Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול אורך חיים של צמיג חדש הוא 4-5 שנים.

תסתכל על הצמיג, תסתכל על החריצים(אם הם לא קיימים או בשלבי סיום צריך להחליף).

יובש, סדקים על דפנות הצמיג אומרות שצריך להחליף.

לגבי הקילומטראז' זה די תלוי, אם אתה נוסע כ5,000 בשנה מול נגיד 10,000 יש מצב ששניכם תצטרכו להחליף אחרי אותה תקופה

בגלל שלצמיג יש את הבלאי שלו עם הזמן לכן תהיה פשוט ערני לשינויים.

פורסם

הגומי של הצמיג מתבלה קודם כל כפונקציה של זמן בו הוא חשוף ללחות, חום ושינויי מזג האויר. אני למדתי שעדיף להחליף את הצמיגים פעם בשלוש שנים או ב-70,000 ק"מ -- המוקדם מבין השניים. צמיג "זקן" יותר מזה הוא בגדר "בינוני מינוס" -- ובבטיחות שלנו "בינוני" זה לא אופציה. מדריך נהיגה מתקדמת בכיר אמר לי שמדובר בסדר גודל של אובדן מחצית מיכולות הצמיג!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני אישית כל שנה וחצי מחליף .

אבל השאלה היא גם איך אתה נוסע רגוע או שורף צמיגים?

אני אישית מעדיף דנלוף לא יודע למה אבל אני סומך על הצמיגים האלה כמה שזה ישמע מטופש.

אבל עכשיו אני נוסע על KHOMO שהם סבבה ואני מרוצה מהם גם.

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

פורסם

אין נוסחה אחידה לשאלה שלך. הכל תלוי באופי\אופן\זמן שימוש.

רכב אחד יכול לנסוע אלף קילומטר בשבוע, רכב אחר יסע אלף בשנה. כאן בארץ אורך חיי הצמיג מצטמצם מעט עקב השמש ההרסנית שיש לנו בקיץ, לכן לדוגמא רכב שחונה רוב הזמן בצל יהנה מאורך חיים של צמיגים ארוך יותר. :arrow:

תקח גם בחשבון שיש גם סוגי צמיגים שונים, אחד נשחק יותר מהר, שני יחזיק יותר זמן בשמש וכו'.

פורסם
הגומי של הצמיג מתבלה קודם כל כפונקציה של זמן בו הוא חשוף ללחות, חום ושינויי מזג האויר.

הכל פחות או יותר גורמים חיצוניים. צמיג מתבלה מאוד אם לא מקפידים על לחץ אויר נכון, ובהתאם לאופי הנהיגה (בלימות חזקות תכופות, סיבוב ההגה בעמידה והעמדת הרכב כשהגלגלים אינם מיושרים מגבירים את הבלאי)

במכונית "רגילה" צמיגים קדמיים עובדים קשה יותר, סבב צמיגים (קדמי עם אחורי באותו צד) כל 20K יפחית את הבלאי.

ואני מאמין שיש גם סוגים של צמיגים שמתבלים מהר יותר (אמורים לספק גם אחיזה טובה יותר כשהם חדשים מצמיגים ל"נשמרים" יותר)

פורסם

בהיעדר שחויקה חיצונית הפונקציה היא TREADWARE. ככל שיותר נמוך כך נשחק יותר מהר, אבל בעל אחיזה יותר טובהה ביבש.

פורסם

סיכום ענייני צמיגים:

1. לכל צמיג יש זמן חיים אחר, בנסיעה רגילה צמיג יכול להחזיק בין 5000 ל 80000 ק"מ לפי סוג הצמיג כאשר אין מספר מדוייק, זה יכול לקרות גם אחרי 100,000 ק"מ במקרי קיצון. מידת הבדיקה היא כשעומק החריצים יורד מתחת ל 2.5 מ"מ ולא לפי מספר ק"מ. יש לציין כי העומק נמדד במקום שבו הוא הנמוך ביותר.

2. גם התייבשות של הצמיג יכולה להשפיע על אורך חייו. התייבשות הצמיג יכולה להיות אחרי שנה שנתיים או אחרי 8 שנים - תלוי באיזה מצב הם נשמרים. בחניה פרטית עם טמפרטורה נמוכה הצמיג ישמר הרבה יותר טוב מאשר בחניון פתוח באמצע המדבר. מידת הבדיקה - כאשר יש על הצמיג סדקים עמוקים - 2 מ"מ ומעלה, וארוכים - 10 מ"מ ומעלה.

3. ירידת אחיזה של הצמיג - ישנם צמיגים שנראים במצב טוב, יש חריצים ואין יובש אך הצמיג איינו אוחז יותר או מאבד אחוז גדול מיכולת האחיזה שלו. גם במקרה כזה - למרות שהצמיג נראה תקין - יש צורך להחליף צמיגים.

4. נזקים שונים לצמיגים - זה בדרך כלל לא קשור לגיל או שימוש אך בצמיג יכולות להווצר גולות, הפרדות סוליה ותופעות אחרות. כל זה נפוץ במיוחד בצמיגים ישנים ומשומשים יותר אך יכולים להופיע גם בצמיגים חדשים. כשזה קורה חובה להחליף את הצמיגים.

5. רצוי לרכוש צמיגים מחברות מוכרות שאינן סיניות: טויו, פאלקן, ברידסטון, מישלין, הנקוק, יוקוהומה, דנלופ, קונטיננטל, גודייר, פירלי, ביאףגודריץ, קומהו ואני בטוח שיש עוד כמה חברות גדולות שלא ציינתי פה :-) בקיצור - עדיף לא סיני ומחברות מוכרות.

פורסם

1. סיכום נהדר!

2. נראה לי שקצת הגזמת עם ה- 8 שנים, אולי במקרה קיצון של ממש באחסנה יבשה עם לחץ מופחת 8 שנים בדוחק.

3. איך מודדים ירידה באחיזה? בטסט? אם החלקתי על שמן? תחושה?

4. נזק (חור) בסוליה ניתן לתקן אצל מתקן התקרים עד גודל מסוים (הופץ חוזר בנושא).

זנק בדופן הצמיג - להחליף צמיג! אלא אם הנזק ממש ממש שטחי כך שלא ניתן להבחין בהתקלפות.

5. בין החברות המומלצות גם: קלבר, וכן אליאנס: לא היצרן מס' 1 בעולם אבל רחוק מאוד מלהיות זבל סיני, צמיג לא יקר, עמיד בפני פגעים וכן בפני נזקי הזמן. ולא פחות חשוב: מיוצר בישראל! היתה לי רביעיה על הרכב ומלבד נוקשות/קשיחות הדופן - צמיג מעולה!

פורסם

1. תודה :-)

2. ברור לי שהגזמתי, אבל לא רציתי שיהיה פתחון פה מסויים.

בפועל גומי נשמר ביחס ישיר לתנאי הסביבה, אם תשמור את הצמיג באופן אופטימלי - הוא ישמר גם עשרות שנים. הנורמלי זה 4-5 שנים. שנה עד 8 שנים נועד לכסות יוצאי דופן...

3. לצערי הרב תחושה בלבד. אני אומר לצערי הרב כי רוב הנהגים לא יודעים להבחין כי חלה ירידה באחיזת הצמיג עד שקורה מקרה של תאונה או כמעט תאונה...

4. מקבל

5. מקבל בהסתייגות - כנראה שאליאנס יהיו פחות טובים מרוב החברות הבין לאומיות המבצאות ניסויים רבים בצמיגים. אין ספק שיש עוד הרבה חברות נוספות מצויינות שלא ציינתי עקב העובדה שאני לא זוכר כרגע או סתם לא רלוונטיות לארץ כמו סומו, ניטו או הוזייר.

פורסם

לא להיגרר אחרי ה " חברת בת של..." אם חברת האם היתה רוצה שיידעו שזה צמיג שלה,לשוק שלה,באיכות שלה - היתה מוכרת אותו תחת שמה ובמחיר שלה. חברות ענק מהשורה הראשונה קונות שליטה/חלק בחברות ירודות יותר כדי לא להיעדר משוק הצמיגים היותר זולים.

אליאנס היא חברה מובילה בצמיגי חקלאות,תעשיה ,צבאי וצמ"ה - הברנדים שלה -ריבר,אברסט ועוד מכובדים בשווקים מקצועיים אלה . די עזבה את הצמיגים הנפוצים שכל סיני מייצר ולא יודע/יכול לעשות צמיגים ל-994C מיוחדים למחצבה/מכרה למשל ונראה שההחלטה נכונה.

פורסם

חידשתם לי לגבי אליאנס, הצמיגים שהתנסיתי בהם היו חדשים יחסית על רכב שקניתי ב 2008. הבנתי שכבר שנתיים הפסיקו עם יצור צמיגים סטנדרטיים, וכנראה שטוב כך! (לא מבחינת איכות הצמיג אלא מבחינת היכולת להתחרות בחברות הגדולות)

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

עוד כמה שאלות המשך :

1. בהנחה שאני לא מבין בצמיגים ולא יודע להעריך בלאי- עד כמה אפשר לסמוך על מילה של הפאנצ'רמאעכר אם הצמיג שחוק או לא ? הרי הוא יש לו אינטרס למכור.

2. יש כל מיני מודעות של חברות הצמיגים הגדולות שמפרסמות כמה סוגי צמיגים שבכל אחד מהם יש יתרונות אחרים.

(והם מפרסמים רק את היתרונות).

השאלה היא האם בשביל היתרונות שלהם כדאי להשקיע סכומים נכבדים או שאפשר להסתפק בצמיג מחברה טובה אמנם אך יותר זול?

פורסם

משתתף בצערך ובצער שאר לקוחות הרץ.

נסה לצלם תמונה איכותית וגדולה של הצמיג באור יום ואולי נוכל לעזור, על הדרך דחוף סרגל בין החריצים בשביל קנה מידה.

רוב הפאנצ'רמעכרים בארץ הם בדיוק כמו רוב בעלי המקצוע בארץ - מעכרים, ואוהבים לדחוף "חברות בת של" ו"היום הכל מיוצר בסין".

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...