל) ובשביל הסטרואן צריך הלואה או ליסינג (בגלל המחיר).

אם נניח שההחזר החודשי לא יכול להיות מעל 1000 ש"ח.

אם חשוב לי האחריות והאמינות של המוכר והרכב מה כדאי לעשות?

תודה

פורסם

אני מניח שאתם לא נוסעים כל יום עם הילדים מהדרום צפונה, לכן לדעתי שווה לשקול להישאר עם הרכב שיש לכם עכשיו כרכב משפחתי ובנוסף לרכוש רכב דיזל חסכוני שישמש אתכם לנסיעות הארוכות יחסית לצפון. אפשר למצוא היום רנו מגאן דיזל חסכוניות ביותר במחירים טובים, שתשמש אתכם לפחות בחלק מהמקרים ואולי אפילו תצליחו להכניס לתוכה שלושה כסאות בטיחות.

פורסם

להחזיק שני רכבים יעלה יותר מהתשלום עבור מימון לרכב יחיד.

האמת, המגבלה של רכב אוטומטי די מצמצמת את האפשרויות לרכב חיסכוני.

לפי מה שרשמת, התקציב הסופי יהיה עד 60 אלף ש"ח (כדי לא לשלם מעל 1000 ש"ח בחודש החזר מימון).

אפשר לבדוק בקרסו טרייד אין - יש להם מבחר של סניק 2005-2006 עם מנוע 1600 סמ"ק שיכולים להכנס לתקציב:

http://www.carassotradein.co.il/AdvanceSearch.aspx?yazran=%D7%A8%D7%A0%D7%95&degem=%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A7&mehir=0&word=

גם רנו קנגו אוטומטית בנזין זאת אופציה, רק תבדקו שאפשר להכניס אחד הכיסאות בין מנעולי החגורות באמצע של המושב האחורי .

http://www.yad2.co.il/Cars/Truck.php?AreaID=&ModelID=72&SubModelID=537&FromYear=&UntilYear=2007&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&Info=

אתם לא חייבים ליסינג, אפשר לקחת מימון מהבנק.

ויש אופציה ללא כניסה לחובות, לרכב זול וחיסכוני - רנו סניק דור ראשון עם מנוע דיזל:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=405&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=

מהמכירה של הרכב שלכם יישארו 6-7 אלף ש"ח כדי להביא את הסניק דיזל למצב נורמאלי. אבל בשביל זה צריך למצוא סניק כזאת במצב סביר לפני יישור קו, שלפחות המנוע והגיר יהיו תקינים. זה בטוח יהיה רכב עם קילומטראז' גדול, אבל בזכות מנוע דיזל הוא יחסוך לכם כמה מאות שקלים בתדלוקים ולא תצטרכו לשלם לבנק\חברת ליסינג כל חודש 1000 ש"ח מימון.

אני מניח שאתם לא מסתדרים עם הרכב הנוכחי מבחינת מרחב פנים וצורת המושבים - סניק מהבחינה הזאת תהיה מתאימה.

בטוח יהיו הוצאות על תיקונים, אבל אם אתם לא רוצים להכנס לחובות בזמן הקרוב, זאת כן אופציה. אחרי פרק זמן מסויים תראו, אולי כן תמצאו אפשרות כלכלית לשלם הלוואה ולרכוש רכב יותר יקר.

פורסם

אחרי התלבטות רבה החלטנו על רנו סניק.()בגלל בנוחות)

ראיתי מודעה לידנית עם מנוע בנזין ב-18000

ולאוטו' עם מנוע דיזל ב-22000

מה עדיף?

פורסם

אני מניח שדגם דיזל נסע הרבה יותר.

בנוסף, ברכב בן 10 עדיף להימנע מגיר אוטומטי בגלל מחירי שיפוץ\החלפה.

לכן, למרות שדיזל אוטומטי אמור להיות יותר חיסכוני (בהפרש של כ- 20 %), במידה ובנזין ידנית במצב שמור, אני ממליץ יותר עליה.

.

• תוכן חדש...