Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בהילוך ראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לא מזמן שיעורי נהיגה (אני כבר בשיעור 8 ) והמורה שלי לימד אותי משהו שנראה לי קצת תמוה...

הוא אומר שכשאני רוצה שהאוטו יתחיל לזוז אני צריך לעזוב את הקלאץ' עד נקודת ההתחברות ואז ללחוץ על הגז ותוך כדי כך להשאיר את הקלאץ' קצת לחוץ ולא לעזוב אותו לגמרי ורק אחרי שאני מעביר להילוך שני מותר לעזוב לגמרי.

במילים אחרות הוא אומר שבהילוך ראשון אף פעם לא עוזבים לגמרי את הקלאץ' והוא תמיד לפחות קצת לחוץ...

זה נכון? וגם האם מותר ללחוץ על הגז לפני שעזבתי לגמרי את הקלאץ' בהילוכים אחרים?

פורסם

את הגז לוחצים במקביל ללשחרור הקלאץ' ,את הקלאץ' עוזבים עד הסוף בכל הילוך ,יכול להיות שיש לך בדוושה שטח מת אבל עדיין אני ממליץ לעזוב את הקלאץ' עד הסוף ,לא מכיר סיבה שלא לעשות זאת ,אשמח אם מישהו יאיר עיניי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין שום סיבה להמשיך ללחוץ על הדוושת המצמד, גם לא טיפה. לדעתי המורה שלך התכוון לכך שרגלך תנוח על הדוושה (כלומר מבלי שתלחץ עליה כלל) כי תיכף תצטרך להחליף לשני. בעקרון אחרי ששילבת לראשון תתחיל לשחרר את המצמד ובמקביל "תעזור" למנוע עם לחיצה עדינה על המצערת.

אגב, יש הבדל מסויים בין מנוע דיזל לבנזין בנושא זה. בשני המקרים ניתן להתחיל תנועה ללא תוספת גז, בדיזל זה יותר קל.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אין שום סיבה להמשיך ללחוץ על הדוושת המצמד, גם לא טיפה. לדעתי המורה שלך התכוון לכך שרגלך תנוח על הדוושה (כלומר מבלי שתלחץ עליה כלל) כי תיכף תצטרך להחליף לשני. בעקרון אחרי ששילבת לראשון תתחיל לשחרר את המצמד ובמקביל "תעזור" למנוע עם לחיצה עדינה על המצערת.

אגב, יש הבדל מסויים בין מנוע דיזל לבנזין בנושא זה. בשני המקרים ניתן להתחיל תנועה ללא תוספת גז, בדיזל זה יותר קל.

הוא התכוון שבגלל שתוך זמן קצר האוטו מגיע ל-20 וצריך להעביר הילוך אז לא צריך לעזוב לגמרי את הקלאץ' אלא להשאיר אותו קצת לחוץ, ניסיתי רק להניח את הרגל והוא העיר לי על זה...

בעיקרון אני צריך לעזוב את הקאלץ' לאמצע בערך עד שהאוטו יתחיל לנוע ואז ללחוץ על הגז ותוך כדי לשחרר את הקאלץ' עד הסוף?

פורסם

כך גם המורה שלי לימד אותי, ובעצם כל מורה אחר שאני מכיר, כי הרבה חברים שלי גם לא הבינו את התופעה.

לדעתי זה בגלל שתי סיבות:

1. בהילוך הראשון המהירות נמוכה ואם תעזוב את הקלאץ' לגמרי ופתאום תצטרך לבלום יהיה לך הרבה פחות זמן עד שהרכב יעצור לחלוטין מאשר בהילוך שני, כלומר אתה חייב להכניס קלאץ' מהר כדי שהאוטו לא יכבה.

2. אתה במילא אמור להיות מינימום זמן בהילוך זה, לכן הרגל כבר מוכנה על הקלאץ'.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נכון.

מגיעים לנקודה שהרכב מתחיל לזוז לאט ,ואז מתחילים ללחוץ על דוושת הדלק ומשחררים את הקלאץ' בוא זמנית. את הקלאץ' משחררים עד הסוף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
הוא התכוון שבגלל שתוך זמן קצר האוטו מגיע ל-20 וצריך להעביר הילוך אז לא צריך לעזוב לגמרי את הקלאץ' אלא להשאיר אותו קצת לחוץ, ניסיתי רק להניח את הרגל והוא העיר לי על זה...

בעיקרון אני צריך לעזוב את הקאלץ' לאמצע בערך עד שהאוטו יתחיל לנוע ואז ללחוץ על הגז ותוך כדי לשחרר את הקאלץ' עד הסוף?

כן ברגע שאתה מגיע לנקודת החיבור (תחושה) אתה עוזר עם הגז. להשאיר את הקלאץ' לחוץ (גם קצת) נראה לי תמוה.

תיכף הוא גם ילמד אותך להעביר הילוכים בלי לחיצה על הקלאץ'... :)

נ.ב. אני מחליף לשני במהירות של 10-15 קמ"ש ועדיין מצליח לשחרר את הדוושה עד הסוף.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

להשאיר את המצמד לחוץ מעט סתם "שורף" אותו. לא חבל על הבלאי המהיר?!

שחרר את הרגל לגמרי.

הוראה מוזרה של מורה הנהיגה. אולי הוא רוצה למנוע מצב של טלטול הרכב כתוצאה מחוסר מיומנות, אבל למה ככה?

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

שוב פעם אין לי שמץ למה מלמדים אותך כך.

המורה שלי חלא רק שהתעקש שעזוב את הקלאץ' עד הסוף הוא אפילו אמר לי להוריד את הרגל ממנו ולשים אותה בצד ,כי בלי לשים לב הייתי לוחץ עליו מעט.

הוא הסביר שקלאץ' לא אמור להילחץ מלבד להעברת הילוך ,הוא אפילו לא אהב את שיטת ה"גלישה" מבחינתו קלאץ' לוחצים כדי להעביר הילוך וזהו.

פורסם

זה תלוי ברכב, במנוע ובגיר. אני הרבה פעמים לא הייתי משחרר את הקלאץ עד הסוף בראשון והקלאץ החזיק 5 שנים ו-75 אלף ק"מ פלוס מה שהבעלים הקודמים עשו. הטענה שקלאץ חצי לחוץ שוחק את הדיסקת קלאץ גם לא נכונה במלואה. קלאץ מחליק שוחק את הקלאץ.

יש כמה סיבות לא לשחרר עד הסוף בראשון:

1. נוחות, הילוך ראשון הוא נורא קצר וכל שינוי אפילו מזערי במצערת מנערת את הרכב.

2. בנסיעה רגועה אין סיבה למשוך את ראשון ומעבירים לשני מרגע שיש לרכב מהירות שהיא מעל אפסית. ככה שגם ככה ברגע שאתה מגיע לנקודה שאתה יכול לשחרר את הקלאץ עד הסוף (כאשר מהירות המנוע והגיר זהות) כבר צריך להעביר לשני.

אני כמעט תמיד הייתי מתחיל מעצירה ככה. מעלה סלד לאיזור ה-2000 משחרר את הקלאץ בהדרגה. הסלד מנוע היה יורד ל-1500 תוך כדי שהמהירות היתה עולה. בנסיעה רגועה הייתי מחליף לשני כבר ב-2000-2500. בד"כ כלל אלא אם זורקים את הקלאץ, הקלאץ לא ישוחרר עד הסוף לפני 1500-2000 סלד, רק ברכבי דיזל אפשר לנהוג ככה. בנוסף לכל זה הקלאץ מגביל את כמות הממונט העובר לגיר, לכן גם במצב שהוא חצי לחוץ לא בהכרח קיימת החלקה, במצב כזה הקלאץ לא נשחק.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...