Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר באסקורט RS2000 מודל 94'.

ברכב המדובר, בוצע ראש מנוע במוסך כלשהו בפתח תקווה, עלות העבודה הייתה יחסית יקרה אבל סמכתי על אותו הבנאדם.

שילמתי 5 אלף שקל לשיפוץ הראש.

הראש מנוע נעשה לפני כ - 4 חודשים ובגלל שאני נוסע על הרכב אחת לשבועיים, הוא לא הגיע אפילו ל 1000 ק"מ כלומר אפילו הרצה נורמלית אין.

לפני כחודש כאשר חזרתי הביתה מהבסיס, הנעתי את הרכב כ - 10 דק' לתת למצבר להטען וכו', ואחרי כמה שעות עשיתי נסיעה קצרה של בקושי 2 ק"מ.

הרכב נח במשך 40 דק' ואז ירדתי למטה לצאת לנסיעה, ופתאום אין סטרטר, לא מניע, ניסיתי להניע בדרדור - אין תגובה, גררתי את הרכב למוסך בפ"ת, שם נעשו מספר בדיקות של חשמל, מתח וכו', דפקו לי על הסטרטר לנסות לראות אולי יניע, ולא עזר.

המכונאי קבע שמדובר בסטרטר תקול וצריך לשפץ אותו, יש לי בעיה של מזומנים כי אני חי על משכורת צבאית ולכן אמרתי למכונאי, אם מדובר בשיפוץ סטרטר סה"כ אני אשפץ, יום למחרת אני מתקשר למכונאי והוא מודיע לי שהוא שיפץ את הסטרטר אבל הרכב עדיין לא רוצה להניע.

אמרתי טוב בטח בעית חשמל או משהו, זה היה לפני חג פסח, וביקשתי מהמכונאי בפירוש תודיע לי מה קורה עם הרכב כי אין לי כסף להכנס להוצאות עכשיו.

המכונאי לא עבד כל תקופת הפסח, כולל חול המועד, כלומר הרכב שכב שבועיים שלמים בחניה.

לאחר תום החג, אחרי כמה ימים שאני מנסה ליצור קשר והמכונאי אומר שאין לו זמן לעבוד על הרכב, אמרתי בסדר, רק תעדכן אותי.

לבסוף יצרתי איתו קשר אחרי כמה ימים שהוא לא דיבר איתי, ואז הוא הודיע לי שהשרשרת טיימינג נקרעה איכשהו והוא הזמין חדשה מהחברה ( אני לא ידעתי לפני ולא אישרתי או ביקשתי אבל נניח)

הוא אמר לי שבד"כ שרשראות לא נקרעות אבל עדיין לא חשב אולי להגיע לעומק העניין, בכל אופן נפתח הראש ואז הוא אמר לי בטלפון משהו על משאבת שמן שהתפוצצה בתוך הבלוק והכל נהרס, צריך להזמין מנוע חדש!!!!.

אמרתי אין לי כסף למנוע חדש, יש לי חבר עם מנוע כמו שלי בבית, הוא מחזיק גם RS. ואמרתי אני אקח ממנו את הבלוק ויתקין אצלי ברכב.

המכונאי נתן לי הצעת מחיר של 4000 ש"ח רק עבודה בלי קשר לבלוק בכלל.

בכל אופן, הגעתי להרבה מכונאים, אחד מהם הוא חבר טוב של המשפחה ושנים אנחנו בקשר, והוא אמר שהוא מוכן להתחייב בכתב שכל הבלאגן זה תוצאה של עבודה שגוייה על הראש מנוע, שמספיק שאפילו השרשרת טיימינג לא הורכבה כראוי וזה הורס הכל. ככה גם כל מכונאי שדיברתי איתו אמר שהסיבה שזה קרה, רק בגלל עבודה לא נכונה על הראש מנוע אבל אף אחד לא מוכן לתת לי בכתב שזה יגרום לזה.

בכל אופן אשמת המכונאי או לא, אין לי כרגע תקציב להשקיע במנוע חדש, ולכן אני מעוניין לגרור את הרכב ולהשבית אותו בחנייה תקופה עד שיהיה לי כסף לשקם אותו.

עדיין לא דיברתי עם המכונאי, אבל במידה ואני אלך לגרור את הרכב, הוא רשאי לבקש ממני כסף ?

הרי הדיאגנוסטיקה של הסטרטר הייתה שגוייה ופזיזה מידי (הייתה בדיקה של 5 דק' על הרכב רק), הוזמנה שרשרת טיימניג לא בידיעתי או אישור ממני (היא לא הורכבה אבל) ולהביא מנוע חדש או לשים בלוק ולשלם רק 4 אלף על עבודה, אין לי כסף.

אני פשוט לא יודע איך להתנהג בנושא, האם זה צודק במידה וידרשו ממני תשלום להגיד שזו לא אשמתי שהדיאגנוסטיקה שגוייה ואחרי שהבהרתי שאין לי כסף למשהו רציני?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

שלום בחור נחמד, היום הייתי במוסך וראיתי את הרכב שלך שם. האמת כואב הלב לראות אותו כך, מקווה בשבילך שיחזור לכביש במהרה.

באותו המוסך חבר שלי טיפל והמכונאי שכח לחזק את הגלגלת של הרצועת טיימינג ואחרי נסיעה של 500 מטר הגלגלת התנתקה והראש מנוע הלך. כמובן שהמוסך לקח על עצמו את כל עלויות התיקון ואפילו כפיצוי החליף לו עוד כמה דברים שלא היו קשורים על העגמת נפש שנגרמה לו, אז לגבי נושא האמינות והאחריות שלהם אין עוררין לדעתי.

לדעתי, אם הם תיקנו דברים שלא היו קשורים הם לא יחייבו אותך על כך וזאת בגלל שאני התרשמתי מהם לטובה עם המקרה של חבר שלי וגם עם המקרה האישי שלי. יכול מאוד להיות שאכן הבלוק שלך בעייתי ואני מבין את החשש שלך שמרמים אותך, אבל במקרה הזה אני לא חושב שזה המצב.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה והלוואי שתיצא כמה שיותר בזול מהמצב נאחס הזה :-)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אכן, אבל השאלה היא כזו.

הבעיית הנעה אובחנה כסטרטר, אם היה נודע לי שזה בעיה במנוע לא הייתי משאיר את הרכב.

במידה ושיפצו סטרטר וזה בכלל לא הבעיה ולא קשור, אני אמור לשאת בעלות הסטרטר על אף בדיקה מזורזת?

פורסם

ברגע שנתת אישור לעבודה על הסטרטר יש פה בעיה, אלה אם הם יחליטו לוותר ולקחת רק את עלות הבדיקה והזמן שהשקיעו.

פורסם

כן יש בעיה.

אבל זה לא הגיוני שבנאדם יגיע למוסך, יגידו לו הלך לך א'. ובעצם הלך לו ט' והוא צריך לשלם בכל זאת..

הרי זה לא צריך להיות פרוייקט כדי באמת לגלות את מקור הבעיה, ואם המכונאי אמר שזה סטרטר ועלות שלו אז אני סומך על המילה וזה המחיר.

אבל במידה והוחלף החלק וזה לא באמת הוא, ובגלל דיאגנוסטיקה שגוייה זה הוחלף איך אני אמור לשאת בעלויות?

סליחה שאני מתעמק בזה עוד פעם, אני מנסה להבין את ההיגיון פה, הרי אם יש לי תקלה ברכב, המכונאי אומר הלך לך X, ובעצם הלך לי משהו אחר, אני אמור לשאת בעלויות של דיאגנוסטיקה שגוייה? אגב הסטרטר לא הראה סימני מוות, לא החליף ולא כלום.

אגב אם מדברים על זמן שהושקע.

בדיקה לפני הכניסה למוסך ערכה כ 5 דק', אחרי שחיכיתי יותר משעתיים (לא בא בתלונות, יום עמוס), שיפצו סטרטר , אני התקשרתי ואמרו לי לא טוב עדיין, והרכב עמד שבועיים במוסך בלי לגעת בו, ואז רק אחרי שבוע+ אחרי הפסח רק כשאני מתקשר מודיעים לי דברים אפילו שביקשתי שיודיעו לי על כל דבר וזה לא קרה, וכל שיחה קרתה פעם בכמה ימים בגלל לחץ עבודה.

אז בגלל זה אני שואל מה הדבר ההגיוני שצריך לקרות

פורסם

קודם כול יפה מצידך שאתה לא ממהר לפרסם את שם המוסך כמו אחרים שנוהגים לעשות פה.

דבר שני, הייתי מציע לך לגשת לשם עם כל השאלות שלך מאשר לשאול פה, כי אני מבין שעדיין לא דיברת איתו וניסית ללבן את העניינים.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

כן, העניין הוא, שאני לא יודע בעצמי איך לגשת לדבר כזה.

אני לא מפרסם את המוסך משום שאני לא כועס או פגוע או שום דבר, אני מכבד אותו ולא רוצה לפגוע בפרנסה שלו, מספיק שבנאדם אחד פה לא יגיע אליו בגללי זה על מצפוני.

אני פשוט צריך לדעת איך נהוג להתנהג.

אני מבחינת היגיון לא צריך לשלם כי זה לא טעות שלי אחרי הכל, ובלי שום קשר, לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל שיפוץ סטרטר עולה כמה שקלים לבעל מוסך מסודר ולכן אני חושב שאפשרי לוותר על זה הפעם, או לבקש משהו סימלי רק על הזמן שהושקע ברכב, למרות שזה לא עבודה קשה, הסטרטר מאוד נגיש, 3 ברגים והוא בחוץ.

בכל אופן, לגבי השרשרת שהוא הזמין בלי ידיעה ממני, והיא גם לא הורכבה, אני לא אמור בכל מקרה לשלם על דבר כזה נכון?

פורסם

כן אבל כנראה שהסטרטר לא היה תקין, הם היו צריכים להתחיל מאיפה שהוא. אתה לא מצפה שהוא ינסה להניע את המנוע עם מנועלה.

אחרי שהורכב סטרטר תקין הם המשיכו באבחון והלכו על הדבר הסביר הבא.

אתה חייב להסכים שבמידה והסטרטר היה תקין אז לא היו שולחים אותו לשיפוץ.

פורסם

ובכן.

במידה ובאמת הבלוק נתפס, והשרשרת הייתה קרועה, הרי מן הסתם שסטרטר לא היה עוזר. ומכאן שהסטרטר היה תקין והוא לא הראה סימני מוות לפני.

כלומר שאני צריך לשאת בתשלום ניסיון המוסך?

לפי מה שאמרו לי, לא מחליפים לפני שבודקים מספר דברים, וכאשר רכב "פתאום" לא מניע, יש סיבה מוצדקת.

והבנתי שדבר ראשון בודקים תקינות מכלולים כמו טיימינג, מתח וכל שאר הדברים לפני שקובעים הלך סטרטר לשפץ.

פורסם

תשמע אני במוסך הזה לא הייתי מחליף בלוק... אני במקומך הייתי הולך למוסך, מבקש שיראה לך את הרצועה הקרועה, את המשאבה שהתפוצצה ואת כל הבלאגן בבלוק. אם באמת הלך הבלוק הייתי לוקח את הבלוק של חבר שלך ומרכיב חדש, אם לא הולך למוסך אחר ומתקן את הרכב שם

בהצלחה

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

פורסם

יכול להיות. ותאמין לי ששמעתי הרבה אנשים שלא מאמינים למה שעשו לי במוסך הזה.

אבל בכל אופן ככה או ככה כרגע אין לי אפשרות לשקם את הרכב ולכן אני מעוניין להעמיד אותו איזה חודשיים או משהו עד שאני יוכל להשיג כסף לסדר.

ניסיתי לחסוך לעצמי, להביא בלוק מחבר, ורק להרכיב, וההצעה של 4000 אלף שברה אותי לרק עבודה. אז נחכה עם זה.

העניין הוא, שהכל היה לא נכון בהתנהלות הבדיקה והערכה במוסך ולכן אני לא רואה סיבה כלשהי שאני צריך לשלם עלויות על טעויות.

כי ת'כלס שיפוץ סטרטר עולה כמה שקלים למוסך, אז אני חושב שהכי הגיוני שיבינו שזה לא נכון ויעזבו את העניין, או מחיר סימלי רק על הזמן שהרכב היה על הליפט.

פורסם

יש לך טעות, את הסטרטר לא המוסך משפץ אלא שולח לשיפוץ ואחרי זה מחייבים אותו בדיוק באותה צורה אם היית מפרק אותו בבית ולוקח לשיפוץ.

מה שכן בגלל שהמוסך עובד הרבה עם המשפצים למיניהם הוא מקבל הנחה מסויימת על מנת להיות רווחי.

אני יודע שאני נשמע נודניק אבל זה מתוך נסיון , רק אם אתה תגיע איתו אולי לאיזה הסכם הוא יעשה לך נגיד רק את עלות שיפוץ הסטרטר שזה מה שהוא חייב לשלם למשפץ בכל מקרה כי עשו בשבילו עבודה, אז הוא יכול לוותר לך קצת בשעתון עבודה, יותר מזה והמוסך הזה יפשוט את הרגל מהר מאוד.

פורסם

מוסך שיפשוט רגל בגלל דיאגנוסטיקה שגויה, לא נשמע כזה הזוי.

אני לא מטיל ספק באמינות שלו, בגלל זה אני לא נוקב בשמו, ויכול להיות שאני מקרה אחד לאלף.

עכשיו למה שהגבת, נניח והוא היה קובע שזה ראש מנוע, שולח את הראש לשיפוץ, עלה לו 1000 ש"ח סתם דוגמא. ובסוף בעצם זה היה איזה משהו אחר שהלך והראש היה תקין.

אני אמור לשלם 1000 ש"ח למוסך על השיפוץ ראש אפילו שלא היה צריך?

פורסם

אתה נתפס לעניין של דיאגנוסטיקה שגויה, אבל אני שואל אותך שוב האם הסטרטר היה תקין והם סתם תיקנו אותו?

ראש מנוע לא סתם שולחים לשיפוץ לפי תחושה אלא יש בדיקות שמתבצעות ובעקבותן מסיקים מסקנות.

לצורך העניין אתה עכשיו הדיאגנוסטיקאי, מגיע אליך רכב שלא מניע בדקת וראית שהסטרטר דפוק, מה אתה תעשה תתקן את הסטרטר ותמשיך בבדיקות או שתפרק את כל המנוע כי אולי מישהו לפני חודש עשב ברכב הזה ראש מנוע ולא הרכיב את השרשרת תזמון נכון.

יש שרשרת לוגית שלפיה מתבצעת דיאגנוסטיקה ואף פעם לא מתחילים מהסוף.

סתם שאלה האם ציינת להם שעשו עבודה על הראש?

• תוכן חדש...