Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

HU - זול vs יקר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להשוות רק את איכות הסאונד ועיוותים:

אם להסתכל על HU כשרשרת: עין לייזר-->ממיר דיגיטלי לאנלוגי-->קדם מגבר (+יציא ל-RCA) -->מגבר פנימי 10-15W

הרי אם אני משתמש במגבר חיצוני, אז איכות ה-HU נקבעת רק לפי איכות הקדם מגבר?

ואם אני משתמש במגבר איכותי, האם הוא לא יפצה על האיכות הירודה כביכול, של הקדם-מגבר ב-HU זול?

פורסם

התחלת נכון אבל הלכת קצת לאיבוד בדרך.

אם הסיגנל של הרדיו דיסק באיכות נמוכה אז שום דבר לא יעזור לך מין הסתם.

הרדיו דיסק הוא הבסיס לכל מערכת בגלל שהוא קובע את הכל!

אני ייתן לך דוגמה שיצא לי לראות:

1) דייהו רייסר 95, רדיו דיסק איקליפס 5030, מגבר V15, קומפוננט מורל טמפו, סאב 8 אינ'צ הרץ (אנרג'י)

2) מערכת מקורית של מאזדה 6 שנת 2004 עם יציאה למגבר, בידוד בדלתות, מגבר נקאמיצי 2 ערוצים

מורל סופרימו, מונו של הייפוניקס 1500 RMS, סאב מורל אולטימו 12 אינ'צ

תנחש איפה שמעו יותר טוב...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אם הDAC לא טוב, שום דבר לא יישמע כמו שצריך.

אתה חייב מקור מעולה בשביל שישמעו מעולה, אתה יכול להשקיע אלפים על סט רמקולים והגברה בריאה, אבל ברגע שהמקור גרוע שום דבר לא יעזור.

פורסם
אני מעוניין להשוות רק את איכות הסאונד ועיוותים:

אם להסתכל על HU כשרשרת: עין לייזר-->ממיר דיגיטלי לאנלוגי-->קדם מגבר (+יציא ל-RCA) -->מגבר פנימי 10-15W

הרי אם אני משתמש במגבר חיצוני, אז איכות ה-HU נקבעת רק לפי איכות הקדם מגבר?

ואם אני משתמש במגבר איכותי, האם הוא לא יפצה על האיכות הירודה כביכול, של הקדם-מגבר ב-HU זול?

במילה הנ"ל 'יפצה' יכולים להשתמש רק אולפני הקלטות שיש להם את הציוד ונסיון הדרוש כדיי באמת לפצות על חוסרים בסאונד.

מגבר, הוא נטו מגביר את עוצמה הסיגנל שנכנס. אגב ככל שהמגבר יותר איכות ככה כל ה"לכלוך" שמוציא HU פשוט יהיה יותר שמיעה.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

כמו שאמרו מעליי

הHU (יחידת הראש או המקור של הצליל) מהווה שומר סף.

המערכת שלך היא שרשרת של חוליות - החוזק שלה נקבע לפי החוליה החלשה.

העניין הוא לאיזה חולייה אתה יכול להרשות לעצמך להיות חלשה יותר מהשאר ועדיין לשמור על שרשרת מאוד חזקה.

על יחידת ראש - ככל שהיא תהיה יותר איכותית ככה גם אתה תוכל למצות יותר ויותר מהפוטנציאל של המערכת עם הזמן - משום שהתחלת עם יחידת ראש שהיא מראש טובה מאוד.

אבל - הכל יחסי כמו שאומרים - באיזו נקודה ההבדל בין יחידת ראש אחת טובה לבין יחידת ראש אחרת שנחשבת מעולה - הוא בלתי שמיע? שם הגבול שאתה כבר צריך להגדיר לעצמך מה משתלם לך ומה לא.

כבר ראיתי אנשים עוברים מCARPC לפיוניר P99 (או יותר נכון לספינת הדגל הנוכחית שלהם) ואז מחליטים שהפיוניר פשוט לא נשמע להם טוב מספיק וחוזרים לאקליפס 7200 כי היחידת ראש הזו היא בעלת הצליל הטוב ביותר שהם זכרו ואז פתאום בהינד עפעף חוזרים לCARPC :-D (ואני מדבר על מקרה אמיתי, חבר טוב, לא האמנתי כשראיתי את התחלופה הזו ואת הקצב המסחרר שבה היא נעשתה).

מבחינת איכות צליל - אני הייתי נשאר עם כל אחת מהאפשרויות שציינתי כי אני לא מאמין שההבדלים הם כאלו שאני בכלל אשים לב אליהם וגם אם כן - כל כך זניחים שלחיצה אחת על כפתור תיתן לי את התוצאה שרציתי ממערכת אחת במערכת אחרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה הפרוססור של בקלאווה

:-D

נראה לי שהוא חזר בסוף לCARPC בגלל שהוא הגיע למסקנה שיציאה אופטית היא פשוט - זרם של מידע וכל השאר מבוצע ע"י הפרוססור שמפענח את זה לאות אנלוגית.

אבל זה היה מדהים המעבר מהפיוניר לאקליפס - הטענה שלו היתה שהפיוניר נופל מהאקליפס 7200 ושעד היום זו יחידת הראש הכי טובה שיצא לו לשמוע.

אני מניח שהמעבר חזרה לCARPC גם קשור לפרקטיות הרבה שבדבר.

תיקח בחשבון גם שיש לו כבר את אחת המערכות הכי יקרות שמישהו יכול רק לחשוב עליהן... אז אין פה הרבה מקום לשדרוגים נוספים גם ככה, הוא מנסה לפגוע ביחידת הראש שהוא הכי מתחבר איתה לצרכים שלו, כנראה שהאקליפס, למרות הצליל, לא היתה פרקטית מספיק למה שהוא כבר זכה להכיר.

ברגע שאתה מרים CARPC שעובד טוב - קשה מאוד להתחרות בזה, קשה מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי- אתה לא תמיד יודע איך עובד ראש של מישהו אחר, בטח שלא מספיק בשביל שתניח הנחות.

משום מה, ברגע שאתה מחליף משהו- פתאום זה יותר טוב, יותר חרטה פחות ברטה.

אני אשאל את לאון בעוד שנתיים מה דעתו על הסטאפים שהיו לו, ואז אקבל תשובה יותר אובייקטיבית.

ומחקרים מראים שקישורים ל DEQX מגדילים את הסיכוי להתאבד.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול - אתה לא יודע מה הקשר ביני לבין לאון

אל תחשוב שאני "מניח" כאן יותר מידי דברים...

Pioneer TS-X150

פורסם

לשם השוואה בואו לא נשווה בין יחידת ראש סינית זולה לבין משהו באמת איכותי

אני מדבר על יחידות הפופולריות שעולות בין 700 ל-1500 ש"ח

RCA הרי אף היצרן לא מפרסם שום נתונים על איכות הצליל ביציאות

אז איך אפשר להשוות מה יותר איכותי ומה פחות? זה פחות או יותר לקנות חתול בשק

, 1bit הרוב המכריע של היחידות הם -DAC לגבי

?RCA כך שהחולייה החלשה זה רק קדם-מגבר, והאם מישהו באמת השווה פעם ביצועים ברמת יציאת

פורסם

א. השוואה לא הייתה בין יחידה זולה ליקרה (P99 - 7.5K / eclipse 7200MKii-4K) .

ב. לשאלתך,

האבדלים בין יחידה איכותית (מותג) זולה ליחידת ביניים של אותו המותג הינה בדר"כ לא באיכות הסאונד כמו באיכות השליטה באלמנטים.

לצורך העניין ביחידות הפשוטות יהיו רק 4 יציאות למגבר, ללא שליטה בסאב, עם פראווט נמוך 2.5V וכו'

וביחידות הביניים יהיו 6 יציאות למגבר בפראווט 4V עם חיתוכים לכל רמקול (קדמיים / אחוריים / סאב)

אם אתה מתכוון להשתמש בפרוססור כגון bit 1 / ms8 וכו' אז אין ממש אבדל בינהן אלה רק הגוון של הסאונד בדרך כלל טוב יותר ביח' הגבוהות יותר.

אין ספק שבמערכות מהרמות הגבוהות יותר המכשיר הכי שקוף ששמעתי הוא המכשיר שלי (7200MKii), שוב זו דעתי ודעת כמה מהמבינים, יש שיחלקו עלי, וזה בסדר.

כל אחד בוחר את המכשיר שניראה לו הטוב ביותר עבורו.

אך המשמעות של הHU במערכת הינה חשובה ביותר,

בדיוק כמו בתמונה, אין נוסחאות קסם.

אם צילמת תמונה גרועה בשביל לתקן אותה אתה צריך להשתמש במעבד מסובך (לצורך העניין פוטושופ) וגם אז לא תגיע לתוצאה נאמנה למקור מאחר והתערבת בכל הצבעים ו"תיקנת" אותם.

בתחום שלנו זה בדיוק אותו הדבר, כל אחד יכול לקנות מכשיר שיעשה "פוטושופ" למוזיקה אך הרעיון הוא כמה שפחות להתערב בסאונד ולהוציא כמה שיותר סאונד נאמן למקור.

מHU זול בעל רכיבים אלק' לא איכותיים לא ניתן להגיע לאחוז עיוות נמוך וסאונד "שקוף", ואם לשם אתה חותר אז חייב להשקיע.

אם מעניין אותך שישמעו נחמד וטו לא אז אתה יכול לרכוש HU מהסדרות הנמוכות של מותגים והם יעשו את העבודה בצורה לא רעה..

אך אם אתה מחפש איכות, חייב להתאמץ, בכדי לבנות מערכת שהרכיבים "ידברו" נכון האחד עם רעהו.

מקווה שהבהרתי בצורה טובה

חג שמח

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

א. השוואה לא הייתה בין יחידה זולה ליקרה (P99 - 7.5K / eclipse 7200MKii-4K) .

ב. לשאלתך,

האבדלים בין יחידה איכותית (מותג) זולה ליחידת ביניים של אותו המותג הינה בדר"כ לא באיכות הסאונד כמו באיכות השליטה באלמנטים.

לצורך העניין ביחידות הפשוטות יהיו רק 4 יציאות למגבר, ללא שליטה בסאב, עם פראווט נמוך 2.5V וכו'

וביחידות הביניים יהיו 6 יציאות למגבר בפראווט 4V עם חיתוכים לכל רמקול (קדמיים / אחוריים / סאב)

אם אתה מתכוון להשתמש בפרוססור כגון bit 1 / ms8 וכו' אז אין ממש אבדל בינהן אלה רק הגוון של הסאונד בדרך כלל טוב יותר ביח' הגבוהות יותר.

אין ספק שבמערכות מהרמות הגבוהות יותר המכשיר הכי שקוף ששמעתי הוא המכשיר שלי (7200MKii), שוב זו דעתי ודעת כמה מהמבינים, יש שיחלקו עלי, וזה בסדר.

כל אחד בוחר את המכשיר שניראה לו הטוב ביותר עבורו.

אך המשמעות של הHU במערכת הינה חשובה ביותר,

בדיוק כמו בתמונה, אין נוסחאות קסם.

אם צילמת תמונה גרועה בשביל לתקן אותה אתה צריך להשתמש במעבד מסובך (לצורך העניין פוטושופ) וגם אז לא תגיע לתוצאה נאמנה למקור מאחר והתערבת בכל הצבעים ו"תיקנת" אותם.

בתחום שלנו זה בדיוק אותו הדבר, כל אחד יכול לקנות מכשיר שיעשה "פוטושופ" למוזיקה אך הרעיון הוא כמה שפחות להתערב בסאונד ולהוציא כמה שיותר סאונד נאמן למקור.

מHU זול בעל רכיבים אלק' לא איכותיים לא ניתן להגיע לאחוז עיוות נמוך וסאונד "שקוף", ואם לשם אתה חותר אז חייב להשקיע.

אם מעניין אותך שישמעו נחמד וטו לא אז אתה יכול לרכוש HU מהסדרות הנמוכות של מותגים והם יעשו את העבודה בצורה לא רעה..

אך אם אתה מחפש איכות, חייב להתאמץ, בכדי לבנות מערכת שהרכיבים "ידברו" נכון האחד עם רעהו.

מקווה שהבהרתי בצורה טובה

חג שמח

רוני נ.

שאגב, מה שעושה את ה7200 למוצלח כל כך הוא גוף הנחושת ששומר עליו מפני השראה מגנטית ועצם כך שאין מגבר פנימי (אין יציאות לרמקולים ללא הגברה), והרבה רכיבים איכותיים ומחשבה הושקעו במכשיר המצויין הזה.

מה שבHU פשוט בטוח שאין.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אתה גם יכול לקנות יחידת ראש סינית כמו למשל MYRUNS שעולה כ4K שקלים ויש לה יציאה אופטית

ברגע שאתה מחבר אותה לפרוססור כמו ביט-1 - זהו, נגמר הסיפור, יש לך HU היי אנד לכל דבר ודבר מבחינת איכות הצליל.

אתה רוצה יותר פשוט - נגן MP3 עם יציאה אופטית (כמו IRIVER למשל) משומש באיזה 20 דולר מאיביי וביט1 :)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...