Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי משפטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי בכמה גורמים:

א. במוסד הלימוד. אין דין מכללה כדין אוניברסיטה.

ב. במה אתה רוצה להשיג. להצטיין באוניברסיטה זה לא קל, במיוחד בת"א, ירושלים וחיפה. וצריך גם אנגלית טובה בשביל זה.

אבל, בגדול רוב האוכלוסיה נוטה לחשוב שהלימודים קלים יותר משום שאין שם לימודי מתמטיקה ופיסיקה, ובהנדסה יש.

אם כבר משפטים, הייתי הולך על תואר משולב, כמו משפטים וכלכלה. זה גם פותח לך יותר את האופקים וגם פותח לך יותר דלתות. אבל, זה קצת יותר קשה מללמוד משפטים בלבד.

השאלה היא, כמובן, למה ללמוד משפטים. יש כמובן הרבה סיבות טובות, אבל הייתי רוצה לספר לך שני דברים: דבר ראשון, אתה בטח יודע שיש כבר די הרבה עו"ד בישראל, מה שמקשה על מציאת התמחות טובה ועל התברגות למקצוע בכלל. דבר שני - וסליחה שזה נשמע שוביניסטי - אחד הדברים הראשונים שלומדים בחוג לכלכלה הוא מחקר שמעיד כי כל תחום שהנשים נכנסות אליו במאסות - יורד בו השכר ויורד אליו ה"כבוד" מצד הציבור. ואתה יכול לראות למשל את תחומי ההוראה, עבודה סוציאלית, עריכת הדין ואפילו השפיטה. אז אם הציפייה היא להתעשר בלי להתאמץ - זה לא המקום.

גילוי נאות: הכותב הינו (בין היתר) מרצה בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
רוני אתה עורך דין במקצוע?

god, no.

חברה שלי סיימה בהצטיינות בת"א (מותר להשוויץ, לא?) וכעת היא בשנת ההתמחות (גם על זה אפשר להשוויץ, אבל אני אוותר).

משפטים תואר לא קשה בכלל,צריך הרבה תחת, יכולת שינון וחירטוט.

אין מה להשוות לכל תואר בהנדסה - הרמה בהנדסה גבוהה פי כמה.

בהצלחה

יוסי

אני לא מסכים. זה מאוד תלוי בבנאדם. בשביל ללמוד משפטים צריך תחת לשבת ולשנן המון המון חומר כתוב. צריך גם לדעת לחרטט, ואת שני הדברים האלה אני לא אוהב לעשות (טוב, אולי קצת לחרטט כאן :wink: ). מה שכן, הרבה יותר קל לסיים בהצלחה תואר במשפטים מאשר תואר בהנדסה נניח (ואני אומר את זה בתור בוגר הנדסת תוכנה), כי יש פקטור שמכנס את הממוצע הכולל סביב 80.

אני יכול להניח שבמכללות זה הרבה יותר קל, אבל מכללות (רובן) הרבה פחות נחשבות מהאוניברסיטאות הגדולות. אני בכלל לא בטוח שמצטיין במכללה שווה לסטודנט רגיל באוניברסיטה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עם כל הכבוד, חרטוט כזה לא שמעתי כבר המון זמן. מילא, היית מסייג את דבריך ואומר שבחלק מהמכללות המצב הוא כך, הדבר היה נסבל (ואולי גם אמיתי, אבל אני לא רוצה להכליל).

הדוגמא היחידה שאני יכול לתת היא מנסיוני האישי - אני מסיים עכשיו את התואר במשפטים בבינתחומי, עם הצטיינות. כאשר חיפשתי התמחות, התקבלתי לתוכנית לסטודנטים מצטיינים בה הולכים למשרדים ופוגשים עורכי דין ומתמחים. במסגרת התוכנית יצא לי להיות לא מעט עם מצטיינים מתל אביב, חיפה ובר אילן ותן לי לגלות לך משהו - לא התרשמתי במיוחד. יצא לנו לערוך כמה דיונים ולא ראיתי שיש איזשהו הבדל בין הסטודנטים ממוסד לימודים זה או אחר (עם זאת, רק סטודנטים מהבינתחומי והאוניברסיטאות התקבלו לתוכנית שאני הייתי בה, אז אין כאן השוואה למכללות אחרות).

אם כך, ורק בהתבסס על הדוגמא שהבאתי לעיל (טוב נו, ו-4 שנות לימודים ומספיק היכרות עם סטודנטים ממרבית מוסדות הלימוד בארץ), הטענה שלך לא מחזיקה מים. מה שאני כן מסכים זה שהסטודנט הממוצע באוני' תל אביב "איכותי" יותר מהסטודנט הממוצע במכללה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
עם כל הכבוד, חרטוט כזה לא שמעתי כבר המון זמן. מילא, היית מסייג את דבריך ואומר שבחלק מהמכללות המצב הוא כך, הדבר היה נסבל (ואולי גם אמיתי, אבל אני לא רוצה להכליל).

בתור סטודנט למשפטים, הייתי מצפה שתדע לזהות הסתייגות בטקסט ולהפנים אותה. לא סתם כתבתי שרוב המכללות (לא כולן) הן לא באותה רמה. הבינתחומי, גם בזכות התנופה הגדולה שלהם בתחום בשנים האחרונות (מרצים מבוקשים וכדומה) בהחלט כן בליגה. אבל יש עוד הרבה מכללות אחרות, אתה יודע...

ויפה שאתה כותב שהטענה שלי לא מחזיקה מים, אבל מסכים שהסטודנט הממוצע בת"א איכותי יותר מהסטודנט הממוצע במכללה (זה לא בדיוק מה שאמרתי?) ושהמצב "אולי גם אמיתי".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש לי תחושה שהנחתו של רוני התייחסה למכללות כמו "שערי משפט" וכד'.

באופן אישי, כל התחום נראה לי רווי מדי בישראל, ואני ממש לא מבין מדוע מישהו עם שכל ירצה להיכנס לזה כרגע.

פורסם

אצטט, פן אטעה:

אני יכול להניח שבמכללות זה הרבה יותר קל, אבל מכללות (רובן) הרבה פחות נחשבות מהאוניברסיטאות הגדולות. אני בכלל לא בטוח שמצטיין במכללה שווה לסטודנט רגיל באוניברסיטה.
שני משפטים שונים, שכלל לא וודאי שמשפט אחד קשור לזה שבא אחריו. קריאה של האמור לעיל רומזת לגבי מכללות בכללותן ולא מכללות ספציפיות.

לגבי הטענה הספציפית - יש הבדל בין הסטודנט הממוצע לסטודנט המצטיין. אתה אמרת שמצטיין במכללה לא שווה לסטודנט רגיל. כאן אני חולק עליך. לעומת זאת, אני בהחלט חושב שאם תיקח מדגם מייצג של הסטודנטים, אלו הממוצעים באוניברסיטה (משמע, לא מבריקים ולא טיפשים, אלא איפושהוא באמצע) יהיו איכותיים יותר מסטודנטים מקבילים במכללה. לא בדיוק אותו הדבר, אבל נראה לי שאנחנו בערך באותו כיוון המחשבה.

הבעיה שלי עם מכללות היא באמת שלהרבה מהן מגיעים סטודנטים ברמה נמוכה יותר. בבינתחומי זה פחות בולט, אבל עדיין קיים, זה לא שאני טומן את הראש בחול ומעמיד פנים שהתופעה לא קיימת ברמה כלשהי. עם זאת, השכבה העליונה של הסטודנטים, אלו שמסיימים בהצטיינות, היו מגיעים להישגים דומים בכל מקום אחר (בעניין זה אני מתייחס רק לבינתחומי, מהיכרותי עם סטודנטים במכללות "סמי בורקס ובניו" זה אמירה זו לא חלה)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אל תיטפל לטפל. רצית שאכתוב "אני בכלל לא בטוח שמצטיין במכללה (רובן) שווה..."? מה גם שה"אני בכלל לא בטוח" סייג את המשפט הזה יופי. וחוצמזה נראה לי שבעצם סתם נפגעת כי אתה מצטיין במכללה. אז בוא ואיישר קו: אני מאמין שלא פחות קשה להצטיין במכללה. עכשיו בסדר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא כאן כדי להעביר שיעור בכתיבה או בהבנת הנקרא, מה גם שסביר שאתה לא צריך אחד.

נראה לי שהבנו אחד את השני. לעניין השני, לא באמת משנה לי אם אתה מאמין שפחות או יותר

קשה להצטיין במוסד זה או אחר. הדבר האחרון שאעשה זה להפגע מדעה כזו או אחרת, וגם ככה -

כבר עברתי דרך הדלתות שהתואר היה אמור לפתוח.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ואני לא התכוונתי לפגוע. בין אם למדת במכללה או באוניברסיטה, אם התקבלת לתוכנית המצטיינים של קודקס זה כבר מאפשר לך להתמחות בכבוד במקום איכותי, ואחרי שהדלתות נפתחו גם הדרך סלולה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
האם בכל מוסד לימודי משפטים יש סביבות 130 תלמידים בכיתה?!?

זה לא עובד בכיתות, אלא במסלולים. אני לא יודע איך זה במכללות, אבל בת"א יש 2-3 מסלולים בכל שנה, כל אחד עם 100+ תלמידים. כמובן שזה לא אומר שבכל המקצועות יושבים 130 תלמידים בכיתה. בקורסים הגדולים אולי כן, אבל ככל שמתכנסים לקורסי בחירה וכדומה, הכיתות קטנות יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...