Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מסוחר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אספר לכם סיפור שקרה לי לאחרונה

שלשום הלכתי לראות רכב. ידעתי שבן אדם שדיבר איתי היה סוחר אבל בכל זאת הלכתי לראות מה הוא יכול להציע לי.

הוא אראה לי את הרכב, את כל הטיפולים, קבלות,עשיתי סיבוב באותו, והרכב נראה לי בסדר לגמרי. קבענו למחורת שנקח את האוטו לבדיקה.

כשהגעתי הביתה נכנסתי לפורום וקראתי על רכישות מסוחרים. הבנתי ששם של סוחר אמור להופיע ברישיון ובתחתית צריף להיות רשום "הפקדת סוחר". במקרה שלי היה קצת אחרת, הופיע שם של מישהי אחרת ולא היה רשום שום דבר על סוחר.כששאלתי אותו על זה, הוא אמר שהאישה עשתה תרייד אין אם חברת ליסינג, הוא יש לו חברת סחר רכבים משלו והוא מוכר את האוטו בשביל חברת ליסינג. כשבקשתי ממנו איזהשהו אישור שהוא סוחר או משהו שמוכיח שהוא שייך לחברת סחר ברכבים, הדבר היחיד שהוא הראה לי זה טופס ביטוח סחר.

בשלב זה בטלתי את הבדיקה וחזרתי הביתה.

זה היה אמור להיות רכב הראשון שלי, ולכן אני לא מכיר את כל התהליכים שקשורים להעברת בעלות ורכישת רכב, אבל פה הרחתי שמשהו לא בסדר.

לסיכום יש לי כמה שאלות:

האם הבחור הזה הוא בכלל סוחר או שזה סתם קומבינה?

אם הוא סוחר איזה אישור אמור להיות לו שיוכיח שהוא סוחר?

במקרה הזה, ממי היתי רוכש את האוטו? הסוחר שהיה מולי, האישה שהופיע ברשיון, או חבר ליסינג?

תודה מראש

פורסם

את העברת הבעלות אתה עושה עם הסוחר,

בכל התהליך אתה לא נפגש בכלל עם בעלת הרכב,

יש לסוחר יפוי כוח מבעלת הרכב וכך הוא מעביר את הבעלות,

הרבה סוחרים לא מוציאים רישיון חדש שבו רשום שהרכב על תו סחר, אלא פשוט משתמשים ברשיון של בעל הרכב.

לדעתי סתם נבהלת...

בהצלחה

פורסם

בניגוד לכותב לפני, לדעתי טוב שחתכת. טוב מאוד.

1. אם כבר לקנות מסוחר, אז רק מסוחר אמיתי/רשמי, אז אתה נהנה (לפחות בתיאוריה) מיתרונות הרכישה מסוחר. האדם שנתקלת בו אינו סוחר כזה אלא חאפר.

2. חברות הליסינג מוכרות את הרכבים הטובים שלהן במגרשים בבעלותן. את הרכבים הדפוקים (תאונות/ק"מ גבוה/אחרי גניבה וכו') הן מוכרות לסוחרים, בדיוק כמו זה שפגשת. רוב הסיכויים שהרכב הנ"ל עונה על אחת או יותר מהקטגוריות הללו.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

תודה על התשובות

בכל מקרה, אם אני מחליט לקנות וטו אצל סוחר אמיתי, האם צריך לבקש ממנו ייפוי כוח של בעל האוטו?

איזה אישור רישמי יש לסוחר שמוכיח שהוא באמת סוחר?

פורסם

שים לב איש -

לקנות רכב יד שניה זו לא משימה פשוטה, אם אתה רוצה רכב טוב ובלי בעיות משפטיות.

יש לך שתי דרכים אפשריות:

1. לקצר את הדרך (לעבוד עם סוחרים, לוותר על בדיקות, לא לחתום הסכם, לא להתמקח וכיו"ב) - זה יוביל אותך במהירות רבה לרכוש רכב יקר משוויו האמיתי עם סיכונים לזיופים, תקלות וכל מיני מריעין בישין.

2. לפעול לאט ובזהירות ולהשיג בסופו של דבר את התמורה המושלמת לכספך:

• ללמוד את הצרכים שלך (כמה נוסע ואיפה, כמה נוסעים, כמה מטען, כמה כסף יש לך להקדיש לעניין, צרכים מיוחדים, וכיו"ב)
  • ללמוד את הרצונות שלך (אוהב לתת גז? ביצועים? נוחות? יופי? אולי פשוט רוצה שהרכב יעביר אותך ממקום למקום בביטחון?)
  • ללמוד קצת על בטיחות ומשמעויותיה, מה עושה רכב ליותר בטיחותי מבחינה פסיבית (בעת תאונה) ואקטיבית (מניעת תאונה) ואילו רכבים הם בטיחותיים יותר מאחרים
  • ללמוד קצת על צריכת דלק והוצאות דלק
  • במידת הצורך לחשב כלכלית איזה סוג רכב מתאים לך (אם נוסע הרבה אולי כדאי לחשוב על דיזל)
  • לבדוק אילו רכבים יש ומה רמת הסחירות שלהם
  • להתייעץ ולהחליט איזה רכב הכי טוב עבורך לרבות איזה דגם ואיזו שנה
  • ללמוד איך בודקים רכב בעצמך (החל בבחינת סבירות הקילמטרז' לפי מצב הרכב, דרך בדיקת הרדיו-דיסק על-ידי הכנסת דיסק שלך, בדיקת התאמת הרישיונות והבעלות ברכב, ועד העברת מגנט על גוף הרכב לאיתור תיקוני פח על-ידי מילוי (זה רק חלק מכמה וכמה בדיקות שאתה יכול לבצע וכך לחסוך 400 ש"ח על בדיקה מקצועית לרכבים שלא שווים את זה))
  • לפנות לביצוע עסקאות רק עם אנשים פרטיים (ללמוד את כל הדרכים כיצד לזהות סוחרים)
  • להכיר היטב את המחירונים הנפוצים בשוק ואת הדרך בה מתאימים אותם לפי קילומטרז', יד ומקוריות
  • להתקשר לבעלי הרכב ולשאול פרטים בצורה מסודרת. בשלב הזה ניתן לגלות רבים מהסוחרים, פשוט כי זה לא נראה שזה מישהו פרטי. שים לב שהמשפט הראשון בשיחה אחרי שזיהית מי מדבר הוא "התקשרתי בקשר לרכב" (אל תצייו בשום מקרה איזה רכב; המפרסם צריך לדעת איזה רכב פירסם). עכשיו אם מגיעה השאלה "בקשר לאיזה רכב?" שאל "כמה רכבים פירסמתם?". מהתשובה כבר כנראה תדע להמשיך ולדעת בוודאות אם מדובר בסוחר או לא.
  • לראות כמה וכמה רכבים ולא לקפוץ על הראשון שנקרה בדרכך - יש עוד הרבה מאוד אופציות בשוק, ואם לא אז כנראה שבחרת רכב לא סחיר (שזה לא טוב). בפעמים הבאות כבר כנראה תלמד לזהות בשיחות הטלפון אילו רכבים כדאי לראות ואילו לא.
  • לבדוק את הרכב בעצמך (לא מספיק לדעת, צריך גם לבצע, למרות שהמוכר יצחק אליך ואיתך - צחק איתו בחזרה ותסביר לו שזה לא אישי)
  • לבדוק את ספר הרכב ובמידה ומטופל במוסך מסודר ללכת לשם לקבל פירוט טיפולים יחד עם המוכר
  • לאחר שהחלטת עקרונית שהרכב מתאים לך התמקחת על המחיר וסגרתם, לחתום הסכם מסודר עוד לפני שהולכים לבדיקה (ההסכם יחייב את המוכר לשלם על הבדיקה במידה ויתגלו בה "הפתעות")
  • לבדוק ברשם המשכונות שהרכב לא ממושכן (זה עולה 10 ש"ח באינטרנט)
  • לבדוק במאגר משטרת ישראל שהרכב לא גנוב
  • לקחת רכב לבדיקות במכון (יש בדיקות שאתה לא יודע לבצע בעצמך ולא פשוט ללמוד ויש כאלו שאין לך את הציוד בשביל לבדוק אותן (למשל מצב המנוע)). בחר באופן עצמאי מכון בדיקות, לא לפי המלצת המוכר. הקשב היטב להערות של הבודק.
  • לאחר הבדיקה במכון לקחת את הרכב למוסך מורשה יבואן ולקבל הצעת מחיר מסודרת ל"יישור קו" של הרכב. במידה וזה סכום גדול בהחלט ייתכן שתבחר לבטל העסקה וההסכם אמור לאפשר זאת. לחלופין ייתכן שהמוכר יספוג את הנזק.
  • לא להתפתות לתוספות או שינויים לרכב שאינן תקניות ומתאימות לו (הן עלולות להיות מסוכנות ולעתים יש סיבות נסתרות מדוע ביצעו אותן)
  • אם הכל תקין עד כאן - להכין צ'ק בנקאי, להפעיל ביטוח על הרכב ובפרט ביטוח חובה (שיהיה אצלך בכיס כשאתה הולך לבצע העברת בעלות; תמיד אפשר לבטל אחר-כך), לבצע העברת בעלות בצורה מסודרת תוך שאתה בודק שוב שכל הפרטים מדוייקים, לקבל את כל הציוד, המפתחות, הקוד, ספק הרכב וכיו"ב ולבדוק שוב שלא עבר על הרכב שום דבר מאז הבדיקה.
  • אם הגעת עד כאן בשלום - מזל טוב, כנראה שעשית בחירה מצויינת ויש לך אחלה רכב עם מעט סיכונים

ועכשיו תשאל מי בכל זאת קונה מליסינג, טרייד-אין ומגרשים?

התשובה - לא אתה!

יש הרבה שקונים כי הם פריירים או טיפשים. יש אחרים שקונים כי הם מכירים היטב את העניינים ויודעים כיצד להגן על עצמם (למשל, יש דרכים המאפשרות לבדוק בצורה באמת מסודרת ואמיתית מה עבר על רכב ליסינג, אבל הן לא זמינות לכל אחד).

אם אינך שייך לאחת הקבוצות האלו - קנה רכב פרטי ממקוריות פרטית, ואז לא תצטרך לשאול את עצמך אם מדובר בסוחר בדגמ"ח וחולצה עם פרסומת של קבלן שיפוצים או בסוחר עם עניבה ותג שם ומי נתן לו תעודת כשרות. אין תעודות כשרות. אתה יכול להניח בסבירות רבה מאוד שהמוכר (פרטי או סוחר) מנסה לרמות אותך או לפחות "לעבוד עליך" (מכל המכוניות שבדקתי, עדיין לא נתקלתי במישהו שלא ניסה לעבוד עלי, וזה כולל מגרשים, חברות טרייד-אין, ואנשים פרטיים לרבות אלו שלבסוף רכשתי מהם!). ההבדל הוא שאצל הסוחר ההסתברות שהוא גם מנסה לרמות אותך וגם יודע היטב איך לעשות זאת היא הרבה יותר גבוהה. יתרה מזאת יש הסתברות הרבה יותר גדולה מאשר אצל פרטי, שהוא צריך להיפטר מרכב שהוא במצב גרוע וכדי למכור אותו הוא חייב לרמות אותך. לכן, בעצם זה שאתה רוכש מפרטי ומוודא שזה אכן אדם פרטי שמוכר לך, אתה מוריד בצורה דרסטית את ההסתברות שינסו לעבוד עליך ועוד יותר את ההסתברות שיצליחו לעבוד עליך.

בהצלחה!

פורסם

2. חברות הליסינג מוכרות את הרכבים הטובים שלהן במגרשים בבעלותן. את הרכבים הדפוקים (תאונות/ק"מ גבוה/אחרי גניבה וכו') הן מוכרות לסוחרים, בדיוק כמו זה שפגשת. רוב הסיכויים שהרכב הנ"ל עונה על אחת או יותר מהקטגוריות הללו.

שי

לא מדוייק חבר

הסוחר שקונה מחברות הליסינג לא פראייר שמנקה את החברות מהזבל שלהן...

אם סוחר לוקח רכבים באיכות ירודה הוא דואג לקבל באותה עסקה גם כמה "סוכריות" מחברות הליסינג

את המשפט שאמרת אומרים בד"כ סוכני המכירות של חברות הליסינג בכדי להרחיק את לקוחותיהם ממגרשים כשהמחירים במגרש יותר אטרקטיביים

פורסם
אם סוחר לוקח רכבים באיכות ירודה הוא דואג לקבל באותה עסקה גם כמה "סוכריות" מחברות הליסינג

אייל, יש סתירה פנימית במה שכתבת - תוך כדי זה שכתבת שיש "סוכריות" כתבת שיש גם רכב באיכות ירודה, ובעצם רמזת שרוב הרכב במגרשים האלו הוא באיכות ירודה. עכשיו נשאלות השאלות - איך להבדיל? מי יודע מה הן הסוכריות המתוקות ומה הן החמוצות, ומה הן גולות זכוכית שישברו לך את השיניים? ובכלל למה שאני אתעסק אם לנסות "לדוג" סוכריות בתוך שלולית, כשיש לי אפשרות למצוא סוכריות הרבה יותר בקלות ובסיכוי הרבה יותר גבוה במקומות אחרים?

פורסם
אייל, יש סתירה פנימית במה שכתבת - תוך כדי זה שכתבת שיש "סוכריות" כתבת שיש גם רכב באיכות ירודה, ובעצם רמזת שרוב הרכב במגרשים האלו הוא באיכות ירודה. עכשיו נשאלות השאלות - איך להבדיל? מי יודע מה הן הסוכריות המתוקות ומה הן החמוצות, ומה הן גולות זכוכית שישברו לך את השיניים? ובכלל למה שאני אתעסק אם לנסות "לדוג" סוכריות בתוך שלולית, כשיש לי אפשרות למצוא סוכריות הרבה יותר בקלות ובסיכוי הרבה יותר גבוה במקומות אחרים?

לא מדוייק,

עבדתי כמה שנים במכירת רכבים מליסינג באחת החברות הגדולות בארץ,

הכוונה שלי הייתה שמהניסוח של כותב ההודעה הקודמת הייתה הרגשה שסוחר שקונה רכבים מחברת הליסינג לא יודע מה הוא עושה ובעצם עושה טובה לחברת הליסיניג בזה שהוא לוקח את המכוניות הדפוקות שלהן וזה ממש לא נכון.

מהניסיון שלי אני יכול להגיד לך שההבנה של הסוחר הרבה יותר טובה מאלה שמוכרים לו רכבים בחברת הליסינג.

בקשר לעניין הדייג זה ממש לא משנה איפה אתה מעוניין לרכוש רכבים אתה מוכרח לדוג גם אם אתה מתעסק עם מגזר פרטי או מגרש או חברת ליסינג,

גם בחברה שעבדתי בה נמכרו רכבים חר* ואנחנו מדברים על רכבים בני 3 מקסימום

ולכן עצתי לפותח השרשור לבדוק טוב את הרכב לא רק בגלל שהמוכר הציג עצמו כסוחר

פורסם

אייל, בעקרון מסכים לכל מה שכתבת (בהודעה האחרונה).

אבל, דעתי בעניין הפרשנות\המלצות שונה.

אני סבור שהשיטה הנכונה היא פשוט לא להתעסק עם סוחרים כלל, אלא אם אתה ממש תותח בתחום (ורוב אלו ששואלים כאן שאלות בפורום, הם לא). הסיבה היא שכפי שכתבת בעצמך, הסוחר הוא מקצוען בתחום ועוד יותר מקצוען בלמכור רכבים דפוקים לגמרי כאילו הם פשוט מתת אלוהים. ולכן, ההסתברות שתצליח למצוא (לדוג) רכב מצויין ולהימנע מלקנות את אלו שהם לא, היא הרבה יותר גבוהה אצל פרטי מאשר אצל סוחר.

פרטיים לרוב לא יודעים איך לייפות את הרכב ולתקן מה שזול לתקן כדי להסוות את מה שיקר או בלתי-אפשרי לתקן.

הם פחות מומחים באיך להסתיר ולהונות את הלקוח.

ויותר מכל, יש בשוק הפרטי הרבה מאוד (באחוזים) רכבים שהם באמת במצב טוב.

ועוד נקודה - רוב הרכבים בחברות הליסינג הם ברמת גימור נמוכה יחסית לרכבים בשוק הפרטי (למי שזה חשוב). לכן כשאתה קונה בשוק המסחרי או שאתה קונה רכב מליסינג, שעשוי במקרים לא מעטים להיות תקין אבל כמעט תמיד יהיה ברמת גימור נמוכה, או שאתה קונה רכב שהוחזר לטרייד-אין או נמכר למגרש שזה בהרבה מאוד מקרים רכב דפוק (נכון, בהחלט יש גם רכבים מצויינים שלבעלים שלהם לא היה זמן או יכולת לטפל במכירתם אבל זה כנראה המיעוט; לך תבדיל).

• תוכן חדש...