Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אבא שלי אמור לקבל רכב ליסינג -חדש- ממקום העבודה שלו .

הכל על מקום העבודה [ דלק , ביטוח , תיקון נזקים , טיפולים בקיצור הכל כולל הכל ]

פשוט ירד לו סכום מסויים מהמשכורת "אחזקת רכב" .

אז ככה בין ההצעות שניתנו לאבא שלי יש את החמישה אופציות .

1. שברולט קרוז

2. הונדה סיוויק

3. סקודה אוקטביה

4. טויוטה קורולה

5. פורד פוקוס

אבא שלי בן 50 בערך אבל צעיר ברוחו אוהב ללחוץ על הגז ואפשר להגיד שהוא נוהג בסטייל "צעירותי"

הוא והגז חברים טובים בקיצור .

הוא מחפש רכב עם רמת אבזור גבוהה רכב עם תא נוסעים יחסית גדול שלא יהיה צפוף כלכך , אחיזת הכביש חשוב לו גם היא .

הוא אוהב משפחטומטיות עם "נגיעות ספורטיביות" שאפשר לסחוט מהן קצת והם לא עגלות ..

אז היית שמח לשמוע את דעכתם בנוגע לאופציות !

תודה רבה לכם !

פורסם

חמש משפחתמטיות אם כבר.

אגב לא כולן מגיעות עם 1.6. הסיויק מגיעה עם 1.8 והאוקטביה עם 1.2 טורבו.

הסיויק קצת יוצאת דופן ברשימה הזאת עקב מחירה הגבוהה ביחס לשאר.

סיויק חדשה עולה 140 אלף שקלים לעומת 120 אלף שקלים לגירסאות הבסיס של שאר המשפחתיות.

רמת איבזור גבוהה לא תהיה באף אחת. בליסינג מגיעים בד"כ הגירסאות הבסיסיות שלא מכילות יותר מדי.

מבחינת התנהגות, האוקטביה נוקשה ולכן עושה רושם של מכונית אוחזת אבל הפוקוס עדיפה בתחום הזה.

הפוקוס והקרוז עצלות למדי, השאר מציעות ביצועים טובים. באוקטביה קיים גם בונס בצריכת דלק טובה וגם הסיויק ידועה כחסכונית יחסית.

אני אישית הייתי מתלבט בין הסיויק לאוקטביה.

האוקטביה מרווחת ומאובזרת ומציעה יחידת כוח חדשנית וייחודית עם גיר ייחודי גם כן שאמורים לתרום לביצועים ולצריכת הדלק. האיבזור לא עשיר אך מספק.

הסיויק גם היא מרווחת וגם זריזה. היא מציעה יחידת כוח גדולה וחזקה יותר אך במפתיע גם צריכת דלק טובה. האיבזור גם כאן לא מדהים ומדובר גם ברכב שעומד בפני החלפה אך עדיין עושה את העבודה.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

הפורד פוקוס ירדה מהרשימה , מכיוון שהיא לא בגדר האופציות האפשריות ..

אז הארבעת הרכבים שנותרו לנו הם הונדה סיוויק , סקודה אוקטביה , טויוטה קורולה , ושברולט קרוז ..

אבא שלי מתכנן בימים הקרובים לקחת אחד מהרכבים .

אז ככה שהוא די לחוץ בזמן , והייתי שמח לכמה שיותר חוות דעת ממכם בימים שנותרו .

תודה רבה לכם .

פורסם

הונדה סיויק, האוטו עצמו מרשים מאוד!

אבזור קצת עני, אבל המנוע החזק מפצה על זה לדעתי, 1.8 ליטר שמפיק 140 כ"ס ,שזה לא מעט.

לדעתי הבחירה הטובה ביותר.

פורסם

קורולה הוא האוטו המשעמם מכל הרשימה, אוקטוביה - אם הוא צעיר ברוחו הוא בטח ישלול את האוקטביה מפני שזה אוטו שמזוהה עם שוטרים/נהגי מוניות. את הקרוז אינני מכיר אבל הסיוויק אוטו מרשים מאוד שאני ממליץ מנהיגה בו נורא נהנתי - אפשר "להרביץ" והוא בעל אחיזה מעולה על הכביש.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בדקתם את הצד הכלכלי? ככל שרכב יותר יקר הוא יעלה לכם יותר בשווי לצורך מס, כך שהמשכורת נטו תפגע. מוטב שאביך יבדוק את העלויות ויכניס אותן לתחשיב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בדקתם את הצד הכלכלי? ככל שרכב יותר יקר הוא יעלה לכם יותר בשווי לצורך מס, כך שהמשכורת נטו תפגע. מוטב שאביך יבדוק את העלויות ויכניס אותן לתחשיב.

כן הכל כבר נבדק , ואלו האופציות שעומדות בפניו ..

פורסם

אוקטביה - חד משמעית. תא נוסעים מאוד איכותי, ועם ה-1.2TSI היא מהירה מכל השאר ובהפרש גדול. בנוסף לכל זה היא מרווחת ונוחה

פורסם
אוקטביה - חד משמעית. תא נוסעים מאוד איכותי, ועם ה-1.2TSI היא מהירה מכל השאר ובהפרש גדול. בנוסף לכל זה היא מרווחת ונוחה

הקביעות שלך לגבי האוקטביה מעט לא מדויקות.

האוקטביה אומנם מהירה יחסית לקטגוריה , אבל בוודאי שלא בהפרש גדול.

תא הנוסעים איכותי , אך למשל התא של הפורטה מורכב ברמה לא פחות גבוהה מזה של האוקטביה , וגם הסיביק אינה קוטלת קנים.

לגבי מרווחת ונוחה, טוב פה אני כבר חולק עליך, הרכב נוקשה , וביחס ישיר למתחרות שלו המושב האחורי צפוף , ואפילו מאוד.

לטעמי השילוב של מנוע 1.2 + גיר DSG הוא רע, הטילטולים, המכות וההשהיה גם במצב ספורט בין לחיצה על הדוושה עד תנועה פשוט מעצבן.

מעצבן עוד יותר הוא הריצה של הגיר להילוך חמישי כבר ב 40 קמ"ש, דבר שמחייב כל הזמן קיקדאון מעצבן ומטריד.

אולי עם מנוע 1.4 המצב משתפר, לטעמי ה 1.2 ממש לא אטרקטיבית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אנחנו לא מתווכחים, כי זה סה"כ דעתנו אבל כמה דברים לתגובתך :

1. מהירה אבל לא בהפרש גדול? הנתונים היבשים מדברים על משהו כמו 2 שניות למאה ובפועל אני לא רואה שוני בהבדלים הללו בהנחה וכל מה שהוצג פה הוא עם המנועי 1.6 ולא 2000 כמובן. תוסיף לזה את ההאצות ביניים המהירות וכו' - בכל מבחן שנכתב נאמר שהיא מהירה משמעותית מכל הרכבים הנ"ל ואף משפחתית 1.6 שהיא לא טורבו לא מתקרבת אליה. נקודה.

לא אמרתי שהתא של האוקטביה עדיף משל הפורטה, אבל לדעתי הוא כן עדיף משל הטויוטה והפוקוס למשל אבל בסה"כ הוא איכותי לפחות כמו זה של הפורטה אם לא יותר.

מרווח ונוחות :

היא היתה ברשותנו שנה במסגרתה נסענו כ-25K ק"מ בכל הדרכים האפשרויות. מדובר על משפחה של 5 נפשות, אנשים גבוהים מעל מטר שמונים והיה לנו מאוד נוח מאחורה הן מבחינת רוחב והן מבחינת מקום לברכיים ולראש. הרכב נוקשה, נכון, יש כאלו שאוהבים את זה ויש כאלו שלא. לגבי המנוע והגיר- זה שלדעתך זה לא הולך ביחד זה נחמד ואני מכבד את זה, אבל (שוב) בכל מבחן שלא עשו עליה נאמר שזה מנוע וגיר נהדרים וכך גם במציאות. נכון, יש חסרונות בדמות טילטולים וצורך בהורדת הילוכים אבל זה דברים פעוטים לדעתי כשרואים מה מקבלים במחיר של מאזדה 3. בכל מקרה לגבי הקיקדאון - מעבירים בחצי שניה למצב S ורק לוחצים גז במתינות והכל נפתר.

פורסם

אולי היא זריזה וחזקה יותר מכל 1.6 ,אבל הסיויק היא 1.8 140 כ"ס.

לא נסעתי על האוקטביה ,אבל לפי הנתונים הסיויק חזקה ממנה כל פרמטר 140 כ"ס, מומנט של 17.4 קג"מ.

פורסם

הסייויק אמורה להיות מהירה בערך באותה ה"מידה" עם 10.7 שניות (נתונים רשמיים) למאה. בכל אופן לא חושב שזו השוואה הגיונית מאחר והסיוויק עולה 155K שזה 35K יותר מהאוקטביה. במחיר של הסוויק 1.8 אתה יכול לקנות אוקטביה 1.8TSI שבאמת לא רואה ממטר מבחינת ביצועים כל מכונית פה ולדעתי גם ברמת האבזור הגבוההי ותר וכל זה בתקציב ואולי אף להישאר עם עודף

פורסם
אולי היא זריזה וחזקה יותר מכל 1.6 ,אבל הסיויק היא 1.8 140 כ"ס.

לא נסעתי על האוקטביה ,אבל לפי הנתונים הסיויק חזקה ממנה כל פרמטר 140 כ"ס, מומנט של 17.4 קג"מ.

לסקודה יש 17.8 קג"מ מ1500 סל"ד ו105 כ"ס מ5000 סל"ד כאשר לסיויק 17.4 קג"מ מ4300 סל"ד... מכאן אפשר להניח שהרכבים מאוד דומים בעוצמתם ובאמת הסקודה מאיצה ב10.8 ל100 והסיויק ב10.7 (במציאות הבדל לא מורגש בעליל) אך הזמינות כוח בסקודה עולה על זאת שבסיויק בהרבה לכן היא תהיה החזקה יותר בין השניים.

אם נעזוב את הנתון של הכוח יש לנו עוד כמה נקודות לטובת הסקודה יש לה טיבת הילוכים עם 7 יחסי העברה שמשודכת למנוע שמשיג הרבה כוח בסל"ד נמוך לכן רוב הזמן המנוע שומר על סל"ד נמוך ומכאן שהנסיע שקטה ורגוע...

לסקודה כיול מתלים יותר "ספורטיבי" לכן היא תהיה נוקשה יותר ונוחה פחות אך בעלת ביצועים ספורטיביים טובים יותר.

לסיויוק עיצוב סלון הרבה יותר טוב לטעמי אך איכות החומרים פחות טובה מזאת של האירופאית

המרווח בסקודה הרבה יותר טוב גם מאחורה וגם מקדימה והבגאז פשוט חסר כול גבול בסקודה אני מקווה שתהיה לכם הזדמנות להעמיד אוצתם אחת ליד השנייה ואני חושב שתחטפו שוק כשתראו שהבגאז בסקודה גדול פי שניים מהזה בסיויק

אך לסקודה יש נתון אחד שאני מחשיב כחסרון ענק בעיות תכופות בטיבת ההילוכים של VAG לכן בסקודה אתם צפויים לבקר במוסכים בצורה ספונטנית יותר אך לסקודה נדרשים טיפולים תקופתיים כול 30K כאשר לסיויק כול 15K ק"מ.

במקומכם הייתי הולך על הסקודה. אך עדיף שתבחנו כול רכב מבחינת סלון ונוחות כי זה הפרמטר הקובע פה

• תוכן חדש...