Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

למי שלא מכיר, וגם מאחר ומזמן לא כתבתי בפורום, אני גר ב7 השנים האחרונות בגרמניה. פה למדתי לתואר ראשון בכלכלה, שני במנהל עסקים וכרגע אני מסיים את כתיבת הדוקטורט שלי גם כן במנהל עסקים. הנושא הוא מו"מ בין חברות ישראליות לגרמניות.

ֿ

אז למה אני מבלבל לכם את המוח עם כל זה?

בהיותי חובב רכב לא קטן, במיוחד עניינה אותי האינטראקציה בין היבואנים הישראלים לחברות בגרמניה כגון ב.מ.וו מרצדס ואודי. במסגרת הדוקטורט יצא לי לראיין כמה וכמה מנהלים בכירים בחברות הנ"ל האחראיים, בארץ או בגרמניה, על ייבוא המכוניות הנהדרות אותן אנחנו מכירים.

במיוחד בב.מ.וו התמזל מזלי ויצא לי להכיר כמה מנהלים יותר מקרוב. מאחר ואני הישראלי היחיד אותו הם באמת יכולים לשאול, הם מעוניינים בהמון פרטים לגבי קונה הרכב הישראלי הממוצע, אותו אני מנסה לייצג נאמנה.

חשבתי שזה יהיה מעניין לכל הצדדים הנוגעים בדבר אם אשתף את הפורום בכמה תהיות שלי לגבי המותג ב.מ.וו בארץ. ברור שתפקידי בנושא הוא לא רשמי ולכן לא כל תגובה תגרור מעשים מידיים, אבל בכל זאת יהיה מעניין לשמוע את דעת כולם בנוגע לכמה שאלות חשובות.

אני מצידי מבטיח לקחת עימי את תשובותיכם לנציגי החברה פה במינכן, ולכן מבקש מכל המגיבים לכתוב תגובות מנומקום ומפורטות ככל האפשר.

1. מהי דעתכם הכללית על המותג ב.מ.וו בארץ? (תשובות כלליות כמו ספורטיבי וכו. ברורות מאליהן, ולכן השאלה היא ספציפית על המותג בארץ)

2.באם אתם יודעים או לא, ניתן היום לקנות בארץ BMW 118i במחיר החל מ165.000 שקלים. מי לדעתכם יכול להיות קהל היעד לרכב הנ"ל? בעקבות כך מהי הדרך הטובה ביותר לפרסם ולשווק אותו? מה אתם חושבים על המחיר? איזה מימון הייתם רוצים לקבל על הרכב?

3. מה דעתכם על המותג מיני בארץ? מהו לדעתכם המחיר ההתחלתי הראוי לרכב הנ"ל?

4. אילו דברים נוספים הייתם רוצים שיידעו נציגי החברה בגרמניה?

זהו בגדול, אשמח מאוד לכמה שיותר תשובות, גם מוותיקי ומקצועני הפורום.

המון תודה ואעדכן בהמשך!

Servus

Passt scho...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

2.

יודעים - והמחיר גבוה ביחס מה שמקבלים (מיעוט אבזור - אפילו קמצנות באבזור ומנוע חלש לעומת מתחרות).

3.

מחיר גבוה, אותה בעיה עם האבזור. מחיר ראוי? לא יודע.

4.

אתר האינטרנט של החברה בארץ פשוט עלוב ומתפקד בצורה בזיונית

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

1. אני אוהב את המותג מאוד אבל רוב האנשים הנוהגים בב.מ.וו גורמים לי לחשוב עוד פעם(לפחות במודלים שנתון גבוה), רובם "ערסים" כבדים שלאיתים קרובות לא מתחשבים במשתתפי התנוע האחרים.

אצלי קניית בימר יכולה ליהיות רק משומשת (לפחות עוד 10 שנים הקרובות), אז לקוח פוטנציאלי אני לא, אבל כאדם שאולי פעם יחשוב על קניית רכב משומש מפריע לי העובדה שכמעת כל הבימרים בארץ משנת 2000 הם עם גיר אוטומט, אז תמליץ להם לנסות למכור יותר ידני. :wink:

2. ב160 אלף במוו הכי פשוטה - לא תודה, עדיף גולף או פוקוס מאובזרות. אבל יכול ליהיות שלקוחות וותיקים של המותג שנאמנים לו ומחליפים כל כמה זמן את הרכב, והצרכים שלהם בסיסיים מאוד - אז אוליי הם.

3. מיני - כמעת ולא רואים אותו על הכביש, וחבל. רכב יפה וגם אומרים נוסע טוב, אבל אם היתי קונה אחד אם היה לי את הכסף?

לא יודע. כנראה שלא, כי האלטרנטיבות ממש לא רעות - GTI, MEGANE, - ובפחות כסף. לדעתי קופר S לא צריך לעבור את המכוניות האלו במחיר - בסביבות ה200 אלף. מחיר התחלתי - שיהיה כמו אודי A1, אם לא אז ב10 אלף יותר יקר, גג.

4. אם ירצו אי פעם להביא M3 או כל בימר אחר במתנה ולא ידעו למי תן להם איזו המלצה על חברה שאוזרים בפורום. :lol:

בהצלה בדוקטורת.

פורסם

המחיר סביר לגבי התמורה ב118I ועוד טיפה איבזור היה מקפיץ לה את המכירות משמעותית.

לרוב הרוכשים של הדגם הנ"ל לא אכפת מכח המנוע וההיפך הוא הנכון, הם ישמחו להיתהדר בכך שהרכב שלהם יחסית חסכוני ומה שמונע מהם לקנות זהו האיבזור הנחות והתחושה האפרורית בתא הנוסעים.

כאשר הם רוצים לרכוש רכב מאובזר המחיר קופץ פלאים ומשם ועד לעבור למתחרים הדרך קצרה.

גם מימון מלא לא יעזור להם להרים את ה118I כי רוב הקונים הצעירים שצריכים מימון מלא לא ייקנו רכב נחות בביצועים וללא איבזור.

אם קמורהיו מוסיפים סאן רוף, מערכת נורמאלית, קצת יותר צבע בתא הנוסעים וג'אנטים נורמאלים באותו מחיר השוק שלה היה מתרומם משמעותית.

ליבואן יש לקוחות קבועים שאותם הוא מנסה לשמר אבל פחות משקיע בהבאת לקוחות חדשים.

לדעתי הוא לא לקח ברצינות את המתחרים החדשים מיפן ועדיין ממעיט בכוחן מה שיתגלה כטעות עוד כמה שנים.

האינפיניטי לאט לאט מתחילה לנגוס בשוק (בעיקר בSUV) והלקסוס כבר מוכרת ומוערכת.

לב.מ.וו יש שם רע בארץ עקב תדמית "ערסית" וליבואן יצא שם שהוא שמח "לאמץ" עבריינים ובא לקראתם בגמישות יתרה מה שמוסיף לרתיעה של לקוחות ממגזרים אמידים שמפסידים רכבים מצויינים עקב התדמית והיבואן.

כמו כן מלחמת החורמה שקמור מנהלת נגד הייבוא האישי (או לפחות מנסה להציג את זה כך) לדעתי רק פוגעת ומרחיקה לקוחות פוטנציאלים ממנה.

עם המיני היה לקמור אופציה "לקחת את השוק" אבל ההחלטה למצב אותה גבוה (מאוד גבוה) מבחינת המחיר מונעת ממנה להיתרומם ולהגדיל את נתח השוק וההכנסות בצורה מאוד גבוהה גם ממכירת רכבים חדשים, גם מבחינת הטרייד אין וכמובן מבחינת הרווח על החלפים והבאת לקוחות חדשים "שיגדלו" עם המותג.

לגבי הבאת לקוחות חדשים שיגדלו עם המותג היא ניסתה פרוייקט אחר שלא היתרומם עקב מס' מצומצם של אנשים אשר עובדים בקמור ושמו לזה רגליים בגלל אינטרסים אישיים וחבל שכך.

כמו כן היחס ללקוח לא תמיד טוב עקב "סנוביות" של אנשי המכירות והיתמקדותם בלקוחות קיימים במקום להיות רעבים למכירות.

הבעייה הכי גדולה של עולם הרכב בארץ היא אנשי המכירות שלה, הוותיקים כבר מזלזלים בחלק גדול מהמקרים והיבואן נישאר עם "האף למעלה" ומסתפק במחזור הקיים עם תקווה לגידול העזרת כל מיני תוכניות שיווקיות שלא חשבו עליהם עד הסוף (ראו ערך סיאט והמבצעים מה שלא ייתרום לשמירת ערך שגם ככה בעייתית בסיאט וחוסר אמון הלקוחות לקנות רכב מחשש שיהיה מבצע נוסף)

פורסם

בתור לקוח נאמן והכוונה נאמן! היא שאני מחזיק אצלי כיום 3 רכבי BMW, אני מרוצה מהשירות שהם מעניקים לי בין אם זה אני סתם מתעניין עבור חבר או עם זה שאני בא ומחליף את אחד המכוניות שלי.

לגבי התדמית שנוצרה יש כאלה שזה מפריע להם ויש כאלה שזה בכלל לא מזיז להם כמוני למשל, אני פשוט אוהב את המותג ואת הרכבים שלו אז אני אמשיך להיות לקוח שלהם גם בעתיד ואם לא אז זה רק בגלל שיש רכב אחר שתפס אותי חזק בעיצוב שלו.

לגבי סדרה 1 כמו שציינו ה-118 בדיחה, אבל יש כאלה שמוכנים לשלם את הסכום שנדרש כאלה שאוהבים את המותג ולא אכפת להם שהרכב מגיע עם טאסות ומנוע שהוא חלש מהמזדה 3 מנוע 2.0.

מבחינת מותג מיני אני לא רואה שאכפת כול כך ליבואן בין אם המותג מצליח למכור מכוניות או לא, כי הם לא עושים שום דבר בעניין אולי לאחרונה הם התחילו להציע עסקאות של מימון בהלוואת בלון אבל עדיין כדי לדחוף ולהרים את המותג למעלה, הם צריכים להוריד מחירים ולעבוד על יותר פרסום ושיווק.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
המחיר סביר לגבי התמורה ב118I ועוד טיפה איבזור היה מקפיץ לה את המכירות משמעותית.

לרוב הרוכשים של הדגם הנ"ל לא אכפת מכח המנוע וההיפך הוא הנכון, הם ישמחו להיתהדר בכך שהרכב שלהם יחסית חסכוני ומה שמונע מהם לקנות זהו האיבזור הנחות והתחושה האפרורית בתא הנוסעים.

כאשר הם רוצים לרכוש רכב מאובזר המחיר קופץ פלאים ומשם ועד לעבור למתחרים הדרך קצרה.

גם מימון מלא לא יעזור להם להרים את ה118I כי רוב הקונים הצעירים שצריכים מימון מלא לא ייקנו רכב נחות בביצועים וללא איבזור.

אם קמורהיו מוסיפים סאן רוף, מערכת נורמאלית, קצת יותר צבע בתא הנוסעים וג'אנטים נורמאלים באותו מחיר השוק שלה היה מתרומם משמעותית.

ליבואן יש לקוחות קבועים שאותם הוא מנסה לשמר אבל פחות משקיע בהבאת לקוחות חדשים.

לדעתי הוא לא לקח ברצינות את המתחרים החדשים מיפן ועדיין ממעיט בכוחן מה שיתגלה כטעות עוד כמה שנים.

האינפיניטי לאט לאט מתחילה לנגוס בשוק (בעיקר בSUV) והלקסוס כבר מוכרת ומוערכת.

לב.מ.וו יש שם רע בארץ עקב תדמית "ערסית" וליבואן יצא שם שהוא שמח "לאמץ" עבריינים ובא לקראתם בגמישות יתרה מה שמוסיף לרתיעה של לקוחות ממגזרים אמידים שמפסידים רכבים מצויינים עקב התדמית והיבואן.

כמו כן מלחמת החורמה שקמור מנהלת נגד הייבוא האישי (או לפחות מנסה להציג את זה כך) לדעתי רק פוגעת ומרחיקה לקוחות פוטנציאלים ממנה.

עם המיני היה לקמור אופציה "לקחת את השוק" אבל ההחלטה למצב אותה גבוה (מאוד גבוה) מבחינת המחיר מונעת ממנה להיתרומם ולהגדיל את נתח השוק וההכנסות בצורה מאוד גבוהה גם ממכירת רכבים חדשים, גם מבחינת הטרייד אין וכמובן מבחינת הרווח על החלפים והבאת לקוחות חדשים "שיגדלו" עם המותג.

לגבי הבאת לקוחות חדשים שיגדלו עם המותג היא ניסתה פרוייקט אחר שלא היתרומם עקב מס' מצומצם של אנשים אשר עובדים בקמור ושמו לזה רגליים בגלל אינטרסים אישיים וחבל שכך.

כמו כן היחס ללקוח לא תמיד טוב עקב "סנוביות" של אנשי המכירות והיתמקדותם בלקוחות קיימים במקום להיות רעבים למכירות.

הבעייה הכי גדולה של עולם הרכב בארץ היא אנשי המכירות שלה, הוותיקים כבר מזלזלים בחלק גדול מהמקרים והיבואן נישאר עם "האף למעלה" ומסתפק במחזור הקיים עם תקווה לגידול העזרת כל מיני תוכניות שיווקיות שלא חשבו עליהם עד הסוף (ראו ערך סיאט והמבצעים מה שלא ייתרום לשמירת ערך שגם ככה בעייתית בסיאט וחוסר אמון הלקוחות לקנות רכב מחשש שיהיה מבצע נוסף)

איזה שטויות אתה מדבר בקשר לסיאט...תעשה בדיקה של מחירון סיאט איביזה ידנית 2010 שנמכרה במבצע ופולו ידנית 2010 שלא נמכרה בשום מבצע

פורסם

לא אומרים "לא" לאח לנשק :wink:

1. רכב פרימיום, בעל פופולריות רבה בקרב אוכלוסיות ה"שופוני", ולמרות זאת, לא הייתי מתנגד לאחת בחניה שלי.
  2. רוכש משפחתית קומפקטית שלא מעוניין לרכוש רכב מיינסטרים כמו גולף ומושפע מאוד משיקולים כמו ביצועים וכיצד הוא נתפש בעיני הסובבים אותו.
  3. מתומחר בצורה מנופחת לחלוטין ובשל כך פשוט מבוזבז. קמור יכולים ללמוד מסמל"ת כיצד משווקים רכב רטרו שעיקר מטרתו היא להעלות חיוך בקרב הנהג והסביבה במחיר סביר ובמספרים יפים.
  4. אם הם מחפשים איזה ישראלי שימלא להם משרה שמצריכה רילוקיישן, יש על מה לדבר איתי :-)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מדהים שמחלקת השיווק של ב.מ.וו גרמניה עושה קבוצת מיקוד בקארס פורום :)

וכמו שנאמר מעלי המותג אכן מייצר אסוציאציה שלילית לגביו בעקבות הארכי-טייפ של לקוחותיו,מה שאי אפשר להגיד על הלקוחות של המתחרות(מרצדס ,אודי ולקסוס ).

לגבי ה118i מדובר ברכב מותרות אשר נרכש לרוב על ידי בעלי ממון,אשר מחפשים רכב קטן,חסכוני,מבלי להוציא עינים לשכנים,אבל שידעו ש"יש" להם.בנוסף מדובר ברכב שני לאישה\ילדה.

סוגיית התוספות אינה יחודיית לישראל,ידוע שב.מ.וו נותנים רכב ערום,וגובים הון תועפות על תוספות בנאליות.

לגבי מותג מיני,מיחרו אבסורד ומאוד גבוה,מה שאכן מיקם את המיני במקום מאוד אקסקלוסיבי,לכאורה,אך במקום שהשכנים יגידו,

יש לו מיני הוא בטח מצליח בחיים,הם יגידו,הוא משוגע הוא קנה מיני ב200k!

(לשם השוואה מיני חדשה באנגליה עולה כמו פורד פוקוס)

Porsche 944 turbo

פורסם

במילותיו של קינן כהן, עורך מגזין הגה, מתוך כתבה בגיליון האחרון (מאי):

"זו אחת הבימריות המודרניות האהובות עלי ביותר. בעיקר בגלל שאפשר לנהוג בה בלי להיחשד כ... ובכן, כטיפוס מהסוג שנוהג בב.מ.וו".

אני מסכים מאוד ומוסיף שעם זאת, בהחלט ניתן להיחשד כפקאצה תל אביבית.

מאז ומתמיד הייתה לי חיבה גדולה למותג, בזכות שימור ההנאה מהנהיגה. זה מתעמעם מעט בשנים האחרונות, ועקב ריבוי המכירות של גרסאות בעלות תיבה אוטומטית אני חושש שההנאה כלל לא מעניינת את הרוכשים. התדמית ה"עבריינית" הרבה יותר חשובה.

בכל ביקור באירופה אני רואה בעלי ב.מ.וו מכל המינים והגילים, אני מניח שהמשותף לרובם הוא הרצון להנות. ברוב המכוניות תימצא תיבה ידנית.

אני חושב שסדרה 1 מאובזרת וידנית, עם מנוע מעט יותר נמרץ מה-118, במחיר שמתחרה בקטגוריה הייתה יכולה להפוך ללהיט מכירות. אם נחזור שוב לאמירה הראשונה בהודעתי - סדרה 1 עדיין לא מקולקלת מבחינת תדמית, כיוון שהיא פושטית מדי עבור ערס שמכבד את עצמו. זו הזדמנות מצויינת להפוך אותה למכונית לחובבי הנהיגה. נוסיף על כך את העובדה שעפ"י המבחן המדובר במגזין הגה (לא יצא לי לנהוג בה) היא בהחלט משמרת הנאה מנהיגה (ויש גם יופי של תמונה להוכיח את זה) - וקיבלנו יופי של אופציה לרכוש לקוחות צעירים למותג. במחיר הנכון, עם אבזור פחות מביך - אני בהחלט יכול לראות עצמי מתכוונן לרכישה של כזו עוד כמה שנים. בעצם אני אישית לא צריך את האבזור, אבל כן דורש תיבה ידנית.

אה, ואני גם חושב שהיא נראית פשוט מצויין, אפילו עם טסות. וזה לא משהו שאני יכול להגיד על הרבה בימריות מהשנים האחרונות.

לגבי המיני - כל מה שאומר כאן יהיה חסר ערך, במחיר שלה היום היא לא יותר ממותג מנופח לחינם, מהסוג שנמכר בחנויות בכיכר המדינה. מעודי לא הייתי בחנות בכיכר המדינה, כך שאין לי שום יכולת (או רצון) להעריך מה היא שווה באמת. בזיון של גישה בעיני, כשבשאר העולם היא לא הרבה יותר יקרה ממתחרותיה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני הופך את סדר השאלות מהשלישית לראשונה, אז תשים לב בקריאתך.

לשאלה הרביעית אין לי תשובה.

1. מהי דעתכם הכללית על המותג ב.מ.וו בארץ? (תשובות כלליות כמו ספורטיבי וכו. ברורות מאליהן, ולכן השאלה היא ספציפית על המותג בארץ)

2.באם אתם יודעים או לא, ניתן היום לקנות בארץ BMW 118i במחיר החל מ165.000 שקלים. מי לדעתכם יכול להיות קהל היעד לרכב הנ"ל? בעקבות כך מהי הדרך הטובה ביותר לפרסם ולשווק אותו? מה אתם חושבים על המחיר? איזה מימון הייתם רוצים לקבל על הרכב?

3. מה דעתכם על המותג מיני בארץ? מהו לדעתכם המחיר ההתחלתי הראוי לרכב הנ"ל?

Servus

3. אהיה כנה ואומר שב"גלינס" (מבט חטוף) הרכב הזה מאוד מאוד עיניין אותי. לפני קצת יותר מחודש, בשיטוט באתר בלוגים של כתב פרטי ראיתי באנר של המיני, הבאנר הפנה אותי להזמין נסיעת מבחן.

לחצתי ולאחר כארבעה ימים קיבלתי טלפון מהאולם תצוגה של מיני במסגר, לא זוכר את שם איש המכירות הממונה על מיני, אבל כיוון שיש רק אחד כזה בסוכנות ההיא, לא תטעו כשתפגשו אותו.

התקשר, מילמלנו שיחה קצרה וקבענו להגיע לנהיגת מבחן.

הגעתי לאולם ונוכחתי שאני רק יכול להחמיא לבחור, הוא פשוט מבין במיני, ולשמחתי בין כל הפגנת הידע (הנכונה והרצינית) הצלחתי גם לזרוק תשובות נכונות לשאלות היסטוריית המיני ולהראות לקוח רציני יותר.

תג המחיר שהוצמד למכונית היה 209,000 ש"ח! נדהמתי שדגם הבסיס מתומחר כה גבוה. אך מיד הוא דאג להרגיע אותי ש"אתה מקבל את הרכב ב-180 אלף דרך מבצע ככה וככה שכזה".

סבבה, אז דגם הבסיס עולה 180, היתיישבתי בתוך הרכב והעיצוב אומנם יפה והכל, אך לא הרגשתי 200,000 ש"ח סביבי, ממש לא.

לצערם סך השמש הימני היה שבור קלות כנראה וכשפתחתי אותו הוא נשאר לי ביד, לא נעים לסוכן מכירות לעמוד במצב הזה.

בכל אופן יצאתי לנהיגת המבחן, מאוד אדיבים ומקצועיים שם, אין ספק, מסירת הרכב הייתה גם היא מקצועית.

תחושת ההחמצה המשיכה לאורך כל השעה כשהרכב היה אצלי, היה נחמד והכל, אבל לא 200,000 ש"ח.

חזרתי והתבקשתי לביקורת, הרכב נפסל, נהיגה זו הראתה לי שזה פשוט לא זה.

כשנשאלתי מדוע, טענתי שאני לא מבין לאן הלכו 200,000 ש"ח.

הוא שאל "איך צריך להרגיש רכב ב-200,000 ש"ח?" עניתי שתמורת 200,000 ש"ח למכונית מיני אני רוצה להרגיש שאלוהים עוטף אותי.

2. כשהלכנו להתחיל בנהיגת המבחן דרך אולם התצוגה של BMW, נדדתי אל ה-118. רכב שמאז שקיים משך אותי מאוד. בהגעתי אליו ובזמן שאני ממתין לטופסולוגיה וכו' התיישבתי וליטפתי, תג המחיר על הרכב היה 188,000 ש"ח והרגשתי שכאן אני רואה לאן ה-8 אלף הנוספים הלכו, לאיכות! (על פני ה-180,000 ממקודם).

לאחר שפסלתי את המיני ממקודם, איש המכירות החריף מיד הציע את ה-118, הבטיח שיכיל את המבצע של המיני גם עליה ושהוא צריך לבדוק מה יהיה מחירה הסופי בשבילי.

לא המשכתי לזרום בנושא, אך בתשובה לשאלתך, אני מעריך שהמחיר היה מגיע ל-175,000 לגרסאת הבסיס על פי התנהלות הדברים כפי שהיו באותו היום. אני חייב לציין שה-118 הינה "מכונית מכונית!", BMW כמו שכתוב בספר, ככה צריך לעשות אותן. קשה לי להאמין שב-165,000 היא תעזוב את אולם התצוגה.

אז מי הוא קהל היעד? אני, ככל הנראה, בשנות השלושים לחיי, אדם נורמאלי ורגיל, לא ערס ולא חנבץ, שרוצה אוטו... אחר, אבל לא מוחצן, שמסרב להתבגר ומחפש צעצועים כל היום.

1. לא הייתי לקוח שלהם עד כה, אך כל הנוגעים בסביבת העבודה שם נראו שיודעים מה הם עושים וכיבדו מאוד את סמל הסטאטוס של הקומפלקס.

מילה טובה לקברניטי BMW בחו"ל, החברה מאגף האופנועים עושים עבודה לא רעה בכלל עם מותג היוקרה שהם מחזיקים ביד למרות השוק הדו-גלגלי הקשה שלנו, ואופנועי ההוסקוורנה פשוט מטריפים ת'חושים!!! (הוסקוורנה הינו מותג בבעלות BMW המיוצג ע"י קמור אופנועים בארץ)

אני על הוסקוורנה SMR450R הדגמות בסוף 2009.

1466633439.jpg

אופנוען

פורסם
איזה שטויות אתה מדבר בקשר לסיאט...תעשה בדיקה של מחירון סיאט איביזה ידנית 2010 שנמכרה במבצע ופולו ידנית 2010 שלא נמכרה בשום מבצע

חביבי אתה יכול לרשום שאני מדבר שטויות אבל ממישהו שלא גדול הדור בהבנת הנקרא אני באמת לא מצפה ליותר מידי...

שים לב שלא רשמתי את המילה מחירון בשום מקום אלא "שמירת ערך".

בוא ואני יחדד לך את ההבדלים בין שמירת מחירון (שאתה רשמת) לבין שמירת ערך (שאני רשמתי)

שמירת מחירון זה שהרכב לא מאבד יותר מהמתחרות לפי מה שרשום אצל יצחק לוי בספר.

שמירת ערךהכוונה הינה בכמה בפועל הרכב נמכר בשוק היד השנייה.

לראייה, קח קופרה 2008 שלא מצליחה להימכר במחירון או קרוב לו לעומת פולו GTI מאותו שנתון שתימכר קרוב למחירון (הכוונה כמובן לשני רכבים במצב טוב בעלי אותם נתונים וזהים בהכל חוץ מהסמל) ואחת הסיבות היא המבצעים שסיאט עשו מה שיצר מצב שאיביזה 1.6 ידנית חדשה מהחברה עולה פחות מקופרה בת שלוש שההבדל בין מחיר הקופרה כשהייתה חדשה לא היה גבוה בצורה היסטארית מה1.6 באותה רמת איבזור.

ולראייה מס' 2 שאולי תדבר אליך יותר עקב זה שאתה הזכרת איביזה 2010 לעומת פולו 2010 הביקוש בשוק היד שניה גבוהה יותר לפולו והיא גם תימכר יותר קרוב למחירון שאחת הסיבות העיקריות היא המבצעים של סיאט.

פורסם

מבחינת ההתנהלות של קמור, מה שמעניין זה הניסיון הנואש שלהם למכור כמה שפחות מיני (תמחור שערורייתי, העדר מיתוג ופרסום). נראה כאילו הכריחו אותם למכור את הרכב, אבל לא ממש בא להם.

הנה משהו מעניין לעבודה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שאלות קלות יחסית:

1. התדמית של ב.מ.וו בארץ, לדעתי, היא ככל הנראה הנמוכה מבין מכוניות היוקרה. היא נחשבת מכונית "נוצצת" מדי ולא סולידית כמו אודי, וולוו או אפילו מרצדס, יש לה שם של מכונית של טיפוסים מפוקפקים ומסיבות אלו ואחרות היא מאבדת מאוד מערכה גם ביחס למתחרות, במיוחד בגרסאות היקרות.

2. קהל היעד - כמעט אך ורק אנשים שהם שבויי מותג ועכשיו, במחיר כזה, יכולים להרשות לעצמם ב.מ.וו. האנשים האלה ככל הנראה לא יסתכלו על מגוון אפשרויות אחרות טובות יותר שיש במחיר הזה - בגלל שהם רוצים ב.מ.וו ולא שום דבר אחר. לקוחות נבונים בחיים לא יקנו את האוטו הזה, גם במחיר הזה.

3. המחיר צריך להיות כמו בחו"ל, עם פרמיית שופוני ישראלית סטנדרטית. מחיר בסיס של 120-130 לקופר ו-170-180 ל-S, לפני תוספות. (שזה בערך 50 אלף+ פחות מהמחיר הנוכחי). אני חושב שבעבר מיני מכרה לא מעט מכוניות לאנשים עשירים שקנו אותן לאשה או לילדים. היום יש כבר אופציות שופוני אחרות, אז המכירות יורדות (אני מניח).

4. כמו שנאמר פה כבר - אתר האינטרנט הישראלי מביך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...