Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 2007

leon1482
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

צריך הכוונה,עזרה,ייעוץ ו/או כל דבר שיקרב אותי אל היעד -רכישת רכב חדש. :-P

ברשותי כעת קורולה,2007 ואני די מרוצה ממנה. אבל הגיעה הזמן להחליף אותה לרכב חדש.

יעודו הוא בעיקר לצורכי עבודה,אך לא רק.הנסיעות הן לרוב קצרות (עד 15 ק"מ) אך מרובות(סביב ה 30K בשנה),

מדי פעם ירידה לשבילי חצץ.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין,בטיחותי,חסכוני במידת האפשר,תא מטען גדול(5 דלתות יתרון)

*. חשוב מאוד שהרכב יהיה עד מחיר שווי מס של רכבים מקבוצת רישוי 02

האופציות שנראות לי עד כה:

קרוז החדשה- נראה טוב,בעל נתונים טובים על הנייר

לא יודע מבחינת אמינות ותחזוקה

קורולה- טויוטה,ביצועים לא רעים,תחזוקה סבירה ביותר

נראה לא משהו,לא מפנק(כמו קרוז למשל)

C4- היתה לי פעם קסארה והיא היתה די נוחה (ייחסית לקורולה) ומפנקת בנסיעה,עיצוב מודרני

צרפתיה-תחזוקה,אין שוק לרכב

מאזדה 3- רכב בדוק,נראה נחמד

הבנתי שאוכל דלק,פלסטיקה זולה

ייטי- מיני ג'יפון,ביקורות טובות,מנוע חסכוני אך יחד עם זאת חזק

לא בטוח שנכנס במחיר,לא יודע לגבי נוחות אמינות ותחזוקה

פוקוס-

I30- ביקורות טובות

לא יודע לגבי נוחות,אמינות,תחזוקה

מצטער על החפירה. אשמח לקבל כל תגובה,המלצה,מידע או כל דבר אחר.

תודה.

פורסם
שלום,

צריך הכוונה,עזרה,ייעוץ ו/או כל דבר שיקרב אותי אל היעד -רכישת רכב חדש. :-P

ברשותי כעת קורולה,2007 ואני די מרוצה ממנה. אבל הגיעה הזמן להחליף אותה לרכב חדש.

יעודו הוא בעיקר לצורכי עבודה,אך לא רק.הנסיעות הן לרוב קצרות (עד 15 ק"מ) אך מרובות(סביב ה 30K בשנה),

מדי פעם ירידה לשבילי חצץ.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין,בטיחותי,חסכוני במידת האפשר,תא מטען גדול(5 דלתות יתרון)

*. חשוב מאוד שהרכב יהיה עד מחיר שווי מס של רכבים מקבוצת רישוי 02

האופציות שנראות לי עד כה:

קרוז החדשה- נראה טוב,בעל נתונים טובים על הנייר

לא יודע מבחינת אמינות ותחזוקה

קורולה- טויוטה,ביצועים לא רעים,תחזוקה סבירה ביותר

נראה לא משהו,לא מפנק(כמו קרוז למשל)

C4- היתה לי פעם קסארה והיא היתה די נוחה (ייחסית לקורולה) ומפנקת בנסיעה,עיצוב מודרני

צרפתיה-תחזוקה,אין שוק לרכב

מאזדה 3- רכב בדוק,נראה נחמד

הבנתי שאוכל דלק,פלסטיקה זולה

ייטי- מיני ג'יפון,ביקורות טובות,מנוע חסכוני אך יחד עם זאת חזק

לא בטוח שנכנס במחיר,לא יודע לגבי נוחות אמינות ותחזוקה

פוקוס-

I30- ביקורות טובות

לא יודע לגבי נוחות,אמינות,תחזוקה

מצטער על החפירה. אשמח לקבל כל תגובה,המלצה,מידע או כל דבר אחר.

תודה.

תוסיף בבקשה את ההמלצה שלי

מיצובישי לנסר 1500, 109 כ"ס.

עברתי כבר 40000 ק"מ ללא תקלות. אתמול בערב נסעתי מזכרון לרעננה דרך כביש שש, הממוצע היה 18 ק"מ לליטר

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כל מה שרשמת פה נכנס לשם "סקודה אוקטביה 1.2TSI".

הרכב היה בבעותי כשנה, רכב חסכוני בטרוף (בעיר 1:14 לפחות ובין עירוני על 1:20 לערך), מהיר מאוד - יותר מכל משפחתית ממוצעת עם 1.6 אוט'. רכב נוח מאוד אם זה הנסיעה, המושבים וכו'. אבזור לא רע גם בגרסא הבסיסית שכוללת בקרת אקלים (לא דיגיטלית אומנם) ומחשב דרך, מערכת שמע טובה מאוד, עור בגלגל ההגה+ידית הילוכים+בלם וכו'.

לא סתם כנראה ההמתנה לרכב כזה חדש (לפי מה ששמעתי) היא באזור 4-6 חודשים. נסה למצוא או אחת כזו חדשה או אחת שנמכרת לאחר זמן קצר (את שלי מכרתי לאחר 11 חודש על הכביש מטעמים אישיים בלבד ובצער רב, שום קשר לרכב ולמידת אהבתי אליו)

פורסם
כל מה שרשמת פה נכנס לשם "סקודה אוקטביה 1.2TSI".

הרכב היה בבעותי כשנה, רכב חסכוני בטרוף (בעיר 1:14 לפחות ובין עירוני על 1:20 לערך), מהיר מאוד - יותר מכל משפחתית ממוצעת עם 1.6 אוט'. רכב נוח מאוד אם זה הנסיעה, המושבים וכו'. אבזור לא רע גם בגרסא הבסיסית שכוללת בקרת אקלים (לא דיגיטלית אומנם) ומחשב דרך, מערכת שמע טובה מאוד, עור בגלגל ההגה+ידית הילוכים+בלם וכו'.

לא סתם כנראה ההמתנה לרכב כזה חדש (לפי מה ששמעתי) היא באזור 4-6 חודשים. נסה למצוא או אחת כזו חדשה או אחת שנמכרת לאחר זמן קצר (את שלי מכרתי לאחר 11 חודש על הכביש מטעמים אישיים בלבד ובצער רב, שום קשר לרכב ולמידת אהבתי אליו)

בעיקרון זו גם יכולה להיות אפשרות. אבל אם אני כבר הולך לכיוון סקודה אז זה כנראה להייטי שהבנתי לה הנתונים כמו של אוקטביה אך בקטגורייה (וגם במחיר) של "מיני ג'יפ" שזה ממש מתאים לצרכי העבודה.

אשמח לשמוע ממך חוות דעת על סקודה מבחינת אמינות,תחזוקה,ביטוח ושילוב המנוע החסכוני והתיבה.

תודה.

פורסם

אני מקווה שברור לך ששמירת ערך הטובה ביותר יש רק ליפניות המובילות (טויוטה, מזדה, הונדה).

כל השאר מאבדות ב 4 שנים כ 10-15 אלף יותר. זה שיקול קריטי.

היפנות גם נהנות מליטוש מכני הטוב ביותר.

במחיר מלא, לקונה פרטי, ברור מה הכי כדאי.

מעבר לזה, יבואנים רבים עושים הנחות ואז, אם נדלקת על אוטו אחר, יתכן ואפשרי.

למשל, ניסאן טידה, מעבר למראה השנוי במחלוקת אוטו טוב, היה במבצע הנחה של יותר מ 12 אלף בסורפארם. כדאי.

למשל, 308 במבצע "חבר" ב 10 אלף הנחה.

כל השאר, ללא הנחה דומה, לא כדאיים.

פורסם

מאזדה שומרת מחיר? הבנתי. מאזדה 3 מאחר ויש עשרות אלפים כמוהה כל אקזמפלר שהוא לא מהשורה הראשונה (שזה אומר קילומטורז' נמוך באופן מטורף ובלי אף שריטה ותאונה וכו') לא יצליח להמכר במהרה וללא הורדת מחיר. ראיתי דיונים על זה, ראיתי כתבות על זה וזה גם הגיוני מאוד. טויוטה זה משהו אחר - אבל אין לטויוטה מה להציע בקטגוריה של ה"יטי"

פורסם
אני מקווה שברור לך ששמירת ערך הטובה ביותר יש רק ליפניות המובילות (טויוטה, מזדה, הונדה).

כל השאר מאבדות ב 4 שנים כ 10-15 אלף יותר. זה שיקול קריטי.

היפנות גם נהנות מליטוש מכני הטוב ביותר.

במחיר מלא, לקונה פרטי, ברור מה הכי כדאי.

מעבר לזה, יבואנים רבים עושים הנחות ואז, אם נדלקת על אוטו אחר, יתכן ואפשרי.

למשל, ניסאן טידה, מעבר למראה השנוי במחלוקת אוטו טוב, היה במבצע הנחה של יותר מ 12 אלף בסורפארם. כדאי.

למשל, 308 במבצע "חבר" ב 10 אלף הנחה.

כל השאר, ללא הנחה דומה, לא כדאיים.

שמתי לב לדפוס החוזר בנושא הסחירות שאתה מנבא(עוד הודעות דומות).

קח בחשבון את מחסור החלפים ביפן שאולי ירתיע קונים לרכוש כל מיני רכבים יפניים בחשש למחסור בחלפים.

שנית רכבים המוניים כמו מאזדה 3 ,טויוטה קורולה וכד' המצויים בשפע בשוק ובעיקר כאלו שהיו בשירות חברות הליסינג לא תורמות לסחירות השוק הפרטי.

ישנם סוכנויות שמתחייבים על טרייד אין ועוד כל מיני תנאים והטבות שבמצב של היום די הכרחיים במיוחד ברכביים שאינם בעלי שוק חזק (אם ניתן להתבסס על סחירותם בעבר ,למרות משתנים רבים).

פורסם

טוב עשיתי נסיעת מבחן בהייטי והייתי בסוכנויות של מאזדה,טויוטה,שברולט וניסן(ג'וק)

לאחר ההתרשמויות נשארתי עם ייטי,ג'וק וקרוז.

בייטי עשיתי נסיעת מבחן,בעליות של הטכניון בחיפה והתרשמי שהאוטו סוחב די טוב,למרות המנוע הקומפקטי ייחסי (1.2).

כעת מבין 3 הרכבים אני כנראה הולך להזמין את הייטי.

האם לאור הביקוש הרב לרכבים אלה(חודשיים המתנה) יש אפשרות מיכוח על המחיר או תוספות לרכב ?

פורסם
שמתי לב לדפוס החוזר בנושא הסחירות שאתה מנבא(עוד הודעות דומות).

קח בחשבון את מחסור החלפים ביפן שאולי ירתיע קונים לרכוש כל מיני רכבים יפניים בחשש למחסור בחלפים.

שנית רכבים המוניים כמו מאזדה 3 ,טויוטה קורולה וכד' המצויים בשפע בשוק ובעיקר כאלו שהיו בשירות חברות הליסינג לא תורמות לסחירות השוק הפרטי.

ישנם סוכנויות שמתחייבים על טרייד אין ועוד כל מיני תנאים והטבות שבמצב של היום די הכרחיים במיוחד ברכביים שאינם בעלי שוק חזק (אם ניתן להתבסס על סחירותם בעבר ,למרות משתנים רבים).

תסלח לי אם אני מאלו שלומדים מהעבר העשיר שלהם ב 20 שנה האחרונות.

המכוניות ה"המוניות" הוכיחו ב20 שנה האלו שמירת ערך עדיפה משמעותית על מכוניות לא "המוניות" כמו סיטרואן.

המכונות האלו גם לא מוצעות במבצעים של "חבר" ודומיהם, מה שומר עוד על ערכם.

הכל מגובה וברור למי שבודק את המחירון בעבר ובהווה, כלל השוואה אחורה,, ומי שמכר כמה מכוניות בעברו.

דווקא מצפים למחסור במכוניות יפניות, מה שאמור להעלות ערך מכוניות יפניות המשומשות, אז תלוי איך מסתכלים על זה...

פורסם

גם הונדה מוכרת לחבר, הם אולי המותג עם ההנחות הכי גדולות.

אתה צודק בקשר לשמירת מחירון, אבל בתנאי השוק של היום, כל הרוכשים הפרטיים אוכלים אותה, תראה כמה הטויוטות במדור המכירה יושבות שם.

בזמן שמגאן ליסינג עולה35K פחות מקורולה פרטית ישנה בשנה, המושגים שומר ערך ומשתלם נהיים רחוקים, ומה שלמדת מהעבר העשיר תופס פחות ופחות.

• תוכן חדש...